GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
EGST325 İleri Pastacılık Seçmeli Ders Grubu 3 5 6.00 3.00

Lisans


Türkçe


Bu ders genel olarak öğrencinin ileri pastacılık tekniklerini yakinen tanımasını sağlar.


ezgi dila ünal dalgın-


1 Pastacılık tarihini bilir.
2 Tatlı ve tuzlu kurabiyeleri öğrenir ve yapabilir.
3 Tartlar ve payları öğrenir ve yapabilir.
4 Mayalı hamurları öğrenir.
5 Ekmek çeşitlerini öğrenir ve yapabilir.
6 Dökme hamurları öğrenir ve yapabilir.
7 Soslar, şuruplar ve kremaları öğrenir ve yapabilir.
8 Temel pasta yapımını öğrenir.
9 Geleneksel kekleri öğrenir ve yapabilir.
10 Cheese kekleri öğrenir ve yapabilir.
11 Çikolata yapım tekniklerini öğrenir.
12 Sütlü tatlıları öğrenir ve yapabilir.

Birinci Öğretim


-


-


İleri Pastacılık programı, pastacılık alanında ileri düzey teknikleri öğretmek için hazırlanmış kapsam lı bir eğitimdir. Katılımcılar, ekipman kullanımından hamur ve krema yapımına kadar genış bir bilgi edinecektir. Program, ilk hafta temel bilgilerle başlayarak pastacılık terminolojisi ve malzeme bilgisini kapsar. İkinci haftada, tatlı ve tuzlu tart hamurlarının yapımı ve pişirme teknikleri öğretilir. Üçüncü hafta, pastacı kremaları, ganaj ve dolguların hazırlanmasına ayrılmıştır. Son hafta ise mayalı hamurlar, laminasyon teknikleri ve fermantasyon süreçleri ele alınır. Bu program, katılımcıları profesyonel pastacılık alanında yetkinlik kazanmaya hazırlamaktadır.


Hafta Teorik Uygulama [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 Müfredat hakkında genel bilgilendirme,Pastacılık ekipmanları kullanımı ve Pastacılık Terminolojisi, Malzeme Bilgisi Mutfakta Uygulama
2 Tart HamurlarıTereyağ Bazlı tart hamurları ve teknikleri, Pieler Mutfakta Uygulama
3 Kurabiyeler,Bisküviler Mutfakta Uygulama
4 Pate a choux hamurları Mutfakta Uygulama
5 Frangipane Tart dolgu çeşitleri Poached meyve teknikleri Mutfakta Uygulama
6 Makaron Yapım Teknikleri Mereng çeşitleri ve yapım teknikleri Ganaj çeşitleri ve dolgular Mutfakta Uygulama
7 Kek Yapım Teknikleri ve çeşitleri Mutfakta Uygulama
8 Ara Sınav
9 Glutensiz Kek yapım Teknikleri Glutensiz Un çeşitleri Kek ve Pasta Dolguları Mutfakta Uygulama
10 Katmanlı Hamur Teknikleri Katlama Teknikleri Shortcrust Pastry Mutfakta Uygulama
11 Kitap katlama Tekniği Mektup Katlama Tekniği Rough Puff Hamur Tekniği Mutfakta Uygulama
12 Kitap katlama Tekniği Mektup Katlama Tekniği Puff Pastry Hamur Tekniği Mutfakta Uygulama
13 Zarf katlama Tekniği Mektup Katlama Tekniği Katmanlı Hamur Teknikleri Mutfakta Uygulama
14 Yaş Pasta Yapım Teknikleri Yaş pasta dolguları Şurup yapımı Meyve Dolguları Mutfakta Uygulama
15 Final

-



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

-


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 3 3
Final Sınavı 1 3 3
Derse Katılım 14 3 42
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 7 4 28
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 14 4 56
Ev Ödevi 2 8 16
Toplam İş Yükü (saat) 148

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
ÖÇ 1 1 1 1 3 2 1 1 1 1 1 1 1 2 3 5
ÖÇ 2 4 4 2 4 2 4 2 1 1 1 1 1 1 5 5
ÖÇ 3 4 4 2 4 2 4 2 1 1 1 1 1 1 5 5
ÖÇ 4 4 4 2 4 2 4 2 1 1 1 1 1 1 5 5
ÖÇ 5 4 4 2 4 2 4 2 1 1 1 1 1 1 5 5
ÖÇ 6 4 4 2 4 2 4 2 1 1 1 1 1 1 5 5
ÖÇ 7 4 4 2 4 2 4 2 1 1 1 1 1 1 5 5
ÖÇ 8 4 4 2 4 2 4 2 1 1 1 1 1 1 5 5
ÖÇ 9 4 4 2 4 2 4 2 1 1 1 1 1 1 5 5
ÖÇ 10 4 4 2 4 2 4 2 1 1 1 1 1 1 5 5
ÖÇ 11 4 4 2 4 2 4 2 1 1 1 1 1 1 5 5
ÖÇ 12 4 4 2 4 2 4 2 1 1 1 1 1 1 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek