GERİ DÖN

Önlisans Programları


Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - Sosyal Hizmetler - - Sosyal Hizmetler



Program Tanımları

Sosyal hizmetleri programı 2016 yılında kurulmuş olup, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu bünyesinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Program ilk öğrencilerini 2016-2017 eğitim-öğretim yılında kabul etmiş, ilk mezunlarını 2018’de vermiştir

Derece: Sosyal hizmetler Önlisans Diploması Unvan: Sosyal Çalışmacı - Sosyal Yardımcı

Önlisans Derecesi (EQF-LLL 5. Düzey)

Programa kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, ilgili mevzuat çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak / sınavları başarmış olmak zorundadır. Program TYT puan türünde öğrenci almaktadır. Yurt içi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Üniversiteye giriş hakkında daha detaylı bilgi Kurum Tanıtım Kataloğunda mevcuttur. Üniversite tarafından onaylanmış ve bir anlaşma ile sınırları belirlenmiş öğrenci değişim programları kapsamında yurt dışından gelen öğrenciler programda verilen dersleri alabilirler. TC Vatandaşları: Programa, TYT puan türüne göre merkezi yerleştirme ile öğrenci alınmaktadır. ÖSYM tarafından programa yerleştirilen öğrencilerin, ilan edilen kayıt tarihlerinde, mali yükümlülüklerini tamamlayarak kesin kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Yabancı Uyruklular: Yabancı uyruklu öğrenciler Üniversite Senatosu tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda kabul edilir. Lütfen ilgili web sayfasını inceleyiniz. https://international.nisantasi.edu.tr/sayfa/prospective-students-673674 Yatay Geçiş: Yurt içi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencinin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Lütfen ilgili mevzuatı inceleyiniz. İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Önlisans ve Lisans Öğretimi Yatay Geçiş Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/TYTM-5-_onlisans_ve_lisans_ogretimi_yatay_gecis_yonergesi_-_23.10.2013.pdf Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=13948&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5 Değişim Öğrencileri: Üniversite tarafından onaylanmış ve bir anlaşma ile çerçevesi belirlenmiş öğrenci değişim programları kapsamında yurtiçi ve yurtdışından gelen öğrenciler programda verilen dersleri alabilirler.

Öğrencilerin önceki öğrenim ve kazanımları, “İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Önceden Kazanılmış Yeterliliklerin Tanınması, Ders Eşdeğerlik ve İntibak Esasları Yönergesi” ne uygun olarak tanınabilir ve bu doğrultuda gerekli derslerden muafiyet sağlanabilir. Yönergeye ulaşmak için link: https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/onceden-kazanilmis-yeterliliklerin-taninmasi-ders-esdegerlik-ve-intibak-esaslari-yonergesi-40120395.pdf

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları, “Mezuniyet Koşulları” bölümünde açıklandığı gibidir.

Vizyon: Sosyal Hizmetler programı, insan ve toplum bilimleri ile sosyal hizmet kuram, yöntem ve yaklaşımlarından oluşan bilgi temelini kavrayan, sözlü ve yazılı iletişim kurma, gözlem ve mesleki görüşme yapabilme ve raporlama gibi beceriler geliştirebilen ve öğrendiklerini insan hakları ve sosyal adalet temelinde uygulamaya aktarabilen profesyoneller yetiştirmeyi hedefler. Misyon: Bu eğitimi alanlar ulusal ve uluslararası düzeyde etkili ve nitelikli sosyal hizmet uygulamaları yapabilecek, yeni yaklaşımlar ve iyi uygulama örnekleri geliştirebilecek donanım ve yetkinliğe ulaşabilmeleri için desteklenir. Sosyal hizmetlerin amacı; sosyoloji, psikoloji, siyaset bilimi, halk sağlığı, toplum gelişimi, hukuk ve ekonomi gibi sosyal bilimleri, müşteri sistemleriyle ilişki kurmak, değerlendirmeler yapmak ve sosyal ve kişisel sorunları çözmek için müdahaleler geliştirmek için uygulamak ve toplumsal değişime fayda sağlamaktır

Bölüm mezunları kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütlerinde, üniversiteler gibi farklı alanlarda istihdam edilebilirler.

Program mezunları ÖSYM tarafından her yıl düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile ilgili 4 yıllık (lisans) bölümlerine yerleşebilirler. Dikey geçiş yapılabilecek ilgili lisans bölümlerinin listesine ÖSYM DGS Kılavuzu’ndan ulaşabilirsiniz https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2023/DGS/tablo2_

Dönem başında ilgili derse kayıt yaptıran öğrencilerin dönem sonu sınavına girebilmesi için teorik derslerin en az %70`ine, uygulamalı derslerin ise en az % 80’ine devam etmiş olmaları gerekmektedir. Öğrenciler, her ders için ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb. gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı % 40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Her dersin ölçme ve değerlendirme ölçütleri için Müfredat’ta (aşağıda) yer alan ders ismini tıklayabilirsiniz. İlgili yönetmelik ve yönergeleri inceleyebilirsiniz. https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-on-lisans-ve-lisans-egitim-ogretim-ve-sinav-yonetmeligi-1544216789.pdf

Öğrencilerin mezuniyet hakkı elde edebilmesi için müfredatta yer alan derslerin (toplam en az 120 AKTS karşılığı) tamamını başarıyla tamamlamış olması ve mezuniyet aşamasındaki genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekmektedir. Mezuniyet için öğrencinin staj veya bitirme projesini de (aşağıdaki Müfredatı inceleyiniz) başarılı bir şekilde tamamlamış olması gerekmektedir. İlgili yönetmelik ve yönergeleri inceleyebilirsiniz. İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-on-lisans-ve-lisans-egitim-ogretim-ve-sinav-yonetmeligi-1544216789.pdf İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Diploma, Diploma Eki Ve Diğer Belgelerin Düzenlenmesine İlişkin Yönerge https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-diploma-diploma-eki-ve-diger-belgelerin-duzenlenmesine-iliskin-yonerge-511959282.pdf

Tam Zamanlı

Program Başkanı: Alp Koçer Eposta: alp.kocer@nisantasi.edu.tr Telefon: +90(212)2101010 Adres: Neotech Kampüs, Maslak Mah., Taşyoncası Sok. No: 1V ve No: 1Y, 34398 Sarıyer/İstanbul

Çift Anadal, yandal, ingiilizce öğrenme olanağı, mezuniyet sonrası lisans programlarına devam olanağı bulunmaktadır. öğrencilerimiz, okulumuz sözlü çeviri labaratuvarlarından ve bilgisayar labaratuvarlarından faydalanabilmekte ve üniversitenin sunduğu bilgi-teknoloji alt yapısıyla yabancı dillerini ve kendilerini geliştirme imkanı bulurlar. Bunun yanı sıra, öğrenciler, öğrenme ve araştırma yeteneklerini artıran sosyal hizmetler ve ilgili alanlara dair kaynaklara sahip kapsamlı bir kütüphaneye erişim sağlarlar.


Temel Alan Çıktısı

Program Çıktıları
BİLGİ
BECERİLER
YETKİNLİKLER
Kuramsal Olgusal
Bilişsel Uygulamalı
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
Öğrenme Yetkinliği
İletişim ve Sosyal Yetkinlik
Alana Özgü Yetkinlik
1
1
2
3
1
2
1
2
3
1
2
3
4
1
2
3
Sosyal hizmet alanında sahip olduğu bilgiyi uygulamaya koyabilir, geliştirir ve bunlar yardımı ile sorunları tanımlar, analiz eder, çözüm önerileri ortaya koyar.
Sosyal hizmet Alanının gelişimine katkı sağlayacak projelerde görev alır.
Sosyal Hizmet mesleğinin mevcut koşulları ve gelecek öngörüsü hakkında bilgi ve değerlendirme olanağına sahip olarak örgütsel amaç ve hedefler belirler ve plan yapar; öngörülemeyen karmaşık durumlarda sorumluluk alarak çözüm üretir.
Sosyal hizmet alanına dair konularda gerek konu ile ilgisi olan gerekse olmayan kimseleri bilgilendirir, onlara düşüncelerini sorunları ve çözüm yöntemlerini açık bir biçimde yazılı ve sözlü olarak aktarır.
Sadece kendi alanlarına yönelik değil halkla ilişkiler ve tanıtımın ilgili olduğu tüm alanlardaki hem ulusal hem de uluslar arası gelişmeleri yakından takip ederler.
Atatürk ilkeleri ve inkılâpları konusunda bilgiye sahip olup Cumhuriyetin temel değerlerini benimserler.
Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyi'nde kullanarak alanındaki bilgileri izleyebilme ve meslektaşları ile iletişim kurabilme.
Çalıştıkları ortamda mesleki etik kurallara özen göstererek, mesleki etiğin sürdürülebilirliğini sağlarlar.
Acil durum planlaması, afet yönetimi ve travma sonrası destek süreçlerinde görev alabilirler.
Sosyal hizmetin gerektirdiği durumlarda, sağlık, eğitim, hukuk gibi farklı disiplinlerle iş birliği yaparak, multidisipliner bir yaklaşımla sorunlara çözüm üretebilirler.
Sosyal hizmet alanında yapılan araştırmaların önemini kavrar, bu araştırmalardan elde edilen verileri analiz eder ve bu veriler ışığında hizmet sunumunda yenilikçi yaklaşımlar geliştirebilirler.
Sosyal hizmet organizasyonlarında liderlik yapabilecek bilgi ve becerilere sahip olur, ekip yönetimi, kaynak yönetimi ve stratejik planlama süreçlerinde etkin rol alabilirler.
Farklı kültürlere mensup bireyler ve topluluklarla etkili iletişim kurma yeteneği geliştirirler. Kültürlerarası duyarlılığı yüksek, empati yeteneği gelişmiş profesyoneller olarak çalışırlar.
Toplumsal sorunlara yenilikçi çözümler üretmek amacıyla sosyal girişimcilik yaklaşımlarını benimserler, sosyal değer yaratmaya odaklanan projeler geliştirir ve bu projeleri sürdürebilir hale getirebilirler.
Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık geliştirir, cinsiyet temelli ayrımcılıkla mücadele eder ve kadın hakları gibi alanlarda savunuculuk yapabilirler.

Müfredat

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar

2022-2023 Müfredatı-SOS

Program Çıktıları

1 Sosyal hizmet alanında sahip olduğu bilgiyi uygulamaya koyabilir, geliştirir ve bunlar yardımı ile sorunları tanımlar, analiz eder, çözüm önerileri ortaya koyar.
2 Sosyal hizmet Alanının gelişimine katkı sağlayacak projelerde görev alır.
3 Sosyal Hizmet mesleğinin mevcut koşulları ve gelecek öngörüsü hakkında bilgi ve değerlendirme olanağına sahip olarak örgütsel amaç ve hedefler belirler ve plan yapar; öngörülemeyen karmaşık durumlarda sorumluluk alarak çözüm üretir.
4 Sosyal hizmet alanına dair konularda gerek konu ile ilgisi olan gerekse olmayan kimseleri bilgilendirir, onlara düşüncelerini sorunları ve çözüm yöntemlerini açık bir biçimde yazılı ve sözlü olarak aktarır.
5 Sadece kendi alanlarına yönelik değil halkla ilişkiler ve tanıtımın ilgili olduğu tüm alanlardaki hem ulusal hem de uluslar arası gelişmeleri yakından takip ederler.
6 Atatürk ilkeleri ve inkılâpları konusunda bilgiye sahip olup Cumhuriyetin temel değerlerini benimserler.
7 Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyi'nde kullanarak alanındaki bilgileri izleyebilme ve meslektaşları ile iletişim kurabilme.
8 Çalıştıkları ortamda mesleki etik kurallara özen göstererek, mesleki etiğin sürdürülebilirliğini sağlarlar.
9 Acil durum planlaması, afet yönetimi ve travma sonrası destek süreçlerinde görev alabilirler.
10 Sosyal hizmetin gerektirdiği durumlarda, sağlık, eğitim, hukuk gibi farklı disiplinlerle iş birliği yaparak, multidisipliner bir yaklaşımla sorunlara çözüm üretebilirler.
11 Sosyal hizmet alanında yapılan araştırmaların önemini kavrar, bu araştırmalardan elde edilen verileri analiz eder ve bu veriler ışığında hizmet sunumunda yenilikçi yaklaşımlar geliştirebilirler.
12 Sosyal hizmet organizasyonlarında liderlik yapabilecek bilgi ve becerilere sahip olur, ekip yönetimi, kaynak yönetimi ve stratejik planlama süreçlerinde etkin rol alabilirler.
13 Farklı kültürlere mensup bireyler ve topluluklarla etkili iletişim kurma yeteneği geliştirirler. Kültürlerarası duyarlılığı yüksek, empati yeteneği gelişmiş profesyoneller olarak çalışırlar.
14 Toplumsal sorunlara yenilikçi çözümler üretmek amacıyla sosyal girişimcilik yaklaşımlarını benimserler, sosyal değer yaratmaya odaklanan projeler geliştirir ve bu projeleri sürdürebilir hale getirebilirler.
15 Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık geliştirir, cinsiyet temelli ayrımcılıkla mücadele eder ve kadın hakları gibi alanlarda savunuculuk yapabilirler.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
HAZ İngilizce İngılızce Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
TMR Türkçe Türkçe Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
Toplam 0 0 0
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OATA153 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I Zorunlu 2 - - 3 2
OHUK153 Türkçe Temel Hukuk Zorunlu 2 - - 5 2
OSOS151 Türkçe Sosyal Hızmete Gırış I Zorunlu 3 - - 5 3
OSOS153 Türkçe Sosyolojı Zorunlu 2 - - 5 2
OSOS167 Türkçe İnsan Hakları, Etık ve Sosyal Hızmet Zorunlu 2 - - 4 2
OTRD153 Türkçe Türk Dılı I Zorunlu 2 - - 2 2
OYDL181 İngilizce İngılızce I Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 15 2 0 30 16
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OATA154 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II Zorunlu 2 - - 3 2
OSOS156 Türkçe Yaşlılarda ve Engellılerde Sosyal Hızmet Zorunlu 2 - - 5 2
OSOS162 Türkçe Sosyal Hızmete Gırış II Zorunlu 3 - - 6 3
OSOS166 Türkçe Psıkolojıye Gırış Zorunlu 2 - - 4 2
OSOS168 Türkçe Sosyal Hızmet ve Sıvıl Toplum Zorunlu 2 2 - 4 3
OTRD154 Türkçe Türk Dılı II Zorunlu 2 - - 2 2
OYDL182 İngilizce İngılızce II Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 15 4 0 30 17
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OSOS253 Türkçe Türkıye'nın Toplumsal Yapısı ve Sosyal Polıtıka Zorunlu 2 - - 4 2
OSOS255 Türkçe Kentleşme, Kentsel Sorunlar ve Sosyal Hızmet Zorunlu 2 - - 4 2
OSOS281 Türkçe Bıreyle Sosyal Hızmet Zorunlu 3 - - 6 3
OSOS283 Türkçe Sosyal Psıkolojı Zorunlu 3 - - 4 3
OSTJ251 Türkçe Staj / Bıtırme Projesı I Zorunlu - - - 4 -
SECSOS3 Türkçe SOS 3. YY Bölüm Seçmelı Dersler Seçmeli - - - - -
Toplam 10 0 0 22 10
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OSOS260 Türkçe Şıddetle Mücadele ve Adlı Sosyal Hızmet Zorunlu 2 - - 4 2
OSOS264 Türkçe Toplumsal Cınsıyet ve Sosyal Hızmet Zorunlu 2 - - 4 2
OSOS272 Türkçe Alan Çalışması Zorunlu 1 2 - 5 2
OSOS274 Türkçe Yerel Yönetımler ve Sosyal Hızmet Zorunlu 3 - - 5 3
OSTJ252 Türkçe Staj / Bıtırme Projesı II Zorunlu - - - - -
SECSOS4 Türkçe SOS 4. YY Bölüm Seçmelı Dersler Seçmeli - - - - -
Toplam 8 2 0 18 9
SECSOS3 - SOS 3. YY Bölüm Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OSOS269 Türkçe Eğıtım ve Sosyal Hızmet Seçmeli 3 - - 4 3
OSOS271 Türkçe Aıle ve Çocuk Sosyal Hızmetı Seçmeli 3 - - 4 3
OSOS273 Türkçe Meslekı Yabancı Dıl Seçmeli 3 - - 4 3
SECSOS4 - SOS 4. YY Bölüm Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OISL276 Türkçe İş ve Sosyal Güvenlık Hukuku Seçmeli 3 - - 4 3
OSOS258 Türkçe Drama Seçmeli 3 - - 4 3
OSOS268 Türkçe Göç ve Sosyal Hızmet Seçmeli 3 - - 4 3

2023-2024 Müfredatı-SOS

Program Çıktıları

1 Sosyal hizmet alanında sahip olduğu bilgiyi uygulamaya koyabilir, geliştirir ve bunlar yardımı ile sorunları tanımlar, analiz eder, çözüm önerileri ortaya koyar.
2 Sosyal hizmet Alanının gelişimine katkı sağlayacak projelerde görev alır.
3 Sosyal Hizmet mesleğinin mevcut koşulları ve gelecek öngörüsü hakkında bilgi ve değerlendirme olanağına sahip olarak örgütsel amaç ve hedefler belirler ve plan yapar; öngörülemeyen karmaşık durumlarda sorumluluk alarak çözüm üretir.
4 Sosyal hizmet alanına dair konularda gerek konu ile ilgisi olan gerekse olmayan kimseleri bilgilendirir, onlara düşüncelerini sorunları ve çözüm yöntemlerini açık bir biçimde yazılı ve sözlü olarak aktarır.
5 Sadece kendi alanlarına yönelik değil halkla ilişkiler ve tanıtımın ilgili olduğu tüm alanlardaki hem ulusal hem de uluslar arası gelişmeleri yakından takip ederler.
6 Atatürk ilkeleri ve inkılâpları konusunda bilgiye sahip olup Cumhuriyetin temel değerlerini benimserler.
7 Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyi'nde kullanarak alanındaki bilgileri izleyebilme ve meslektaşları ile iletişim kurabilme.
8 Çalıştıkları ortamda mesleki etik kurallara özen göstererek, mesleki etiğin sürdürülebilirliğini sağlarlar.
9 Acil durum planlaması, afet yönetimi ve travma sonrası destek süreçlerinde görev alabilirler.
10 Sosyal hizmetin gerektirdiği durumlarda, sağlık, eğitim, hukuk gibi farklı disiplinlerle iş birliği yaparak, multidisipliner bir yaklaşımla sorunlara çözüm üretebilirler.
11 Sosyal hizmet alanında yapılan araştırmaların önemini kavrar, bu araştırmalardan elde edilen verileri analiz eder ve bu veriler ışığında hizmet sunumunda yenilikçi yaklaşımlar geliştirebilirler.
12 Sosyal hizmet organizasyonlarında liderlik yapabilecek bilgi ve becerilere sahip olur, ekip yönetimi, kaynak yönetimi ve stratejik planlama süreçlerinde etkin rol alabilirler.
13 Farklı kültürlere mensup bireyler ve topluluklarla etkili iletişim kurma yeteneği geliştirirler. Kültürlerarası duyarlılığı yüksek, empati yeteneği gelişmiş profesyoneller olarak çalışırlar.
14 Toplumsal sorunlara yenilikçi çözümler üretmek amacıyla sosyal girişimcilik yaklaşımlarını benimserler, sosyal değer yaratmaya odaklanan projeler geliştirir ve bu projeleri sürdürebilir hale getirebilirler.
15 Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık geliştirir, cinsiyet temelli ayrımcılıkla mücadele eder ve kadın hakları gibi alanlarda savunuculuk yapabilirler.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
HAZ İngilizce İngılızce Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
TMR Türkçe Türkçe Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
Toplam 0 0 0
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OATA153 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I Zorunlu 2 - - 3 2
OHUK153 Türkçe Temel Hukuk Zorunlu 2 - - 5 2
OISG175 Türkçe İşçı Sağlığı ve Güvenlığı Zorunlu 2 - - 3 2
OSOS181 Türkçe İnsan Hakları, Etık ve Sosyal Hızmet Zorunlu 2 - - 2 2
OSOS183 Türkçe Psıkolojıye Gırış Zorunlu 2 - - 2 2
OSOS185 Türkçe Sosyal Hızmete Gırış I Zorunlu 3 - - 5 3
OSOS187 Türkçe Sosyolojı Zorunlu 2 - - 2 2
OTRD153 Türkçe Türk Dılı I Zorunlu 2 - - 2 2
OYDL181 İngilizce İngılızce I Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 19 2 0 30 20
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OATA154 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II Zorunlu 2 - - 3 2
OSOS182 Türkçe Sosyal Hızmet ve Sıvıl Toplum Zorunlu 3 - - 5 3
OSOS184 Türkçe Sosyal Hızmete Gırış II Zorunlu 3 - - 5 3
OSOS186 Türkçe Sosyal Psıkolojı Zorunlu 2 - - 3 2
OSOS188 Türkçe Yaşlılarda ve Engellılerde Sosyal Hızmet Zorunlu 2 - - 3 2
OSOS190 Türkçe Türkıye'nın Toplumsal Yapısı ve Sosyal Polıtıka Zorunlu 2 - - 3 2
OTRD154 Türkçe Türk Dılı II Zorunlu 2 - - 2 2
OYDL182 İngilizce İngılızce II Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 18 2 0 30 19
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OBBM275 Türkçe Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele Zorunlu 2 - - 5 2
OSOS287 Türkçe Şıddetle Mücadele ve Adlı Sosyal Hızmet Zorunlu 2 - - 3 2
OSOS289 Türkçe Toplumsal Cınsıyet ve Sosyal Hızmet Zorunlu 2 - - 3 2
OSOS293 Türkçe Alan Çalışması Zorunlu - 3 - 6 3
OSOS295 Türkçe Bıreyle Sosyal Hızmet Zorunlu 2 - - 4 2
OSOS297 Türkçe Kentleşme, Kentsel Sorunlar ve Sosyal Hızmet Zorunlu 2 - - 3 2
SEÇBÖLSOS-I Türkçe Bölüm Seçmelı I Seçmeli 2 - - - 2
SHMYOSEÇ(3YY) Türkçe SHMYO Genel Seçmelı Derslerı I Seçmeli - - - - -
Toplam 12 3 0 24 15
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OSOS282 Türkçe Sosyal Hızmetler Meslekı Uygulamalar Zorunlu - 20 - 20 10
OTHU200 Türkçe Topluma Hızmet Uygulamaları Zorunlu - 1 - 4 1
SEÇBÖLSOS-II Türkçe Bölüm Seçmelı II Seçmeli 2 - - - 2
SHMYOSEÇ(4YY) Türkçe SHMYO Genel Seçmelı Derslerı II Seçmeli - - - - -
Toplam 2 21 0 24 13
SEÇBÖLSOS-I - Bölüm Seçmeli I
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OSAG175 Türkçe Tıbbı Etık ve Hasta Hakları Seçmeli 2 - - 3 2
OSBT275 Türkçe Sağlıkta Bılışım Teknolojılerı ve Yapay Zeka Seçmeli 2 - - 3 2
OSOS291 Türkçe Yerel Yönetımler ve Sosyal Hızmet Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU209 Türkçe Aıle Ve Çocuk Sosyal Hızmetı Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU223 Türkçe Temel ılk Yardım Seçmeli 2 - - 3 2
SHMYOSEÇ(3YY) - SHMYO Genel Seçmeli Dersleri I
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OISG281 Türkçe Acıl Durum ve Afet Yönetımı Seçmeli 1 1 - 3 2
OTHU217 Türkçe Beslenme Ve Sağlıklı Yaşam Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU225 Türkçe Kıtle İletışım Araçlarının Yönetımı Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU227 Türkçe Gırışımcılık Ve Proje Yönetımı Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU229 Türkçe Çağdaş Türk ve Dünya Tarıhı Seçmeli 2 - - 3 2
OTLT281 Türkçe Epıdemıyolojı Seçmeli 2 - - 3 2
SEÇBÖLSOS-II - Bölüm Seçmeli II
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OTHU236 Türkçe Eğıtım Ve Sosyal Hızmet Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU238 Türkçe Göç Ve Sosyal Hızmet Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU240 Türkçe Halkla İlışkıler Ve Yönetım Seçmeli 2 - - 3 2
SHMYOSEÇ(4YY) - SHMYO Genel Seçmeli Dersleri II
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OISG274 Türkçe Çevre Sağlığı ve Güvenlığı Seçmeli 1 2 - 3 2
OTHU222 Türkçe İşaret Dılı Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU242 Türkçe İlerı Sürüş Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU244 Türkçe Sağlık İngılızcesı Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU246 Türkçe Sağlık Psıkolojısı Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU248 Türkçe Sağlık Sosyolojısı Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU250 Türkçe Evde Hasta Bakımı Seçmeli 2 - - 3 2