GERİ DÖN

Önlisans Programları


Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - Diyaliz - - Diyaliz



Program Tanımları

Diyaliz Programı, birinci ve ikinci öğretimdeki eğitimlerine, 2012 – 2013 akademik yılında başlamış olup, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Program ilk öğrencilerini 2012-2013 eğitim-öğretim yılında kabul etmiş, ilk mezunlarını 2014’te vermiştir.

Derece: Diyaliz Teknikeri Önlisans Diploması Ünvan: Diyaliz Teknikeri

Önlisans Derecesi (EQF-LLL 5. Düzey)

TC Vatandaşları : Programa, TYT puan türüne göre merkezi yerleştirme ile öğrenci alınmaktadır. ÖSYM tarafından programa yerleştirilen öğrencilerin, ilan edilen kayıt tarihlerinde, mali yükümlülüklerini tamamlayarak kesin kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Yabancı Uyruklular: Yabancı uyruklu öğrenciler Üniversite Senatosu tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda kabul edilir. Lütfen ilgili web sayfasını inceleyiniz. https://international.nisantasi.edu.tr/sayfa/prospective-students-673674 Yatay Geçiş: Yurt içi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencinin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yapacağı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Lütfen ilgili mevzuatı inceleyiniz. Nişantaşı Üniversitesi Önlisans ve Lisans Öğretimi Yatay Geçiş Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/TYTM-5-_onlisans_ve_lisans_ogremi_yatay_gecis_yonergesi_-_23.10.2013.pdf Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=13948&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5 Değişim Öğrencileri: Üniversite tarafından onaylanmış ve bir anlaşma ile çerçevesi belirlenmiş öğrenci değişim programları kapsamında yurtiçi ve yurtdışından gelen öğrenciler programda verilen dersleri alabilirler.

Öğrencilerin önceki öğrenim ve kazanımları, “İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Önceden Kazanılmış Yeterliliklerin Tanınması, Ders Eşdeğerlik ve İntibak Esasları Yönergesi” ne uygun olarak tanınabilir ve bu doğrultuda gerekli derslerden muafiyet sağlanabilir. Yönergeye ulaşmak için link: https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/onceden-kazanilmis-yeterliliklerin-taninmasi-ders-esdegerlik-ve-intibak-esaslari-yonergesi40120395.pdf

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları, “Mezuniyet Koşulları” bölümünde açıklandığı gibidir.

Misyon; nitelikli, yetkin, mesleki bilgiye sahip, diyalize ilişkin teknolojik cihazları, araç-gereçleri kullanım yetkinliği bulunan, nitelikli teknikerler yetiştirmektir. Vizyon; alanında yetkin, kamu ve özel sektörde tercih edilen, etik kurallara bağlı, doğru uygulamalar yapabilen aynı zamanda hasta eğitimlerini eksiksiz verebilen Diyaliz teknikerleri yetiştirmektir. Amaç ve Hedefler; 1. Diyaliz programının gerektirdiği konularda yeterli altyapıya sahip olma; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kazandırmak ve yerinde kullanabilmeleri sağlamak, 2.Diyaliz programında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak, verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilmelerini sağlamak, 3.Diyaliz alanıyla ile ilgili uygulamalar için mesleki ortam, modern teknikleri ve araçları ve bilişim teknolojilerini seçebilmek ve etkin kullanabilmeleri sağlamak, 4. Alanı ile ilgili tüm donanımlara sahip olmuş bir şekilde nitelikli Diyaliz Teknikeri olarak çalışabilecek düzeye gelmelerini sağlamak.

Mezunların İstihdam Olanakları ve Üst Kademeye Geçiş Programdan mezun olan öğrenciler "Diyaliz Teknikeri" olarak özel ve kamu hastanelerinde, tıp fakültelerinde, özel diyaliz merkezlerinde çalışabilmektedir. Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) göre Sağlık Teknikeri olarak atanabilmektedirler. Ayrıca mezunlarımızın dikey geçiş sınavına girerek ilgili alanlarda lisans tamamlama hakkı bulunmaktadır.

Program mezunları ÖSYM tarafından her yıl düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile ilgili 4 yıllık (lisans) bölümlerine yerleşebilirler. Dikey geçiş yapılabilecek ilgili lisans bölümlerinin listesine ÖSYM DGS Kılavuzu’ndan ulaşabilirsiniz https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2023/DGS/tablo2_29052023.pdf.

Dönem başında ilgili derse kayıt yaptıran öğrencilerin dönem sonu sınavına girebilmesi için teorik derslerin en az %70`ine, uygulamalı derslerin ise en az % 80’ine devam etmiş olmaları gerekmektedir. Öğrenciler, her ders için ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb. gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı % 40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Her dersin ölçme ve değerlendirme ölçütleri için Müfredatta (aşağıda) yer alan ders ismini tıklayabilirsiniz. İlgili yönetmelik ve yönergeleri inceleyebilirsiniz.

Öğrencilerin mezuniyet hakkı elde edebilmesi için müfredatta yer alan derslerin (toplam en az 120 AKTS karşılığı) tamamını başarıyla tamamlamış olması ve mezuniyet aşamasındaki genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekmektedir. Mezuniyet için öğrencinin staj veya bitirme projesini de (aşağıdaki Müfredatı inceleyiniz) başarılı bir şekilde tamamlamış olması gerekmektedir. İlgili yönetmelik ve yönergeleri inceleyebilirsiniz. İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-on-lisans-ve-lisans-egitim-ogretim-ve-sinav-yonetmeligi-1544216789.pdf İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Diploma, Diploma Eki Ve Diğer Belgelerin Düzenlenmesine İlişkin Yönerge https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-diploma-diploma-eki-ve-diger-belgelerin-duzenlenmesine-iliskin-yonerge-511959282.pdf

Tam Zamanlı

Program Başkanı ve AKTS Koordinatörü Öğr. Gör. Hülya DEMİR E-posta: hulya.demir@nisantasi.edu.tr Telefon: +90(212)2101010 Adres: MASLAK MAHALLESİ TAŞYONCASI SOKAK NO: 1V ve NO:1Y BİNA KODU: 34481742, 34398 SARIYER-İSTANBUL

Diyaliz programında eğitim gören öğrenciler, diyaliz uygulamalarına ait bütün dersleri diyaliz laboratuvarında uygulayarak öğrenmektedir. Tıbbi beceri laboratuvarlarında sağlıkta temel beceriler uygulamalarını yapabilmektedir. ilk ve acil yardım ile hasta simüle laboratuvarlarında uygulama derslerine devam edebilmektedir.Bunun yanı sıra, öğrenciler, öğrenme ve araştırma yeteneklerini artıran ilgi alanlarına dair kaynaklara sahip kapsamlı bir kütüphaneye erişim sağlarlar .Buna ek olarak teknolojiyi yakından takip etmeleri adına bilgisayar laboratuvarımızdan da faydalanmaktadırlar.


Müfredat

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar

2022-2023 Müfredatı-DYL

Program Çıktıları

1 Alanı ile ilgili konularda yeterli bilgiye sahip olmak ve kuramsal bilgileri yerinde kullanabilmek.
2 Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak, verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilmek.
3 Alanı ile ilgili mesleki ortam ve araçları kullanarak tasarım yapabilmek, plan ve proje gerçekleştirme becerisine sahip olmak.
4 Hem kendi meslektaşları hem de diğer sağlık elemanları ile iletişimde tıbbi iletişim dili olarak kullanılan terminolojinin temel öğelerinin yazılışını, okunuşunu ve anlamlarını öğrenmek.
5 Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi alarak sorumluluk alabilmek.
6 Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme öğrenme gereksinimlerini belirleyebilme ve karşılayabilmek.
7 Öğrenimine aynı alanda bir ileri eğitim düzeyine veya aynı düzeydeki bir mesleğe yönlendirebilmek.
8 Yaşam boyu öğrenme bilinci kazanmış olmak.
9 Alanı ile ilgili konularda sahip olduğu temel bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazışı ve sözlü iletişim yoluyla aktarabilmek.
10 Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü A2 genel düzeyinde kullanarak, alanındaki bilgileri izleyebilme ve meslektaşları ile iletişim kurabilmek.
11 Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilmek.
12 Alanı ile ilgili verilerin toplanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahip olmak.
13 Atatürk ilkeleri ve inkılâpları konusunda bilgiye sahip olup Cumhuriyetin temel değerlerini benimserler.
14 Türkçeyi yazılı ve sözlü biçimde etkin olarak kullanma yeterliliğine sahip olmak ve bunun yanında hukuk dili ve adli yazışma konusunda teorik ve uygulama bilgisine sahip olmak.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
HAZ İngilizce İngılızce Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
TMR Türkçe Türkçe Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
Toplam 0 0 0
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OATA153 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I Zorunlu 2 - - 3 2
ODYL151 Türkçe Dıyalız Uygulamaları I Zorunlu 2 2 - 4 3
OSAG151 Türkçe Tıbbı Termınolojı Zorunlu 2 - - 5 2
OSAG153 Türkçe Anatomı Zorunlu 2 - - 5 2
OSAG169 Türkçe Farmakolojı Zorunlu 2 - - 5 2
OTRD153 Türkçe Türk Dılı I Zorunlu 2 - - 2 2
OYDL181 İngilizce İngılızce I Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 14 4 0 30 16
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OATA154 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II Zorunlu 2 - - 3 2
ODYL152 İngilizce Dıyalız Cıhazı ve Ekıpmanları Zorunlu 2 - - 3 2
ODYL154 Türkçe Dıyalız Uygulamaları II Zorunlu 2 2 - 4 3
ODYL158 Türkçe Dahılı ve Cerrahı Hastalıklar Bılgısı Zorunlu 2 - - 2 2
OSAG170 Türkçe Fızyolojı Zorunlu 2 - - 5 2
OSAG174 Türkçe İlk ve Acıl Yardım Zorunlu 2 - - 5 2
OTRD154 Türkçe Türk Dılı II Zorunlu 2 - - 2 2
OYDL182 İngilizce İngılızce II Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 16 4 0 30 18
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
ODYL259 Türkçe Hasta Bakım İlkelerı Zorunlu 2 - - 6 2
ODYL265 Türkçe Nefrolojı I Zorunlu 2 2 - 6 3
ODYL269 Türkçe Dıyalız Uygulamaları III Zorunlu 2 2 - 6 3
OSTJ251 Türkçe Staj / Bıtırme Projesı I Zorunlu - - - 4 -
SECDIY3 Türkçe DIY 3. YY Bölüm Seçmelı Dersler Seçmeli - - - - -
Toplam 6 4 0 22 8
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
ODYL260 Türkçe Dıyalız Uygulamaları IV Zorunlu 2 2 - 6 3
ODYL268 Türkçe Klınık Bıyokımya Zorunlu 3 - - 6 3
ODYL270 Türkçe Nefrolojı II Zorunlu 2 2 - 6 3
OSTJ252 Türkçe Staj / Bıtırme Projesı II Zorunlu - - - 4 -
SECDIY4 Türkçe DIY 4. YY Bölüm Seçmelı Dersler Seçmeli - - - - -
Toplam 7 4 0 22 9
SECDIY3 - DIY 3. YY Bölüm Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OISG279 Türkçe İşçı Sağlığı ve Güvenlığı Seçmeli 1 2 - 4 2
OSAG255 Türkçe Tıbbı Etık ve Hasta Hakları Seçmeli 1 2 - 4 2
OYDL257 Türkçe Sağlık İngılızcesı Seçmeli 1 2 - 4 2
SECDIY4 - DIY 4. YY Bölüm Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
ODYL266 Türkçe Beslenme İlkelerı Seçmeli 1 2 - 4 2
ODYL272 Türkçe Enfeksıyon Hastalıkları Seçmeli 1 2 - 4 2
OSAG270 Türkçe Sağlıkta Kalıte ve Akredıtasyon Seçmeli 1 2 - 4 2

2023-2024 Müfredatı-DYL

Program Çıktıları

1 Alanı ile ilgili konularda yeterli bilgiye sahip olmak ve kuramsal bilgileri yerinde kullanabilmek.
2 Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak, verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilmek.
3 Alanı ile ilgili mesleki ortam ve araçları kullanarak tasarım yapabilmek, plan ve proje gerçekleştirme becerisine sahip olmak.
4 Hem kendi meslektaşları hem de diğer sağlık elemanları ile iletişimde tıbbi iletişim dili olarak kullanılan terminolojinin temel öğelerinin yazılışını, okunuşunu ve anlamlarını öğrenmek.
5 Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi alarak sorumluluk alabilmek.
6 Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme öğrenme gereksinimlerini belirleyebilme ve karşılayabilmek.
7 Öğrenimine aynı alanda bir ileri eğitim düzeyine veya aynı düzeydeki bir mesleğe yönlendirebilmek.
8 Yaşam boyu öğrenme bilinci kazanmış olmak.
9 Alanı ile ilgili konularda sahip olduğu temel bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazışı ve sözlü iletişim yoluyla aktarabilmek.
10 Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü A2 genel düzeyinde kullanarak, alanındaki bilgileri izleyebilme ve meslektaşları ile iletişim kurabilmek.
11 Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilmek.
12 Alanı ile ilgili verilerin toplanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahip olmak.
13 Atatürk ilkeleri ve inkılâpları konusunda bilgiye sahip olup Cumhuriyetin temel değerlerini benimserler.
14 Türkçeyi yazılı ve sözlü biçimde etkin olarak kullanma yeterliliğine sahip olmak ve bunun yanında hukuk dili ve adli yazışma konusunda teorik ve uygulama bilgisine sahip olmak.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
HAZ İngilizce İngılızce Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
TMR Türkçe Türkçe Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
Toplam 0 0 0
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OATA153 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I Zorunlu 2 - - 3 2
OAVF175 Türkçe Anatomı ve Fızyolojı Zorunlu 3 - - 5 3
ODYL181 Türkçe Hasta Bakım İlkelerı Zorunlu 2 - - 5 2
OFMK175 Türkçe Farmakolojı Zorunlu 2 - - 3 2
OISG175 Türkçe İşçı Sağlığı ve Güvenlığı Zorunlu 2 - - 3 2
OTRD153 Türkçe Türk Dılı I Zorunlu 2 - - - 2
OTTM175 Türkçe Tıbbı Termınolojı Zorunlu 2 - - 3 2
OYDL181 İngilizce İngılızce I Zorunlu 2 2 - - 3
Toplam 17 2 0 22 18
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OACY176 Türkçe İlk ve Acıl Yardım Zorunlu 1 1 - 3 2
OATA154 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II Zorunlu 2 - - 3 2
ODCH176 Türkçe Dahılı ve Cerrahı Hastalıklar Bılgısı Zorunlu 3 - - 5 3
ODYL182 Türkçe Dıyalız Cıhazı ve Ekıpmanları Zorunlu 2 - - 5 2
ODYL184 Türkçe Dıyalız Uygulamaları I Zorunlu - 3 - 6 3
OTRD154 Türkçe Türk Dılı II Zorunlu 2 - - - 2
OYDL182 İngilizce İngılızce II Zorunlu 2 2 - - 3
Toplam 12 6 0 22 17
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
ODYL281 Türkçe Beslenme İlkelerı Zorunlu 2 - - 3 2
ODYL283 Türkçe Dıyalız Uygulamaları II Zorunlu - 3 - 6 3
ODYL285 Türkçe Nefrolojı Zorunlu 3 - - 5 3
ODYL287 Türkçe Renal Replasman Tedavılerı Zorunlu 2 - - 5 2
OEFH275 Türkçe Enfeksıyon Hastalıkları Zorunlu 2 - - 5 2
SEÇBÖLDYL-I Türkçe Bölüm Seçmelı I Seçmeli 2 - - - 2
SHMYOSEÇ(3YY) Türkçe SHMYO Genel Seçmelı Derslerı I Seçmeli - - - - -
Toplam 11 3 0 24 14
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
ODYL282 Türkçe Dıyalız Klınık Uygulamaları Zorunlu - 20 - 20 10
OTHU200 Türkçe Topluma Hızmet Uygulamaları Zorunlu - 1 - 4 1
SEÇBÖLDYL-II Türkçe Bölüm Seçmelı II Seçmeli 2 - - - 2
SHMYOSEÇ(4YY) Türkçe SHMYO Genel Seçmelı Derslerı II Seçmeli - - - - -
Toplam 2 21 0 24 13
SEÇBÖLDYL-I - Bölüm Seçmeli I
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OHBS275 Türkçe Hastalıklar Bılgısı Seçmeli 2 - - 3 2
OSAG175 Türkçe Tıbbı Etık ve Hasta Hakları Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU223 Türkçe Temel ılk Yardım Seçmeli 2 - - 3 2
SHMYOSEÇ(3YY) - SHMYO Genel Seçmeli Dersleri I
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OISG281 Türkçe Acıl Durum ve Afet Yönetımı Seçmeli 1 2 - 3 2
OTHU213 Türkçe Krız Ve Rısk Yönetımı Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU217 Türkçe Beslenme Ve Sağlıklı Yaşam Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU225 Türkçe Kıtle İletışım Araçlarının Yönetımı Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU227 Türkçe Gırışımcılık Ve Proje Yönetımı Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU229 Türkçe Çağdaş Türk ve Dünya Tarıhı Seçmeli 2 - - 3 2
OTLT281 Türkçe Epıdemıyolojı Seçmeli 2 - - 3 2
SEÇBÖLDYL-II - Bölüm Seçmeli II
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OTHU202 Türkçe Sağlık Hukuku Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU206 Türkçe Sağlıkta İletışım Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU218 Türkçe Sağlıkta Kalıte Ve Akredıtasyon Seçmeli 2 - - 3 2
SHMYOSEÇ(4YY) - SHMYO Genel Seçmeli Dersleri II
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OTHU222 Türkçe İşaret Dılı Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU242 Türkçe İlerı Sürüş Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU244 Türkçe Sağlık İngılızcesı Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU246 Türkçe Sağlık Psıkolojısı Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU248 Türkçe Sağlık Sosyolojısı Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU250 Türkçe Evde Hasta Bakımı Seçmeli 2 - - 3 2