GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
OTOI276 Banket Organizasyonları Seçmeli Ders Grubu 2 4 4.00 2.00

Önlisans


Türkçe


Öğrencilerin ziyafet (banket) ve catering kavramları, organizasyonları, ziyafet ve ikram hizmetlerinde yönetim, ziyafet ve ikram hizmetlerinin satış ve pazarlaması ile ilgili konularda bilgi sahibi olması ve sektöre hazır hale getirilmesi.


Öğr. Gör. Emine KESKİN


1 Banket organizasyonlarını tanımak ve kontrolünü sağlamak
2 Banketlerde kullanılan araç ve gereçleri öğrenmek
3 Banket organizasyonu aşamalarını öğrenmek ve uygulamak
4 Banket organizasyonunun kontrolünü sağlamak

Birinci Öğretim


Ön Koşul Yoktur


-


Ziyafet ve ikram hizmetleri tanım ve önemi, ziyafet organizasyonlarında rezervasyon, ziyafet organizasyonlarında planlama, ziyafet salonlarının hazırlanması, ziyafet organizasyonlarında servis çeşitleri, ziyafet organizasyonlarında satış.


Hafta Teorik [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 Yiyecek içecek işletmeleri ve türler
2 Turizm işletmelerinde yiyecek-içecek departmanı
3 Ziyafet- banket türleri
4 Banket personeli - Konaklama işletmelerinde ziyafet yönetimi
5 Banket menülerinin planlanması ve türleri
6 Banket salonlarının düzenlenmesi
7 Banket operasyonlarının fiyatlandırılması
8 Ara Sınav
9 Banket emri ve çalışma düzeni
10 Banket organizasyonunun kontrolü
11 Banket satış süreci
12 Banket satış süreci
13 Örnek olay
14 Örnek olay
15 Final



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Soru-Yanıt 5 10 50
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 15 15
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 33 33
Toplam İş Yükü (saat) 100

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14
ÖÇ 1 1 1 4 3 5 5 3 1 3 1 1 1 1 1
ÖÇ 2 1 1 1 1 4 4 3 1 4 1 1 1 1 1
ÖÇ 3 1 1 3 4 4 4 4 4 4 5 5 5 5 5
ÖÇ 4 1 1 3 3 4 4 4 5 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek