| Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | Kredi |
|---|---|---|---|---|---|---|
| EGST323 | İtalyan Mutfağı Uygulamaları | Seçmeli Ders Grubu | 3 | 5 | 6.00 | 3.00 |
Lisans
Bu derste temel İtalyan teknikleri öğretilerek, İtalyan mutfak kültürü ve yemekleri uygulamalı olarak gösterilecektir.
Ogr. Gor. Didem ENDEROGLU
| 1 | İtalyan mutfağının genel özelliklerini açıklar/sıralar. |
| 2 | İtalyan mutfağının pişirme yöntemleri öğrenir. |
| 3 | İtalyan mutfağında kullanılan malzeme araç gereç çeşitlerini bilir ve kullanır. |
| 4 | İtalyan mutfağının temel reçetelerini açıklar/sıralar. |
Birinci Öğretim
-
-
İtalyan Yemek Kültürü, Italyan Pişirme Teknikleri, Italyan Kahvaltı Ürünleri, Makarnalar, Pizzalar, Tahıllar, Risotto Yapımı, Bakliyatların Kullanımı, Tatlılar, Meyveler, Italyan Kültüründe Peynirler, Şaraplar, Italyan Menü Planlaması
| Hafta | Teorik | Uygulama | [OgretimYontemVeTeknikleri] | [OnHazirlik] |
|---|---|---|---|---|
| 1 | İtalyan yemek kültürü | Teorik | ||
| 2 | İtalyan pişirme teknikleri ve tatların algılanması. | Mutfakta Uygulama | ||
| 3 | İtalyan kahvaltı ürünleri | Mutfakta Uygulama | ||
| 4 | İtalyan mutfağında kullanılan soslar ve yapılışları | Mutfakta Uygulama | ||
| 5 | Makarnalar | Mutfakta Uygulama | ||
| 6 | Makarnalar | Mutfakta Uygulama | ||
| 7 | Pizzalar | Mutfakta Uygulama | ||
| 8 | Ara Sınav | |||
| 9 | Tahıllar- Risotto yapımı | Mutfakta Uygulama | ||
| 10 | İtalyan yemeklerinde bakliyat kullanımı ve sebze yemekleri | Mutfakta Uygulama | ||
| 11 | Tatlılar | Mutfakta Uygulama | ||
| 12 | İtalya'da tüketilen meyveler, pişirme teknikleri ve yemekleri | Mutfakta Uygulama | ||
| 13 | İtalya'da üretilen peynir ve şarapların yemeklerdeki yeri | Mutfakta Uygulama | ||
| 14 | İtalyan tadım menüsü planlama ve üretimi | Mutfakta Uygulama | ||
| 15 | Final |
-
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 100 |
| Toplam | 100 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
| Final Sınavı | 1 | 100 |
| Toplam | 100 | |
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | |
-
| Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
|---|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
| Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
| Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
| Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 7 | 3 | 21 |
| Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 14 | 4 | 56 |
| Ev Ödevi | 2 | 8 | 16 |
| Toplam İş Yükü (saat) | 139 | ||
| PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | |
| ÖÇ 1 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 2 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 3 | ||
| ÖÇ 2 | 4 | 4 | 2 | 4 | 2 | 4 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||
| ÖÇ 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 2 | 1 | 1 | 1 | ||
| ÖÇ 4 | 4 | 4 | 2 | 4 | 2 | 4 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |