GERİ DÖN

Önlisans Programları


Nişantaşı Meslek Yüksekokulu - Turizm ve Otel İşletmeciliği - - Turizm ve Otel İşletmeciliği



Program Tanımları

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı 2014’te kurulmuş olup, Meslek Yüksekokulu bünyesinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Program ilk öğrencilerini 2014-2015 eğitim-öğretim yılında kabul etmiş, ilk mezunlarını 2017’de vermiştir.

Derece: Turizm ve Otel İşletmeciliği Önlisans Diploması

Önlisans Derecesi (EQF-LLL 5. Düzey)

TC Vatandaşları : Programa, TYT puan türüne göre merkezi yerleştirme ile öğrenci alınmaktadır. ÖSYM tarafından programa yerleştirilen öğrencilerin, ilan edilen kayıt tarihlerinde, mali yükümlülüklerini tamamlayarak kesin kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Yabancı Uyruklular: Yabancı uyruklu öğrenciler Üniversite Senatosu tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda kabul edilir. Lütfen ilgili web sayfasını inceleyiniz. https://international.nisantasi.edu.tr/sayfa/prospective-students-673674 Yatay Geçiş: Yurt içi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencinin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Lütfen ilgili mevzuatı inceleyiniz. Nişantaşı Üniversitesi Önlisans ve Lisans Öğretimi Yatay Geçiş Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/TYTM-5-_onlisans_ve_lisans_ogretimi_yatay_gecis_yonergesi_-_23.10.2013.pdf Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=13948&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5 Değişim Öğrencileri: Üniversite tarafından onaylanmış ve bir anlaşma ile çerçevesi belirlenmiş öğrenci değişim programları kapsamında yurtiçi ve yurtdışından gelen öğrenciler programda verilen dersleri alabilirler.

Öğrencilerin önceki öğrenim ve kazanımları, “İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Önceden Kazanılmış Yeterliliklerin Tanınması, Ders Eşdeğerlik ve İntibak Esasları Yönergesi” ne uygun olarak tanınabilir ve bu doğrultuda gerekli derslerden muafiyet sağlanabilir. Yönergeye ulaşmak için link: https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/onceden-kazanilmis-yeterliliklerin-taninmasi-ders-esdegerlik-ve-intibak-esaslari-yonergesi- 40120395.pdf

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları, “Mezuniyet Koşulları” bölümünde açıklandığı gibidir.

Vizyon: Programın vizyonu, turizm endüstrisi ve konaklama sektörü konularında sunum ve ders anlatımlarıyla Türkiye turizmini tanıtmak; derslerin interaktif bir şekilde ilerlemesini sağlamak; Türkiye turizminin yanı sıra uluslararası turizm konularına da değinmek; sektörel işbirlikleriyle öğrencilerin staj eğitimlerine destek sağlamak; profesyonel sektör temsilcileriyle etkinlikler ve eğitimler düzenlemek; program öğrencilerinin turizm kaynaklarının farkını bilen ve koruyan, ülke ekonomisine turizmin katkısını en üst düzeye çıkarılmasına yardımcı olabilecek vizyonda hareket etmesini sağlamak; mevcut kanun, yönetmelik gibi hukuki mevzuat hakkında bilgi düzeylerinin artmasını sağlamak; programımız turizm alanında uzman öğretim elemanı kadrosuyla eleştirel düşünebilen ve problem çözebilen, sürekli gelişim gösterebilen, yaşam boyu öğrenme bilincinde ve sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek için eğitim öğretim sürecini öğrencilerimize sunmaktadır. Misyon: Programın misyonu, verilen eğitimler kapsamında etik ilkeleri gözeten, her turiste eşit, dürüst şekilde yaklaşan, ülkemizin konukseverlik anlayışına uygun hizmet verebilecek öğrenciler yetiştirilmesi hedeflenmekte ve bu eğitimden faydalanmak isteyenlere üniversite eğitimi vermektedir. Turizm endüstrisi ve konaklama sektöründe çalışmak isteyenlere turizm coğrafyası, turizm ekonomisi, turizm sosyolojisi gibi derslerin yanı sıra otel işletmeciliği, ön büro otomasyon sistemleri ve kat hizmetleri gibi mesleki konuları öğrenmek veya bilgilerini artırmak isteyenlere bu hedeflere ulaşabilmeleri için bilgi kaynağı sağlamaktadır. Ayrıca, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği program mezunları eğitim süresince edindiği bilgi ve becerilerle otel işletmelerinde, yiyecek-içecek işletmelerinde, seyahat acentelerinde, rekreasyon işletmelerinde ve diğer turizm işletmelerinde çalışabilir, kendi işletmesini açabilir, öğrendiği bilgileri turizm sektöründe uygulayabilirler. Amaç/Hedefler: Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı turizm endüstrisinin ihtiyacı olan gerekli yetkinliklere sahip profesyonel turizm personeli yetiştirmektedir. Programın öğretim elamanı kadrosu genellikle turizm işletmeciliği konusunda deneyimli akademisyenlerden oluşmaktadır. Deneyimli öğretim elemanı kadrosundan oluşan program, konaklama işletmeleri, seyahat acenteleri ve meslek birlikleri ile iletişim halindedir. Söz konusu kurumların temsilcileri programda seminerler vermekte ve derslere davetli olarak katılım sağlayarak deneyimlerini öğrencilere aktarmaktadır. Ayrıca bu kurumlar öğrencilere staj ve istihdam olanakları sunmaktadır. Program, turizm ve otelcilik konularını kapsamlı bir şekilde öğreterek ulusal ve uluslararası turizm gelişimlerini takip edip değerlendirebilecek öğrenciler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Genel Bilgi: Turizm ve Otel İşletmeciliği programı, müfredatında bulunan dersleri etkili bir şekilde öğrencilere öğretmek ve sektörel ilişkilerinin geliştirilmesini sağlamaktadır. Program müfredatına ek olarak öğrenciler, üniversitenin sunduğu çeşitli kişisel gelişim ve sertifika programlarına katılım sağlayarak kendilerini geliştirebilmektedir. Üniversite bünyesinde bulunan farklı öğrenci kulüpleri sayesinde öğrenciler hobileri, ilgi alanları veya uzmanlaşmak istedikleri alanlara vakit ayırabilmektedir. Dolayısıyla öğrenciler sosyal anlamda gelişme imkânı bulabilmektedirler. Öğrenciler, programın kendi bünyesinde gerçekleştirilen otel ziyaretleri, tarihi mekân ziyaretleri ve etkinliklere katılım sağlayarak bilgilerini pekiştirirler.

Bu programdan mezun olan öğrencilerimiz; Konaklama İşletmeleri, Yiyecek-İçecek İşletmeleri, Seyahat Acentaları ve Tur Operatörleri, Havayolu Şirketleri, Turistik bilgilendirme merkezleri ve turistik çekicilik arz eden yerlerdeki kurum ve kuruluşlarda alanları doğrultusunda ilgili departman ve bölümlerde çalışma imkanı bulurlar.

Program mezunları ÖSYM tarafından her yıl düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile ilgili 4 yıllık (lisans) bölümlerine yerleşebilirler. Dikey geçiş yapılabilecek ilgili lisans bölümlerinin listesine ÖSYM DGS Kılavuzu’ndan ulaşabilirsiniz. https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2023/DGS/tablo2_29052023.pdf

Dönem başında ilgili derse kayıt yaptıran öğrencilerin dönem sonu sınavına girebilmesi için teorik derslerin en az %70`ine, uygulamalı derslerin ise en az % 80’ine devam etmiş olmaları gerekmektedir. Öğrenciler, her ders için ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb. gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı % 40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Her dersin ölçme ve değerlendirme ölçütleri için Müfredat’ta (aşağıda) yer alan ders ismini tıklayabilirsiniz. İlgili yönetmelik ve yönergeleri inceleyebilirsiniz. Nişantaşı Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-on-lisans-ve-lisans-egitim-ogretim-ve-sinav-yonetmeligi-1544216789.pdf Sınav ve Başarı Değerlendirme Sistemi Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/04S2-2-_sinav_ve_basari_degerlendirme_sistemi_yonergesi_23.06.2015.pdf Nişantaşı Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-yabanci-diller-bolumu-egitim-ogretim-ve-sinav-yonergesi-1692554390.pdf Nişantaşı Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama Ve Araştırma Merkezi (Nişantaşı Tömer) Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-turkce-ogretimi-uygulama-ve-arastirma-merkezi-nisantasi-tomer-egitim- ogretim-ve-sinav-yonergesi-676221518.pdf

Öğrencilerin mezuniyet hakkı elde edebilmesi için müfredatta yer alan derslerin (toplam en az 120 AKTS karşılığı) tamamını başarıyla tamamlamış olması ve mezuniyet aşamasındaki genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekmektedir. Mezuniyet için öğrencinin stajlarını da (aşağıdaki Müfredatı inceleyiniz) başarılı bir şekilde tamamlamış olması gerekmektedir. İlgili yönetmelik ve yönergeleri inceleyebilirsiniz. Nişantaşı Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-on-lisans-ve-lisans-egi􏰁m-ogre􏰁m-ve-sinav-yonetmeligi-1544216789.pdf Nişantaşı Üniversitesi Diploma, Diploma Eki Ve Diğer Belgelerin Düzenlenmesine İlişkin Yönerge https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-diploma-diploma-eki-ve-diger-belgelerin-duzenlenmesine-iliskin-yonerge- 511959282.pdf

Tam Zamanlı

Prog. Başkanı: Öğr. Gör. Emine KESKİN Eposta: emine.keskin@nisantasi.edu.tr Telefon: +90(212) 210 10 10 Adres : Neotech Kampüs, Maslak Mah., Taşyoncası Sok., No: 1V ve No:1Y Sarıyer/İSTANBUL

Programda öğrencilerin bilgi, beceri ve gelişimlerini sağlayacak dersler bulunmakta ve ek olarak çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Öğrencilerimiz, okulumuz sözlü çeviri laboratuvarlarından ve bilgisayar laboratuvarlarından faydalanabilmekte ve üniversitenin sunduğu bilgi-teknolojileri alt yapısıyla yabancı dillerini ve kendilerini geliştirme imkanı bulmaktadırlar.


Müfredat

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar

2019-2020 Müfredatı TOI

Program Çıktıları

1 Turizm işletmeciliği alanında geçerli olan İngilizce dilini okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri göstererek sağlıklı iletişim kurabilecek düzeyde ve en az Avrupa Dil Portföyü A2 düzeyinde bilir.
2 Turizmin gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ve donanımı bilgisi ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
3 Turizm alanında bireysel ve ekip halinde çalışma becerisiyle düşüncelerini ve sorunlara çözüm yöntemlerini açık bir biçimde yazılı ve sözlü olarak aktarır.
4 Turizm işletmeciliği alanında ulusal hukuki düzenlemeler, yönetim, pazarlama, üretim, finans ve çeşitli turizm departmanlarıyla ilgili konularda bilgi sahibidir.
5 Turizm işletmeciliği alanında sahip olduğu bilgiyi uygulamaya koyabilir, geliştirir ve bunlar yardımı ile sorunları tanımlar, analiz eder, çözüm önerileri ortaya koyar.
6 Turizm ile ilgili gelişmeleri takip eder.
7 Turizm işletmeciliği alanının gelişimine katkı sağlayacak projelerde görev alır.
8 Turizm işletmeciliği alanındaki kavramları, fikirleri ve verileri, bilimsel yöntemlerle değerlendirir, karmaşık sorun ve konuları belirler ve analiz eder, tartışmalar yapar ve kanıta ve araştırmalara dayalı öneriler geliştirir.
9 Sorumluluğu altında çalışanların mesleki gelişimine yönelik etkinlikleri planlayıp yönetir.
10 Yaşam boyu öğrenme bilinciyle bilgi ve becerilerini geliştirmesi gerektiğini bilir ve öğrenmeyi öğrenmiş bir birey olarak karşılaştığı sorunların çözümünde eleştirel düşünceyi harekete geçirerek durum analizi yapar ve hatalardan ders çıkarır.
11 Turizm işletmesinin mevcut koşulları ve gelecek öngörüsü hakkında bilgi ve değerlendirme olanağına sahip olarak örgütsel amaç ve hedefler belirler ve plan yapar; öngörülemeyen karmaşık durumlarda sorumluluk alarak çözüm üretir.
12 İşletme yönetiminin stratejik, taktik ve operasyonel boyutlarını; yerel, ulusal, uluslararası ve küresel boyutlarını kavrar ve bir turizm işletmesini iç ve dış çevresi ile analiz edebilecek araçları kullanarak değerlendirir.
13 Turizmin sosyo-ekonomik yapısını ve bu yapı kapsamında ülke açısından önemini kavrar. Bu kapsamda iş güvenliği, işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları, kalite kontrol ve yönetimi ile doğal ve kültürel çevrenin korunması ve iş etiği gibi toplumu da ilgilendiren konularda yeterli bilgi ve bilince sahiptir.
14 Bir turizm işletmesinin belli bir alanında (önbüro, kat hizmetleri, satış&pazarlama, vb) uzmanlaşmıştır ve bu bölüm dışındaki bölümler hakkında da yeterli düzeyde bilgi sahibidir. Bunun yanında turizm sektörü içindeki tüm alt dallar (konaklama, seyahat, yiyecek-içecek, vb) hakkında da yeterli bilgi sahibidir.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
HAZ İngilizce İngılızce Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
TMR Türkçe Türkçe Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
Toplam 0 0 0
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OATA153 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I Zorunlu 2 - - 3 2
OTOI155 Türkçe Ön Büro Yönetımı Zorunlu 2 - - - 2
OTOI157 Türkçe Turızm Sosyolojısı Zorunlu 2 - - - 2
OTOI161 Türkçe Turızm Coğrafyası Zorunlu 2 - - - 2
OTOI163 Türkçe Genel Turızm Zorunlu 3 - - - 3
OTRD153 Türkçe Türk Dılı I Zorunlu 2 - - 2 2
OYDL181 İngilizce İngılızce I Zorunlu 2 2 - - 3
Toplam 15 2 0 5 16
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OATA154 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II Zorunlu 2 - - 3 2
OTOI160 Türkçe Ön Büro Otomasyon Sıstemlerı Zorunlu 1 2 - - 3
OTOI162 Türkçe Turızm Ekonomısı Zorunlu 2 - - - 2
OTOI166 Türkçe Turızm Pazarlaması Zorunlu 2 2 - - 3
OTOI168 Türkçe Yıyecek İçecek Servısı Zorunlu 2 - - - 2
OTRD154 Türkçe Türk Dılı II Zorunlu 2 - - 2 2
OYDL182 İngilizce İngılızce II Zorunlu 2 2 - - 3
Toplam 13 6 0 5 17
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OTOI259 Türkçe Yıyecek İçecek Malıyet Kontrolü Zorunlu 3 - - 4 3
OTOI271 Türkçe Otel İşletmecılığı Zorunlu 3 - - - 3
OTOI273 Türkçe Turızmde Muhasebe Uygulamaları Zorunlu 3 - - - 3
OTOI281 Türkçe Meslekı Yabancı Dıl I Zorunlu 1 2 - - 2
OTOI283 Türkçe Turızmde Yönetım ve Organızasyon Zorunlu 2 - - - 2
OTTR265 Türkçe Yaz Stajı Zorunlu - - - - -
OTTR277 Türkçe İlerı İngılızce I Zorunlu 2 2 - - 3
Toplam 14 4 0 4 16
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OISL252 Türkçe Fınansal Yönetım Zorunlu 3 - - 4 3
OTOI258 Türkçe Turızm Mevzuatı Zorunlu 3 3 - 4 3
OTOI280 Türkçe Seyahat Acentecılığı ve Tur Operatörlüğü Zorunlu 2 2 - - 3
OTOI282 Türkçe Meslekı Yabancı Dıl II Zorunlu 1 2 - - 2
OTOI284 Türkçe Turızmde İnsan Kaynakları Yönetımı Zorunlu 2 - - - 2
OTOI286 Türkçe Kat Hızmetlerı ve Yönetımı Zorunlu 2 2 - - 3
OTTR278 Türkçe İlerı İngılızce II Zorunlu 2 2 - - 3
Toplam 15 11 0 8 19

2020-2021 Müfredatı TOI

Program Çıktıları

1 Turizm işletmeciliği alanında geçerli olan İngilizce dilini okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri göstererek sağlıklı iletişim kurabilecek düzeyde ve en az Avrupa Dil Portföyü A2 düzeyinde bilir.
2 Turizmin gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ve donanımı bilgisi ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
3 Turizm alanında bireysel ve ekip halinde çalışma becerisiyle düşüncelerini ve sorunlara çözüm yöntemlerini açık bir biçimde yazılı ve sözlü olarak aktarır.
4 Turizm işletmeciliği alanında ulusal hukuki düzenlemeler, yönetim, pazarlama, üretim, finans ve çeşitli turizm departmanlarıyla ilgili konularda bilgi sahibidir.
5 Turizm işletmeciliği alanında sahip olduğu bilgiyi uygulamaya koyabilir, geliştirir ve bunlar yardımı ile sorunları tanımlar, analiz eder, çözüm önerileri ortaya koyar.
6 Turizm ile ilgili gelişmeleri takip eder.
7 Turizm işletmeciliği alanının gelişimine katkı sağlayacak projelerde görev alır.
8 Turizm işletmeciliği alanındaki kavramları, fikirleri ve verileri, bilimsel yöntemlerle değerlendirir, karmaşık sorun ve konuları belirler ve analiz eder, tartışmalar yapar ve kanıta ve araştırmalara dayalı öneriler geliştirir.
9 Sorumluluğu altında çalışanların mesleki gelişimine yönelik etkinlikleri planlayıp yönetir.
10 Yaşam boyu öğrenme bilinciyle bilgi ve becerilerini geliştirmesi gerektiğini bilir ve öğrenmeyi öğrenmiş bir birey olarak karşılaştığı sorunların çözümünde eleştirel düşünceyi harekete geçirerek durum analizi yapar ve hatalardan ders çıkarır.
11 Turizm işletmesinin mevcut koşulları ve gelecek öngörüsü hakkında bilgi ve değerlendirme olanağına sahip olarak örgütsel amaç ve hedefler belirler ve plan yapar; öngörülemeyen karmaşık durumlarda sorumluluk alarak çözüm üretir.
12 İşletme yönetiminin stratejik, taktik ve operasyonel boyutlarını; yerel, ulusal, uluslararası ve küresel boyutlarını kavrar ve bir turizm işletmesini iç ve dış çevresi ile analiz edebilecek araçları kullanarak değerlendirir.
13 Turizmin sosyo-ekonomik yapısını ve bu yapı kapsamında ülke açısından önemini kavrar. Bu kapsamda iş güvenliği, işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları, kalite kontrol ve yönetimi ile doğal ve kültürel çevrenin korunması ve iş etiği gibi toplumu da ilgilendiren konularda yeterli bilgi ve bilince sahiptir.
14 Bir turizm işletmesinin belli bir alanında (önbüro, kat hizmetleri, satış&pazarlama, vb) uzmanlaşmıştır ve bu bölüm dışındaki bölümler hakkında da yeterli düzeyde bilgi sahibidir. Bunun yanında turizm sektörü içindeki tüm alt dallar (konaklama, seyahat, yiyecek-içecek, vb) hakkında da yeterli bilgi sahibidir.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
HAZ İngilizce İngılızce Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
TMR Türkçe Türkçe Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
Toplam 0 0 0
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OATA153 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I Zorunlu 2 - - 3 2
OTOI155 Türkçe Ön Büro Yönetımı Zorunlu 2 - - 6 2
OTOI157 Türkçe Turızm Sosyolojısı Zorunlu 2 - - 4 2
OTOI161 Türkçe Turızm Coğrafyası Zorunlu 2 - - 5 2
OTOI163 Türkçe Genel Turızm Zorunlu 3 - - 4 3
OTRD153 Türkçe Türk Dılı I Zorunlu 2 - - 2 2
OYDL181 İngilizce İngılızce I Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 15 2 0 30 16
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OATA154 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II Zorunlu 2 - - 3 2
OTOI160 Türkçe Ön Büro Otomasyon Sıstemlerı Zorunlu 1 2 - 5 3
OTOI162 Türkçe Turızm Ekonomısı Zorunlu 2 - - 5 2
OTOI166 Türkçe Turızm Pazarlaması Zorunlu 2 2 - 4 3
OTOI168 Türkçe Yıyecek İçecek Servısı Zorunlu 2 - - 5 2
OTRD154 Türkçe Türk Dılı II Zorunlu 2 - - 2 2
OYDL182 İngilizce İngılızce II Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 13 6 0 30 17
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OTOI259 Türkçe Yıyecek İçecek Malıyet Kontrolü Zorunlu 3 - - 4 3
OTOI271 Türkçe Otel İşletmecılığı Zorunlu 3 - - 4 3
OTOI283 Türkçe Turızmde Yönetım ve Organızasyon Zorunlu 2 - - 4 2
OTTR265 Türkçe Yaz Stajı Zorunlu - - - - -
OTTR277 Türkçe İlerı İngılızce I Zorunlu 2 2 - - 3
SECTUR3 Türkçe TUR 3. YY Bölüm Seçmelı Dersler Seçmeli - - - - -
Toplam 10 2 0 12 11
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OTOI258 Türkçe Turızm Mevzuatı Zorunlu 3 3 - - 3
OTOI280 Türkçe Seyahat Acentecılığı ve Tur Operatörlüğü Zorunlu 2 2 - 4 3
OTOI284 Türkçe Turızmde İnsan Kaynakları Yönetımı Zorunlu 2 - - - 2
OTOI286 Türkçe Kat Hızmetlerı ve Yönetımı Zorunlu 2 2 - - 3
OTTR278 Türkçe İlerı İngılızce II Zorunlu 2 2 - - 3
SECTUR4 Türkçe TUR 4. YY Bölüm Seçmelı Dersler Seçmeli - - - - -
Toplam 11 9 0 4 14
SECTUR3 - TUR 3. YY Bölüm Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OTOI269 Türkçe Alternatıf Turızm Seçmeli 3 - - 4 3
OTOI273 Türkçe Turızmde Muhasebe Uygulamaları Seçmeli 3 - - 4 3
OTOI275 Türkçe Akıllı Turızm Teknolojılerı Seçmeli 2 - - 4 2
OTOI285 Türkçe Turızm Polıtıkası ve Planlaması Seçmeli 3 - - 4 3
OTOI287 Türkçe Sürdürülebılır Turızm Seçmeli 3 - - 4 3
OYDL259 Türkçe Almanca I Seçmeli 2 - - 4 2
SECTUR4 - TUR 4. YY Bölüm Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OISL252 Türkçe Fınansal Yönetım Seçmeli 3 - - 4 3
OTOI268 Türkçe Turızmde Güncel Konular Seçmeli 3 - - 4 3
OTOI276 Türkçe Banket Organızasyonları Seçmeli 2 - - 4 2
OTOI288 Türkçe Konukla İletışım Seçmeli 3 - - 4 3