Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | Kredi |
---|---|---|---|---|---|---|
EGST325 | İleri Pastacılık | Seçmeli Ders Grubu | 3 | 5 | 6.00 | 3.00 |
Lisans
Türkçe
Bu ders genel olarak öğrencinin ileri pastacılık tekniklerini yakinen tanımasını sağlar.
ezgi dila ünal dalgın-
1 | Pastacılık tarihini bilir. |
2 | Tatlı ve tuzlu kurabiyeleri öğrenir ve yapabilir. |
3 | Tartlar ve payları öğrenir ve yapabilir. |
4 | Mayalı hamurları öğrenir. |
5 | Ekmek çeşitlerini öğrenir ve yapabilir. |
6 | Dökme hamurları öğrenir ve yapabilir. |
7 | Soslar, şuruplar ve kremaları öğrenir ve yapabilir. |
8 | Temel pasta yapımını öğrenir. |
9 | Geleneksel kekleri öğrenir ve yapabilir. |
10 | Cheese kekleri öğrenir ve yapabilir. |
11 | Çikolata yapım tekniklerini öğrenir. |
12 | Sütlü tatlıları öğrenir ve yapabilir. |
Birinci Öğretim
-
-
İleri Pastacılık programı, pastacılık alanında ileri düzey teknikleri öğretmek için hazırlanmış kapsam lı bir eğitimdir. Katılımcılar, ekipman kullanımından hamur ve krema yapımına kadar genış bir bilgi edinecektir. Program, ilk hafta temel bilgilerle başlayarak pastacılık terminolojisi ve malzeme bilgisini kapsar. İkinci haftada, tatlı ve tuzlu tart hamurlarının yapımı ve pişirme teknikleri öğretilir. Üçüncü hafta, pastacı kremaları, ganaj ve dolguların hazırlanmasına ayrılmıştır. Son hafta ise mayalı hamurlar, laminasyon teknikleri ve fermantasyon süreçleri ele alınır. Bu program, katılımcıları profesyonel pastacılık alanında yetkinlik kazanmaya hazırlamaktadır.
Hafta | Teorik | Uygulama | [OgretimYontemVeTeknikleri] | [OnHazirlik] |
---|---|---|---|---|
1 | Müfredat hakkında genel bilgilendirme,Pastacılık ekipmanları kullanımı ve Pastacılık Terminolojisi, Malzeme Bilgisi | Mutfakta Uygulama | ||
2 | Tart HamurlarıTereyağ Bazlı tart hamurları ve teknikleri, Pieler | Mutfakta Uygulama | ||
3 | Kurabiyeler,Bisküviler | Mutfakta Uygulama | ||
4 | Pate a choux hamurları | Mutfakta Uygulama | ||
5 | Frangipane Tart dolgu çeşitleri Poached meyve teknikleri | Mutfakta Uygulama | ||
6 | Makaron Yapım Teknikleri Mereng çeşitleri ve yapım teknikleri Ganaj çeşitleri ve dolgular | Mutfakta Uygulama | ||
7 | Kek Yapım Teknikleri ve çeşitleri | Mutfakta Uygulama | ||
8 | Ara Sınav | |||
9 | Glutensiz Kek yapım Teknikleri Glutensiz Un çeşitleri Kek ve Pasta Dolguları | Mutfakta Uygulama | ||
10 | Katmanlı Hamur Teknikleri Katlama Teknikleri Shortcrust Pastry | Mutfakta Uygulama | ||
11 | Kitap katlama Tekniği Mektup Katlama Tekniği Rough Puff Hamur Tekniği | Mutfakta Uygulama | ||
12 | Kitap katlama Tekniği Mektup Katlama Tekniği Puff Pastry Hamur Tekniği | Mutfakta Uygulama | ||
13 | Zarf katlama Tekniği Mektup Katlama Tekniği Katmanlı Hamur Teknikleri | Mutfakta Uygulama | ||
14 | Yaş Pasta Yapım Teknikleri Yaş pasta dolguları Şurup yapımı Meyve Dolguları | Mutfakta Uygulama | ||
15 | Final |
-
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
-
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 3 | 3 |
Final Sınavı | 1 | 3 | 3 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 7 | 4 | 28 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 14 | 4 | 56 |
Ev Ödevi | 2 | 8 | 16 |
Toplam İş Yükü (saat) | 148 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | |
ÖÇ 1 | 1 | 1 | 1 | 3 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 3 | 5 |
ÖÇ 2 | 4 | 4 | 2 | 4 | 2 | 4 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 5 | 5 |
ÖÇ 3 | 4 | 4 | 2 | 4 | 2 | 4 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 5 | 5 |
ÖÇ 4 | 4 | 4 | 2 | 4 | 2 | 4 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 5 | 5 |
ÖÇ 5 | 4 | 4 | 2 | 4 | 2 | 4 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 5 | 5 |
ÖÇ 6 | 4 | 4 | 2 | 4 | 2 | 4 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 5 | 5 |
ÖÇ 7 | 4 | 4 | 2 | 4 | 2 | 4 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 5 | 5 |
ÖÇ 8 | 4 | 4 | 2 | 4 | 2 | 4 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 5 | 5 |
ÖÇ 9 | 4 | 4 | 2 | 4 | 2 | 4 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 5 | 5 |
ÖÇ 10 | 4 | 4 | 2 | 4 | 2 | 4 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 5 | 5 |
ÖÇ 11 | 4 | 4 | 2 | 4 | 2 | 4 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 5 | 5 |
ÖÇ 12 | 4 | 4 | 2 | 4 | 2 | 4 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 5 | 5 |