GERİ DÖN

Önlisans Programları


Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - Odyometri - - Odyometri



Program Tanımları

Odyometri programı 2011 yılında kurulmuş olup, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu bünyesinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Program ilk öğrencilerini 2010-2011 eğitim-öğretim yılında kabul etmiş, ilk mezunlarını 2012’de vermiştir.

Derece: Odyometri Önlisans Diploması Unvan: Odyometrist

Önlisans Derecesi (EQF-LLL 5. Düzey)

Programa kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, ilgili mevzuat çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak / sınavları başarmış olmak zorundadır. Program TYT puan türünde öğrenci almaktadır. Yurt içi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Üniversiteye giriş hakkında daha detaylı bilgi Kurum Tanıtım Kataloğunda mevcuttur. Üniversite tarafından onaylanmış ve bir anlaşma ile sınırları belirlenmiş öğrenci değişim programları kapsamında yurt dışından gelen öğrenciler programda verilen dersleri alabilirler. TC Vatandaşları: Programa, TYT puan türüne göre merkezi yerleştirme ile öğrenci alınmaktadır. ÖSYM tarafından programa yerleştirilen öğrencilerin, ilan edilen kayıt tarihlerinde, mali yükümlülüklerini tamamlayarak kesin kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Yabancı Uyruklular: Yabancı uyruklu öğrenciler Üniversite Senatosu tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda kabul edilir. Lütfen ilgili web sayfasını inceleyiniz. https://international.nisantasi.edu.tr/sayfa/prospective-students-673674 Yatay Geçiş: Yurt içi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencinin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Lütfen ilgili mevzuatı inceleyiniz. İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Önlisans ve Lisans Öğretimi Yatay Geçiş Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/TYTM-5-_onlisans_ve_lisans_ogretimi_yatay_gecis_yonergesi_-_23.10.2013.pdf Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=13948&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5 Değişim Öğrencileri: Üniversite tarafından onaylanmış ve bir anlaşma ile çerçevesi belirlenmiş öğrenci değişim programları kapsamında yurtiçi ve yurtdışından gelen öğrenciler programda verilen dersleri alabilirler.

Öğrencilerin önceki öğrenim ve kazanımları, “İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Önceden Kazanılmış Yeterliliklerin Tanınması, Ders Eşdeğerlik ve İntibak Esasları Yönergesi” ne uygun olarak tanınabilir ve bu doğrultuda gerekli derslerden muafiyet sağlanabilir. Yönergeye ulaşmak için link: https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/onceden-kazanilmis-yeterliliklerin-taninmasi-ders-esdegerlik-ve-intibak-esaslari-yonergesi-40120395.pdf

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları, “Mezuniyet Koşulları” bölümünde açıklandığı gibidir.

Vizyon: Odyometri programının vizyonu, öğrencilere işitme bozukluklarının değerlendirilmesi ve tanılanmasında uzmanlaşmaları için gerekli bilgi ve becerileri sunarak, işitme sağlığı alanında yetkin ve güvenilir bireyler olmalarını sağlamaktır. Misyon: Odyometri programının misyonu, öğrencilere işitme bozukluklarının değerlendirilmesi ve tanısında temel prensipleri öğretmek ve uygulamalı deneyimler sağlamak suretiyle işitme sağlığını korumaya ve toplumun işitme sağlığına katkıda bulunmalarını teşvik etmektir. Amaç/Hedefler: 1. Öğrencilere işitme mekanizması, işitme testleri ve temel odyometri prensipleri hakkında temel teorik bilgi ve uygulamalı beceriler kazandırmak. 2. Öğrencilerin işitme bozukluklarının değerlendirilmesi ve tanısında kullanılan standart test yöntemlerini öğretmek ve uygulamalı deneyimler sunmak. 3. Öğrencilerin işitme cihazlarının temel prensiplerini anlamalarını sağlamak ve bu cihazların kullanımıyla ilgili temel bilgi ve becerileri kazandırmak. 4. Öğrencilere etik ilkelerin ve mesleki standartların önemini vurgulamak ve bunlara uygun olarak işitme sağlığı alanında profesyonel davranışlar sergilemelerini sağlamak. 5. Mezunların işitme sağlığı alanında temel yetkinliklere sahip olmalarını ve işitme bozukluklarının değerlendirilmesi ve tanısında çalışma yapabilecek düzeyde bilgi ve beceriye sahip olmalarını sağlamak. Genel Bilgi: Odyometri programı, önlisans düzeyinde işitme bozukluklarının değerlendirilmesi ve tanısına odaklanan bir eğitim programıdır. Program, öğrencilere işitme testleri, odyometri teknikleri ve işitme cihazlarının temel prensipleri hakkında kapsamlı bir eğitim sunar. Mezunlar, işitme merkezlerinde, kliniklerde veya işitme sağlığı hizmeti veren kurumlarda çalışma fırsatlarına sahip olabilirler.

Bu programdan mezun olanlar hastane ve özel kliniklerde, kulak, burun ve boğaz uzmanı ve odyolog gözetiminde “Odyometri Teknikeri” olarak işitme testleri uygulamaktadır. Program mezunları odyoloji uzmanı veya kulak burun boğaz hastalıkları uzmanının gözetim ve denetiminde, resmi veya özel hastanelerin odyoloji kliniklerinde çalışabilirler. Doğum kliniklerinde, yeni doğmuş bebeklere işitme testi uygulayabilir ve okullarda işitme testi yapabilirler. Ayrıca işitme cihazı ve koklear implant distribütör firmalarının ve odyolojik tanı merkezlerinin de odyometri teknikeri gereksiniminin arttığı göz önüne alınırsa bu tür özel kuruluşlarda da çalışma olanağı mevcuttur.

Program mezunları ÖSYM tarafından her yıl düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile ilgili 4 yıllık (lisans) bölümlerine yerleşebilirler. Dikey geçiş yapılabilecek ilgili lisans bölümlerinin listesine ÖSYM DGS Kılavuzu’ndan ulaşabilirsiniz https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2023/DGS/tablo2_29052023.pdf.

Dönem başında ilgili derse kayıt yaptıran öğrencilerin dönem sonu sınavına girebilmesi için teorik derslerin en az %70`ine, uygulamalı derslerin ise en az % 80’ine devam etmiş olmaları gerekmektedir. Öğrenciler, her ders için ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb. gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı % 40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Her dersin ölçme ve değerlendirme ölçütleri için Müfredatta (aşağıda) yer alan ders ismini tıklayabilirsiniz. İlgili yönetmelik ve yönergeleri inceleyebilirsiniz. Nişantaşı Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-on-lisans-ve-lisans-egitim-ogretim-ve-sinav-yonetmeligi-1544216789.pdf Sınav ve Başarı Değerlendirme Sistemi Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/04S2-2-_sinav_ve_basari_degerlendirme_sistemi_yonergesi_23.06.2015.pdf Nişantaşı Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-yabanci-diller-bolumu-egitim-ogretim-ve-sinav-yonergesi-1692554390.pdf Nişantaşı Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama Ve Araştırma Merkezi (Nişantaşı Tömer) Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-turkce-ogretimi-uygulama-ve-arastırma-merkezi-nisantasi-tomer-egitimogretim-ve-sinav-yonergesi-676221518.pdf

Öğrencilerin mezuniyet hakkı elde edebilmesi için müfredatta yer alan derslerin (toplam en az 120 AKTS karşılığı) tamamını başarıyla tamamlamış olması ve mezuniyet aşamasındaki genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekmektedir. Mezuniyet için öğrencinin staj veya bitirme projesini de (aşağıdaki Müfredatı inceleyiniz) başarılı bir şekilde tamamlamış olması gerekmektedir. İlgili yönetmelik ve yönergeleri inceleyebilirsiniz. İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-on-lisans-ve-lisans-egitim-ogretim-ve-sinav-yonetmeligi-1544216789.pdf İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Diploma, Diploma Eki Ve Diğer Belgelerin Düzenlenmesine İlişkin Yönerge https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-diploma-diploma-eki-ve-diger-belgelerin-duzenlenmesine-iliskin-yonerge-511959282.pdf

Tam Zamanlı

Program Başkanı: Büşra Özbay Eposta: busra.ozbay@nisantasi.edu.tr Telefon: +90(212)2101010 Adres: Neotech Kampüs, Maslak Mah., Taşyoncası Sok. No: 1V ve No: 1Y, 34398 Sarıyer/İstanbul

Üniversitemizde bulunan Odyometri Laboratuvarında öğrenciler eğitim ve öğretim süreci boyunca odyometri alanıyla ilgili cihazları görerek teorinin yanında pratikte yapabilirler. Üniversitemizin geniş olanakları bulunan kütüphanemize erişim hakkı elde ederler.


Müfredat

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar

2022-2023 Müfredatı-DYM

Program Çıktıları

1 Alanıyla ilgili cihazları ve uygulama araç-gereçlerini etkin olarak kullanır.
2 Odyometride temel ölçme ve değerlendirme prensiplerini kullanabilir.
3 Odyometri ile ilgili temel ve uygulamalı sağlık bilgisini kullanabilir.
4 Alanının gerektirdiği temel düzeyinde bilgisayar yazılımlarını, bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
5 Odyometri alanındaki temel bilgi ve becerileri tanımlar.
6 Odyometri Programı alanındaki güncel bilgileri içeren temel düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri bir araya getirir.
7 İlgili diğer disiplinler ile yapılacak ekip çalışmalarını destekler.
8 Birey ve halk sağlığı, çevre koruma ve iş güvenliği konularını planlar.
9 Ekip çalışmasının mesleğinin temelini oluşturduğunun bilincinde olarak ekip olarak hasta ile ilgili verileri analiz eder.
10 Toplumsal ve meslek etiği ilkelerini kabul eder.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
HAZ İngilizce İngılızce Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
TMR Türkçe Türkçe Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
Toplam 0 0 0
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OATA153 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I Zorunlu 2 - - 3 2
ODYM151 Türkçe İşıtme ve Konuşma Anatomısı Zorunlu 2 - - 5 2
ODYM153 Türkçe İşıtme ve Ölçme I Zorunlu 1 2 - 4 2
ODYM155 Türkçe Ses Fızığı ve Akustık Prensıpler Zorunlu 2 - - 5 2
OSAG151 Türkçe Tıbbı Termınolojı Zorunlu 2 - - 5 2
OTRD153 Türkçe Türk Dılı I Zorunlu 2 - - 2 2
OYDL181 İngilizce İngılızce I Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 13 4 0 30 15
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OATA154 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II Zorunlu 2 - - 3 2
ODYM156 Türkçe İşıtme ve Ölçme II Zorunlu 1 2 - 4 2
ODYM158 Türkçe İşıtme Fızyolojısı Zorunlu 2 - - 2 2
ODYM160 Türkçe Odyolojının Esasları Zorunlu 2 - - 3 2
OSAG174 Türkçe İlk ve Acıl Yardım Zorunlu 2 - - 5 2
OSAG176 Türkçe Sağlıkta Temel Becerıler Zorunlu 1 2 - 5 2
OTRD154 Türkçe Türk Dılı II Zorunlu 2 - - 2 2
OYDL182 İngilizce İngılızce II Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 14 6 0 30 17
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
ODYM251 Türkçe Odyometrıde Meslekı Uygulama I Zorunlu 2 2 - 6 3
ODYM261 Türkçe İşıtme Cıhazı ve Ekıpmanları Zorunlu 2 - - 6 2
ODYM263 Türkçe Vestıbüler Sıstemde İşleyış ve Test Yöntemlerı Zorunlu 2 2 - 6 3
OSTJ251 Türkçe Staj / Bıtırme Projesı I Zorunlu - - - 4 -
SECODM3 Türkçe ODM 3. YY Bölüm Seçmelı Dersler Seçmeli - - - - -
Toplam 6 4 0 22 8
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
ODYM252 Türkçe Odyometrıde Meslekı Uygulama II Zorunlu 2 2 - 6 3
ODYM256 Türkçe İşıtme Kayıpları ve Nedenlerı Zorunlu 2 - - 4 2
ODYM266 Türkçe Odyometrıde Objektıf ve İlerı Test Yöntemlerı Zorunlu 2 2 - 4 3
ODYM268 Türkçe Çocuk Odyolojık Test Yöntemlerı Zorunlu 2 2 - 4 3
OSTJ252 Türkçe Staj / Bıtırme Projesı II Zorunlu - - - 4 -
SECODM4 Türkçe ODM 4. YY Bölüm Seçmelı Dersler Seçmeli - - - - -
Toplam 8 6 0 22 11
SECODM3 - ODM 3. YY Bölüm Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OISG279 Türkçe İşçı Sağlığı ve Güvenlığı Seçmeli 1 2 - 4 2
OSAG255 Türkçe Tıbbı Etık ve Hasta Hakları Seçmeli 1 2 - 4 2
OYDL257 Türkçe Sağlık İngılızcesı Seçmeli 1 2 - 4 2
SECODM4 - ODM 4. YY Bölüm Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
ODYM270 Türkçe Konuşma Gelışımı Seçmeli 1 2 - 4 2
OSAG268 Türkçe Sağlıkta İletışım Seçmeli 1 2 - 4 2
OSAG270 Türkçe Sağlıkta Kalıte ve Akredıtasyon Seçmeli 1 2 - 4 2

2023-2024 Müfredatı-DYM

Program Çıktıları

1 Alanıyla ilgili cihazları ve uygulama araç-gereçlerini etkin olarak kullanır.
2 Odyometride temel ölçme ve değerlendirme prensiplerini kullanabilir.
3 Odyometri ile ilgili temel ve uygulamalı sağlık bilgisini kullanabilir.
4 Alanının gerektirdiği temel düzeyinde bilgisayar yazılımlarını, bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
5 Odyometri alanındaki temel bilgi ve becerileri tanımlar.
6 Odyometri Programı alanındaki güncel bilgileri içeren temel düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri bir araya getirir.
7 İlgili diğer disiplinler ile yapılacak ekip çalışmalarını destekler.
8 Birey ve halk sağlığı, çevre koruma ve iş güvenliği konularını planlar.
9 Ekip çalışmasının mesleğinin temelini oluşturduğunun bilincinde olarak ekip olarak hasta ile ilgili verileri analiz eder.
10 Toplumsal ve meslek etiği ilkelerini kabul eder.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
HAZ İngilizce İngılızce Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
TMR Türkçe Türkçe Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
Toplam 0 0 0
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OATA153 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I Zorunlu 2 - - 3 2
ODYM181 Türkçe İşıtme Fızyolojısı Zorunlu 2 - - 3 2
ODYM183 Türkçe İşıtme ve Konuşma Anatomısı Zorunlu 2 - - 4 2
ODYM185 Türkçe İşıtme ve Ölçme I Zorunlu 1 2 - 3 2
ODYM187 Türkçe Ses Fızığı ve Akustık Prensıpler Zorunlu 2 - - 3 2
OISG175 Türkçe İşçı Sağlığı ve Güvenlığı Zorunlu 2 - - 3 2
OTRD153 Türkçe Türk Dılı I Zorunlu 2 - - 2 2
OTTM175 Türkçe Tıbbı Termınolojı Zorunlu 2 - - 3 2
OYDL181 İngilizce İngılızce I Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 17 4 0 30 19
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OACY176 Türkçe İlk ve Acıl Yardım Zorunlu 1 1 - 3 2
OATA154 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II Zorunlu 2 - - 3 2
ODYM182 Türkçe İşıtme ve Ölçme II Zorunlu 1 2 - 3 2
ODYM184 Türkçe Odyolojının Esasları Zorunlu 2 - - 2 2
ODYM186 Türkçe Odyometrıde Meslekı Uygulama I Zorunlu - 3 - 6 3
ODYM188 Türkçe KBB Hastalıkları Zorunlu 3 - - 5 3
OTRD154 Türkçe Türk Dılı II Zorunlu 2 - - 2 2
OYDL182 İngilizce İngılızce II Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 13 8 0 30 19
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
ODYM281 Türkçe Çocuk Odyolojık Test Yöntemlerı Zorunlu 2 1 - 4 3
ODYM283 Türkçe İşıtme Cıhazı ve Ekıpmanları Zorunlu 2 - - 3 2
ODYM285 Türkçe İşıtme Kayıpları ve Nedenlerı Zorunlu 2 - - 3 2
ODYM287 Türkçe Odyometrıde Meslekı Uygulama II Zorunlu - 3 - 6 3
ODYM289 Türkçe Odyometrıde Objektıf ve İlerı Test Yöntemlerı Zorunlu 2 1 - 4 3
ODYM291 Türkçe Vestıbüler Sıstemde İşleyış ve Test Yöntemlerı Zorunlu 2 1 - 4 3
SEÇBÖLODY-I Türkçe Bölüm Seçmelı I Seçmeli 2 - - - 2
SHMYOSEÇ(3YY) Türkçe SHMYO Genel Seçmelı Derslerı I Seçmeli - - - - -
Toplam 12 6 0 24 18
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
ODYM282 Türkçe Odyometrı Klınık Uygulamaları Zorunlu - 20 - 20 10
OTHU200 Türkçe Topluma Hızmet Uygulamaları Zorunlu - 1 - 4 1
SEÇBÖLODY-II Türkçe Bölüm Seçmelı II Seçmeli 2 - - - 2
SHMYOSEÇ(4YY) Türkçe SHMYO Genel Seçmelı Derslerı II Seçmeli - - - - -
Toplam 2 21 0 24 13
SEÇBÖLODY-I - Bölüm Seçmeli I
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OEFH275 Türkçe Enfeksıyon Hastalıkları Seçmeli 2 - - 3 2
OSAG175 Türkçe Tıbbı Etık ve Hasta Hakları Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU223 Türkçe Temel ılk Yardım Seçmeli 2 - - 3 2
SHMYOSEÇ(3YY) - SHMYO Genel Seçmeli Dersleri I
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OISG281 Türkçe Acıl Durum ve Afet Yönetımı Seçmeli 1 2 - 3 2
OTHU213 Türkçe Krız Ve Rısk Yönetımı Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU217 Türkçe Beslenme Ve Sağlıklı Yaşam Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU225 Türkçe Kıtle İletışım Araçlarının Yönetımı Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU227 Türkçe Gırışımcılık Ve Proje Yönetımı Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU229 Türkçe Çağdaş Türk ve Dünya Tarıhı Seçmeli 2 - - 3 2
OTLT281 Türkçe Epıdemıyolojı Seçmeli 2 - - 3 2
SEÇBÖLODY-II - Bölüm Seçmeli II
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OTHU202 Türkçe Sağlık Hukuku Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU204 Türkçe İşıtme Engellı Bıreylerın Gelışımı Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU206 Türkçe Sağlıkta İletışım Seçmeli 2 - - 3 2
SHMYOSEÇ(4YY) - SHMYO Genel Seçmeli Dersleri II
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OTHU222 Türkçe İşaret Dılı Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU242 Türkçe İlerı Sürüş Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU244 Türkçe Sağlık İngılızcesı Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU246 Türkçe Sağlık Psıkolojısı Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU248 Türkçe Sağlık Sosyolojısı Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU250 Türkçe Evde Hasta Bakımı Seçmeli 2 - - 3 2