GERİ DÖN

Önlisans Programları


Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - Tıbbi Görüntüleme Teknikleri - - Tıbbi Görüntüleme Teknikleri



Program Tanımları

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programı 2011 yılında kurulmuş olup, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu bünyesinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Program ilk öğrencilerini 2010-2011 eğitim-öğretim yılında kabul etmiş, ilk mezunlarını 2012’de vermiştir.

Derece: Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Önlisans Diploması Unvan: Tıbbi Görüntüleme Teknikeri

Önlisans Derecesi (EQF-LLL 5. Düzey)

Programa kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, ilgili mevzuat çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak / sınavları başarmış olmak zorundadır. Program TYT puan türünde öğrenci almaktadır. Yurt içi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Üniversiteye giriş hakkında daha detaylı bilgi Kurum Tanıtım Kataloğunda mevcuttur. Üniversite tarafından onaylanmış ve bir anlaşma ile sınırları belirlenmiş öğrenci değişim programları kapsamında yurt dışından gelen öğrenciler programda verilen dersleri alabilirler. TC Vatandaşları: Programa, TYT puan türüne göre merkezi yerleştirme ile öğrenci alınmaktadır. ÖSYM tarafından programa yerleştirilen öğrencilerin, ilan edilen kayıt tarihlerinde, mali yükümlülüklerini tamamlayarak kesin kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Yabancı Uyruklular: Yabancı uyruklu öğrenciler Üniversite Senatosu tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda kabul edilir. Lütfen ilgili web sayfasını inceleyiniz. https://international.nisantasi.edu.tr/sayfa/prospective-students-673674 Yatay Geçiş: Yurt içi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencinin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Lütfen ilgili mevzuatı inceleyiniz. İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Önlisans ve Lisans Öğretimi Yatay Geçiş Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/TYTM-5-_onlisans_ve_lisans_ogretimi_yatay_gecis_yonergesi_-_23.10.2013.pdf Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=13948&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5 Değişim Öğrencileri: Üniversite tarafından onaylanmış ve bir anlaşma ile çerçevesi belirlenmiş öğrenci değişim programları kapsamında yurtiçi ve yurtdışından gelen öğrenciler programda verilen dersleri alabilirler.

Öğrencilerin önceki öğrenim ve kazanımları, “İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Önceden Kazanılmış Yeterliliklerin Tanınması, Ders Eşdeğerlik ve İntibak Esasları Yönergesi” ne uygun olarak tanınabilir ve bu doğrultuda gerekli derslerden muafiyet sağlanabilir. Yönergeye ulaşmak için link: https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/onceden-kazanilmis-yeterliliklerin-taninmasi-ders-esdegerlik-ve-intibak-esaslari-yonergesi-40120395.pdf

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları, “Mezuniyet Koşulları” bölümünde açıklandığı gibidir.

Vizyon: Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programının vizyonu, öğrencilere modern tıbbi görüntüleme teknolojileri alanında güçlü bir temel sağlayarak, sağlık sektöründe uzmanlaşmış ve etik değerlere sahip bireyler yetiştirmektir. Misyon: Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programının misyonu, öğrencilere insan anatomisi, görüntüleme teknikleri, cihaz kullanımı ve hasta bakımı konularında kapsamlı bir eğitim sunarak, sağlık hizmetlerinde kaliteli görüntüleme hizmetleri sunacak nitelikli teknisyenler yetiştirmektir. Amaç/Hedefler: 1. Öğrencilere tıbbi görüntüleme alanında temel teorik bilgi ve pratik beceriler kazandırmak. 2. Öğrencilerin radyolojik görüntüleme cihazlarını etkin bir şekilde kullanabilmelerini sağlamak. 3. Öğrencilerin hasta güvenliği, gizliliği ve etik değerler konusunda bilinçlenmelerini sağlamak. 4. Öğrencilerin tıbbi görüntüleme teknolojilerindeki gelişmeleri takip edebilme yeteneklerini geliştirmek. 5. Mezunların sağlık sektöründe tıbbi görüntüleme teknisyeni olarak çalışabilecekleri niteliklere sahip olmalarını sağlamak. Genel Bilgi: Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programı, önlisans düzeyinde sağlık sektörüne yönelik bir eğitim programıdır. Program, öğrencilere radyolojik görüntüleme tekniklerini, cihaz kullanımını, hasta bakımını ve etik ilkeleri öğretir. Mezunlar, hastanelerde, sağlık merkezlerinde, tıp merkezlerinde veya tıbbi görüntüleme cihazlarının üreticisi veya satıcısı olan kuruluşlarda iş bulabilirler.

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı mezunları devlet, üniversite, özel hastaneleri, özel tıp merkezleri ve özel görüntüleme merkezlerinin Radyoloji (Konvansiyonel Radyoloji, Bilgisayarlı Tomografi, Manyetik Rezonans, Anjiografi, Mamografi, Fluoroskopi), Nükleer Tıp ve Radyoterapi departmanlarında tekniker unvanıyla çalışabilir.

Program mezunları ÖSYM tarafından her yıl düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile ilgili 4 yıllık (lisans) bölümlerine yerleşebilirler. Dikey geçiş yapılabilecek ilgili lisans bölümlerinin listesine ÖSYM DGS Kılavuzu’ndan ulaşabilirsiniz https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2023/DGS/tablo2_29052023.pdf.

Dönem başında ilgili derse kayıt yaptıran öğrencilerin dönem sonu sınavına girebilmesi için teorik derslerin en az %70`ine, uygulamalı derslerin ise en az % 80’ine devam etmiş olmaları gerekmektedir. Öğrenciler, her ders için ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb. gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı % 40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Her dersin ölçme ve değerlendirme ölçütleri için Müfredat’ta (aşağıda) yer alan ders ismini tıklayabilirsiniz. İlgili yönetmelik ve yönergeleri inceleyebilirsiniz. Nişantaşı Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-on-lisans-ve-lisans-egitim-ogretim-ve-sinav-yonetmeligi-1544216789.pdf Sınav ve Başarı Değerlendirme Sistemi Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/04S2-2-_sinav_ve_basari_degerlendirme_sistemi_yonergesi_23.06.2015.pdf Nişantaşı Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-yabanci-diller-bolumu-egitim-ogretim-ve-sinav-yonergesi-1692554390.pdf Nişantaşı Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama Ve Araştırma Merkezi (Nişantaşı Tömer) Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönergesi h􏰄ps://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-turkce-ogretimi-uygulama-ve-arastirma-merkezi-nisantasi-tomer-egitim- ogretim-ve-sinav-yonergesi-676221518.pdf

Öğrencilerin mezuniyet hakkı elde edebilmesi için müfredatta yer alan derslerin (toplam en az 120 AKTS karşılığı) tamamını başarıyla tamamlamış olması ve mezuniyet aşamasındaki genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekmektedir. Mezuniyet için öğrencinin staj veya bitirme projesini de (aşağıdaki Müfredatı inceleyiniz) başarılı bir şekilde tamamlamış olması gerekmektedir. İlgili yönetmelik ve yönergeleri inceleyebilirsiniz. İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-on-lisans-ve-lisans-egitim-ogretim-ve-sinav-yonetmeligi-1544216789.pdf İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Diploma, Diploma Eki Ve Diğer Belgelerin Düzenlenmesine İlişkin Yönerge https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-diploma-diploma-eki-ve-diger-belgelerin-duzenlenmesine-iliskin-yonerge-511959282.pdf

Tam Zamanlı

Program Başkanı: Onur Atakan Sekibağ Eposta: onuratakan.sekibag@nisantasi.edu.tr Telefon: +90(212)2101010 Adres: Neotech Kampüs, Maslak Mah., Taşyoncası Sok. No: 1V ve No: 1Y, 34398 Sarıyer/İstanbul

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri önlisans programı, son teknolojiye sahip olanaklarla donatılmış modern tesisler sunmaktadır. Ayrıca, programımız deneyimli öğreticilerin rehberliğinde becerilerini uygulama ve geliştirme fırsatı bulabilecekleri iyi donanımlı laboratuvarlar sağlamaktadır. Bunun yanı sıra, öğrenciler, öğrenme ve araştırma yeteneklerini artıran tıbbi görüntüleme ve ilgili alanlara dair kaynaklara sahip kapsamlı bir kütüphaneye erişim sağlarlar.


Müfredat

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar

2022-2023 Müfredatı-TGT

Program Çıktıları

1 Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı eğitim süresinde edindiği bilgileri kullanarak, bulunduğu sağlık birimindeki radyoloji ya da nükleer tıp görüntüleme ile ilgili cihazları, hekimin gerekli gördüğü görüntüleme işlemlerini ya bağımsız ya da gerektiğinde hekim eşliğinde geliştirir.
2 Temel, klinik ve radyolojik anatomiyi temel düzeyde bilir. Görüntülenen anatomik yapıları tanır.
3 Röntgen cihazını, x-ışını oluşum ve görüntü elde etme mekanizmalarının iç yapısını bilir. Radyolojide ve nükleer tıp alanında kullanılan cihazların teknik alt yapısını ve çalışma prensiplerini bilir. Bu cihazların günlük bakım ve kontrollerini yapar.
4 Radyasyon güvenliği ve radyasyondan korunma kurallarını uygular. Radyasyonun zararlı etkisinden kendisini ve hastayı korumak için gerekli önlemleri alır.
5 Tıbbi Görüntüleme Teknikleri alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip içerisinde yer alarak kalite yönetimi ve süreçlerine uygun davranır ve gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenir.
6 Kontrast maddelerin genel farmakolojik yapılarını, yan etkilerini, risk faktörlerini, çeşitlerini, hazırlanışını öğrenir ve uygular. Uygun hastaya hangi kontrast maddenin kullanılacağına karar verme yeteneğini kazanır.
7 Çalışma alanında; kalite yönetimi, çevre ve kültürel değerlerin korunması, iş sağlığı ve güvenliği, sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet bilinci ile hareket eder.
8 Mesleki etik kurallarını benimser ve alanının her adımında etik kurallar çerçevesinde hareket eder.
9 Hayat boyu öğrenme prensibini benimser, alanındaki teknolojik gelişmeleri yakından takip eder ve öğrenir.
10 Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü A2 genel düzeyinde kullanarak alanındaki gelişmeleri izler ve meslektaşları ile iletişim kurabilir.
11 Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
HAZ İngilizce İngılızce Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
TMR Türkçe Türkçe Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
Toplam 0 0 0
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OATA153 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I Zorunlu 2 - - 3 2
OSAG151 Türkçe Tıbbı Termınolojı Zorunlu 2 - - 5 2
OSAG153 Türkçe Anatomı Zorunlu 2 - - 5 2
OSAG159 Türkçe Sağlıkta Temel Becerıler I Zorunlu 1 2 - 2 2
OTGT175 Türkçe Radyolojık Farmakolojı Zorunlu 2 - - 4 2
OTGT177 Türkçe Radyolojık Görüntüleme Fızığı Zorunlu 2 2 - 3 3
OTRD153 Türkçe Türk Dılı I Zorunlu 2 - - 2 2
OYDL181 İngilizce İngılızce I Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 15 6 0 30 18
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OATA154 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II Zorunlu 2 - - 3 2
OSAG158 Türkçe Sağlıkta Temel Becerıler II Zorunlu 1 2 - 4 2
OSAG170 Türkçe Fızyolojı Zorunlu 2 - - 5 2
OSAG174 Türkçe İlk ve Acıl Yardım Zorunlu 2 - - 5 2
OTGT164 Türkçe Tıbbı Görüntüleme Teknıklerı I Zorunlu 2 - - 5 2
OTRD154 Türkçe Türk Dılı II Zorunlu 2 - - 2 2
OYDL182 İngilizce İngılızce II Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 13 4 0 30 15
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
ORAD257 Türkçe Radyasyon Güvenlığı ve Radyasyondan Korunma Zorunlu 2 - - 4 2
OSTJ251 Türkçe Staj / Bıtırme Projesı I Zorunlu - - - 4 -
OTGT265 Türkçe Tıbbı Görüntüleme Teknıklerı II Zorunlu 2 - - 4 2
OTGT267 Türkçe Radyasyon Onkolojısı Zorunlu 2 - - 4 2
OTGT269 Türkçe Radyolojık Anatomı Zorunlu 2 - - 2 2
OTGT275 Türkçe Radyolojı Meslek Uygulamaları I Zorunlu 2 2 - 4 3
SECTGT3 Türkçe TGT 3. YY Bölüm Seçmelı Dersler Seçmeli - - - - -
Toplam 10 2 0 22 11
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
ODYL272 Türkçe Enfeksıyon Hastalıkları Zorunlu 1 2 - 4 2
OSTJ252 Türkçe Staj / Bıtırme Projesı II Zorunlu - - - 4 -
OTGT264 Türkçe Tıbbı Görüntüleme Teknıklerı III Zorunlu 2 - - 5 2
OTGT268 Türkçe Kontrast Maddeler ve Parenteral Uygulamalar Zorunlu 2 - - 4 2
OTGT272 Türkçe Radyolojı Meslek Uygulamaları II Zorunlu 2 2 - 5 3
SECTGT4 Türkçe TGT 4. YY Bölüm Seçmelı Dersler Seçmeli - - - - -
Toplam 7 4 0 22 9
SECTGT3 - TGT 3. YY Bölüm Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OISG279 Türkçe İşçı Sağlığı ve Güvenlığı Seçmeli 1 2 - 4 2
OSAG255 Türkçe Tıbbı Etık ve Hasta Hakları Seçmeli 1 2 - 4 2
OYDL257 Türkçe Sağlık İngılızcesı Seçmeli 1 2 - 4 2
SECTGT4 - TGT 4. YY Bölüm Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
ORAD276 Türkçe Nükleer Tıp Seçmeli 1 2 - 4 2
OSAG270 Türkçe Sağlıkta Kalıte ve Akredıtasyon Seçmeli 1 2 - 4 2
OTGT270 Türkçe Tıbbı Görüntüleme Merkezı İşletmecılığı Seçmeli 1 2 - 4 2

2023-2024 Müfredatı-TGT

Program Çıktıları

1 Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı eğitim süresinde edindiği bilgileri kullanarak, bulunduğu sağlık birimindeki radyoloji ya da nükleer tıp görüntüleme ile ilgili cihazları, hekimin gerekli gördüğü görüntüleme işlemlerini ya bağımsız ya da gerektiğinde hekim eşliğinde geliştirir.
2 Temel, klinik ve radyolojik anatomiyi temel düzeyde bilir. Görüntülenen anatomik yapıları tanır.
3 Röntgen cihazını, x-ışını oluşum ve görüntü elde etme mekanizmalarının iç yapısını bilir. Radyolojide ve nükleer tıp alanında kullanılan cihazların teknik alt yapısını ve çalışma prensiplerini bilir. Bu cihazların günlük bakım ve kontrollerini yapar.
4 Radyasyon güvenliği ve radyasyondan korunma kurallarını uygular. Radyasyonun zararlı etkisinden kendisini ve hastayı korumak için gerekli önlemleri alır.
5 Tıbbi Görüntüleme Teknikleri alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip içerisinde yer alarak kalite yönetimi ve süreçlerine uygun davranır ve gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenir.
6 Kontrast maddelerin genel farmakolojik yapılarını, yan etkilerini, risk faktörlerini, çeşitlerini, hazırlanışını öğrenir ve uygular. Uygun hastaya hangi kontrast maddenin kullanılacağına karar verme yeteneğini kazanır.
7 Çalışma alanında; kalite yönetimi, çevre ve kültürel değerlerin korunması, iş sağlığı ve güvenliği, sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet bilinci ile hareket eder.
8 Mesleki etik kurallarını benimser ve alanının her adımında etik kurallar çerçevesinde hareket eder.
9 Hayat boyu öğrenme prensibini benimser, alanındaki teknolojik gelişmeleri yakından takip eder ve öğrenir.
10 Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü A2 genel düzeyinde kullanarak alanındaki gelişmeleri izler ve meslektaşları ile iletişim kurabilir.
11 Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
HAZ İngilizce İngılızce Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
TMR Türkçe Türkçe Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
Toplam 0 0 0
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OATA153 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I Zorunlu 2 - - 3 2
OAVF175 Türkçe Anatomı ve Fızyolojı Zorunlu 3 - - 5 3
OFMK175 Türkçe Farmakolojı Zorunlu 2 - - 3 2
OISG175 Türkçe İşçı Sağlığı ve Güvenlığı Zorunlu 2 - - 3 2
OTGT181 Türkçe Tıbbı Görüntüleme Teknıklerı I Zorunlu 2 - - 5 2
OTRD153 Türkçe Türk Dılı I Zorunlu 2 - - 2 2
OTTM175 Türkçe Tıbbı Termınolojı Zorunlu 2 - - 3 2
OYDL181 İngilizce İngılızce I Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 17 2 0 30 18
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OACY176 Türkçe İlk ve Acıl Yardım Zorunlu 1 1 - 3 2
OATA154 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II Zorunlu 2 - - 3 2
ORAD182 Türkçe Radyasyon Güvenlığı ve Radyasyondan Korunma Zorunlu 2 - - 3 2
OTGT182 Türkçe Radyolojı Meslek Uygulamaları I Zorunlu - 3 - 6 3
OTGT184 Türkçe Radyolojık Görüntüleme Fızığı Zorunlu 2 - - 3 2
OTGT186 Türkçe Tıbbı Görüntüleme Teknıklerı II Zorunlu 2 - - 4 2
OTRD154 Türkçe Türk Dılı II Zorunlu 2 - - 2 2
OYDL182 İngilizce İngılızce II Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 13 6 0 30 18
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OEFH275 Türkçe Enfeksıyon Hastalıkları Zorunlu 2 - - 5 2
OSBT275 Türkçe Sağlıkta Bılışım ve Modern Bılgı Teknolojılerı Zorunlu 2 - - 3 2
OTGT281 Türkçe Kontrast Maddeler ve Parenteral Uygulamalar Zorunlu 2 - - 3 2
OTGT283 Türkçe Radyasyon Onkolojısı Zorunlu 2 - - 3 2
OTGT285 Türkçe Radyolojı Meslek Uygulamaları II Zorunlu - 3 - 6 3
OTGT287 Türkçe Tıbbı Görüntüleme Teknıklerı III Zorunlu 2 - - 4 2
SEÇBÖLTGT-I Türkçe Bölüm Seçmelı I Seçmeli 2 - - - 2
SHMYOSEÇ(3YY) Türkçe SHMYO Genel Seçmelı Derslerı I Seçmeli - - - - -
Toplam 12 3 0 24 15
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OTGT282 Türkçe Tıbbı Görüntüleme Teknıklerı Klınık Uygulamaları Zorunlu - 20 - 20 10
OTHU200 Türkçe Topluma Hızmet Uygulamaları Zorunlu - 1 - 4 1
SEÇBÖLTGT-II Türkçe Bölüm Seçmelı II Seçmeli 2 - - - 2
SHMYOSEÇ(4YY) Türkçe SHMYO Genel Seçmelı Derslerı II Seçmeli - - - - -
Toplam 2 21 0 24 13
SEÇBÖLTGT-I - Bölüm Seçmeli I
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
SHMYOSEÇ(3YY) - SHMYO Genel Seçmeli Dersleri I
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
SEÇBÖLTGT-II - Bölüm Seçmeli II
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
SHMYOSEÇ(4YY) - SHMYO Genel Seçmeli Dersleri II
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OTHU222 Türkçe İşaret Dılı Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU242 Türkçe İlerı Sürüş Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU244 Türkçe Sağlık İngılızcesı Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU246 Türkçe Sağlık Psıkolojısı Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU250 Türkçe Evde Hasta Bakımı Seçmeli 2 - - 3 2