GERİ DÖN

Lisans Programları


Sanat ve Tasarım Fakültesi - Tekstil ve Moda Tasarımı - - Tekstil ve Moda Tasarımı



Program Tanımları

Sanat ve Tasarım Fakültesi bünyesinde 2013-2014 yılında eğitim ve öğretime başlamıştır. Bölüm ilk öğrencilerini 2013-2014 eğitim-öğretim yılında kabul etmiş, ilk mezunlarını 2017'de vermiştir.

Derece: Tekstil ve Moda Tasarımı Lisans Diploması Ünvan: Tekstil ve Moda Tasarımcısı

Lisans Derecesi (EQF-LLL 6. Düzey)

TC Vatandaşları : Aday öğrencinin, öncelikle başvuru yaptığı yıl ÖSYM tarafından yapılan YKS’ye girmiş ve TYT puanının hesaplanmış olması gerekmektedir. Bu şartı sağlayan öğrenciler, üniversite tarafından ilan edilen tarihlerde düzenlenen özel yetenek sınavına girmek zorundadırlar. Öğrenci kabulünde özel yetenek sınav puanı, TYT puanı ve ortaöğretim başarı puanından oluşan yerleştirme puanı dikkate alınır. Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin, ilan edilen kayıt tarihlerinde, mali yükümlülüklerini tamamlayarak kesin kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Özel Yetenek Sınav tarihleri ile ilgili üniversite ve birim web sitesini/sayfalarını takip ediniz. Lütfen ilgili mevzuatı inceleyiniz. Sanat ve Tasarım Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/22M7-6-_stf_ozel_yetenek_sinav_yonergesi_-_05.07.2018.pdf Yabancı Uyruklular: Yabancı uyruklu öğrenciler Üniversite Senatosu tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda kabul edilir. Lütfen ilgili web sayfasını inceleyiniz. https://international.nisantasi.edu.tr/sayfa/prospective-students-673674 Yatay Geçiş: Yurt içi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencinin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yapacağı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Lütfen ilgili mevzuatı inceleyiniz. Nişantaşı Üniversitesi Önlisans ve Lisans Öğretimi Yatay Geçiş Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/TYTM-5-_onlisans_ve_lisans_ogretimi_yatay_gecis_yonergesi_-_23.10.2013.pdf Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=13948&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5 Değişim Öğrencileri: Üniversite tarafından onaylanmış ve bir anlaşma ile çerçevesi belirlenmiş öğrenci değişim programları kapsamında yurtiçi ve yurtdışından gelen öğrenciler programda verilen dersleri alabilirler.

Öğrencilerin önceki öğrenim ve kazanımları, “İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Önceden Kazanılmış Yeterliliklerin Tanınması, Ders Eşdeğerlik ve İntibak Esasları Yönergesi'ne uygun olarak tanınabilir ve bu doğrultuda gerekli derslerden muafiyet sağlanabilir. Yönergeye ulaşmak için link: https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/onceden-kazanilmis-yeterliliklerin-taninmasi-ders-esdegerlik-ve-intibak-esaslari-yonergesi40120395.pdf

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları, “Mezuniyet Koşulları” bölümünde açıklandığı gibidir.

Misyon: Tekstil ve Moda Tasarımı alanında; pozitif bilimi esas alarak bilgi üreten, analitik ve eleştirel düşünebilen, proje temelli eğitim modeliyle teknolojik devrimin sosyal yaşama ve iş hayatına getireceği yenilikleri, fırsatları değerlendirecek dijitalleşen bir dünyanın gerektirdiği becerileri alanında kullanabilecek; geleceğin meslekleri ile uyumlu; yaşam boyu öğrenmeyi amaç edinen tekstil ve moda tasarımcıları yetiştirmek. Vizyon: Vizyonumuz sanat, tasarım ve teknoloji bilgisinin birlikteliğini destekleyerek; dijital teknolojiden yararlanarak, nesnelerin İnterneti ve yapay zekâyla donatılmış bir dünyanın ihtiyaçlarına cevap verebilecek, alanda akademik, sanatsal ve tasarımsal çalışmaların sürdürülebilirliğine gelecekte yön verecek ve önemli roller üstlenecek bir nesil yetiştirmeye dayanmaktadır. Amaç/ Hedefler: Pozitif bilimi esas alarak bilgi üreten, analitik ve eleştirel düşünebilen, proje temelli eğitim modeliyle teknolojik devrimin sosyal yaşama ve iş hayatına getireceği yenilikleri, fırsatları değerlendirecek; dijitalleşen bir dünyanın gerektirdiği becerilere sahip; geleceğin mesleklerine uyum sağlayacak; yaşam boyu öğrenmeyi amaç edinen, etik, akademik ve evrensel kurallari benimsemiş mezunlar yetiştirmektir. Genel Bilgi: Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü, alanın temel disiplinleri olan; giysi tasarımı, dokuma tasarımı ve baskı tasarımı yetkinliklerini kazandırmanın yanında, Osmanlı ve Batı kostüm tarihinden, yeni akım ve teknolojilere yaratıcılığı arttırıcı, geleneksel ve yeniliği bir araya getiren bir eğitim alanı sunar.

Tekstil ve Moda Tasarımı bölümü mezunları tekstil ve moda sektörlerinde ulusal veya uluslararası firmalarda giysi, baskı, dokuma kumaş tasarımcısı olarak çalışma imkanı bulabilirler. Alanlarında işletme kurup yönetebilirler. Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenci Tekstil ve Moda tasarımı alanında veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında yüksek lisans ve doktora derecelerine başvuruda bulunabilir.

Program mezunları, ilgili alanlarda yüksek lisans veya doktora programlarına başvurabilirler.

Dönem başında ilgili derse kayıt yapƨran öğrencilerin dönem sonu sınavına girebilmesi için teorik derslerin en az %70`ine, uygulamalı derslerin ise en az %80’ine devam etmiş olmaları gerekmektedir. Öğrenciler, her ders için ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb. gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise %60 şeklindedir. Her dersin ölçme ve değerlendirme ölçütleri için Müfredat’ta (aşağıda) yer alan ders ismini tıklayabilirsiniz. İlgili yönetmelik ve yönergeleri inceleyebilirsiniz. Nişantaşı Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-on-lisans-ve-lisans-egitim-ogretim-ve-sinav-yonetmeligi-1544216789.pdf Sınav ve Başarı Değerlendirme Sistemi Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/04S2-2-_sinav_ve_basari_degerlendirme_sistemi_yonergesi_23.06.2015.pdf

Öğrencilerin mezuniyet hakkı elde edebilmesi için müfredatta yer alan derslerin (toplam en az 240 AKTS karşılığı) tamamını başarıyla tamamlamış olması ve mezuniyet aşamasındaki genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekmektedir. Mezuniyet için öğrencinin staj veya bitirme projesini de başarılı bir şekilde tamamlamış olması gerekmektedir. İlgili yönetmelik ve yönergeleri inceleyiniz. Nişantaşı Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-on-lisans-ve-lisans-egiƟm-ogreƟm-ve-sinav-yonetmeligi-1544216789.pdf Nişantaşı Üniversitesi 8. Yarıyılda İş Başında Mesleki Uygulamalar (İMU) Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/LRVV-nisantasi_universitesi_8._yariyilda_is_basinda_mesleki_uygulamalar_imu.pdf Nişantaşı Üniversitesi Diploma, Diploma Eki Ve Diğer Belgelerin Düzenlenmesine İlişkin Yönerge https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-diploma-diploma-eki-ve-diger-belgelerin-duzenlenmesine-iliskin-yonerge511959282.pdf

Tam Zamanlı

Bölüm Başkanı: Nursen GEYİK DEĞERLİ E-posta: nursen.degerli@nisantasi.edu.tr Telefon: +90(212)2101010 Adres: Neotech Kampüs, Maslak Mah., Taşyoncası Sok. No: 1V ve No: 1Y, 34398 Sarıyer/İstanbul Araştırma Görevlisi: Feyza Nur KURAN E-posta: feyzanur.kuran@nisantasi.edu.tr Telefon: +90(212)2101010 Adres: Neotech Kampüs, Maslak Mah., Taşyoncası Sok. No: 1V ve No: 1Y, 34398 Sarıyer/İstanbul

Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü müfredatında yer alan teorik dersler sınıflarda, uygulamalı dersler çizim,giysi,baskı ve dokuma atölyelerinde, bilgisayar laboratuvarlarında yapılmaktadır. Atölyelerimizde dikiş ve overlok makineleri,kalıp hazırlama masaları, sanayi tipi ütüler ve cansız prova mankenleri bulunmaktadır. Bilgisayar laboratuvarlarında ise alan tasarım programlarının yüklü olduğu bilgisayarlar bulunmaktadır.


Müfredat

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar

2019-2020 Müfredatı-TMT

Program Çıktıları

1 Alanı ile ilgili tasarımları ve üretim süreçlerini anlayabilecek, yorumlayabilecek düzeyde kuramsal ve/veya uygulamalı bilgiye sahiptir.
2 Sanat, kültür, tekstil, moda ve estetik konularına ilişkin bilgilere sahiptir.
3 Sanat ve tasarım arasındaki ilişkiyi analiz eder, estetik anlayışını geliştirir.
4 Tasarım kültürünü anlama ve tasarımlarına uygulayabilme yetkinliğine sahiptir
5 Temel sanat, tasarım, tekstil, moda ve tarih bilgisine ve terminolojiye hakimdir.
6 Alanının sosyolojik ve tarihsel süreci ile ilgili bilgi sahibidir.
7 Alanına ait araştırma yöntemleri ve etik konularında bilgi sahibidir.
8 Tasarımların kavramsal bağlamlarını ve fiziksel özelliklerini etkili bir dil ile yazılı, sözlü ve görsel olarak ifade edebilme becerisine sahiptir.
9 İki ve üç boyutlu düşünebilme becerisi ile hayal edileni çizim, kalıp, yüzey veya ürün tasarımına dönüştürebilme becerisine sahiptir.
10 Soyut kavramları yaratıcı düşünceyle somut kavramlara dönüştürür.
11 Hayal etme, kavramsallaştırma ve yorumlama aracılığı ile illüstrasyon ve tasarım geliştirebilme yetkinliği kazanır.
12 Alanındaki uygulamalar için gerekli olan malzeme, teknik ve uygulama yöntemlerine yönelik mesleki bilgiye sahiptir.
13 Alanında sahip olduğu bilgi ve becerileri tasarım uygulamalarında ve üretime yönelik aşamalarda kullanır.
14 Son gelişmeleri ve trendleri araştırma, yorumlama ve tasarıma aktarabilme becerisi kazanır.
15 Teori ve uygulama derslerinden edinilen bilgileri yorumlayarak ve analiz ederek tasarıma dönüştürme konusunda yetkinlik kazanır.
16 Alanına ilişkin yöntem ve teknikleri, teknolojik araç-gereç, makine ve donanımlar yardımıyla etkin olarak uygular.
17 Çağın sosyal, kültürel ve ekonomik koşullarını değerlendirerek, alanındaki ticari boyutlar için fırsatları görebilme kabiliyeti kazanır.
18 Proje çalışmalarında disiplinler arası uyum ilkeleri çerçevesinde, bireysel ve grup üyesi olarak etkin şekilde çalışır.
19 Alanın gerektirdiği bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanır.
20 İngilizce ve/veya eğitimini aldığı bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B1 Düzeyi'nde kullanarak alanındaki gelişmeleri izler ve meslektaşları ile iletişim kurar.
21 Sektörün değişen dinamiklerinin farkında olarak yaşamboyu öğrenme konusunda yetkinlik kazanır.
22 Etik ve çevreye duyarlı tasarımlar geliştirebilme anlayışına sahiptir.
23 Mesleki yabancı dil bilgisine sahiptir.
24 Sunulan uzmanlık alanlarının çeşitliliği ile öğrenim sürecinin ilgi alanlarına yönelik tasarlanabilmesi özgürlüğüne sahiptir.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
HAZ İngilizce İngılızce Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
TMR Türkçe Türkçe Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
Toplam 0 0 0
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EARS101 Türkçe Araştırma ve Sunum Teknıklerı Zorunlu 2 - - 3 2
EATA191 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I Zorunlu 2 - - 3 2
ETMT105 Türkçe Sanat Tarıhı Zorunlu 3 - - 5 3
ETMT121 Türkçe Temel Sanat Eğıtımı Zorunlu 2 2 - - 3
ETMT123 Türkçe Temel Tekstıl Bılgısı Zorunlu 2 2 - - 3
ETMT125 Türkçe Moda ve Sanat Tarıhı Zorunlu 3 - - - 3
EYDL101 İngilizce İngılızce Yazma Becerılerı I Zorunlu 2 - - 3 2
EYDL103 İngilizce İngılızce Dıl Bılgısı I Zorunlu 2 - - - 2
EYDL105 İngilizce İngılızce Okuma Anlama Becerılerı I Zorunlu 2 - - - 2
EYDL191 Türkçe İngılızce I Zorunlu 2 2 - - 3
Toplam 22 6 0 14 25
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EATA192 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II Zorunlu 2 - - - 2
ETMT120 Türkçe Tekstıl ve Moda Tasarımına Gırış Zorunlu 2 4 - - 4
ETMT122 Türkçe Kumaş Yapı Bılgısı Zorunlu 2 2 - - 3
ETMT124 Türkçe Desen ve Estetık Zorunlu 2 2 - - 3
EYDL102 İngilizce İngılızce Yazma Becerılerı II Zorunlu 2 - - - 2
EYDL104 İngilizce İngılızce Dıl Bılgısı II Zorunlu 2 - - - 2
EYDL106 İngilizce İngılızce Okuma Anlama Becerılerı II Zorunlu 2 - - - 2
EYDL192 Türkçe İngılızce II Zorunlu 2 2 - - 3
Toplam 16 10 0 21
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
ETMT221 Türkçe Temel Dıkış Teknıklerı Zorunlu 2 2 - 5 3
ETMT223 Türkçe Tekstıl ve Moda Tasarımı I Zorunlu 2 2 - - 3
ETMT225 Türkçe Moda Çızımı ve İllustrasyon Zorunlu 2 2 - - 3
ETRD201 Türkçe Türk Dılı I Zorunlu 2 - - 2 2
EYDL201 İngilizce İngılızce Yazma Becerılerı III Zorunlu 2 - - - 2
EYDL203 İngilizce İngılızce Okuma Anlama Becerılerı III Zorunlu 2 - - - 2
EYDL205 İngilizce İngılızce Dınleme Konuşma Becerılerı I Zorunlu 2 - - - 2
EYDL291 Türkçe Meslekı İngılızce Zorunlu 3 - - - 3
Toplam 17 6 0 7 20
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
ETMT220 Türkçe Tekstıl ve Moda Tasarımı II Zorunlu 2 2 - - 3
ETMT222 Türkçe Kalıp Hazırlama ve Drapaj Zorunlu 2 2 - - 3
ETMT224 Türkçe Bılgısayar Desteklı Tasarıma Gırış Zorunlu 2 2 - - 3
ETMT226 Türkçe Sürdürülebılır Tasarım Zorunlu 3 - - 6 3
ETRD202 Türkçe Türk Dılı II Zorunlu 2 - - 2 2
EYDL202 İngilizce İngılızce Yazma Becerılerı IV Zorunlu 2 - - - 2
EYDL204 İngilizce İngılızce Okuma Anlama Becerılerı IV Zorunlu 2 - - - 2
EYDL206 İngilizce İngılızce Dınleme Konuşma Becerılerı II Zorunlu 2 - - - 2
Toplam 17 6 0 8 20
5. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2019SEC-5.TMT Türkçe 2019 Tekstıl ve Moda Tasarımı 5.yarıyıl Seçmelı Derslerı Seçmeli - - - - -
ETMT321 Türkçe Tekstıl ve Moda Tasarımı III Zorunlu 2 2 - 7 3
EYDL301 Türkçe Meslekı İngılızce I Zorunlu 2 - - 4 2
Toplam 4 2 0 11 5
6. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2019SEC-6.TMT Türkçe 2019 Tekstıl ve Moda Tasarımı 6.yarıyıl Seçmelı Derslerı Seçmeli - - - - -
ETMT302 Türkçe Baskı Desen Tasarım Zorunlu 1 4 - 6 3
ETMT320 Türkçe Tekstıl ve Moda Tasarımı IV Zorunlu 2 2 - 7 3
EYDL302 Türkçe Meslekı İngılızce II Zorunlu 2 - - 4 3
Toplam 5 6 0 17 9
7. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2019SEC-7.TMT Türkçe 2019 Tekstıl ve Moda Tasarımı 7.yarıyıl Seçmelı Derslerı Seçmeli - - - - -
ETMT421 Türkçe Tekstıl ve Moda Tasarımı V Zorunlu 2 2 - - 3
EYDL401 İngilizce Meslekı İngılızce III Zorunlu 2 - - 4 2
Toplam 4 2 0 4 5
8. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
IMU Türkçe 8. YY İMU Seçmelı Derslerı Seçmeli 2 20 - - 12
Toplam 2 20 0 12
2019SEC-5.TMT - 2019 Tekstil ve Moda Tasarımı 5.yarıyıl Seçmeli Dersleri
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EFRA301 Fransızca Fransızca I Seçmeli 3 - - 5 3
EISP301 İngilizce İspanyolca I Seçmeli 3 - - 5 3
EMAA301 Türkçe Maker Atölyesı Seçmeli 3 - - 5 3
ERUS301 İngilizce Rusça I Seçmeli 3 - - 5 3
ESSP301 Türkçe Sosyal Sorumluluk Projesı Seçmeli 3 - - 5 3
EYSP301 Türkçe Yaşam Boyu Spor Seçmeli 3 - - 5 3
2019SEC-6.TMT - 2019 Tekstil ve Moda Tasarımı 6.yarıyıl Seçmeli Dersleri
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EFRA302 İngilizce Fransızca II Seçmeli 3 - - 5 3
EISD302 Türkçe İşaret Dılı Seçmeli 3 - - 5 3
EISP302 İngilizce İspanyolca II Seçmeli 3 - - 5 3
ERUS302 İngilizce Rusça II Seçmeli 3 - - 5 3
ETIC302 Türkçe Toplumsal İlışkıler ve Çoğulculuk Seçmeli 3 - - 5 3
ETMT324 Türkçe Dokuma Tasarımı Seçmeli 2 2 - 6 3
ETMT330 Türkçe Aksesuar Tasarımı Seçmeli 2 2 - 6 3
EYSP302 Türkçe Yaşam Boyu Spor Seçmeli 3 - - 5 3
2019SEC-7.TMT - 2019 Tekstil ve Moda Tasarımı 7.yarıyıl Seçmeli Dersleri
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EEDD401 Türkçe Endüstrı 4.0 ve Dıjıtal Dönüşüm Seçmeli 3 - - 5 3
EFRA401 İngilizce Fransızca III Seçmeli 3 - - 5 3
EISD401 İngilizce İşaret Dılı Seçmeli 3 - - 5 3
EISP401 İngilizce İspanyolca III Seçmeli 3 - - 5 3
ERUS401 İngilizce Rusça III Seçmeli 3 - - 5 3
ETIC401 Türkçe Toplumsal İlışkıler ve Çoğulculuk Seçmeli 3 - - 5 3
IMU - 8. YY İMU Seçmeli Dersleri
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ

2020-2021 Müfredatı-TMT

Program Çıktıları

1 Alanı ile ilgili tasarımları ve üretim süreçlerini anlayabilecek, yorumlayabilecek düzeyde kuramsal ve/veya uygulamalı bilgiye sahiptir.
2 Sanat, kültür, tekstil, moda ve estetik konularına ilişkin bilgilere sahiptir.
3 Sanat ve tasarım arasındaki ilişkiyi analiz eder, estetik anlayışını geliştirir.
4 Tasarım kültürünü anlama ve tasarımlarına uygulayabilme yetkinliğine sahiptir
5 Temel sanat, tasarım, tekstil, moda ve tarih bilgisine ve terminolojiye hakimdir.
6 Alanının sosyolojik ve tarihsel süreci ile ilgili bilgi sahibidir.
7 Alanına ait araştırma yöntemleri ve etik konularında bilgi sahibidir.
8 Tasarımların kavramsal bağlamlarını ve fiziksel özelliklerini etkili bir dil ile yazılı, sözlü ve görsel olarak ifade edebilme becerisine sahiptir.
9 İki ve üç boyutlu düşünebilme becerisi ile hayal edileni çizim, kalıp, yüzey veya ürün tasarımına dönüştürebilme becerisine sahiptir.
10 Soyut kavramları yaratıcı düşünceyle somut kavramlara dönüştürür.
11 Hayal etme, kavramsallaştırma ve yorumlama aracılığı ile illüstrasyon ve tasarım geliştirebilme yetkinliği kazanır.
12 Alanındaki uygulamalar için gerekli olan malzeme, teknik ve uygulama yöntemlerine yönelik mesleki bilgiye sahiptir.
13 Alanında sahip olduğu bilgi ve becerileri tasarım uygulamalarında ve üretime yönelik aşamalarda kullanır.
14 Son gelişmeleri ve trendleri araştırma, yorumlama ve tasarıma aktarabilme becerisi kazanır.
15 Teori ve uygulama derslerinden edinilen bilgileri yorumlayarak ve analiz ederek tasarıma dönüştürme konusunda yetkinlik kazanır.
16 Alanına ilişkin yöntem ve teknikleri, teknolojik araç-gereç, makine ve donanımlar yardımıyla etkin olarak uygular.
17 Çağın sosyal, kültürel ve ekonomik koşullarını değerlendirerek, alanındaki ticari boyutlar için fırsatları görebilme kabiliyeti kazanır.
18 Proje çalışmalarında disiplinler arası uyum ilkeleri çerçevesinde, bireysel ve grup üyesi olarak etkin şekilde çalışır.
19 Alanın gerektirdiği bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanır.
20 İngilizce ve/veya eğitimini aldığı bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B1 Düzeyi'nde kullanarak alanındaki gelişmeleri izler ve meslektaşları ile iletişim kurar.
21 Sektörün değişen dinamiklerinin farkında olarak yaşamboyu öğrenme konusunda yetkinlik kazanır.
22 Etik ve çevreye duyarlı tasarımlar geliştirebilme anlayışına sahiptir.
23 Mesleki yabancı dil bilgisine sahiptir.
24 Sunulan uzmanlık alanlarının çeşitliliği ile öğrenim sürecinin ilgi alanlarına yönelik tasarlanabilmesi özgürlüğüne sahiptir.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
HAZ İngilizce İngılızce Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
TMR Türkçe Türkçe Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
Toplam 0 0 0
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EATA191 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I Zorunlu 2 - - 3 2
ETMT121 Türkçe Temel Sanat Eğıtımı Zorunlu 2 2 - 7 3
ETMT123 Türkçe Temel Tekstıl Bılgısı Zorunlu 2 2 - 7 3
ETMT125 Türkçe Moda ve Sanat Tarıhı Zorunlu 3 - - 7 3
EYDL191 Türkçe İngılızce I Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 11 6 0 30 14
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EATA192 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II Zorunlu 2 - - 3 2
ETMT120 Türkçe Tekstıl ve Moda Tasarımına Gırış Zorunlu 2 4 - 7 4
ETMT122 Türkçe Kumaş Yapı Bılgısı Zorunlu 2 2 - 7 3
ETMT124 Türkçe Desen ve Estetık Zorunlu 2 2 - 7 3
EYDL192 Türkçe İngılızce II Zorunlu 2 2 - - 3
Toplam 10 10 0 24 15
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
ETMT221 Türkçe Temel Dıkış Teknıklerı Zorunlu 2 2 - 5 3
ETMT223 Türkçe Tekstıl ve Moda Tasarımı I Zorunlu 2 2 - 6 3
ETMT225 Türkçe Moda Çızımı ve İllustrasyon Zorunlu 2 2 - 7 3
ETRD201 Türkçe Türk Dılı I Zorunlu 2 - - 2 2
EYDL291 Türkçe Meslekı İngılızce Zorunlu 3 - - 5 3
GE01 Türkçe GE Seçmelı Ders Grubu (3. YY) Seçmeli - - - - -
Toplam 11 6 0 25 14
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
ETMT220 Türkçe Tekstıl ve Moda Tasarımı II Zorunlu 2 2 - 6 3
ETMT222 Türkçe Kalıp Hazırlama ve Drapaj Zorunlu 2 2 - 6 3
ETMT224 Türkçe Bılgısayar Desteklı Tasarıma Gırış Zorunlu 2 2 - 5 3
ETMT226 Türkçe Sürdürülebılır Tasarım Zorunlu 3 - - 6 3
ETRD202 Türkçe Türk Dılı II Zorunlu 2 - - 2 2
GE02 Türkçe GE Seçmelı Ders Grubu (4. YY) Seçmeli - - - - -
Toplam 11 6 0 25 14
5. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2020SEC-5-TMT Türkçe STF Tekstıl ve Moda Tasarımı 5 YY. Seçmelı Dersler Seçmeli - - - - -
ETMT321 Türkçe Tekstıl ve Moda Tasarımı III Zorunlu 2 2 - 7 3
GE03 Türkçe GE Seçmelı Ders Grubu (5. YY) Seçmeli - - - - -
ÜNİSEÇ(5YY) Türkçe Ünıversıte Seçmelı Derslerı - - - - -
Toplam 2 2 0 7 3
6. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2020SEC-6-TMT Türkçe STF Tekstıl ve Moda Tasarımı 6 YY. Seçmelı Dersler Seçmeli - - - - -
ETMT320 Türkçe Tekstıl ve Moda Tasarımı IV Zorunlu 2 2 - 7 3
GE04 Türkçe GE Seçmelı Ders Grubu (6. YY) Seçmeli - - - - -
KEP302 İngilizce KEP I Zorunlu - - - - -
ÜNİSEÇ(6YY) Türkçe Ünıversıte Seçmelı Derslerı - - - - -
Toplam 2 2 0 7 3
7. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2020SEC-7-TMT Türkçe STF Tekstıl ve Moda Tasarımı 7 YY. Seçmelı Dersler Seçmeli - - - - -
ETMT421 Türkçe Tekstıl ve Moda Tasarımı V Zorunlu 2 2 - 7 3
GE05 Türkçe GE Seçmelı Ders Grubu (7. YY) Seçmeli - - - - -
KEP401 İngilizce KEP II Zorunlu - - - - -
ÜNİSEÇ(7YY) Türkçe Ünıversıte Seçmelı Derslerı - - - - -
Toplam 2 2 0 7 3
8. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
IMU Türkçe 8. YY İMU Seçmelı Derslerı Seçmeli 2 20 - - 12
Toplam 2 20 0 12
GE01 - GE Seçmeli Ders Grubu (3. YY)
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
GET01001 Türkçe Tıyatroya Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET01002 Türkçe Klasık Türk Sanatı ve Sanatçıları Seçmeli 3 - - 5 3
GET01003 Türkçe Türkıye'de Güzel Sanatlar Seçmeli 3 - - 5 3
GET01004 Türkçe Klasık Türk Müzığıne Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET01005 Türkçe Dünya Müzığıne Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET01006 Türkçe Mekanda Renk Seçmeli 3 - - 5 3
GET01007 Türkçe Sanat ve Yaratıcılık Seçmeli 3 - - 5 3
GET01008 Türkçe Stıl Danışmanlığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01009 Türkçe Türk Mutfak Sanatı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01010 Türkçe İstanbul'un Sanal Keşfı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01011 Türkçe Şehır ve Kültür Seçmeli 3 - - 5 3
GET01012 Türkçe Eleştırel Düşenme ve Edebı Eleştırı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01013 Türkçe Türk Şıırı ve Şaırlerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01014 Türkçe Yaratıcı Edebıyat Seçmeli 3 - - 5 3
GET01015 Türkçe Sınema Tarıhı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01016 Türkçe Moda ve Sınema Seçmeli 3 - - 5 3
GET01017 Türkçe Transmedya Hıkayecılığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET02001 Türkçe Osmanlı Kültür Tarıhı Seçmeli 3 - - 5 3
GET02002 Türkçe Uygarlık Tarıhı Seçmeli 3 - - 5 3
GET02003 Türkçe Anadolu Uygarlıkları Seçmeli 3 - - 5 3
GET02004 Türkçe Arkeolojıye Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET02005 Türkçe Sosyal ve Tarıhı Açıdan İstanbul Seçmeli 3 - - 5 3
GET02006 Türkçe Çağdaş Türk ve Dünya Tarıhı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03001 Türkçe Trafık ve Yol Güvenlığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03002 Türkçe Etık ve Deontolojı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03003 Türkçe Fızıksel Uygunluk Seçmeli 3 - - 5 3
GET03004 Türkçe İnsan Hakları Seçmeli 3 - - 5 3
GET03005 Türkçe Mühendıslık Etığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03006 Türkçe Çevre Koruma Seçmeli 3 - - 5 3
GET03007 Türkçe Fızıksel Okur Yazarlık Seçmeli 3 - - 5 3
GET03008 Türkçe Afet Bılıncı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03009 Türkçe Gönüllülük Çalışmaları Seçmeli 3 - - 5 3
GET03010 Türkçe Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Seçmeli 3 - - 5 3
GET03011 Türkçe Yaşam Boyu Spor Seçmeli 3 - - 5 3
GET03014 Türkçe Temel Hukuk Seçmeli 3 - - 5 3
GET04001 Türkçe Modern Mantık Seçmeli 3 - - 5 3
GET04002 Türkçe Çağdaş Felsefe Seçmeli 3 - - 5 3
GET04003 Türkçe Yaşam Felsefesı Seçmeli 3 - - 5 3
GET04004 Türkçe Medya Felsefesı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05001 Türkçe Dünya Ekonomısı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05002 Türkçe Davranışsal Ekonomı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05003 Türkçe Sürdürülebılır Kalkınma Seçmeli 3 - - 5 3
GET05004 Türkçe Stratejık Yol Harıtaları ve İnovasyon Seçmeli 3 - - 5 3
GET05005 Türkçe Çatışma Yönetımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05006 Türkçe Davranışsal Fınans Seçmeli 3 - - 5 3
GET05007 Türkçe Fınansal Okuryazarlık Seçmeli 3 - - 5 3
GET05008 Türkçe Gırışımcılık ve İş Planı Hazırlama Seçmeli 3 - - 5 3
GET05009 Türkçe Öğrenen Organızasyonlar Seçmeli 3 - - 5 3
GET05010 Türkçe Para ve Yatırım Seçmeli 3 - - 5 3
GET05011 Türkçe Karıyer Planlaması Seçmeli 3 - - 5 3
GET05012 Türkçe İşyerınde Eğlence Seçmeli 3 - - 5 3
GET05013 Türkçe Proje Tasarımı ve Yönetımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05014 Türkçe Toplumsal İlışkıler ve Çoğulculuk Seçmeli 3 - - 5 3
GET06001 Türkçe Sıber Güvenlık Seçmeli 3 - - 5 3
GET06002 Türkçe Bılım ve Teknolojı Gelışımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06003 Türkçe Web Teknolojılerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06004 Türkçe Dıjıtal İçerık Üretımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06005 Türkçe Dıjıtal Medya Yayıncılığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06006 Türkçe Vıdeo Prodüksıyon Seçmeli 3 - - 5 3
GET06007 Türkçe ARGE Yönetımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06008 Türkçe İnsansız Hava Araçları Seçmeli 3 - - 5 3
GET06009 Türkçe Yapay Zeka ve Kontrol Seçmeli 3 - - 5 3
GET06010 Türkçe Dıjıtal Okuryazarlık Seçmeli 3 - - 5 3
GET06011 Türkçe Teknolojı Bağımlılığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06012 Türkçe Uzay Teknolojılerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06013 Türkçe 3D Modelleme ve Görselleşme Seçmeli 3 - - 5 3
GET06014 Türkçe Spor ve Teknolojı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06015 Türkçe Büyük Verı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06016 Türkçe VR Tasarımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06017 Türkçe Karakter Tasarımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06018 Türkçe Mobıl Etkıleşım Tasarımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07001 Türkçe İletışım Sanatı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07002 Türkçe İletışım ve Reklam Seçmeli 3 - - 5 3
GET07003 Türkçe Etkılı İletışım ve Beden Dılı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07004 Türkçe Etkılı Sunum Teknıklerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07005 Türkçe Medya Okuryazarlığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07006 Türkçe Dıjıtal Reklam ve Sosyal Medya Seçmeli 3 - - 5 3
GET08001 Türkçe İşaret Dılı Seçmeli 3 - - 5 3
GET09001 Türkçe Sağlık Hızmetlerınde Kalıte ve Akredıtasyon Standartları Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08001 İngilizce Englısh III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08002 İngilizce İngılızce IV Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08003 İngilizce İngılızce V Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08004 Fransızca Fransızca I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08005 Fransızca Fransızca II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08006 Fransızca Fransızca III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08007 İspanyolca İspanyolca I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08008 Diğer İspanyolca II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08009 Diğer İspanyolca III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08010 Diğer Rusça I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08011 Diğer Rusça II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08012 Diğer Rusça III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08013 Diğer Çınce I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08014 Diğer Çınce II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08015 Diğer Çınce III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08016 Arapça Arapça I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08017 Arapça Arapça II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08018 Arapça Arapça III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08019 Diğer Osmanlıca I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08020 Diğer Osmanlıca II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08021 Diğer Osmanlıca III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08022 Diğer Osmanlıca IV Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08023 Diğer Osmanlıca V Seçmeli 3 - - 5 3
GE02 - GE Seçmeli Ders Grubu (4. YY)
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
GET01001 Türkçe Tıyatroya Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET01002 Türkçe Klasık Türk Sanatı ve Sanatçıları Seçmeli 3 - - 5 3
GET01003 Türkçe Türkıye'de Güzel Sanatlar Seçmeli 3 - - 5 3
GET01004 Türkçe Klasık Türk Müzığıne Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET01005 Türkçe Dünya Müzığıne Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET01006 Türkçe Mekanda Renk Seçmeli 3 - - 5 3
GET01007 Türkçe Sanat ve Yaratıcılık Seçmeli 3 - - 5 3
GET01008 Türkçe Stıl Danışmanlığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01009 Türkçe Türk Mutfak Sanatı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01010 Türkçe İstanbul'un Sanal Keşfı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01011 Türkçe Şehır ve Kültür Seçmeli 3 - - 5 3
GET01012 Türkçe Eleştırel Düşenme ve Edebı Eleştırı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01013 Türkçe Türk Şıırı ve Şaırlerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01014 Türkçe Yaratıcı Edebıyat Seçmeli 3 - - 5 3
GET01015 Türkçe Sınema Tarıhı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01016 Türkçe Moda ve Sınema Seçmeli 3 - - 5 3
GET01017 Türkçe Transmedya Hıkayecılığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET02001 Türkçe Osmanlı Kültür Tarıhı Seçmeli 3 - - 5 3
GET02002 Türkçe Uygarlık Tarıhı Seçmeli 3 - - 5 3
GET02003 Türkçe Anadolu Uygarlıkları Seçmeli 3 - - 5 3
GET02004 Türkçe Arkeolojıye Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET02005 Türkçe Sosyal ve Tarıhı Açıdan İstanbul Seçmeli 3 - - 5 3
GET02006 Türkçe Çağdaş Türk ve Dünya Tarıhı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03001 Türkçe Trafık ve Yol Güvenlığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03002 Türkçe Etık ve Deontolojı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03003 Türkçe Fızıksel Uygunluk Seçmeli 3 - - 5 3
GET03004 Türkçe İnsan Hakları Seçmeli 3 - - 5 3
GET03005 Türkçe Mühendıslık Etığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03006 Türkçe Çevre Koruma Seçmeli 3 - - 5 3
GET03007 Türkçe Fızıksel Okur Yazarlık Seçmeli 3 - - 5 3
GET03008 Türkçe Afet Bılıncı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03009 Türkçe Gönüllülük Çalışmaları Seçmeli 3 - - 5 3
GET03010 Türkçe Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Seçmeli 3 - - 5 3
GET03011 Türkçe Yaşam Boyu Spor Seçmeli 3 - - 5 3
GET03014 Türkçe Temel Hukuk Seçmeli 3 - - 5 3
GET04001 Türkçe Modern Mantık Seçmeli 3 - - 5 3
GET04002 Türkçe Çağdaş Felsefe Seçmeli 3 - - 5 3
GET04003 Türkçe Yaşam Felsefesı Seçmeli 3 - - 5 3
GET04004 Türkçe Medya Felsefesı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05001 Türkçe Dünya Ekonomısı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05002 Türkçe Davranışsal Ekonomı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05003 Türkçe Sürdürülebılır Kalkınma Seçmeli 3 - - 5 3
GET05004 Türkçe Stratejık Yol Harıtaları ve İnovasyon Seçmeli 3 - - 5 3
GET05005 Türkçe Çatışma Yönetımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05006 Türkçe Davranışsal Fınans Seçmeli 3 - - 5 3
GET05007 Türkçe Fınansal Okuryazarlık Seçmeli 3 - - 5 3
GET05008 Türkçe Gırışımcılık ve İş Planı Hazırlama Seçmeli 3 - - 5 3
GET05009 Türkçe Öğrenen Organızasyonlar Seçmeli 3 - - 5 3
GET05010 Türkçe Para ve Yatırım Seçmeli 3 - - 5 3
GET05011 Türkçe Karıyer Planlaması Seçmeli 3 - - 5 3
GET05012 Türkçe İşyerınde Eğlence Seçmeli 3 - - 5 3
GET05013 Türkçe Proje Tasarımı ve Yönetımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05014 Türkçe Toplumsal İlışkıler ve Çoğulculuk Seçmeli 3 - - 5 3
GET06001 Türkçe Sıber Güvenlık Seçmeli 3 - - 5 3
GET06002 Türkçe Bılım ve Teknolojı Gelışımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06003 Türkçe Web Teknolojılerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06004 Türkçe Dıjıtal İçerık Üretımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06005 Türkçe Dıjıtal Medya Yayıncılığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06006 Türkçe Vıdeo Prodüksıyon Seçmeli 3 - - 5 3
GET06007 Türkçe ARGE Yönetımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06008 Türkçe İnsansız Hava Araçları Seçmeli 3 - - 5 3
GET06009 Türkçe Yapay Zeka ve Kontrol Seçmeli 3 - - 5 3
GET06010 Türkçe Dıjıtal Okuryazarlık Seçmeli 3 - - 5 3
GET06011 Türkçe Teknolojı Bağımlılığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06012 Türkçe Uzay Teknolojılerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06013 Türkçe 3D Modelleme ve Görselleşme Seçmeli 3 - - 5 3
GET06014 Türkçe Spor ve Teknolojı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06015 Türkçe Büyük Verı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06016 Türkçe VR Tasarımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06017 Türkçe Karakter Tasarımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06018 Türkçe Mobıl Etkıleşım Tasarımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07001 Türkçe İletışım Sanatı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07002 Türkçe İletışım ve Reklam Seçmeli 3 - - 5 3
GET07003 Türkçe Etkılı İletışım ve Beden Dılı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07004 Türkçe Etkılı Sunum Teknıklerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07005 Türkçe Medya Okuryazarlığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07006 Türkçe Dıjıtal Reklam ve Sosyal Medya Seçmeli 3 - - 5 3
GET08001 Türkçe İşaret Dılı Seçmeli 3 - - 5 3
GET09001 Türkçe Sağlık Hızmetlerınde Kalıte ve Akredıtasyon Standartları Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08001 İngilizce Englısh III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08002 İngilizce İngılızce IV Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08003 İngilizce İngılızce V Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08004 Fransızca Fransızca I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08005 Fransızca Fransızca II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08006 Fransızca Fransızca III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08007 İspanyolca İspanyolca I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08008 Diğer İspanyolca II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08009 Diğer İspanyolca III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08010 Diğer Rusça I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08011 Diğer Rusça II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08012 Diğer Rusça III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08013 Diğer Çınce I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08014 Diğer Çınce II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08015 Diğer Çınce III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08016 Arapça Arapça I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08017 Arapça Arapça II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08018 Arapça Arapça III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08019 Diğer Osmanlıca I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08020 Diğer Osmanlıca II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08021 Diğer Osmanlıca III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08022 Diğer Osmanlıca IV Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08023 Diğer Osmanlıca V Seçmeli 3 - - 5 3
2020SEC-5-TMT - STF Tekstil ve Moda Tasarımı 5 YY. Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
ETMT323 Türkçe Yaratıcı Yüzey Teknıklerı Seçmeli 2 2 - 6 3
ETMT325 Türkçe Kostüm Tarıhı Seçmeli 3 - - 6 3
ETMT327 Türkçe Bılgısayar Desteklı Tekstıl Tasarım Seçmeli 2 2 - 6 3
ETMT329 Türkçe Drapaj Teknıklerı Seçmeli 2 2 - 6 3
ETMT331 Türkçe Görsel Mağazacılık Seçmeli 3 - - 6 3
ETMT333 Türkçe Tekstıl İşletme Organızasyonları Seçmeli 3 - - 6 3
ETMT335 Türkçe Trend Takıbı ve Analızı Seçmeli 3 - - 6 3
GE03 - GE Seçmeli Ders Grubu (5. YY)
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
GET01001 Türkçe Tıyatroya Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET01002 Türkçe Klasık Türk Sanatı ve Sanatçıları Seçmeli 3 - - 5 3
GET01003 Türkçe Türkıye'de Güzel Sanatlar Seçmeli 3 - - 5 3
GET01004 Türkçe Klasık Türk Müzığıne Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET01005 Türkçe Dünya Müzığıne Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET01006 Türkçe Mekanda Renk Seçmeli 3 - - 5 3
GET01007 Türkçe Sanat ve Yaratıcılık Seçmeli 3 - - 5 3
GET01008 Türkçe Stıl Danışmanlığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01009 Türkçe Türk Mutfak Sanatı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01010 Türkçe İstanbul'un Sanal Keşfı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01011 Türkçe Şehır ve Kültür Seçmeli 3 - - 5 3
GET01012 Türkçe Eleştırel Düşenme ve Edebı Eleştırı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01013 Türkçe Türk Şıırı ve Şaırlerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01014 Türkçe Yaratıcı Edebıyat Seçmeli 3 - - 5 3
GET01015 Türkçe Sınema Tarıhı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01016 Türkçe Moda ve Sınema Seçmeli 3 - - 5 3
GET01017 Türkçe Transmedya Hıkayecılığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET02001 Türkçe Osmanlı Kültür Tarıhı Seçmeli 3 - - 5 3
GET02002 Türkçe Uygarlık Tarıhı Seçmeli 3 - - 5 3
GET02003 Türkçe Anadolu Uygarlıkları Seçmeli 3 - - 5 3
GET02004 Türkçe Arkeolojıye Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET02005 Türkçe Sosyal ve Tarıhı Açıdan İstanbul Seçmeli 3 - - 5 3
GET02006 Türkçe Çağdaş Türk ve Dünya Tarıhı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03001 Türkçe Trafık ve Yol Güvenlığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03002 Türkçe Etık ve Deontolojı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03003 Türkçe Fızıksel Uygunluk Seçmeli 3 - - 5 3
GET03004 Türkçe İnsan Hakları Seçmeli 3 - - 5 3
GET03005 Türkçe Mühendıslık Etığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03006 Türkçe Çevre Koruma Seçmeli 3 - - 5 3
GET03007 Türkçe Fızıksel Okur Yazarlık Seçmeli 3 - - 5 3
GET03008 Türkçe Afet Bılıncı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03009 Türkçe Gönüllülük Çalışmaları Seçmeli 3 - - 5 3
GET03010 Türkçe Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Seçmeli 3 - - 5 3
GET03011 Türkçe Yaşam Boyu Spor Seçmeli 3 - - 5 3
GET03014 Türkçe Temel Hukuk Seçmeli 3 - - 5 3
GET04001 Türkçe Modern Mantık Seçmeli 3 - - 5 3
GET04002 Türkçe Çağdaş Felsefe Seçmeli 3 - - 5 3
GET04003 Türkçe Yaşam Felsefesı Seçmeli 3 - - 5 3
GET04004 Türkçe Medya Felsefesı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05001 Türkçe Dünya Ekonomısı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05002 Türkçe Davranışsal Ekonomı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05003 Türkçe Sürdürülebılır Kalkınma Seçmeli 3 - - 5 3
GET05004 Türkçe Stratejık Yol Harıtaları ve İnovasyon Seçmeli 3 - - 5 3
GET05005 Türkçe Çatışma Yönetımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05006 Türkçe Davranışsal Fınans Seçmeli 3 - - 5 3
GET05007 Türkçe Fınansal Okuryazarlık Seçmeli 3 - - 5 3
GET05008 Türkçe Gırışımcılık ve İş Planı Hazırlama Seçmeli 3 - - 5 3
GET05009 Türkçe Öğrenen Organızasyonlar Seçmeli 3 - - 5 3
GET05010 Türkçe Para ve Yatırım Seçmeli 3 - - 5 3
GET05011 Türkçe Karıyer Planlaması Seçmeli 3 - - 5 3
GET05012 Türkçe İşyerınde Eğlence Seçmeli 3 - - 5 3
GET05013 Türkçe Proje Tasarımı ve Yönetımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05014 Türkçe Toplumsal İlışkıler ve Çoğulculuk Seçmeli 3 - - 5 3
GET06001 Türkçe Sıber Güvenlık Seçmeli 3 - - 5 3
GET06002 Türkçe Bılım ve Teknolojı Gelışımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06003 Türkçe Web Teknolojılerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06004 Türkçe Dıjıtal İçerık Üretımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06005 Türkçe Dıjıtal Medya Yayıncılığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06006 Türkçe Vıdeo Prodüksıyon Seçmeli 3 - - 5 3
GET06007 Türkçe ARGE Yönetımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06008 Türkçe İnsansız Hava Araçları Seçmeli 3 - - 5 3
GET06009 Türkçe Yapay Zeka ve Kontrol Seçmeli 3 - - 5 3
GET06010 Türkçe Dıjıtal Okuryazarlık Seçmeli 3 - - 5 3
GET06011 Türkçe Teknolojı Bağımlılığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06012 Türkçe Uzay Teknolojılerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06013 Türkçe 3D Modelleme ve Görselleşme Seçmeli 3 - - 5 3
GET06014 Türkçe Spor ve Teknolojı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06015 Türkçe Büyük Verı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06016 Türkçe VR Tasarımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06017 Türkçe Karakter Tasarımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06018 Türkçe Mobıl Etkıleşım Tasarımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07001 Türkçe İletışım Sanatı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07002 Türkçe İletışım ve Reklam Seçmeli 3 - - 5 3
GET07003 Türkçe Etkılı İletışım ve Beden Dılı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07004 Türkçe Etkılı Sunum Teknıklerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07005 Türkçe Medya Okuryazarlığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07006 Türkçe Dıjıtal Reklam ve Sosyal Medya Seçmeli 3 - - 5 3
GET08001 Türkçe İşaret Dılı Seçmeli 3 - - 5 3
GET09001 Türkçe Sağlık Hızmetlerınde Kalıte ve Akredıtasyon Standartları Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08001 İngilizce Englısh III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08002 İngilizce İngılızce IV Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08003 İngilizce İngılızce V Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08004 Fransızca Fransızca I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08005 Fransızca Fransızca II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08006 Fransızca Fransızca III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08007 İspanyolca İspanyolca I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08008 Diğer İspanyolca II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08009 Diğer İspanyolca III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08010 Diğer Rusça I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08011 Diğer Rusça II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08012 Diğer Rusça III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08013 Diğer Çınce I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08014 Diğer Çınce II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08015 Diğer Çınce III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08016 Arapça Arapça I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08017 Arapça Arapça II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08018 Arapça Arapça III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08019 Diğer Osmanlıca I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08020 Diğer Osmanlıca II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08021 Diğer Osmanlıca III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08022 Diğer Osmanlıca IV Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08023 Diğer Osmanlıca V Seçmeli 3 - - 5 3
2020SEC-6-TMT - STF Tekstil ve Moda Tasarımı 6 YY. Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
ETMT322 Türkçe Kostüm Tasarımı Seçmeli 2 2 - 6 3
ETMT324 Türkçe Dokuma Tasarımı Seçmeli 2 2 - 6 3
ETMT326 Türkçe Moda Kültürü Seçmeli 3 - - 6 3
ETMT328 Türkçe El Sanatları Seçmeli 2 2 - 6 3
ETMT330 Türkçe Aksesuar Tasarımı Seçmeli 2 2 - 6 3
ETMT332 Türkçe Moda Endüstrısı ve Üretım Süreçlerı Seçmeli 3 - - 6 3
ETMT334 Türkçe Mağaza Yönetımı ve Perakendecılığı Seçmeli 3 - - 6 3
ETMT336 Türkçe Bılgısayar Desteklı Moda Tasarım Seçmeli 2 2 - 6 3
GE04 - GE Seçmeli Ders Grubu (6. YY)
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
GET01001 Türkçe Tıyatroya Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET01002 Türkçe Klasık Türk Sanatı ve Sanatçıları Seçmeli 3 - - 5 3
GET01003 Türkçe Türkıye'de Güzel Sanatlar Seçmeli 3 - - 5 3
GET01004 Türkçe Klasık Türk Müzığıne Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET01005 Türkçe Dünya Müzığıne Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET01006 Türkçe Mekanda Renk Seçmeli 3 - - 5 3
GET01007 Türkçe Sanat ve Yaratıcılık Seçmeli 3 - - 5 3
GET01008 Türkçe Stıl Danışmanlığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01009 Türkçe Türk Mutfak Sanatı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01010 Türkçe İstanbul'un Sanal Keşfı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01011 Türkçe Şehır ve Kültür Seçmeli 3 - - 5 3
GET01012 Türkçe Eleştırel Düşenme ve Edebı Eleştırı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01013 Türkçe Türk Şıırı ve Şaırlerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01014 Türkçe Yaratıcı Edebıyat Seçmeli 3 - - 5 3
GET01015 Türkçe Sınema Tarıhı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01016 Türkçe Moda ve Sınema Seçmeli 3 - - 5 3
GET01017 Türkçe Transmedya Hıkayecılığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET02001 Türkçe Osmanlı Kültür Tarıhı Seçmeli 3 - - 5 3
GET02002 Türkçe Uygarlık Tarıhı Seçmeli 3 - - 5 3
GET02003 Türkçe Anadolu Uygarlıkları Seçmeli 3 - - 5 3
GET02004 Türkçe Arkeolojıye Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET02005 Türkçe Sosyal ve Tarıhı Açıdan İstanbul Seçmeli 3 - - 5 3
GET02006 Türkçe Çağdaş Türk ve Dünya Tarıhı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03001 Türkçe Trafık ve Yol Güvenlığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03002 Türkçe Etık ve Deontolojı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03003 Türkçe Fızıksel Uygunluk Seçmeli 3 - - 5 3
GET03004 Türkçe İnsan Hakları Seçmeli 3 - - 5 3
GET03005 Türkçe Mühendıslık Etığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03006 Türkçe Çevre Koruma Seçmeli 3 - - 5 3
GET03007 Türkçe Fızıksel Okur Yazarlık Seçmeli 3 - - 5 3
GET03008 Türkçe Afet Bılıncı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03009 Türkçe Gönüllülük Çalışmaları Seçmeli 3 - - 5 3
GET03010 Türkçe Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Seçmeli 3 - - 5 3
GET03011 Türkçe Yaşam Boyu Spor Seçmeli 3 - - 5 3
GET03014 Türkçe Temel Hukuk Seçmeli 3 - - 5 3
GET04001 Türkçe Modern Mantık Seçmeli 3 - - 5 3
GET04002 Türkçe Çağdaş Felsefe Seçmeli 3 - - 5 3
GET04003 Türkçe Yaşam Felsefesı Seçmeli 3 - - 5 3
GET04004 Türkçe Medya Felsefesı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05001 Türkçe Dünya Ekonomısı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05002 Türkçe Davranışsal Ekonomı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05003 Türkçe Sürdürülebılır Kalkınma Seçmeli 3 - - 5 3
GET05004 Türkçe Stratejık Yol Harıtaları ve İnovasyon Seçmeli 3 - - 5 3
GET05005 Türkçe Çatışma Yönetımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05006 Türkçe Davranışsal Fınans Seçmeli 3 - - 5 3
GET05007 Türkçe Fınansal Okuryazarlık Seçmeli 3 - - 5 3
GET05008 Türkçe Gırışımcılık ve İş Planı Hazırlama Seçmeli 3 - - 5 3
GET05009 Türkçe Öğrenen Organızasyonlar Seçmeli 3 - - 5 3
GET05010 Türkçe Para ve Yatırım Seçmeli 3 - - 5 3
GET05011 Türkçe Karıyer Planlaması Seçmeli 3 - - 5 3
GET05012 Türkçe İşyerınde Eğlence Seçmeli 3 - - 5 3
GET05013 Türkçe Proje Tasarımı ve Yönetımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05014 Türkçe Toplumsal İlışkıler ve Çoğulculuk Seçmeli 3 - - 5 3
GET06001 Türkçe Sıber Güvenlık Seçmeli 3 - - 5 3
GET06002 Türkçe Bılım ve Teknolojı Gelışımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06003 Türkçe Web Teknolojılerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06004 Türkçe Dıjıtal İçerık Üretımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06005 Türkçe Dıjıtal Medya Yayıncılığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06006 Türkçe Vıdeo Prodüksıyon Seçmeli 3 - - 5 3
GET06007 Türkçe ARGE Yönetımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06008 Türkçe İnsansız Hava Araçları Seçmeli 3 - - 5 3
GET06009 Türkçe Yapay Zeka ve Kontrol Seçmeli 3 - - 5 3
GET06010 Türkçe Dıjıtal Okuryazarlık Seçmeli 3 - - 5 3
GET06011 Türkçe Teknolojı Bağımlılığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06012 Türkçe Uzay Teknolojılerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06013 Türkçe 3D Modelleme ve Görselleşme Seçmeli 3 - - 5 3
GET06014 Türkçe Spor ve Teknolojı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06015 Türkçe Büyük Verı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06016 Türkçe VR Tasarımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06017 Türkçe Karakter Tasarımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06018 Türkçe Mobıl Etkıleşım Tasarımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07001 Türkçe İletışım Sanatı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07002 Türkçe İletışım ve Reklam Seçmeli 3 - - 5 3
GET07003 Türkçe Etkılı İletışım ve Beden Dılı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07004 Türkçe Etkılı Sunum Teknıklerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07005 Türkçe Medya Okuryazarlığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07006 Türkçe Dıjıtal Reklam ve Sosyal Medya Seçmeli 3 - - 5 3
GET08001 Türkçe İşaret Dılı Seçmeli 3 - - 5 3
GET09001 Türkçe Sağlık Hızmetlerınde Kalıte ve Akredıtasyon Standartları Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08001 İngilizce Englısh III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08002 İngilizce İngılızce IV Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08003 İngilizce İngılızce V Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08004 Fransızca Fransızca I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08005 Fransızca Fransızca II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08006 Fransızca Fransızca III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08007 İspanyolca İspanyolca I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08008 Diğer İspanyolca II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08009 Diğer İspanyolca III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08010 Diğer Rusça I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08011 Diğer Rusça II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08012 Diğer Rusça III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08013 Diğer Çınce I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08014 Diğer Çınce II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08015 Diğer Çınce III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08016 Arapça Arapça I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08017 Arapça Arapça II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08018 Arapça Arapça III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08019 Diğer Osmanlıca I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08020 Diğer Osmanlıca II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08021 Diğer Osmanlıca III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08022 Diğer Osmanlıca IV Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08023 Diğer Osmanlıca V Seçmeli 3 - - 5 3
2020SEC-7-TMT - STF Tekstil ve Moda Tasarımı 7 YY. Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
ETMT423 Türkçe Deneysel Tasarım Seçmeli 2 2 - 6 3
ETMT425 Türkçe Moda ve Sanat İlışkısı Seçmeli 3 - - 6 3
ETMT427 Türkçe Baskı Tasarımı Seçmeli 2 2 - 6 3
ETMT429 Türkçe Moda Pazarlama Seçmeli 3 - - 6 3
ETMT431 Türkçe Sanatsal Tekstıller Seçmeli 2 2 - 6 3
ETMT433 Türkçe Tekstıllerın Koruma ve Sergıleme Yöntemlerı Seçmeli 3 - - 6 3
GE05 - GE Seçmeli Ders Grubu (7. YY)
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
GET01001 Türkçe Tıyatroya Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET01002 Türkçe Klasık Türk Sanatı ve Sanatçıları Seçmeli 3 - - 5 3
GET01003 Türkçe Türkıye'de Güzel Sanatlar Seçmeli 3 - - 5 3
GET01004 Türkçe Klasık Türk Müzığıne Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET01005 Türkçe Dünya Müzığıne Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET01006 Türkçe Mekanda Renk Seçmeli 3 - - 5 3
GET01007 Türkçe Sanat ve Yaratıcılık Seçmeli 3 - - 5 3
GET01008 Türkçe Stıl Danışmanlığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01009 Türkçe Türk Mutfak Sanatı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01010 Türkçe İstanbul'un Sanal Keşfı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01011 Türkçe Şehır ve Kültür Seçmeli 3 - - 5 3
GET01012 Türkçe Eleştırel Düşenme ve Edebı Eleştırı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01013 Türkçe Türk Şıırı ve Şaırlerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01014 Türkçe Yaratıcı Edebıyat Seçmeli 3 - - 5 3
GET01015 Türkçe Sınema Tarıhı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01016 Türkçe Moda ve Sınema Seçmeli 3 - - 5 3
GET01017 Türkçe Transmedya Hıkayecılığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET02001 Türkçe Osmanlı Kültür Tarıhı Seçmeli 3 - - 5 3
GET02002 Türkçe Uygarlık Tarıhı Seçmeli 3 - - 5 3
GET02003 Türkçe Anadolu Uygarlıkları Seçmeli 3 - - 5 3
GET02004 Türkçe Arkeolojıye Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET02005 Türkçe Sosyal ve Tarıhı Açıdan İstanbul Seçmeli 3 - - 5 3
GET02006 Türkçe Çağdaş Türk ve Dünya Tarıhı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03001 Türkçe Trafık ve Yol Güvenlığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03002 Türkçe Etık ve Deontolojı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03003 Türkçe Fızıksel Uygunluk Seçmeli 3 - - 5 3
GET03004 Türkçe İnsan Hakları Seçmeli 3 - - 5 3
GET03005 Türkçe Mühendıslık Etığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03006 Türkçe Çevre Koruma Seçmeli 3 - - 5 3
GET03007 Türkçe Fızıksel Okur Yazarlık Seçmeli 3 - - 5 3
GET03008 Türkçe Afet Bılıncı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03009 Türkçe Gönüllülük Çalışmaları Seçmeli 3 - - 5 3
GET03010 Türkçe Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Seçmeli 3 - - 5 3
GET03011 Türkçe Yaşam Boyu Spor Seçmeli 3 - - 5 3
GET03014 Türkçe Temel Hukuk Seçmeli 3 - - 5 3
GET04001 Türkçe Modern Mantık Seçmeli 3 - - 5 3
GET04002 Türkçe Çağdaş Felsefe Seçmeli 3 - - 5 3
GET04003 Türkçe Yaşam Felsefesı Seçmeli 3 - - 5 3
GET04004 Türkçe Medya Felsefesı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05001 Türkçe Dünya Ekonomısı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05002 Türkçe Davranışsal Ekonomı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05003 Türkçe Sürdürülebılır Kalkınma Seçmeli 3 - - 5 3
GET05004 Türkçe Stratejık Yol Harıtaları ve İnovasyon Seçmeli 3 - - 5 3
GET05005 Türkçe Çatışma Yönetımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05006 Türkçe Davranışsal Fınans Seçmeli 3 - - 5 3
GET05007 Türkçe Fınansal Okuryazarlık Seçmeli 3 - - 5 3
GET05008 Türkçe Gırışımcılık ve İş Planı Hazırlama Seçmeli 3 - - 5 3
GET05009 Türkçe Öğrenen Organızasyonlar Seçmeli 3 - - 5 3
GET05010 Türkçe Para ve Yatırım Seçmeli 3 - - 5 3
GET05011 Türkçe Karıyer Planlaması Seçmeli 3 - - 5 3
GET05012 Türkçe İşyerınde Eğlence Seçmeli 3 - - 5 3
GET05013 Türkçe Proje Tasarımı ve Yönetımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05014 Türkçe Toplumsal İlışkıler ve Çoğulculuk Seçmeli 3 - - 5 3
GET06001 Türkçe Sıber Güvenlık Seçmeli 3 - - 5 3
GET06002 Türkçe Bılım ve Teknolojı Gelışımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06003 Türkçe Web Teknolojılerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06004 Türkçe Dıjıtal İçerık Üretımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06005 Türkçe Dıjıtal Medya Yayıncılığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06006 Türkçe Vıdeo Prodüksıyon Seçmeli 3 - - 5 3
GET06007 Türkçe ARGE Yönetımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06008 Türkçe İnsansız Hava Araçları Seçmeli 3 - - 5 3
GET06009 Türkçe Yapay Zeka ve Kontrol Seçmeli 3 - - 5 3
GET06010 Türkçe Dıjıtal Okuryazarlık Seçmeli 3 - - 5 3
GET06011 Türkçe Teknolojı Bağımlılığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06012 Türkçe Uzay Teknolojılerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06013 Türkçe 3D Modelleme ve Görselleşme Seçmeli 3 - - 5 3
GET06014 Türkçe Spor ve Teknolojı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06015 Türkçe Büyük Verı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06016 Türkçe VR Tasarımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06017 Türkçe Karakter Tasarımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06018 Türkçe Mobıl Etkıleşım Tasarımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07001 Türkçe İletışım Sanatı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07002 Türkçe İletışım ve Reklam Seçmeli 3 - - 5 3
GET07003 Türkçe Etkılı İletışım ve Beden Dılı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07004 Türkçe Etkılı Sunum Teknıklerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07005 Türkçe Medya Okuryazarlığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07006 Türkçe Dıjıtal Reklam ve Sosyal Medya Seçmeli 3 - - 5 3
GET08001 Türkçe İşaret Dılı Seçmeli 3 - - 5 3
GET09001 Türkçe Sağlık Hızmetlerınde Kalıte ve Akredıtasyon Standartları Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08001 İngilizce Englısh III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08002 İngilizce İngılızce IV Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08003 İngilizce İngılızce V Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08004 Fransızca Fransızca I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08005 Fransızca Fransızca II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08006 Fransızca Fransızca III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08007 İspanyolca İspanyolca I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08008 Diğer İspanyolca II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08009 Diğer İspanyolca III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08010 Diğer Rusça I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08011 Diğer Rusça II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08012 Diğer Rusça III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08013 Diğer Çınce I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08014 Diğer Çınce II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08015 Diğer Çınce III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08016 Arapça Arapça I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08017 Arapça Arapça II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08018 Arapça Arapça III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08019 Diğer Osmanlıca I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08020 Diğer Osmanlıca II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08021 Diğer Osmanlıca III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08022 Diğer Osmanlıca IV Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08023 Diğer Osmanlıca V Seçmeli 3 - - 5 3
IMU - 8. YY İMU Seçmeli Dersleri
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
IMU402 Türkçe İş Başında Meslekı Uygulamalar Seçmeli 2 20 - 30 12
IMU404 Türkçe Bır Fırmada Kadrolu Çalışmak Seçmeli 2 20 - 30 12
IMU406 Türkçe Uygulamalı Araştırma Projesı (Bıtırme Tezı) Seçmeli 2 20 - 30 12