GERİ DÖN

Önlisans Programları


Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - Elektronörofizyoloji - - Elektronörofizyoloji



Program Tanımları

Elektronörofizyoloji Programı 2010’te kurulmuş olup, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Program ilk öğrencilerini 2010-2011 eğitim-öğretim yılında kabul etmiş, ilk mezunlarını 2012’te vermiştir.

Derece: Elektronörofizyoloji Önlisans Diploması Unvan: Elektronörofizyoloji Teknikeri

Önlisans Derecesi (EQF-LLL 5. Düzey)

TC Vatandaşları : Programa, TYT puan türüne göre merkezi yerleştirme ile öğrenci alınmaktadır. ÖSYM tarafından programa yerleştirilen öğrencilerin, ilan edilen kayıt tarihlerinde, mali yükümlülüklerini tamamlayarak kesin kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Yabancı Uyruklular: Yabancı uyruklu öğrenciler Üniversite Senatosu tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda kabul edilir. Lütfen ilgili web sayfasını inceleyiniz. https://international.nisantasi.edu.tr/sayfa/prospective-students-673674 Yatay Geçiş: Yurt içi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencinin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Lütfen ilgili mevzuatı inceleyiniz. Nişantaşı Üniversitesi Önlisans ve Lisans Öğretimi Yatay Geçiş Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/TYTM-5-_onlisans_ve_lisans_ogretimi_yatay_gecis_yonergesi_-_23.10.2013.pdf Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=13948&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5 Değişim Öğrencileri: Üniversite tarafından onaylanmış ve bir anlaşma ile çerçevesi belirlenmiş öğrenci değişim programları kapsamında yurtiçi ve yurtdışından gelen öğrenciler programda verilen dersleri alabilirler.

Öğrencilerin önceki öğrenim ve kazanımları, “İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Önceden Kazanılmış Yeterliliklerin Tanınması, Ders Eşdeğerlik ve İntibak Esasları Yönergesi” ne uygun olarak tanınabilir ve bu doğrultuda gerekli derslerden muafiyet sağlanabilir. Yönergeye ulaşmak için link: https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/onceden-kazanilmis-yeterliliklerin-taninmasi-ders-esdegerlik-ve-intibak-esaslari-yonergesi- 40120395.pdf

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları, “Mezuniyet Koşulları” bölümünde açıklandığı gibidir.

Vizyon: Elektronörofizyoloji önlisans programının vizyonu, nörolojik bilimler alanında yüksek kalitede eğitim ve araştırma yaparak, ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan, tercih edilen ve sektörde öncü bir eğitim kurumu olmaktır. Bu vizyon, öğrencilere, bilgi ve teknolojiyi kullanarak nörolojik hastalıkların teşhis ve tedavisine yönelik yenilikçi çözümler sunma kapasitesi kazandırmayı hedefler. Misyon: Bu programın misyonu, öğrencilere teorik bilgilerin yanı sıra pratik becerileri de kazandırarak, elektroensefalografi (EEG), elektromiyografi (EMG), sinir iletim çalışmaları (NCS) ve benzeri elektronörofizyolojik testler konusunda uzman sağlık teknikerleri yetiştirmektir. Program, öğrencilerin bilimsel düşünme, problem çözme ve sürekli öğrenme becerilerini geliştirmeyi, aynı zamanda etik değerlere saygılı profesyoneller olarak yetişmelerini amaçlar. Amaç ve Hedefler: Eğitim kalitesini artırararak öğrencilere, nörolojik test ve değerlendirme yöntemleri hakkında güncel ve kapsamlı bilgi sunmak. Pratik becerileri geliştirerek öğrencilerin laboratuvar ortamında gerçekçi senaryolar üzerinde çalışarak pratik beceriler kazanmalarını sağlamak. Araştırma ve inovasyona katkıda bulunarak öğrencileri, alanlarındaki yeni teknolojileri ve yöntemleri araştırmaya ve geliştirmeye teşvik etmek. Etik değerlere bağlılık aşılanarak öğrencilere, mesleki uygulamalarında her zaman yüksek etik standartlara uyma öneminin altını çizmek. Mesleki gelişim ile öğrencilere, kariyer yollarında ilerlemeleri için gerekli olan sürekli öğrenme ve kendini geliştirme fırsatları sunmak. Genel Bilgi: Elektronörofizyoloji önlisans programı genellikle 2 yıl süren bir eğitim programıdır. Program, temel tıp bilimleri, nöroloji ve elektronörofizyolojik test teknikleri üzerine dersler içerir. Eğitim süreci, teorik bilgilerin yanı sıra yoğun pratik uygulamaları ve stajları da kapsar. Mezunlar, hastaneler, klinikler, araştırma merkezleri ve nöroloji ile ilgili diğer sağlık kuruluşlarında elektrofizyolojik testlerin yapılması, değerlendirilmesi ve raporlanması konularında uzman tekniker olarak çalışma fırsatı bulurlar.

Teknolojik ilerlemelerin sağlık alanındaki öneminin arttığı günümüzde elektronörofizyoloji alanında önemli bir istihdam açığının olduğu bilinmektedir. Mezunlar bireysel olarak çalışma yetkisine sahip olmayıp Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlarda; üniversite hastaneleri, özel hastaneler ve polikliniklerde uzman hekim gözetim ve denetiminde çalışabilmektedirler.

Program mezunları ÖSYM taraķndan her yıl düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile ilgili 4 yıllık (lisans) bölümlerine yerleşebilirler. Dikey geçiş yapılabilecek ilgili lisans bölümlerinin listesine ÖSYM DGS Kılavuzu’ndan ulaşabilirsiniz. https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2023/DGS/tablo2_29052023.pdf Elektronörofizyoloji programı DGS ile; Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Hemşirelik Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bunlara ek olarak Elektronörofizyoloji bölümü mezunlarının Dikey Geçiş Sınavı (Dgs) İle Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, İktisat Fakültesi İle İşletme Fakültesi’nin Açıköğretim Lisans Programlarını; Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin Açıköğretim Lisans Programlarını; İstanbul Üniversitesi Açık Ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’nin Açıköğretim Lisans Programlarını Tercih Edebilirler.

Dönem başında ilgili derse kayıt yaptıran öğrencilerin dönem sonu sınavına girebilmesi için teorik derslerin en az %70`ine, uygulamalı derslerin ise en az % 80’ine devam etmiş olmaları gerekmektedir. Öğrenciler, her ders için ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb. gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı % 40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Her dersin ölçme ve değerlendirme ölçütleri için Müfredat’ta (aşağıda) yer alan ders ismini tıklayabilirsiniz. İlgili yönetmelik ve yönergeleri inceleyebilirsiniz. Nişantaşı Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-on-lisans-ve-lisans-egitim-ogretim-ve-sinav-yonetmeligi-1544216789.pdf Sınav ve Başarı Değerlendirme Sistemi Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/04S2-2-_sinav_ve_basari_degerlendirme_sistemi_yonergesi_23.06.2015.pdf Nişantaşı Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-yabanci-diller-bolumu-egitim-ogretim-ve-sinav-yonergesi-1692554390.pdf Nişantaşı Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama Ve Araştırma Merkezi (Nişantaşı Tömer) Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-turkce-ogretimi-uygulama-ve-arastirma-merkezi-nisantasi-tomer-egitimogretim-ve-sinav-yonergesi-676221518.pdf

Öğrencilerin mezuniyet hakkı elde edebilmesi için müfredatta yer alan derslerin (toplam en az 120 AKTS karşılığı) tamamını başarıyla tamamlamış olması ve mezuniyet aşamasındaki genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekmektedir. Mezuniyet için öğrencinin staj veya bitirme projesini de (aşağıdaki Müfredatı inceleyiniz) başarılı bir şekilde tamamlamış olması gerekmektedir. İlgili yönetmelik ve yönergeleri inceleyebilirsiniz. Nişantaşı Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-on-lisans-ve-lisans-egitim-ogretim-ve-sinav-yonetmeligi-1544216789.pdf Nişantaşı Üniversitesi Diploma, Diploma Eki Ve Diğer Belgelerin Düzenlenmesine İlişkin Yönerge https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-diploma-diploma-eki-ve-diger-belgelerin-duzenlenmesine-iliskin-yonerge- 511959282.pdf

Tam Zamanlı

Program Başkanı: Hilal Kılıç Eposta: hilal.kilic@nisantasi.edu.tr Telefon: +90(212)2101010 Adres: Neotech Kampüs, Maslak Mah., Taşyoncası Sok. No: 1V ve No: 1Y, 34398 Sarıyer/İstanbul

İstanbul Nişantaşı Üniversitesinde Elektronörofizyoloji programı öğrencilerinin kullanımına sunulan EEG ve EMG Laboratuvarı bulunmaktadır.


Müfredat

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar

2022-2023 Müfredatı-ENF

Program Çıktıları

1 Beyin ve sinir sisteminin etkinliğinin analiz edilebilmesi için EEG-EMG ve PSG gibi cihazları hekim gözetiminde kullanır.
2 Tanı ve teşhis alanındaki gerekli cihazları yorumlamak için gerekli tıbbi terminolojiyi kullanır.
3 Tanı ve teşhis alanındaki cihazları doğru kullanmak için gerekli anatomik bilgiyi kullanır.
4 Tanı ve teşhis alanındaki cihazları etkin kullanırken karşılaşacağı uygulama metotları ve teknik bilgiler arasında neden sonuç ilişkisi kurar.
5 Tanı ve teşhis alanında kullanılan cihazlara bağlı riskleri bilir ve gerekli önlemleri alır.
6 Karışılacağı bilişsel ve davranışsal anomalilerin tanı ve teşhis aşamasında hekim kontrolünde analizlerini yapar.
7 Gerekli cihazları kullanırken uygulama esnasında hastada oluşan fiziksel, biyokimyasal ve kimyasal etkileşimleri ve mekanizmaları değerlendirir.
8 Tanı ve teşhis sırasında etik değerleri göz önünde bulundurarak kişisel haklara saygılı olmayı içselleştirir.
9 Çalışılan alanda gerekli olabilecek ilk yardım bilgileri ve temel sağlık bilgi ve becerilerini kullanır.
10 Elektronörofizyoloji uygulamaları sırasında hasta-teknisyen/tekniker-hekim etkili iletişim yöntemlerini kullanır.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
HAZ İngilizce İngılızce Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
TMR Türkçe Türkçe Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
Toplam 0 0 0
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OATA153 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I Zorunlu 2 - - 3 2
OENF151 Türkçe Elektronörofızyolojıye Gırış Zorunlu 2 2 - 3 3
OENF153 Türkçe Bıyofızık Zorunlu 2 - - 2 2
OSAG151 Türkçe Tıbbı Termınolojı Zorunlu 2 - - 5 2
OSAG153 Türkçe Anatomı Zorunlu 2 - - 5 2
OSAG173 Türkçe Sağlıkta Temel Becerıler Zorunlu 1 2 - 5 2
OTRD153 Türkçe Türk Dılı I Zorunlu 2 - - 2 2
OYDL181 İngilizce İngılızce I Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 15 6 0 31 18
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OATA154 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II Zorunlu 2 - - 3 2
OENF154 Türkçe Nörolojı I Zorunlu 3 - - 5 3
OENF156 Türkçe EEG ve EMG Zorunlu 2 - - 4 2
OSAG170 Türkçe Fızyolojı Zorunlu 2 - - 5 2
OSAG174 Türkçe İlk ve Acıl Yardım Zorunlu 2 - - 5 2
OTRD154 Türkçe Türk Dılı II Zorunlu 2 - - 2 2
OYDL182 İngilizce İngılızce II Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 15 2 0 30 16
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OENF251 Türkçe Klınık Uygulama I Zorunlu 2 2 - 6 3
OENF263 Türkçe Nörolojı II Zorunlu 3 - - 6 3
OENF265 Türkçe Kognıtıf Nörofızyolojı I Zorunlu 3 - - 6 3
OSTJ251 Türkçe Staj / Bıtırme Projesı I Zorunlu - - - 4 -
SECENF3 Türkçe ENF 3. YY Bölüm Seçmelı Dersler Seçmeli - - - 8 -
Toplam 8 2 0 30 9
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OENF252 Türkçe Klınık Uygulama II Zorunlu 2 2 - 6 3
OENF266 Türkçe Uyarılmış Potansıyeller Zorunlu 1 2 - 6 2
OENF268 Türkçe Kognıtıf Nörofızyolojı II Zorunlu 3 - - 6 3
OSTJ252 Türkçe Staj / Bıtırme Projesı II Zorunlu - - - 4 -
SECENF4 Türkçe ENF 4. YY Bölüm Seçmelı Dersler Seçmeli - - - 8 -
Toplam 6 4 0 30 8
SECENF3 - ENF 3. YY Bölüm Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OENF267 Türkçe Nöroanatomı Seçmeli 1 2 - 4 2
OSAG255 Türkçe Tıbbı Etık ve Hasta Hakları Seçmeli 1 2 - 4 2
OYDL257 Türkçe Sağlık İngılızcesı Seçmeli 1 2 - 4 2
SECENF4 - ENF 4. YY Bölüm Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OENF270 Türkçe Polısomnogrofı Seçmeli 1 2 - 4 2
OENF272 Türkçe Nörofarmakolojı Seçmeli 1 2 - 4 2
OENF274 Türkçe İşlevsel Nörogörüntüleme Teknıklerı Seçmeli 1 2 - 4 2

2023-2024 Müfredatı-ENF

Program Çıktıları

1 Beyin ve sinir sisteminin etkinliğinin analiz edilebilmesi için EEG-EMG ve PSG gibi cihazları hekim gözetiminde kullanır.
2 Tanı ve teşhis alanındaki gerekli cihazları yorumlamak için gerekli tıbbi terminolojiyi kullanır.
3 Tanı ve teşhis alanındaki cihazları doğru kullanmak için gerekli anatomik bilgiyi kullanır.
4 Tanı ve teşhis alanındaki cihazları etkin kullanırken karşılaşacağı uygulama metotları ve teknik bilgiler arasında neden sonuç ilişkisi kurar.
5 Tanı ve teşhis alanında kullanılan cihazlara bağlı riskleri bilir ve gerekli önlemleri alır.
6 Karışılacağı bilişsel ve davranışsal anomalilerin tanı ve teşhis aşamasında hekim kontrolünde analizlerini yapar.
7 Gerekli cihazları kullanırken uygulama esnasında hastada oluşan fiziksel, biyokimyasal ve kimyasal etkileşimleri ve mekanizmaları değerlendirir.
8 Tanı ve teşhis sırasında etik değerleri göz önünde bulundurarak kişisel haklara saygılı olmayı içselleştirir.
9 Çalışılan alanda gerekli olabilecek ilk yardım bilgileri ve temel sağlık bilgi ve becerilerini kullanır.
10 Elektronörofizyoloji uygulamaları sırasında hasta-teknisyen/tekniker-hekim etkili iletişim yöntemlerini kullanır.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
HAZ İngilizce İngılızce Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
TMR Türkçe Türkçe Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
Toplam 0 0 0
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OATA153 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I Zorunlu 2 - - 3 2
OAVF175 Türkçe Anatomı ve Fızyolojı Zorunlu 3 - - 5 3
OENF181 Türkçe Bıyofızık Zorunlu 2 - - 3 2
OENF183 Türkçe Elektronörofızyolojıye Gırış Zorunlu 2 - - 2 2
OFMK175 Türkçe Farmakolojı Zorunlu 2 - - 3 2
OISG175 Türkçe İşçı Sağlığı ve Güvenlığı Zorunlu 2 - - 3 2
OTRD153 Türkçe Türk Dılı I Zorunlu 2 - - 2 2
OTTM175 Türkçe Tıbbı Termınolojı Zorunlu 2 - - 3 2
OYDL181 İngilizce İngılızce I Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 19 2 0 30 20
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OACY176 Türkçe İlk ve Acıl Yardım Zorunlu 1 1 - 3 2
OATA154 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II Zorunlu 2 - - 3 2
OENF182 Türkçe EEG ve EMG Zorunlu 2 - - 4 2
OENF184 Türkçe Elektronörofızyolojı Uygulamaları I Zorunlu - 3 - 6 3
OENF186 Türkçe Nörolojı Zorunlu 3 - - 6 3
OTRD154 Türkçe Türk Dılı II Zorunlu 2 - - 2 2
OYDL182 İngilizce İngılızce II Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 12 6 0 30 17
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OENF281 Türkçe Kognıtıf Nörofızyolojı Zorunlu 3 - - 5 3
OENF283 Türkçe Elektronörofızyolojı Uygulamaları II Zorunlu - 3 - 6 3
OENF285 Türkçe Uyarılmış Potansıyeller Zorunlu 2 - - 3 2
OENF287 Türkçe Uyku ve Polısomnogrofı Zorunlu 3 - - 5 3
OHBS275 Türkçe Hastalıklar Bılgısı Zorunlu 2 - - 5 2
SEÇBÖLENF-I Türkçe Bölüm Seçmelı I Seçmeli 2 - - - 2
SHMYOSEÇ(3YY) Türkçe SHMYO Genel Seçmelı Derslerı I Seçmeli - - - - -
Toplam 12 3 0 24 15
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OENF282 Türkçe Elektronörofızyolojı Klınık Uygulamaları Zorunlu - 20 - 20 10
OTHU200 Türkçe Topluma Hızmet Uygulamaları Zorunlu - 1 - 4 1
SEÇBÖLENF-II Türkçe Bölüm Seçmelı II Seçmeli 2 - - - 2
SHMYOSEÇ(4YY) Türkçe SHMYO Genel Seçmelı Derslerı II Seçmeli - - - - -
Toplam 2 21 0 24 13
SEÇBÖLENF-I - Bölüm Seçmeli I
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OEFH275 Türkçe Enfeksıyon Hastalıkları Seçmeli 2 - - 3 2
OSAG175 Türkçe Tıbbı Etık ve Hasta Hakları Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU223 Türkçe Temel ılk Yardım Seçmeli 2 - - 3 2
SHMYOSEÇ(3YY) - SHMYO Genel Seçmeli Dersleri I
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OISG281 Türkçe Acıl Durum ve Afet Yönetımı Seçmeli 1 2 - 3 2
OTHU213 Türkçe Krız Ve Rısk Yönetımı Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU217 Türkçe Beslenme Ve Sağlıklı Yaşam Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU229 Türkçe Çağdaş Türk ve Dünya Tarıhı Seçmeli 2 - - 5 2
SEÇBÖLENF-II - Bölüm Seçmeli II
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OTHU202 Türkçe Sağlık Hukuku Seçmeli 2 - - 2 2
OTHU206 Türkçe Sağlıkta İletışım Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU210 Türkçe İşlevsel Nörogörüntüleme Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3 2
SHMYOSEÇ(4YY) - SHMYO Genel Seçmeli Dersleri II
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OTHU244 Türkçe Sağlık İngılızcesı Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU246 Türkçe Sağlık Psıkolojısı Seçmeli 2 - - 4 2