GERİ DÖN

Lisans Programları


Sanat ve Tasarım Fakültesi - Gastronomi ve Mutfak Sanatları - - Gastronomi ve Mutfak Sanatları



Program Tanımları

Lisans: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2013 akademik yılında kurulmuş olup Sanat Tasarım Fakültesi bünyesinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Bölüm ilk öğrencilerini 2013-2014 eğitim-öğretim yılında kabul etmiş, ilk mezunlarını 2017’de vermiştir. Lisansüstü: Gastronomi ve Mutfak sanatları (Tezli/Tezsiz) yüksek lisans programı, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde, Sanat ve Tasarım Anabilim Dalı Başkanlığına bağlı olarak 2020’de kurulmuştur. Program ilk öğrencilerini 2020-2021 eğitim-öğretim yılında kabul etmiş, ilk mezunlarını tezsiz 2021 ve tezli 2022’de vermiştir.

Lisans Derece: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Diploması Lisansüstü Derece: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yükseklisans Diploması

Lisans Derecesi (EQF-LLL 6. Düzey) Yükseklisans (Tezsiz) Derecesi (EQF-LLL 7. Düzey) Yükseklisans (Tezli) Derecesi (EQF-LLL 7. Düzey)

Lisans (Özel Yetenek Dışında) TC Vatandaşları : Programa, SÖZ puan türüne göre merkezi yerleştirme ile öğrenci alınmaktadır. ÖSYM tarafından programa yerleştirilen öğrencilerin, ilan edilen kayıt tarihlerinde, mali yükümlülüklerini tamamlayarak kesin kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Yabancı Uyruklular: Yabancı uyruklu öğrenciler Üniversite Senatosu tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda kabul edilir. Lütfen ilgili web sayfasını inceleyiniz. https://international.nisantasi.edu.tr/sayfa/prospective-students-673674 Yatay Geçiş: Yurt içi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencinin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Lütfen ilgili mevzuatı inceleyiniz. Nişantaşı Üniversitesi Önlisans ve Lisans Öğretimi Yatay Geçiş Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/TYTM-5-_onlisans_ve_lisans_ogretimi_yatay_gecis_yonergesi_-_23.10.2013.pdf Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=13948&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5 Değişim Öğrencileri: Üniversite tarafından onaylanmış ve bir anlaşma ile çerçevesi belirlenmiş öğrenci değişim programları kapsamında yurtiçi ve yurtdışından gelen öğrenciler programda verilen dersleri alabilirler. Lisansüstü Adayların Anabilim Dalı Başkanlığının önerisi Enstitü Kurulu onayı ile değerlendirme kriterleri her dönem başında belirlenir. Adayların yazılı/sözlü bilim sınavına girmesi istenebilir. Kriterlere uyan ve sınavlardan başarılı bulunan öğrenciler akademik takvimde sunulan tarihler arasında kesin kayıt işlemlerini tamamlamalıdır. Adaylar, Anabilim Dalı Başkanlığının önerisi üzerine Enstitü Kurulu tarafından uygun bulunan ve YÖK tarafından denkliği kabul edilen bir lisans diplomasına sahip olmalıdır. Yabancı Dil ve ALES puanları, ÖSYM tarafından belirlenen geçerli tarihlerde alınmış olmalıdır. Programın kayıt şartı her dönem başında belirlenir ve ilan edilir. İlgili mevzuatı ayrıca inceleyebilirsiniz. Lisansüstü Programlarına Yurtdışından Öğrenci Kabulü Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/yabanci-uyruklu-ogrenci-adaylarinin-lisansustu-programlara-basvuru-ve-kabul-yonergesi- 51916405.pdf Yabancı Uyruklu öğrenciler için lütfen ilgili web sayfasını inceleyiniz. https://international.nisantasi.edu.tr/sayfa/prospective-students-673674

Lisans: Öğrencilerin önceki öğrenim ve kazanımları, “İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Önceden Kazanılmış Yeterliliklerin Tanınması, Ders Eşdeğerlik ve İntibak Esasları Yönergesi” ne uygun olarak tanınabilir ve bu doğrultuda gerekli derslerden muafiyet sağlanabilir. Yönergeye ulaşmak için link: https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/onceden-kazanilmis-yeterliliklerin-taninmasi-ders-esdegerlik-ve-intibak-esaslari-yonergesi- 40120395.pdf Lisansüstü: Öğrencilerin önceki öğrenim ve kazanımları, yönetmeliklere uygun olarak tanınabilir ve bu doğrultuda gerekli derslerden muafiyet sağlanabilir. Tanınma ve muafiyet işlemleri için öğrencinin başvurusu, Anabilim Dalı Başkanlığı'nın önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulunun onayı ile gerçekleşir.

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları, “Mezuniyet Koşulları” bölümünde açıklandığı gibidir.

Lisans/ Yükseklisans Vizyon: Ulusal ve uluslararası alanlarda gastronomi ve mutfak sanatları eğitimi veren kurumlar ve işletmeler ile işbirliği yaparak, gerek öğrencilerin daha iyi yetişmesi, gerekse eğitim programlarının ve olanaklarının sürekli güncellenmesini ve geliştirilmesini sağlayan öncü gastronomi ve mutfak sanatları bölümü olmak. Misyon: Öğrencileri toplumsal fayda oluşturma, etik anlayıştan ayrılmama, sosyal sorumluluk çerçevesinde uygulamalar geliştirme konularında duyarlı kılmak, ilgili sektörde ihtiyaç duyulan, iyi düzeyde yabancı dil bilen ve uluslararası alanda da çalışabilecek, temel gastronomi ve mutfak sanatları teorisine ve genel işletme bilgilerine hakim, yöneticilik niteliklerine, iletişim becerilerine ve sorgulayıcı düşünceye sahip, takım çalışmasına yatkın ve insani ilişkilerde başarılı bireyler yetiştirilmesini sağlamaktır. Amaç/Hedefler: Nişantaşı Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün amacı gerek akademik gerekse sektörel tecrübesi zengin akademik kadromuz ile turizm sektörünün bir dalı olan yiyecek içecek alanında yer almak isteyen öğrenciler tarafından en çok tercih edilen bölümlerden biri olarak hem ulusal hem de uluslararası alanda faaliyet gösteren yiyecek içecek işletmelerinde istihdam edilen mezun sayısı en fazla olan bölüm olmakta ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli akademik kadronun yetişmesine katkıda bulunmaktır. Genel Bilgi: Öğrenci odaklı bir anlayışla öğrencilerimizin kişisel gelişimlerini öncelik edinmek , akademik bilgi üretimi yapmak, sürekli kendini yenileyen ve bildiklerini sektörel uygulamalarla pekiştiren eğitim kadrosuna sahip olmak, ülkemizin değerlerini yeni kuşaklara aktarırken onların birer dünya vatandaşı olarak da gelişimlerini sağlayan evrensel perspektifi kazandırmak, kurum içerisinde katılımcı süreçlerin hayata geçirildiği takım çalışmasının esas alındığı, biz duygusunun baskın kılındığı bir kültür oluşturmak ve yiyecek sektörünün sorunlarına analitik yaklaşımla kalıcı çözümler üretmek temel prensiplerimiz arasında yer almaktadır.

Lisans: Mezun öğrencilerimiz öğrenim sürelerini başarıyla tamamladıktan sonra başta yiyecek içecek işletmeleri ve otel işletmelerinin mutfakları olmak üzere kendi sanatlarıyla kendi işletmelerini yönetebilecek bilgi ve beceri donanımına sahip olacaklardır. Bununla birlikte lisans öğrenimini tamamlayan öğrencilerimiz yüksek lisans ve doktora öğrenimlerinin ardından bilim insanı ünvanıyla akademisyen olarak iş hayatlarını sürdürebilmektedir. Yükseklisans: Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenciler bu alandaki öğrencileri kabul eden diğer bilim dallarında yüksek lisans ve doktora derecelerine başvuruda bulunabilmektedir.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü lisans eğitimini başarı ile tamamlayan öğrencilerimiz ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında lisansüstü programlarda (7. ve 8. düzey) öğrenim görmek üzere başvuruda bulunabilirler.

Lisans: Dönem başında ilgili derse kayıt yaptıran öğrencilerin dönem sonu sınavına girebilmesi için teorik derslerin en az %70`ine, uygulamalı derslerin ise en az % 80’ine devam etmiş olmaları gerekmektedir. Öğrenciler, her ders için ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb. gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı % 40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Her dersin ölçme ve değerlendirme ölçütleri için Müfredat’ta (aşağıda) yer alan ders ismini tıklayabilirsiniz. İlgili yönetmelik ve yönergeleri inceleyebilirsiniz. Nişantaşı Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-on-lisans-ve-lisans-egitim-ogretim-ve-sinav-yonetmeligi-1544216789.pdf Sınav ve Başarı Değerlendirme Sistemi Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/04S2-2-_sinav_ve_basari_degerlendirme_sistemi_yonergesi_23.06.2015.pdf Lisansüstü: Yüksek lisans/Doktora programındaki dersler için genel olarak bir ara sınav ve bir de final sınavı yapılmaktadır. Sınavlarda yazılı sınav dışında ayrıca dönem projesi, araştırma, makale yazma, sunum gibi yöntemler de uygulanabilir. Her dersin ölçme ve değerlendirme ölçütleri için Müfredat’ta (aşağıda) yer alan ders ismini tıklayabilirsiniz. İlgili yönetmelik ve yönergeleri inceleyebilirsiniz. Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/lisansustu-egitim-ve-ogretim-yonetmeligi-1119485741.pdf

Lisans: Öğrencilerin mezuniyet hakkı elde edebilmesi için müfredatta yer alan derslerin (toplam en az 240 AKTS karşılığı) tamamını başarıyla tamamlamış olması ve mezuniyet aşamasındaki genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekmektedir. Mezuniyet için öğrencinin staj veya bitirme projesini de başarılı bir şekilde tamamlamış olması gerekmektedir. İlgili yönetmelik ve yönergeleri inceleyiniz. Nişantaşı Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-on-lisans-ve-lisans-egitim-ogretim-ve-sinav-yonetmeligi-1544216789.pdf Nişantaşı Üniversitesi 8. Yarıyılda İş Başında Mesleki Uygulamalar (İMU) Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/LRVV-nisantasi_universitesi_8._yariyilda_is_basinda_mesleki_uygulamalar_imu.pdf Nişantaşı Üniversitesi Diploma, Diploma Eki Ve Diğer Belgelerin Düzenlenmesine İlişkin Yönerge https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-diploma-diploma-eki-ve-diger-belgelerin-duzenlenmesine-iliskin-yonerge- 511959282.pdf Yükseklisans: Öğrencilerin mezuniyet hakkı elde edebilmesi için müfredatta yer alan derslerin tamamını başarıyla tamamlamış olması ve mezuniyet aşamasındaki genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekmektedir. Mezuniyet için öğrencinin bitirme projesini veya tezini de başarılı bir şekilde tamamlamış olması gerekmektedir. Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/lisansustu-egitim-ve-ogretim-yonetmeligi-1119485741.pdf Nişantaşı Üniversitesi Diploma, Diploma Eki Ve Diğer Belgelerin Düzenlenmesine İlişkin Yönerge https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-diploma-diploma-eki-ve-diger-belgelerin-duzenlenmesine-iliskin-yonerge- 511959282.pdf

Tam Zamanlı

Lisans Bölüm Başkanı: Doç.Dr. Zehra Dilistan Shipman Eposta: dilistan.shipman@nisantasi.edu.tr Telefon: +90(212)2101010 Adres: Neotech Kampüs, Maslak Mah., Taşyoncası Sok. No: 1V ve No: 1Y, 34398 Sarıyer/İstanbul Lisansüstü Ana Bilim Dalı Başkanı: Doç.Dr. Zehra Dilistan Shipman Eposta: dilistan.shipman@nisantasi.edu.tr Telefon: +90(212)2101010 Adres: Neotech Kampüs, Maslak Mah., Taşyoncası Sok. No: 1V ve No: 1Y, 34398 Sarıyer/İstanbul

Sektör ve üniversite iş birliği ile gerek ulusal gerekse uluslararası yiyecek sektörünün ihtiyaçlarını sürekli araştıran ve ders planlarını bu kapsamda güncelleyen bir bölüm olarak öğrencilerimizi yiyecek içecek sektörüne başarılı birer yönetici ve şef olarak yetiştiriyoruz. Yalnızca mutfak sanatları değil aynı zamanda yönetim, işletme, finans, muhasebe konularında da uzman öğrenciler ile öğrenim sürecinde verilen teorik bilgilerle birlikte Türkiye’deki en donanımlı eğitim mutfağı ile laboratuvar ortamında gerçekleştirilen uygulamalarla uluslararası mutfaklara hâkim, yenilikçi, yaratıcı şefler yetiştiriyoruz. Yurtdışındaki üniversiteler, özel sektör kuruluşları ve diğer eğitim kurumları ile gerçekleştirdiğimiz stratejik işbirlikleri ile öğrencilerimizin yurt dışında staj ve öğrenim deneyimi kazanmalarına yardımcı oluyoruz. Sekiz yarıyıl süren öğrenim süreci içerisinde öğrencilerimizin yedi yarıyılı tamamlamalarının ardından sekizinci yarıyılını tamamen sektörde iş başında mesleki uygulamalar kapsamında değerlendirmelerine ve mezuniyet öncesi iş tecrübesi kazanmalarına yönelik bir ders planı sunuyoruz.


Müfredat

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar

2019-2020 Müfredatı-GST

Program Çıktıları

1 Gastronomi ve mutfak sanatları alanında yönetim, pazarlama, üretim ve finans konularında bilgi sahibidir.
2 Gastronomi ve mutfak sanatları alanında sahip olduğu bilgiyi uygulamaya koyabilir, geliştirir ve bunların yardımı ile sorunları tanımlar, analiz eder, çözüm önerileri ortaya koyar.
3 Gastronomi ve mutfak sanatları kapsamında kurulacak yeni bir işletmenin yatırım aşamasını tasarlar ve işletir.
4 Gastronomi ve mutfak sanatları alanının gelişimine katkı sağlayacak projelerde görev alır.
5 Gastronomi ve mutfak sanatları alanındaki kavramları, fikirleri ve verileri, bilimsel yöntemlerle değerlendirir. Karmaşık sorun ve konuları belirleyerek analiz yapar, tartışmalara katılır ve araştırmalara dayalı öneriler geliştirir.
6 Gastronomi ve mutfak sanatları kapsamındaki işletmelerin mevcut koşulları ve gelecek öngörüsü hakkında bilgi ve değerlendirme olanağına sahip olarak örgütsel amaç ve hedefler belirler ve plan yapar; öngörülemeyen karmaşık durumlarda sorumluluk alarak çözüm üretir.
7 Sorumluluğu altında çalışanların mesleki gelişimine yönelik etkinlikleri planlayıp yönetir.
8 Öğrenmeyi öğrenmiş bir birey olarak karşılaştığı sorunların çözümünde eleştirel düşünceyi harekete geçirerek durum analizi yapar ve hatalardan ders çıkarır.
9 İşletme yönetiminin stratejik ve operasyonel yaklaşımda yerel, ulusal ve uluslararası boyutlarını kavrar ve bir turizm işletmesini iç ve dış çevresi ile analiz edebilecek araçları kullanarak değerlendirir.
10 Gastronomi ve mutfak sanatları ile ilgili konularda gerek konu ile ilgisi olan gerekse olmayan kimseleri bilgilendirir. Onlara düşüncelerini sorunları ve çözüm yöntemlerini açık bir biçimde yazılı ve sözlü olarak aktarır.
11 Gastronomi ve mutfak sanatları alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ve donanımı bilgisi ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
12 Alanında eğitimini aldığı İngilizce dilini ve diğer yabancı dilleri, mesleki bilgilerini evrensel değerler ölçüsünde geliştirmede kullanabilir.
13 Turizm ve bununla birlikte gastronomi ve mutfak sanatları alanının sosyo-ekonomik yapısını ve bu yapı kapsamında ülke açısından önemini kavrar. Bu kapsamda iş güvenliği, işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları, kalite kontrol ve yönetimi ile doğal ve kültürel çevrenin korunması ve iş etiği gibi toplumu da ilgilendiren konularda yeterli bilgi ve bilince sahiptir.
14 Turizm sektörü kapsamında bilgi sahibidir, özellikle gastronomi ve mutfak sanatları alanında uzmanlaşmıştır ve bu bölüm dışındaki bölümler hakkında da yeterli düzeyde bilgi sahibidir.
15 Ülkemizde ve yurt dışında iş imkanları sağlayabilecek mesleki bilgi ve donanıma sahip olacaklardır.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
HAZ İngilizce İngılızce Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
TMR Türkçe Türkçe Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
Toplam 0 0 0
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EARS101 Türkçe Araştırma ve Sunum Teknıklerı Zorunlu 2 - - 3 2
EATA191 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I Zorunlu 2 - - 3 2
EGST121 Türkçe Gastronomıye Gırış Zorunlu 3 - - - 3
EGST123 Türkçe Yıyecek İçecek Tarıhı ve Kültürü Zorunlu 3 - - 7 3
EGST125 Türkçe Gıda Teknolojısı Zorunlu 3 - - - 3
EYDL101 İngilizce İngılızce Yazma Becerılerı I Zorunlu 2 - - 3 2
EYDL103 İngilizce İngılızce Dıl Bılgısı I Zorunlu 2 - - - 2
EYDL105 İngilizce İngılızce Okuma Anlama Becerılerı I Zorunlu 2 - - - 2
Toplam 19 0 0 16 19
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EATA192 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II Zorunlu 2 - - - 2
EGST102 Türkçe Hıjyen ve Sanıtasyon Zorunlu 2 2 - 7 3
EGST120 Türkçe Mutfak Uygulamalarına Gırış Zorunlu 3 - - - 3
EGST122 Türkçe Restoran Yönetımı ve Mutfak Tasarımı Zorunlu 3 - - - 3
EYDL102 İngilizce İngılızce Yazma Becerılerı II Zorunlu 2 - - - 2
EYDL104 İngilizce İngılızce Dıl Bılgısı II Zorunlu 2 - - - 2
EYDL106 İngilizce İngılızce Okuma Anlama Becerılerı II Zorunlu 2 - - - 2
Toplam 16 2 0 7 17
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EGST203 Türkçe Yıyecek İçecek Malıyet Kontrolü Zorunlu 2 - - 6 2
EGST205 Türkçe Beslenme İlkelerı ve Menü Tasarımı Zorunlu 2 - - 6 2
EGST207 Türkçe Profesyonel Aşçılık ve Mutfak Uygulamaları I Zorunlu 1 4 - 6 3
ETRD201 Türkçe Türk Dılı I Zorunlu 2 - - 2 2
EYDL201 İngilizce İngılızce Yazma Becerılerı III Zorunlu 2 - - - 2
EYDL203 İngilizce İngılızce Okuma Anlama Becerılerı III Zorunlu 2 - - - 2
EYDL205 İngilizce İngılızce Dınleme Konuşma Becerılerı I Zorunlu 2 - - - 2
Toplam 13 4 0 20 15
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EGST204 Türkçe Türk Mutfağı Uygulamaları Zorunlu 2 2 - 6 3
EGST206 Türkçe Ekmek Üretımı ve Pastacılık Zorunlu 2 2 - 6 3
EGST208 Türkçe Profesyonel Aşçılık ve Mutfak Uygulamaları II Zorunlu 1 4 - 6 3
ETRD202 Türkçe Türk Dılı II Zorunlu 2 - - 2 2
EYDL202 İngilizce İngılızce Yazma Becerılerı IV Zorunlu 2 - - - 2
EYDL204 İngilizce İngılızce Okuma Anlama Becerılerı IV Zorunlu 2 - - - 2
EYDL206 İngilizce İngılızce Dınleme Konuşma Becerılerı II Zorunlu 2 - - - 2
Toplam 13 8 0 20 17
5. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2019SEC-5.GST Türkçe 2019 Gastronomı ve Mutfak Sanatları 5.yarıyıl Seçmelı Derslerı Seçmeli 3 - - - 3
EGST321 Türkçe Fransız Mutfağı Uygulamaları Zorunlu 2 2 - 7 3
EYDL301 Türkçe Meslekı İngılızce I Zorunlu 2 - - 4 2
Toplam 7 2 0 11 8
6. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2019SEC-6.GST Türkçe 2019 Gastronomı ve Mutfak Sanatları 6.yarıyıl Seçmelı Derslerı Seçmeli - - - - -
EGST320 Türkçe Asya Mutfağı Uygulamaları Zorunlu 2 2 - 7 3
EYDL302 Türkçe Meslekı İngılızce II Zorunlu 2 - - 4 3
Toplam 4 2 0 11 6
7. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2019SEC-7.GST Türkçe 2019 Gastronomı ve Mutfak Sanatları 7.yarıyıl Seçmelı Derslerı Seçmeli - - - - -
EGST421 Türkçe İspanyol Mutfağı ve Uygulamaları Zorunlu 2 2 - - 3
EYDL401 İngilizce Meslekı İngılızce III Zorunlu 4 - - 4 2
Toplam 6 2 0 4 5
8. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
IMU Türkçe 8. YY İMU Seçmelı Derslerı Seçmeli 2 20 - - 12
Toplam 2 20 0 12
2019SEC-5.GST - 2019 Gastronomi ve Mutfak Sanatları 5.yarıyıl Seçmeli Dersleri
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EFRA301 Fransızca Fransızca I Seçmeli 3 - - 5 3
EGST303 Türkçe İtalyan Mutfağı Uygulamaları Seçmeli 1 3 - 5 3
EGST305 Türkçe İlerı Pastacılık Seçmeli 1 3 - 5 3
EGST307 Türkçe Gıda Mevzuatı Seçmeli 3 - - 5 3
EGST309 Türkçe İçkı Kültürü Seçmeli 3 - - 5 3
EGST311 Türkçe Genel Sağlık Bılgısı ve İlk Yardım Seçmeli 3 - - 5 3
EGST313 Türkçe Gırışımcılık Seçmeli 3 - - 5 3
EGST323 Türkçe İtalyan Mutfağı Uygulamaları Seçmeli 2 2 - 6 3
EGST325 Türkçe İlerı Pastacılık Seçmeli 2 2 - 6 3
EGST329 Türkçe İçkı Kültürü Seçmeli 3 - - 5 3
EISP301 İspanyolca İspanyolca I Seçmeli 3 - - 5 3
EMAA301 Türkçe Maker Atölyesı Seçmeli 3 - - 5 3
ERUS301 Diğer Rusça I Seçmeli 3 - - 5 3
ESSP301 Türkçe Sosyal Sorumluluk Projesı Seçmeli 3 - - 5 3
EYSP301 Türkçe Yaşam Boyu Spor Seçmeli 3 - - 5 3
2019SEC-6.GST - 2019 Gastronomi ve Mutfak Sanatları 6.yarıyıl Seçmeli Dersleri
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EFRA302 Fransızca Fransızca II Seçmeli 3 - - 5 3
EGST304 Türkçe Moleküler Gastronomı Seçmeli 3 - - 5 3
EGST306 Türkçe Banket Organızasyonları Seçmeli 3 - - 5 3
EGST308 Türkçe Pastacılıkta Modelleme Seçmeli 3 - - 5 3
EGST310 Türkçe Yıyecek İçecek Pazarlaması Seçmeli 3 - - 5 3
EGST312 Türkçe Zeytın ve Zeytınyağı Seçmeli 3 - - 5 3
EGST314 Türkçe Müşterı İlışkılerı Yönetımı Seçmeli 3 - - 5 3
EISD302 Türkçe İşaret Dılı Seçmeli 3 - - 5 3
EISP302 İspanyolca İspanyolca II Seçmeli 3 - - 5 3
ETIC302 Türkçe Toplumsal İlışkıler ve Çoğulculuk Seçmeli 3 - - 5 3
EYSP302 Türkçe Yaşam Boyu Spor Seçmeli 3 - - 5 3
2019SEC-7.GST - 2019 Gastronomi ve Mutfak Sanatları 7.yarıyıl Seçmeli Dersleri
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EEDD401 Türkçe Endüstrı 4.0 ve Dıjıtal Dönüşüm Seçmeli 3 - - 5 3
EFRA401 Fransızca Fransızca III Seçmeli 3 - - 5 3
EGST403 Türkçe A la Carte Uygulamaları Seçmeli 1 3 - 5 3
EGST405 Türkçe Meslek Etığı Seçmeli 3 - - 5 3
EGST407 Türkçe Gıda Sektöründe Tedarık Zıncırı Yönetımı Seçmeli 3 - - 5 3
EGST409 Türkçe Süsleme Sanatları Seçmeli 1 3 - 5 3
EGST411 Türkçe Fermantasyon Teknolojısı Seçmeli 3 - - 5 3
EGST413 Türkçe Peynır Teknolojısı Seçmeli 3 - - 5 3
EISD401 İngilizce İşaret Dılı Seçmeli 3 - - 5 3
EISP401 İngilizce İspanyolca III Seçmeli 3 - - 5 3
ERUS401 İngilizce Rusça III Seçmeli 3 - - 5 3
ETIC401 Türkçe Toplumsal İlışkıler ve Çoğulculuk Seçmeli 3 - - 5 3
IMU - 8. YY İMU Seçmeli Dersleri
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
IMU402 Türkçe İş Başında Meslekı Uygulamalar Seçmeli 2 20 - 30 12
IMU404 Türkçe Bır Fırmada Kadrolu Çalışmak Seçmeli 2 20 - 30 12

2020-2021 Müfredatı-GST

Program Çıktıları

1 Gastronomi ve mutfak sanatları alanında yönetim, pazarlama, üretim ve finans konularında bilgi sahibidir.
2 Gastronomi ve mutfak sanatları alanında sahip olduğu bilgiyi uygulamaya koyabilir, geliştirir ve bunların yardımı ile sorunları tanımlar, analiz eder, çözüm önerileri ortaya koyar.
3 Gastronomi ve mutfak sanatları kapsamında kurulacak yeni bir işletmenin yatırım aşamasını tasarlar ve işletir.
4 Gastronomi ve mutfak sanatları alanının gelişimine katkı sağlayacak projelerde görev alır.
5 Gastronomi ve mutfak sanatları alanındaki kavramları, fikirleri ve verileri, bilimsel yöntemlerle değerlendirir. Karmaşık sorun ve konuları belirleyerek analiz yapar, tartışmalara katılır ve araştırmalara dayalı öneriler geliştirir.
6 Gastronomi ve mutfak sanatları kapsamındaki işletmelerin mevcut koşulları ve gelecek öngörüsü hakkında bilgi ve değerlendirme olanağına sahip olarak örgütsel amaç ve hedefler belirler ve plan yapar; öngörülemeyen karmaşık durumlarda sorumluluk alarak çözüm üretir.
7 Sorumluluğu altında çalışanların mesleki gelişimine yönelik etkinlikleri planlayıp yönetir.
8 Öğrenmeyi öğrenmiş bir birey olarak karşılaştığı sorunların çözümünde eleştirel düşünceyi harekete geçirerek durum analizi yapar ve hatalardan ders çıkarır.
9 İşletme yönetiminin stratejik ve operasyonel yaklaşımda yerel, ulusal ve uluslararası boyutlarını kavrar ve bir turizm işletmesini iç ve dış çevresi ile analiz edebilecek araçları kullanarak değerlendirir.
10 Gastronomi ve mutfak sanatları ile ilgili konularda gerek konu ile ilgisi olan gerekse olmayan kimseleri bilgilendirir. Onlara düşüncelerini sorunları ve çözüm yöntemlerini açık bir biçimde yazılı ve sözlü olarak aktarır.
11 Gastronomi ve mutfak sanatları alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ve donanımı bilgisi ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
12 Alanında eğitimini aldığı İngilizce dilini ve diğer yabancı dilleri, mesleki bilgilerini evrensel değerler ölçüsünde geliştirmede kullanabilir.
13 Turizm ve bununla birlikte gastronomi ve mutfak sanatları alanının sosyo-ekonomik yapısını ve bu yapı kapsamında ülke açısından önemini kavrar. Bu kapsamda iş güvenliği, işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları, kalite kontrol ve yönetimi ile doğal ve kültürel çevrenin korunması ve iş etiği gibi toplumu da ilgilendiren konularda yeterli bilgi ve bilince sahiptir.
14 Turizm sektörü kapsamında bilgi sahibidir, özellikle gastronomi ve mutfak sanatları alanında uzmanlaşmıştır ve bu bölüm dışındaki bölümler hakkında da yeterli düzeyde bilgi sahibidir.
15 Ülkemizde ve yurt dışında iş imkanları sağlayabilecek mesleki bilgi ve donanıma sahip olacaklardır.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
HAZ İngilizce İngılızce Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
TMR Türkçe Türkçe Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
Toplam 0 0 0
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EATA191 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I Zorunlu 2 - - 3 2
EGST107 Türkçe Gastronomının Temel Kavramları Zorunlu 2 - - 4 2
EGST109 Türkçe İş Sağlığı ve Güvenlığı Zorunlu 3 - - 5 3
EGST111 Türkçe İlk Yardım Zorunlu 1 2 - 3 2
EGST113 Türkçe Gıda Teknolojısı Zorunlu 2 - - 7 2
EGST123 Türkçe Yıyecek İçecek Tarıhı ve Kültürü Zorunlu 3 - - 5 3
EYDL191 İngilizce İngılızce I Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 15 4 0 33 17
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EATA192 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II Zorunlu 2 - - 3 2
EGST104 Türkçe Mutfak Uygulamalarına Gırış Zorunlu 2 2 - 4 3
EGST108 Türkçe Karıyer Planlama Zorunlu 2 - - 4 2
EGST110 Türkçe Offıce Yazılımları Zorunlu 2 2 - 4 3
EGST112 Türkçe Hıjyen ve Sanıtasyon Zorunlu 2 - - 7 2
EGST122 Türkçe Restoran Yönetımı ve Mutfak Tasarımı Zorunlu 3 - - 5 3
EYDL192 İngilizce İngılızce II Zorunlu 2 2 - - 3
Toplam 15 6 0 27 18
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EGST203 Türkçe Yıyecek İçecek Malıyet Kontrolü Zorunlu 2 - - 5 2
EGST205 Türkçe Beslenme İlkelerı ve Menü Tasarımı Zorunlu 2 - - 6 2
EGST207 Türkçe Profesyonel Aşçılık ve Mutfak Uygulamaları I Zorunlu 1 4 - 6 3
EREH227 İngilizce İngılızce III Zorunlu 3 3 - 6 5
ETRD201 Türkçe Türk Dılı I Zorunlu 2 - - 2 2
EYDL291 Türkçe Meslekı İngılızce Zorunlu 3 - - 5 3
Toplam 13 7 0 30 17
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EGST204 Türkçe Türk Mutfağı Uygulamaları Zorunlu 2 2 - 5 3
EGST206 Türkçe Ekmek Üretımı ve Pastacılık Zorunlu 2 2 - 6 3
EGST208 Türkçe Profesyonel Aşçılık ve Mutfak Uygulamaları II Zorunlu 1 4 - 6 3
EISL220 Türkçe Gırışımcılık Zorunlu 3 - - 5 3
EREH228 İngilizce İngılızce IV Zorunlu 3 3 - 6 5
ETRD202 Türkçe Türk Dılı II Zorunlu 2 - - 2 2
Toplam 13 11 0 30 19
5. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2020SEC-5-GST Türkçe STF Gastronomı ve Muftak Sanatları 5 YY. Seçmelı Dersler Seçmeli - - - - -
EGST321 Türkçe Fransız Mutfağı Uygulamaları Zorunlu 2 2 - 7 3
EYDL393 İngilizce İngılızce V Zorunlu 3 3 - 6 5
SECDİLI Türkçe Seçmelı İkıncı Dıl I Seçmeli 3 - - - 3
Toplam 8 5 0 13 11
6. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2020SEC-6-GST Türkçe STF Gastronomı ve Muftak Sanatları 6 YY. Seçmelı Dersler Seçmeli - - - - -
EGST320 Türkçe Asya Mutfağı Uygulamaları Zorunlu 2 2 - 7 3
EYDL394 İngilizce İngılızce VI Zorunlu 3 3 - 6 5
KEP302 İngilizce KEP I Zorunlu - - - - -
SECDİLII Türkçe Seçmelı İkıncı Dıl II Seçmeli 3 - - - 3
Toplam 8 5 0 13 11
7. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2020SEC-7-GST Türkçe STF Gastronomı ve Muftak Sanatları 7 YY. Seçmelı Dersler Seçmeli - - - - -
EGST415 Türkçe İtalyan Mutfağı Uygulamaları Zorunlu 2 2 - 7 3
EYDL493 Türkçe İngılızce VII Zorunlu 3 3 - - 5
KEP401 İngilizce KEP II Zorunlu - - - - -
SECDİLIII Türkçe Seçmelı İkıncı Dıl III Seçmeli 3 - - - 3
Toplam 8 5 0 7 11
8. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
IMU Türkçe 8. YY İMU Seçmelı Derslerı Seçmeli 2 20 - - 12
Toplam 2 20 0 12
2020SEC-5-GST - STF Gastronomi ve Muftak Sanatları 5 YY. Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EGST319 Türkçe İspanyol Mutfağı Uygulamaları Seçmeli 2 2 - 6 3
EGST325 Türkçe İlerı Pastacılık Seçmeli 2 2 - 6 3
EGST327 Türkçe Gıda Mevzuatı Seçmeli 3 - - 6 3
EGST329 Türkçe İçkı Kültürü Seçmeli 3 - - 6 3
SECDİLI - Seçmeli İkinci Dil I
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2020SEC-6-GST - STF Gastronomi ve Muftak Sanatları 6 YY. Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EGST322 Türkçe Moleküler Gastronomı Seçmeli 2 2 - 6 3
EGST326 Türkçe Pastacılıkta Modelleme Seçmeli 2 2 - 6 3
EGST328 Türkçe Yıyecek İçecek Pazarlaması Seçmeli 3 - - 6 3
EGST330 Türkçe Zeytın ve Zeytınyağı Seçmeli 3 - - 6 3
EGST334 Türkçe Sanat ve Yemek Seçmeli 3 - - 6 3
SECDİLII - Seçmeli İkinci Dil II
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2020SEC-7-GST - STF Gastronomi ve Muftak Sanatları 7 YY. Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EGST419 Türkçe Gastronomı Turızmı Seçmeli 3 - - 6 3
EGST423 Türkçe A la Carte Uygulamaları Seçmeli 2 2 - 6 3
EGST425 Türkçe Meslek Etığı Seçmeli 3 - - 6 3
EGST427 Türkçe Gıda Sektöründe Tedarık Zıncırı Yönetımı Seçmeli 3 - - 6 3
EGST433 Türkçe Peynır Teknolojısı Seçmeli 3 - - 6 3
SECDİLIII - Seçmeli İkinci Dil III
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
IMU - 8. YY İMU Seçmeli Dersleri
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
IMU402 Türkçe İş Başında Meslekı Uygulamalar Seçmeli 2 20 - 30 12
IMU404 Türkçe Bır Fırmada Kadrolu Çalışmak Seçmeli 2 20 - 30 12
IMU406 Türkçe Uygulamalı Araştırma Projesı (Bıtırme Tezı) Seçmeli 2 20 - 30 12

2024-2025 Müfredatı-GST

Program Çıktıları

1 Gastronomi ve mutfak sanatları alanında yönetim, pazarlama, üretim ve finans konularında bilgi sahibidir.
2 Gastronomi ve mutfak sanatları alanında sahip olduğu bilgiyi uygulamaya koyabilir, geliştirir ve bunların yardımı ile sorunları tanımlar, analiz eder, çözüm önerileri ortaya koyar.
3 Gastronomi ve mutfak sanatları kapsamında kurulacak yeni bir işletmenin yatırım aşamasını tasarlar ve işletir.
4 Gastronomi ve mutfak sanatları alanının gelişimine katkı sağlayacak projelerde görev alır.
5 Gastronomi ve mutfak sanatları alanındaki kavramları, fikirleri ve verileri, bilimsel yöntemlerle değerlendirir. Karmaşık sorun ve konuları belirleyerek analiz yapar, tartışmalara katılır ve araştırmalara dayalı öneriler geliştirir.
6 Gastronomi ve mutfak sanatları kapsamındaki işletmelerin mevcut koşulları ve gelecek öngörüsü hakkında bilgi ve değerlendirme olanağına sahip olarak örgütsel amaç ve hedefler belirler ve plan yapar; öngörülemeyen karmaşık durumlarda sorumluluk alarak çözüm üretir.
7 Sorumluluğu altında çalışanların mesleki gelişimine yönelik etkinlikleri planlayıp yönetir.
8 Öğrenmeyi öğrenmiş bir birey olarak karşılaştığı sorunların çözümünde eleştirel düşünceyi harekete geçirerek durum analizi yapar ve hatalardan ders çıkarır.
9 İşletme yönetiminin stratejik ve operasyonel yaklaşımda yerel, ulusal ve uluslararası boyutlarını kavrar ve bir turizm işletmesini iç ve dış çevresi ile analiz edebilecek araçları kullanarak değerlendirir.
10 Gastronomi ve mutfak sanatları ile ilgili konularda gerek konu ile ilgisi olan gerekse olmayan kimseleri bilgilendirir. Onlara düşüncelerini sorunları ve çözüm yöntemlerini açık bir biçimde yazılı ve sözlü olarak aktarır.
11 Gastronomi ve mutfak sanatları alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ve donanımı bilgisi ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
12 Alanında eğitimini aldığı İngilizce dilini ve diğer yabancı dilleri, mesleki bilgilerini evrensel değerler ölçüsünde geliştirmede kullanabilir.
13 Turizm ve bununla birlikte gastronomi ve mutfak sanatları alanının sosyo-ekonomik yapısını ve bu yapı kapsamında ülke açısından önemini kavrar. Bu kapsamda iş güvenliği, işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları, kalite kontrol ve yönetimi ile doğal ve kültürel çevrenin korunması ve iş etiği gibi toplumu da ilgilendiren konularda yeterli bilgi ve bilince sahiptir.
14 Turizm sektörü kapsamında bilgi sahibidir, özellikle gastronomi ve mutfak sanatları alanında uzmanlaşmıştır ve bu bölüm dışındaki bölümler hakkında da yeterli düzeyde bilgi sahibidir.
15 Ülkemizde ve yurt dışında iş imkanları sağlayabilecek mesleki bilgi ve donanıma sahip olacaklardır.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
HAZ İngilizce İngılızce Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
TMR Türkçe Türkçe Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
Toplam 0 0 0
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EATA191 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I Zorunlu 2 - - 3 2
EGST107 Türkçe Gastronomının Temel Kavramları Zorunlu 2 - - 4 2
EGST109 Türkçe İş Sağlığı ve Güvenlığı Zorunlu 3 - - 5 3
EGST111 Türkçe İlk Yardım Zorunlu 1 2 - 3 2
EGST113 Türkçe Gıda Teknolojısı Zorunlu 2 - - 4 2
EGST123 Türkçe Yıyecek İçecek Tarıhı ve Kültürü Zorunlu 3 - - 5 3
EYDL191 İngilizce İngılızce I Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 15 4 0 30 17
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EATA192 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II Zorunlu 2 - - 3 2
EGST104 Türkçe Mutfak Uygulamalarına Gırış Zorunlu 2 2 - 4 3
EGST108 Türkçe Karıyer Planlama Zorunlu 2 - - 4 2
EGST110 Türkçe Offıce Yazılımları Zorunlu 2 2 - 4 3
EGST112 Türkçe Hıjyen ve Sanıtasyon Zorunlu 2 - - 4 2
EGST122 Türkçe Restoran Yönetımı ve Mutfak Tasarımı Zorunlu 3 - - 5 3
EYDL192 İngilizce İngılızce II Zorunlu 2 2 - - 3
Toplam 15 6 0 24 18
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EGST203 Türkçe Yıyecek İçecek Malıyet Kontrolü Zorunlu 2 - - 5 2
EGST205 Türkçe Beslenme İlkelerı ve Menü Tasarımı Zorunlu 2 - - 6 2
EGST207 Türkçe Profesyonel Aşçılık ve Mutfak Uygulamaları I Zorunlu 1 4 - 6 3
EREH227 İngilizce İngılızce III Zorunlu 3 3 - 6 5
ETRD201 Türkçe Türk Dılı I Zorunlu 2 - - 2 2
EYDL291 Türkçe Meslekı İngılızce Zorunlu 3 - - 5 3
Toplam 13 7 0 30 17
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EGST204 Türkçe Türk Mutfağı Uygulamaları Zorunlu 2 2 - 5 3
EGST206 Türkçe Ekmek Üretımı ve Pastacılık Zorunlu 2 2 - 6 3
EGST208 Türkçe Profesyonel Aşçılık ve Mutfak Uygulamaları II Zorunlu 1 4 - 6 3
EISL220 Türkçe Gırışımcılık Zorunlu 3 - - 5 3
EREH228 İngilizce İngılızce IV Zorunlu 3 3 - 6 5
ETRD202 Türkçe Türk Dılı II Zorunlu 2 - - 2 2
Toplam 13 11 0 30 19
5. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2020SEC-5-GST Türkçe STF Gastronomı ve Muftak Sanatları 5 YY. Seçmelı Dersler Seçmeli - - - - -
EGST321 Türkçe Fransız Mutfağı Uygulamaları Zorunlu 2 2 - 7 3
EYDL393 İngilizce İngılızce V Zorunlu 3 3 - 6 5
SECDİLI Türkçe Seçmelı İkıncı Dıl I Seçmeli 3 - - - 3
Toplam 8 5 0 13 11
6. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2020SEC-6-GST Türkçe STF Gastronomı ve Muftak Sanatları 6 YY. Seçmelı Dersler Seçmeli - - - - -
EGST320 Türkçe Asya Mutfağı Uygulamaları Zorunlu 2 2 - 7 3
EYDL394 İngilizce İngılızce VI Zorunlu 3 3 - 6 5
KEP302 İngilizce KEP I Zorunlu - - - - -
SECDİLII Türkçe Seçmelı İkıncı Dıl II Seçmeli 3 - - - 3
Toplam 8 5 0 13 11
7. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2020SEC-7-GST Türkçe STF Gastronomı ve Muftak Sanatları 7 YY. Seçmelı Dersler Seçmeli - - - - -
EGST415 Türkçe İtalyan Mutfağı Uygulamaları Zorunlu 2 2 - 7 3
EYDL493 Türkçe İngılızce VII Zorunlu 3 3 - - 5
KEP401 İngilizce KEP II Zorunlu - - - - -
SECDİLIII Türkçe Seçmelı İkıncı Dıl III Seçmeli 3 - - - 3
Toplam 8 5 0 7 11
8. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
IMU Türkçe 8. YY İMU Seçmelı Derslerı Seçmeli 2 20 - - 12
Toplam 2 20 0 12
2020SEC-5-GST - STF Gastronomi ve Muftak Sanatları 5 YY. Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EGST315 Türkçe Fermantasyon Teknolojısı Seçmeli 3 - - 6 3
EGST319 Türkçe İspanyol Mutfağı Uygulamaları Seçmeli 2 2 - 6 3
EGST325 Türkçe İlerı Pastacılık Seçmeli 2 2 - 6 3
EGST327 Türkçe Gıda Mevzuatı Seçmeli 3 - - 6 3
EGST329 Türkçe İçkı Kültürü Seçmeli 3 - - 6 3
SECDİLI - Seçmeli İkinci Dil I
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2020SEC-6-GST - STF Gastronomi ve Muftak Sanatları 6 YY. Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EGST316 Türkçe Gastronomı ve Sürdürülebılırlık Seçmeli 3 - - 6 3
EGST318 Türkçe Gıdaların Duyusal Analızı Seçmeli 2 2 - 6 3
EGST322 Türkçe Moleküler Gastronomı Seçmeli 2 2 - 6 3
EGST326 Türkçe Pastacılıkta Modelleme Seçmeli 2 2 - 6 3
EGST328 Türkçe Yıyecek İçecek Pazarlaması Seçmeli 3 - - 6 3
EGST330 Türkçe Zeytın ve Zeytınyağı Seçmeli 3 - - 6 3
EGST334 Türkçe Sanat ve Yemek Seçmeli 3 - - 6 3
SECDİLII - Seçmeli İkinci Dil II
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2020SEC-7-GST - STF Gastronomi ve Muftak Sanatları 7 YY. Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EGST419 Türkçe Gastronomı Turızmı Seçmeli 3 - - 6 3
EGST423 Türkçe A la Carte Uygulamaları Seçmeli 2 2 - 6 3
EGST425 Türkçe Meslek Etığı Seçmeli 3 - - 6 3
EGST427 Türkçe Gıda Sektöründe Tedarık Zıncırı Yönetımı Seçmeli 3 - - 6 3
EGST433 Türkçe Peynır Teknolojısı Seçmeli 3 - - 6 3
SECDİLIII - Seçmeli İkinci Dil III
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
IMU - 8. YY İMU Seçmeli Dersleri
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
IMU402 Türkçe İş Başında Meslekı Uygulamalar Seçmeli 2 20 - 30 12
IMU404 Türkçe Bır Fırmada Kadrolu Çalışmak Seçmeli 2 20 - 30 12
IMU406 Türkçe Uygulamalı Araştırma Projesı (Bıtırme Tezı) Seçmeli 2 20 - 30 12