GERİ DÖN

Lisans Programları


Sanat ve Tasarım Fakültesi - Radyo, Televizyon ve Sinema - - Radyo, Televizyon ve Sinema



Program Tanımları

Nişantaşı Üniversitesi, Nişantaşı Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından “Nişantaşı Meslek Yüksekokulu” olarak, 09.09.2009 tarih ve 24480 sayılı kuruluş kararının 17.09.2009 tarih ve 27352 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla yükseköğretim sistemine katılmış ve 10.10.2010 tarihinde de ön lisans eğitim-öğretimine başlamış bir vakıf yükseköğretim kurumudur. Radyo, TV-Sinema Bölümü akademik faaliyetine 2012-2013 yılında başlamıştır. 2020-2021 eğitim-öğretim yılında beşinci mezunlarını verecektir.

Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler Lisans Derecesi alırlar.

Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler Lisans Derecesi alırlar.

Bölüme kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde öSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak / sınavları başarmış olmak zorundadır. Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. üniversiteye giriş hakkında daha etraflı bilgi Kurum Tanıtım Kataloğu`nda mevcuttur.  üniversite tarafından onaylanmış ve bir anlaşma ile sınırları belirlenmiş öğrenci değişim programları kapsamında yurtdışından gelen öğrenciler bölümde verilen dersleri alabilirler.

Öğrenciler bazı derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. Başka bir kurumda alınan dersin içeriğinin, Nişantaşı Üniverstesi'nde verilen dersin içeriğine uygun olması ve ilgili fakülte/enstitü müdürlüğü tarafından onaylanması durumunda, öğrenci bu dersten muaf tutulabilir.

Program Yeterlilikleri 1- İletişim ve beşeri ve toplumsal bilimler alanlarında üst düzey bilgi ile yetkin çözümleme ve eleştirel düşünme sergileyebilecektir. 2- Demokratik iletişime katkıda bulunabilecek şekilde özgür, özgün ve yaratıcı düşünebilecek ve üretimde bulunabileceklerdir. 3- İletişimin farklı alanlarını birbirleriyle ilişkilendirebilecek, çoklu-ortam ve bütünlüklü iletişim için strateji geliştirebileceklerdir. 4- Değişen iletişim stratejileri ve teknolojilerine hakim olup, bunlarla ilgili süreçleri yönetecek ve dönüştürebileceklerdir. 5- Kazandıkları donanım ve becerileri mesleklerinin gerektirdiği sorumluluk ve etik yükümlülüklerle hayata geçireceklerdir. 6- Çalışma hayatının gerektirdiği takım çalışmasına etkin, üretken ve sorumlu bir profesyonellik anlayışıyla katılabileceklerdir. 7- İletişim sektörünün farklı alanlarında yurtiçi ve yurtdışında iş bulmalarını mümkün kılacak, mesleki bilgi, beceri ve yeterlilik sahibi olacaklardır . 8- İngilizceyi, ve eğitimini aldıkları diğer yabancı dilleri, mesleki bilgilerini geliştirme ve hayata geçirmede etkin biçimde kullanabileceklerdir. 9- Radyo, televizyon ve sinema alanlarına ilişkin kuram ve uygulamalar konusunda uzmanlaşmış bilgi sahibi olacaklardır. 10- Sinema, radyo-televizyon yayıncılığı veya medya araştırmaları gibi Radyo, TV-Sinema alanlarından en az birine dair derinlikli bir kavrayış ve uygulama becerisini sergileyebileceklerdir.

Radyo, televizyon ve sinema mecralarında tüm dünyada ve ülkemizde tanık olunan gelişme ve genişleme eğilimi, nitelikli, çağa ayak uyduran, teknolojik yenilikleri yakından takip eden, dinamik ve yaratıcı profesyonellere duyulan ihtiyacı arttırmaktadır. İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü bu ihtiyaca dönük olarak meslek etiğine bağlı, yaratıcı, donanımlı, dinamik, radyo, televizyon ve sinema profesyonelleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bölümün amacı hem akademik olarak donanımlı öğretim üyeleriyle hem de sektör tecrübesi olan profesyonelleriyle öğrencileri ile buluşturarak akademik bilgi ile sektörel deneyimi bir araya getiren yaratıcı ve dinamik bir eğitim vermeyi hedeflemektedir. İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünde öğrenciler daha ilk yıllarında bölüm dersleriyle ve alanlarının temel pratikleriyle tanışmaktadırlar. İkinci sınıfta kendi eğilimlerini ve yeteneklerini keşfetmeleri sağlanmaktadır. Üçüncü ve dördünce sınıfta ise belirlemiş oldukları ilgi alanları doğrultusunda hem seçtikleri derslerle hem de staj olanaklarıyla birlikte belli bir alanda uzmanlaşmaları hedeflenmektedir. Buradan hareketle gerek genç ve dinamik yapısı, gerek öğrencilerinin ilgi ve yeteneklerine göre yapılandırılan müfredatı, gerekse de ders dışı kültürel ve sosyal aktiviteleriyle öne çıkarak öğrencilerine pratik, teorik ve iş yaşamına uyum sağlamalarını sağlayacak olan bireysel ve kolektif nitelikleri kazandırmayı amaçlamaktadır. Misyon Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünün misyonu kapsamlı müfredatı ve sahip olduğu öğretim üyeleriyle üniversitemizin vizyonu ile paralel olarak öncü, yeniliklere ve gelişime açık bir üniversite olabilme yolunda, ulusal ve uluslararası düzeyde hem teorik bilgi hem de pratiğe dönük olarak teknoloji donanımlı öğretim ortamında etik kurallarına, insana ve kültürüne saygılı geleceğin sinemacılarını ve medya elemanlarını yetiştiren bir fakülte olmaktır. Vizyon Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü olarak vizyonumuz, dijital çağın gelişen ortamında insanlığa ve kendi toplumuna faydalı, üretken, yenilikçi, özgün ve evrensel, hızla gelişen teknolojileri kullanabilme yeteneğine sahip öğrenciler yetiştirmeyi amaçlamaktır. Bu amaçla hem akademik hem pratik olarak öğrencilerin gelişimini sağlayacak olan gerek öğretim üyeleri gerek stüdyoları ve sektörel işbirlikleriyle bu vizyonu gerçekleştirecek olan öğrencileri yetiştirmektir.

Ülkemizde radyo, televizyon ve sinema sektörü her gün daha fazla çeşitlenerek ve yeni faaliyet alanları yaratarak genişlemektedir. Radyo, Televizyon ve Sinema bölüm mezunları yönetmen, senarist, radyo ve televizyon programcısı veya yapımcısı, kurgucu, görüntü ya da sanat yönetmeni, sinema yazarı, araştırmacı, reklam yönetmeni gibi radyo, televizyon ve sinema sektörünün çok çeşitli alanlarında çalışma imkânı bulabilirler. Mezunlarımız televizyon, radyo kanalarında, dizilerde ya da sinema filmlerinde, gazetelerde ya da dergilerde, çeşitli kültür sanat kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinde çalışabilir ya da alanlarında araştırmacı olmayı tercih ederlerse üniversitelerde akademik kariyerlerine devam edebilirler.

Bu programdan mezun olan öğrenciler, lisansüstü programlara (7. ve 8. düzey) öğrenim görmek üzere başvuruda bulunabilirler.

Öğrencilerin her bir dersten vize, final ve bütünleme sınav hakları bulunmaktadır. Vize notunun yüzde 20'şer, final notunun yüzde 60'ı toplanarak geçme notu bulunmaktadır. Bir dersten başarılı olabilmek için en az 60 puan alınması gerekir. Puanı 50-59 arasında kalan öğrenciler, şartlı geçebilirler. Uygulama derslerinde ise aynı puanlama oranları göz önünde tutularak, sınavlar uygulamalı yapılabilmektedir.  https://www.nisantasi.edu.tr/dosyalar/nisantasi_universitesi_on_lisans_ve_lis...gitim-ogretim_ve_sinav_yonetmeligi.pdf

Dereceyi alabilmek / programı tamamlamak için akademik yıl sonunda yapılması gereken veya programın tamamlanmasını müteakip özel bir program sonu sınavı veya final sınav dönemi yoktur. Bununla birlikte, her yarıyıl içinde ara sınavlar ve yarıyıl sonunda genellikle dönemin hemen bitişini müteakip iki hafta süreli dönem sonu sınavları vardır. Buna ek olarak, öğrenciden 8. Yarıyılda "İş Başında Mesleki Uygulamalar" dersi kapsamında sektör ile yapılmış olduğu 70 günlük süreci anlatan bir sunum hazırlanması beklenmektedir.     

Tam Zamanlı

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı, AKTS Koordinatörü, Erasmus Koordinatörü Radyo, Televizyon - Sinema Bölüm Başkanı/ AKTS Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Burcu KURTİŞ burcu.kurtis@nisantasi.edu.tr Ofis 137 / Maslak Mah., 1453 Söğütözü Sokak Ağaoğlu Maslak 1453 No:20, 34398 Sarıyer/İstanbul

Ülkemizde radyo, televizyon ve sinema sektörü her gün daha fazla çeşitlenerek ve yeni faaliyet alanları yaratarak genişlemektedir. Radyo, Televizyon ve Sinema bölüm mezunları yönetmen, senarist, radyo ve televizyon programcısı veya yapımcısı, kurgucu, görüntü ya da sanat yönetmeni, sinema yazarı, araştırmacı, reklam yönetmeni gibi radyo, televizyon ve sinema sektörünün çok çeşitli alanlarında çalışma imkânı bulabilirler. Mezunlarımız televizyon, radyo kanalarında, dizilerde ya da sinema filmlerinde, gazetelerde ya da dergilerde, çeşitli kültür sanat kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinde çalışabilir ya da alanlarında araştırmacı olmayı tercih ederlerse üniversitelerde akademik kariyerlerine devam edebilirler.


Müfredat

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar

2019-2020 Müfredatı-RTS

Program Çıktıları

1 İletişim bilimlerinin temel kavramlarını, kuramlarını, yaklaşımlarını ve çalışma alanını, analitik ve eleştirel bir perspektifle yorumlayabilmek.
2 Sosyal bilimlerin diğer disiplinlerindeki bulgu ve kuramları, iletişim alanındaki etkilerini yorumlayabilmek ve kullanabilmek.
3 Medyanın kurumsal yapılanmasından ürünlerine kadar geniş bir yelpazede, diğer toplumsal yapılar ve aktörlerle de ilişkileri bağlamında eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilmek.
4 Dünyayı ve toplumu anlamaya yönelik sosyal bilimlerin ve güzel sanatların kuramsal ve analitik temel kavramlarına ve yöntemlerine aşinadır.
5 İletişim alanı ile ilgili ileri düzeyde kuramsal ve/veya uygulamalı bilgiye dayalı kavramları tanımlar.
6 Radyo, Televizyon ve Sinema alanında ileri düzeyde kuramsal ve uygulamaya dayalı bilgileri tanır.
7 İletişim bilimlerinin diğer bilimlerle ilşkisi konusunda bilgi sahibidir.
8 Dünya ve Türkiye’de kitle iletişim araçlarının gelişim tarihi ve tarihsel süreçlerin toplumsal, sanatsal, ekonomik ve politik etkileşimi konusunda bilgi sahibidir.
9 Yeni medya ve konvansiyonel medya için gerekli olan teknik ve araçları ve bilişim teknolojilerini etkin ve yaratıcı bir şekilde kullanma yetisine sahiptir.
10 Fotoğrafçılıkla ilgili kavramsal bilgi ve uygulama yeteneğine sahiptir.
11 Pratik ve teorik derslerde edinilen bilgi ve becerileri belli bir alanda uzmanlaşacak şekilde kullanabilmek, radyo, televizyon ve sinema alanında çeşitli anlatı formlarında kullanabilme ve bağımsız bir ürün verecek şekilde uyarlayabilmek.
12 Radyo, televizyon ve sinema için, gerekli format biçimlerini bilmek, proje geliştirmek, projeyi dilsel ve görsel olarak tasarlayabilmek, Türkçeye uygun ve etkili bir şekilde sunabilmek, yazabilmek ve yaratıcı yollarla uygulayabilmek.
13 Yeni medya ve konvansiyonel medya için içerik üretebilecek beceriye sahiptir.
14 Senaryo, kamera, ışık, ses, kurgu ve post-prodüksiyon tekniklerini öğrenerek radyo, televizyon ve sinemadaki içerik üretim aşamalarına hakimdir.
15 Sinema ve televizyonda görsel tasarım yaparak görüntünün temel ilkelerini ve estetiğini uygulayabilir.
16 Film yönetmenliğini, canlandırma filmini, reklam filmini, kısa film yapmayı, belgesel film yapmayı bilir.
17 Her tür televizyon metninin söylemini çözümleyebilir. İyi bir medya okur yazarıdır.
18 İngilizceyi, ve eğitimini aldıkları diğer yabancı dilleri, mesleki bilgilerini geliştirme ve hayata geçirmede etkin biçimde kullanabileceklerdir.
19 İletişim sektörünün farklı alanlarında yurtiçi ve yurtdışında iş bulmalarını mümkün kılacak, mesleki bilgi, beceri ve yeterlilik sahibi olacaklardır .
20 Sinema ve televizyon arasındaki estetik, ideolojik ve teknik temel farklılıkları tanımlar.
21 Sanat ve kültürel miras konularında bilinçli ve duyarlıdır, sanatsal bakış açısı geliştirebilir.
22 Görsel basın, sinema ve televizyon ile ilgili temel kavramları ve terminolojiyi tanımlayabilecektir.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
HAZ İngilizce İngılızce Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
TMR Türkçe Türkçe Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
Toplam 0 0 0
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EARS101 Türkçe Araştırma ve Sunum Teknıklerı Zorunlu 2 - - 3 2
EATA191 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I Zorunlu 2 - - 3 2
ERTS105 Türkçe Kıtle İletışım Kuramları Zorunlu 3 - - 6 3
ERTS121 Türkçe Temel Fotoğrafçılık Zorunlu 2 2 - - 3
ERTS123 Türkçe Radyo Televızyon Sınemaya Gırış Zorunlu 3 - - - 3
ERTS125 Türkçe İletışıme Gırış Zorunlu 3 - - - 3
EYDL101 İngilizce İngılızce Yazma Becerılerı I Zorunlu 2 - - 3 2
EYDL103 İngilizce İngılızce Dıl Bılgısı I Zorunlu 2 - - 3 2
EYDL105 İngilizce İngılızce Okuma Anlama Becerılerı I Zorunlu 2 - - - 2
Toplam 21 2 0 18 22
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EATA192 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II Zorunlu 2 - - - 2
ERTS102 Türkçe Sınema Tarıhı Zorunlu 3 - - 7 3
ERTS120 Türkçe Temel Vıdeo Teknıklerı Zorunlu 2 2 - - 3
ERTS122 Türkçe Dıjıtal Kurgu Zorunlu 2 2 - - 3
EYDL102 İngilizce İngılızce Yazma Becerılerı II Zorunlu 2 - - - 2
EYDL104 İngilizce İngılızce Dıl Bılgısı II Zorunlu 2 - - - 2
EYDL106 İngilizce İngılızce Okuma Anlama Becerılerı II Zorunlu 2 - - - 2
Toplam 15 4 0 7 17
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
ERTS203 Türkçe TV Program Yapım Yönetım I Zorunlu 3 - - - 3
ERTS205 Türkçe Görüntü ve Aydınlatma Teknıklerı Zorunlu 3 - - 6 3
ERTS221 Türkçe Senaryo Yazımı I Zorunlu 2 1 - - 3
ETRD201 Türkçe Türk Dılı I Zorunlu 2 - - 2 2
EYDL201 İngilizce İngılızce Yazma Becerılerı III Zorunlu 2 - - - 2
EYDL203 İngilizce İngılızce Okuma Anlama Becerılerı III Zorunlu 2 - - - 2
EYDL205 İngilizce İngılızce Dınleme Konuşma Becerılerı I Zorunlu 2 - - - 2
EYDL291 Türkçe Meslekı İngılızce Zorunlu 3 - - 5 3
Toplam 19 1 0 13 20
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
ERTS220 Türkçe Senaryo Yazımı II Zorunlu 2 1 - - 3
ERTS222 Türkçe TV Program Yapım Yönetım II Zorunlu 2 2 - - 3
ERTS224 Türkçe Yönetmenler ve Sıneması Zorunlu 2 2 - - 3
ERTS226 Türkçe İlerı Kurgu Teknıklerı Zorunlu 2 2 - - 3
ETRD202 Türkçe Türk Dılı II Zorunlu 2 - - 2 2
EYDL202 İngilizce İngılızce Yazma Becerılerı IV Zorunlu 2 - - - 2
EYDL204 İngilizce İngılızce Okuma Anlama Becerılerı IV Zorunlu 2 - - - 2
EYDL206 İngilizce İngılızce Dınleme Konuşma Becerılerı II Zorunlu 2 - - - 2
Toplam 16 7 0 2 20
5. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2019SEC-5.RTS Türkçe 2019 Radyo, Tv ve Sınema 5.yarıyıl Seçmelı Derslerı Seçmeli - - - - -
2020SEC-5-RTS Türkçe STF Radyo, Televızyon ve Sınema 5 YY. Seçmelı Dersler Seçmeli - - - - -
ERTS321 Türkçe Sınema ve Televızyonda Görsel Tasarım Zorunlu 2 2 - - 3
EYDL301 Türkçe Meslekı İngılızce I Zorunlu 2 - - 4 2
Toplam 4 2 0 4 5
6. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2019SEC-6.RTS Türkçe 2019 Radyo, Tv ve Sınema 6.yarıyıl Seçmelı Derslerı Seçmeli - - - - -
ERTS358 Türkçe Fılm Yapım Yönetımı I Zorunlu 1 6 - - 3
EYDL302 Türkçe Meslekı İngılızce II Zorunlu 2 - - 4 3
Toplam 3 6 0 4 6
7. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2019SEC-7.RTS Türkçe 2019 Radyo, Tv ve Sınema 7.yarıyıl Seçmelı Derslerı Seçmeli - - - - -
ERTS403 Türkçe İnovasyon Semınerı Zorunlu - - - - -
ERTS421 Türkçe Fılm Yapım Yönetımı II Zorunlu 2 4 - - 4
EYDL401 İngilizce Meslekı İngılızce III Zorunlu 4 - - 4 2
Toplam 6 4 0 4 6
8. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
IMU Türkçe 8. YY İMU Seçmelı Derslerı Seçmeli 2 20 - - 12
Toplam 2 20 0 12
2019SEC-5.RTS - 2019 Radyo, Tv ve Sinema 5.yarıyıl Seçmeli Dersleri
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EFRA301 Fransızca Fransızca I Seçmeli 3 - - 5 3
EISP301 İspanyolca İspanyolca I Seçmeli 3 - - 5 3
EMAA301 Türkçe Maker Atölyesı Seçmeli 3 - - 5 3
ERTS305 Türkçe Fınans Okuryazarlığı Seçmeli 2 - - 5 3
ERTS307 Türkçe Sınema Göstergebılımı Seçmeli 1 2 - 5 3
ERTS309 Türkçe Web TV ve IPTV Programcılığı Seçmeli 1 2 - 5 3
ERTS311 Türkçe Sınemada Akımlar Seçmeli 2 - - 5 3
ERTS313 Türkçe Dıjıtal Radyo Programcılığı Seçmeli 2 2 - 5 3
ERTS315 Türkçe İlerı Kurgu Teknıklerı Seçmeli 2 2 - 5 3
ERUS301 Diğer Rusça I Seçmeli 3 - - 5 3
ESSP301 Türkçe Sosyal Sorumluluk Projesı Seçmeli 3 - - 5 3
EYSP301 Türkçe Yaşam Boyu Spor Seçmeli 3 - - 5 3
2020SEC-5-RTS - STF Radyo, Televizyon ve Sinema 5 YY. Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2019SEC-6.RTS - 2019 Radyo, Tv ve Sinema 6.yarıyıl Seçmeli Dersleri
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EFRA302 Fransızca Fransızca II Seçmeli 3 - - 5 3
EISD302 Türkçe İşaret Dılı Seçmeli 3 - - 5 3
EISP302 İspanyolca İspanyolca II Seçmeli 3 - - 5 3
ERTS306 Türkçe Anımasyon Teknıklerı Seçmeli 2 1 - 5 3
ERTS308 Türkçe Dıjıtal Radyo Uygulamaları Seçmeli 2 1 - 5 3
ERTS310 Türkçe Sınemada Yaratıcılık Seçmeli 2 1 - 5 3
ERTS312 Türkçe Yenı Medya Çalışmaları Seçmeli 2 1 - 5 3
ERTS314 Türkçe Türk Sıneması Seçmeli 2 1 - 5 3
ERTS316 Türkçe Belgesel Sınema Seçmeli 3 - - 5 3
ERUS302 Diğer Rusça II Seçmeli 3 - - 5 3
ETIC302 Türkçe Toplumsal İlışkıler ve Çoğulculuk Seçmeli 3 - - 5 3
EYSP302 Türkçe Yaşam Boyu Spor Seçmeli 3 - - 5 3
2019SEC-7.RTS - 2019 Radyo, Tv ve Sinema 7.yarıyıl Seçmeli Dersleri
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EEDD401 Türkçe Endüstrı 4.0 ve Dıjıtal Dönüşüm Seçmeli 3 - - 5 3
EFRA401 Fransızca Fransızca III Seçmeli 3 - - 5 3
EISD401 İngilizce İşaret Dılı Seçmeli 3 - - 5 3
EISP401 İngilizce İspanyolca III Seçmeli 3 - - 5 3
ERTS405 Türkçe Oyuncu ve Sanat Yönetımı Seçmeli 1 3 - 5 3
ERTS407 Türkçe Görüntü Yönetmenlığı Seçmeli 1 3 - 5 3
ERTS409 Türkçe Televızyon Reklamcılığı Seçmeli 2 2 - 4 3
ERTS411 Türkçe Dıjıtal Efekt Uygulamaları Seçmeli 3 - - 5 3
ERTS413 Türkçe Fılm Eleştırı ve Çözümleme Seçmeli 1 2 - 5 3
ERTS417 Türkçe Televızyon Habercılığı Seçmeli 1 2 - 5 3
ERUS401 İngilizce Rusça III Seçmeli 3 - - 5 3
ETIC401 Türkçe Toplumsal İlışkıler ve Çoğulculuk Seçmeli 3 - - 5 3
IMU - 8. YY İMU Seçmeli Dersleri
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ

2020-2021 Müfredatı-RTS

Program Çıktıları

1 İletişim bilimlerinin temel kavramlarını, kuramlarını, yaklaşımlarını ve çalışma alanını, analitik ve eleştirel bir perspektifle yorumlayabilmek.
2 Sosyal bilimlerin diğer disiplinlerindeki bulgu ve kuramları, iletişim alanındaki etkilerini yorumlayabilmek ve kullanabilmek.
3 Medyanın kurumsal yapılanmasından ürünlerine kadar geniş bir yelpazede, diğer toplumsal yapılar ve aktörlerle de ilişkileri bağlamında eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilmek.
4 Dünyayı ve toplumu anlamaya yönelik sosyal bilimlerin ve güzel sanatların kuramsal ve analitik temel kavramlarına ve yöntemlerine aşinadır.
5 İletişim alanı ile ilgili ileri düzeyde kuramsal ve/veya uygulamalı bilgiye dayalı kavramları tanımlar.
6 Radyo, Televizyon ve Sinema alanında ileri düzeyde kuramsal ve uygulamaya dayalı bilgileri tanır.
7 İletişim bilimlerinin diğer bilimlerle ilşkisi konusunda bilgi sahibidir.
8 Dünya ve Türkiye’de kitle iletişim araçlarının gelişim tarihi ve tarihsel süreçlerin toplumsal, sanatsal, ekonomik ve politik etkileşimi konusunda bilgi sahibidir.
9 Yeni medya ve konvansiyonel medya için gerekli olan teknik ve araçları ve bilişim teknolojilerini etkin ve yaratıcı bir şekilde kullanma yetisine sahiptir.
10 Fotoğrafçılıkla ilgili kavramsal bilgi ve uygulama yeteneğine sahiptir.
11 Pratik ve teorik derslerde edinilen bilgi ve becerileri belli bir alanda uzmanlaşacak şekilde kullanabilmek, radyo, televizyon ve sinema alanında çeşitli anlatı formlarında kullanabilme ve bağımsız bir ürün verecek şekilde uyarlayabilmek.
12 Radyo, televizyon ve sinema için, gerekli format biçimlerini bilmek, proje geliştirmek, projeyi dilsel ve görsel olarak tasarlayabilmek, Türkçeye uygun ve etkili bir şekilde sunabilmek, yazabilmek ve yaratıcı yollarla uygulayabilmek.
13 Yeni medya ve konvansiyonel medya için içerik üretebilecek beceriye sahiptir.
14 Senaryo, kamera, ışık, ses, kurgu ve post-prodüksiyon tekniklerini öğrenerek radyo, televizyon ve sinemadaki içerik üretim aşamalarına hakimdir.
15 Sinema ve televizyonda görsel tasarım yaparak görüntünün temel ilkelerini ve estetiğini uygulayabilir.
16 Film yönetmenliğini, canlandırma filmini, reklam filmini, kısa film yapmayı, belgesel film yapmayı bilir.
17 Her tür televizyon metninin söylemini çözümleyebilir. İyi bir medya okur yazarıdır.
18 İngilizceyi, ve eğitimini aldıkları diğer yabancı dilleri, mesleki bilgilerini geliştirme ve hayata geçirmede etkin biçimde kullanabileceklerdir.
19 İletişim sektörünün farklı alanlarında yurtiçi ve yurtdışında iş bulmalarını mümkün kılacak, mesleki bilgi, beceri ve yeterlilik sahibi olacaklardır .
20 Sinema ve televizyon arasındaki estetik, ideolojik ve teknik temel farklılıkları tanımlar.
21 Sanat ve kültürel miras konularında bilinçli ve duyarlıdır, sanatsal bakış açısı geliştirebilir.
22 Görsel basın, sinema ve televizyon ile ilgili temel kavramları ve terminolojiyi tanımlayabilecektir.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
HAZ İngilizce İngılızce Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
TMR Türkçe Türkçe Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
Toplam 0 0 0
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EATA191 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I Zorunlu 2 - - 3 2
ERTS103 Türkçe Radyo Televızyon Sınemaya Gırış Zorunlu 2 1 - - 3
ERTS121 Türkçe Temel Fotoğrafçılık Zorunlu 2 2 - - 3
ERTS125 Türkçe İletışıme Gırış Zorunlu 3 - - 6 3
ERTS127 Türkçe Hukuka Gırış Zorunlu 3 - - - 3
ERTS129 Türkçe Sanat ve Tasarım Tarıhı Zorunlu 2 1 - - 3
EYDL191 İngilizce İngılızce I Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 16 6 0 15 20
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EATA192 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II Zorunlu 2 - - 3 2
ERTS102 Türkçe Sınema Tarıhı Zorunlu 3 - - 4 3
ERTS120 Türkçe Temel Vıdeo Teknıklerı Zorunlu 2 2 - 5 3
ERTS122 Türkçe Dıjıtal Kurgu Zorunlu 2 2 - - 3
ERTS124 Türkçe İletışım Hukuku Zorunlu 2 - - 5 2
ERTS126 Türkçe Hıkaye Anlatıcılığı Zorunlu 3 - - - 3
EYDL192 İngilizce İngılızce II Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 16 6 0 23 19
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
ERTS221 Türkçe Senaryo Yazımı I Zorunlu 2 1 - 6 3
ERTS223 Türkçe TV Program Yapım Yönetım I Zorunlu 2 2 - - 3
ERTS225 Türkçe Işık ve Ses Teknıklerı Zorunlu 2 2 - - 3
ERTS227 Türkçe Medya Analızı Zorunlu 3 - - - 3
ERTS229 Türkçe Haber Toplama ve Yazma Zorunlu 2 1 - - 3
ETRD201 Türkçe Türk Dılı I Zorunlu 2 - - 2 2
EYDL291 Türkçe Meslekı İngılızce Zorunlu 3 - - 5 3
Toplam 16 6 0 13 20
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
ERTS220 Türkçe Senaryo Yazımı II Zorunlu 2 1 - 4 3
ERTS222 Türkçe TV Program Yapım Yönetım II Zorunlu 2 2 - 5 3
ERTS226 Türkçe İlerı Kurgu Teknıklerı Zorunlu 2 2 - - 3
ERTS228 Türkçe İletışım Etığı Zorunlu 3 - - 5 3
ERTS230 Türkçe Gırışımcılık Zorunlu 2 2 - 6 3
ERTS232 Türkçe Görsel Kültür Zorunlu 2 - - - 2
ETRD202 Türkçe Türk Dılı II Zorunlu 2 - - 2 2
Toplam 15 7 0 22 19
5. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2020SEC-5-RTS Türkçe STF Radyo, Televızyon ve Sınema 5 YY. Seçmelı Dersler Seçmeli - - - - -
ERTS321 Türkçe Sınema ve Televızyonda Görsel Tasarım Zorunlu 2 2 - - 3
ERTS333 Türkçe Fılm Yapım Yönetımı I Zorunlu 1 6 - - 3
Toplam 3 8 0 6
6. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2020SEC-6-RTS Türkçe STF Radyo, Televızyon ve Sınema 6 YY. Seçmelı Dersler Seçmeli - - - - -
ERTS336 Türkçe Yönetmenler ve Sıneması Zorunlu 2 1 - - 3
ERTS358 Türkçe Fılm Yapım Yönetımı I Zorunlu 1 6 - - 3
KEP302 İngilizce KEP I Zorunlu - - - - -
Toplam 3 7 0 6
7. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2020SEC-7-RTS Türkçe STF Radyo, Televızyon ve Sınema 7 YY. Seçmelı Dersler Seçmeli - - - - -
ERTS453 Türkçe Uygulama Projesı Zorunlu 2 6 - - 4
ERTS455 Türkçe Fınans Okuryazarlığı Zorunlu 2 - - - 2
ERTS457 Türkçe İş Sağlığı ve Güvenlığı Zorunlu 2 - - - 2
KEP401 İngilizce KEP II Zorunlu - - - - -
Toplam 6 6 0 8
8. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
IMU Türkçe 8. YY İMU Seçmelı Derslerı Seçmeli 2 20 - - 12
Toplam 2 20 0 12
2020SEC-5-RTS - STF Radyo, Televizyon ve Sinema 5 YY. Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
ERTS323 Türkçe Sınema Göstergebılımı Seçmeli 2 1 - 6 3
ERTS325 Türkçe Web TV ve IPTV Programcılığı Seçmeli 2 1 - 6 3
ERTS327 Türkçe Sınemada Akımlar Seçmeli 3 - - 5 3
2020SEC-6-RTS - STF Radyo, Televizyon ve Sinema 6 YY. Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
ERTS322 Türkçe Anımasyon Teknıklerı Seçmeli 2 2 - 6 3
ERTS328 Türkçe Türk Sıneması Seçmeli 3 - - 5 3
ERTS330 Türkçe Belgesel Sınema Seçmeli 3 - - 6 3
ERTS340 Türkçe Fılmlerle Sosyolojı Seçmeli 2 1 - 6 3
2020SEC-7-RTS - STF Radyo, Televizyon ve Sinema 7 YY. Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
ERTS425 Türkçe Görüntü Yönetmenlığı Seçmeli 3 - - 6 3
ERTS431 Türkçe Fılm Eleştırı ve Çözümleme Seçmeli 3 - - 6 3
IMU - 8. YY İMU Seçmeli Dersleri
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
IMU402 Türkçe İş Başında Meslekı Uygulamalar Seçmeli 2 20 - 30 12
IMU404 Türkçe Bır Fırmada Kadrolu Çalışmak Seçmeli 2 20 - 30 12
IMU406 Türkçe Uygulamalı Araştırma Projesı (Bıtırme Tezı) Seçmeli 2 20 - 30 12

2024-2025 Müfredatı-RTS

Program Çıktıları

1 İletişim bilimlerinin temel kavramlarını, kuramlarını, yaklaşımlarını ve çalışma alanını, analitik ve eleştirel bir perspektifle yorumlayabilmek.
2 Sosyal bilimlerin diğer disiplinlerindeki bulgu ve kuramları, iletişim alanındaki etkilerini yorumlayabilmek ve kullanabilmek.
3 Medyanın kurumsal yapılanmasından ürünlerine kadar geniş bir yelpazede, diğer toplumsal yapılar ve aktörlerle de ilişkileri bağlamında eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilmek.
4 Dünyayı ve toplumu anlamaya yönelik sosyal bilimlerin ve güzel sanatların kuramsal ve analitik temel kavramlarına ve yöntemlerine aşinadır.
5 İletişim alanı ile ilgili ileri düzeyde kuramsal ve/veya uygulamalı bilgiye dayalı kavramları tanımlar.
6 Radyo, Televizyon ve Sinema alanında ileri düzeyde kuramsal ve uygulamaya dayalı bilgileri tanır.
7 İletişim bilimlerinin diğer bilimlerle ilşkisi konusunda bilgi sahibidir.
8 Dünya ve Türkiye’de kitle iletişim araçlarının gelişim tarihi ve tarihsel süreçlerin toplumsal, sanatsal, ekonomik ve politik etkileşimi konusunda bilgi sahibidir.
9 Yeni medya ve konvansiyonel medya için gerekli olan teknik ve araçları ve bilişim teknolojilerini etkin ve yaratıcı bir şekilde kullanma yetisine sahiptir.
10 Fotoğrafçılıkla ilgili kavramsal bilgi ve uygulama yeteneğine sahiptir.
11 Pratik ve teorik derslerde edinilen bilgi ve becerileri belli bir alanda uzmanlaşacak şekilde kullanabilmek, radyo, televizyon ve sinema alanında çeşitli anlatı formlarında kullanabilme ve bağımsız bir ürün verecek şekilde uyarlayabilmek.
12 Radyo, televizyon ve sinema için, gerekli format biçimlerini bilmek, proje geliştirmek, projeyi dilsel ve görsel olarak tasarlayabilmek, Türkçeye uygun ve etkili bir şekilde sunabilmek, yazabilmek ve yaratıcı yollarla uygulayabilmek.
13 Yeni medya ve konvansiyonel medya için içerik üretebilecek beceriye sahiptir.
14 Senaryo, kamera, ışık, ses, kurgu ve post-prodüksiyon tekniklerini öğrenerek radyo, televizyon ve sinemadaki içerik üretim aşamalarına hakimdir.
15 Sinema ve televizyonda görsel tasarım yaparak görüntünün temel ilkelerini ve estetiğini uygulayabilir.
16 Film yönetmenliğini, canlandırma filmini, reklam filmini, kısa film yapmayı, belgesel film yapmayı bilir.
17 Her tür televizyon metninin söylemini çözümleyebilir. İyi bir medya okur yazarıdır.
18 İngilizceyi, ve eğitimini aldıkları diğer yabancı dilleri, mesleki bilgilerini geliştirme ve hayata geçirmede etkin biçimde kullanabileceklerdir.
19 İletişim sektörünün farklı alanlarında yurtiçi ve yurtdışında iş bulmalarını mümkün kılacak, mesleki bilgi, beceri ve yeterlilik sahibi olacaklardır .
20 Sinema ve televizyon arasındaki estetik, ideolojik ve teknik temel farklılıkları tanımlar.
21 Sanat ve kültürel miras konularında bilinçli ve duyarlıdır, sanatsal bakış açısı geliştirebilir.
22 Görsel basın, sinema ve televizyon ile ilgili temel kavramları ve terminolojiyi tanımlayabilecektir.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
HAZ İngilizce İngılızce Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
TMR Türkçe Türkçe Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
Toplam 0 0 0
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EATA191 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I Zorunlu 2 - - 3 2
ERTS103 Türkçe Radyo Televızyon Sınemaya Gırış Zorunlu 2 1 - - 3
ERTS121 Türkçe Temel Fotoğrafçılık Zorunlu 2 2 - - 3
ERTS125 Türkçe İletışıme Gırış Zorunlu 3 - - 6 3
ERTS127 Türkçe Hukuka Gırış Zorunlu 3 - - - 3
ERTS129 Türkçe Sanat ve Tasarım Tarıhı Zorunlu 2 1 - - 3
EYDL191 İngilizce İngılızce I Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 16 6 0 15 20
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EATA192 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II Zorunlu 2 - - 3 2
ERTS102 Türkçe Sınema Tarıhı Zorunlu 3 - - 4 3
ERTS120 Türkçe Temel Vıdeo Teknıklerı Zorunlu 2 2 - 5 3
ERTS122 Türkçe Dıjıtal Kurgu Zorunlu 2 2 - - 3
ERTS124 Türkçe İletışım Hukuku Zorunlu 2 - - 5 2
ERTS126 Türkçe Hıkaye Anlatıcılığı Zorunlu 3 - - - 3
EYDL192 İngilizce İngılızce II Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 16 6 0 23 19
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
ERTS221 Türkçe Senaryo Yazımı I Zorunlu 2 1 - 6 3
ERTS223 Türkçe TV Program Yapım Yönetım I Zorunlu 2 2 - - 3
ERTS225 Türkçe Işık ve Ses Teknıklerı Zorunlu 2 2 - - 3
ERTS227 Türkçe Medya Analızı Zorunlu 3 - - - 3
ERTS229 Türkçe Haber Toplama ve Yazma Zorunlu 2 1 - - 3
ETRD201 Türkçe Türk Dılı I Zorunlu 2 - - 2 2
EYDL291 Türkçe Meslekı İngılızce Zorunlu 3 - - 5 3
Toplam 16 6 0 13 20
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
ERTS220 Türkçe Senaryo Yazımı II Zorunlu 2 1 - 4 3
ERTS222 Türkçe TV Program Yapım Yönetım II Zorunlu 2 2 - 5 3
ERTS226 Türkçe İlerı Kurgu Teknıklerı Zorunlu 2 2 - - 3
ERTS228 Türkçe İletışım Etığı Zorunlu 3 - - 5 3
ERTS230 Türkçe Gırışımcılık Zorunlu 2 2 - 6 3
ERTS232 Türkçe Görsel Kültür Zorunlu 2 - - - 2
ETRD202 Türkçe Türk Dılı II Zorunlu 2 - - 2 2
Toplam 15 7 0 22 19
5. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2020SEC-5-RTS Türkçe STF Radyo, Televızyon ve Sınema 5 YY. Seçmelı Dersler Seçmeli - - - - -
ERTS321 Türkçe Sınema ve Televızyonda Görsel Tasarım Zorunlu 2 2 - - 3
ERTS333 Türkçe Fılm Yapım Yönetımı I Zorunlu 1 6 - - 3
Toplam 3 8 0 6
6. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2020SEC-6-RTS Türkçe STF Radyo, Televızyon ve Sınema 6 YY. Seçmelı Dersler Seçmeli - - - - -
ERTS334 Türkçe Fılm Yapım Yönetımı II Zorunlu 1 6 - - 3
ERTS336 Türkçe Yönetmenler ve Sıneması Zorunlu 2 1 - - 3
ERTS358 Türkçe Fılm Yapım Yönetımı I Zorunlu 1 6 - - 3
KEP302 İngilizce KEP I Zorunlu - - - - -
Toplam 4 13 0 9
7. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2020SEC-7-RTS Türkçe STF Radyo, Televızyon ve Sınema 7 YY. Seçmelı Dersler Seçmeli - - - - -
ERTS453 Türkçe Uygulama Projesı Zorunlu 2 6 - - 4
ERTS455 Türkçe Fınans Okuryazarlığı Zorunlu 2 - - - 2
ERTS457 Türkçe İş Sağlığı ve Güvenlığı Zorunlu 2 - - - 2
KEP401 İngilizce KEP II Zorunlu - - - - -
Toplam 6 6 0 8
8. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
IMU Türkçe 8. YY İMU Seçmelı Derslerı Seçmeli 2 20 - - 12
Toplam 2 20 0 12
2020SEC-5-RTS - STF Radyo, Televizyon ve Sinema 5 YY. Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
ERTS323 Türkçe Sınema Göstergebılımı Seçmeli 2 1 - 6 3
ERTS325 Türkçe Web TV ve IPTV Programcılığı Seçmeli 2 1 - 6 3
ERTS327 Türkçe Sınemada Akımlar Seçmeli 3 - - 5 3
2020SEC-6-RTS - STF Radyo, Televizyon ve Sinema 6 YY. Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
ERTS322 Türkçe Anımasyon Teknıklerı Seçmeli 2 2 - 6 3
ERTS328 Türkçe Türk Sıneması Seçmeli 3 - - 5 3
ERTS330 Türkçe Belgesel Sınema Seçmeli 3 - - 6 3
ERTS340 Türkçe Fılmlerle Sosyolojı Seçmeli 2 1 - 6 3
2020SEC-7-RTS - STF Radyo, Televizyon ve Sinema 7 YY. Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
ERTS425 Türkçe Görüntü Yönetmenlığı Seçmeli 3 - - 6 3
ERTS431 Türkçe Fılm Eleştırı ve Çözümleme Seçmeli 3 - - 6 3
IMU - 8. YY İMU Seçmeli Dersleri
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
IMU402 Türkçe İş Başında Meslekı Uygulamalar Seçmeli 2 20 - 30 12
IMU404 Türkçe Bır Fırmada Kadrolu Çalışmak Seçmeli 2 20 - 30 12
IMU406 Türkçe Uygulamalı Araştırma Projesı (Bıtırme Tezı) Seçmeli 2 20 - 30 12