Lisans: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2013 akademik yılında kurulmuş olup Sanat Tasarım Fakültesi bünyesinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Bölüm ilk öğrencilerini 2013-2014 eğitim-öğretim yılında kabul etmiş, ilk mezunlarını 2017’de vermiştir. Lisansüstü: Gastronomi ve Mutfak sanatları (Tezli/Tezsiz) yüksek lisans programı, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde, Sanat ve Tasarım Anabilim Dalı Başkanlığına bağlı olarak 2020’de kurulmuştur. Program ilk öğrencilerini 2020-2021 eğitim-öğretim yılında kabul etmiş, ilk mezunlarını tezsiz 2021 ve tezli 2022’de vermiştir.
Lisans Derece: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Diploması Lisansüstü Derece: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yükseklisans Diploması
Lisans Derecesi (EQF-LLL 6. Düzey) Yükseklisans (Tezsiz) Derecesi (EQF-LLL 7. Düzey) Yükseklisans (Tezli) Derecesi (EQF-LLL 7. Düzey)
Lisans (Özel Yetenek Dışında) TC Vatandaşları : Programa, SÖZ puan türüne göre merkezi yerleştirme ile öğrenci alınmaktadır. ÖSYM tarafından programa yerleştirilen öğrencilerin, ilan edilen kayıt tarihlerinde, mali yükümlülüklerini tamamlayarak kesin kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Yabancı Uyruklular: Yabancı uyruklu öğrenciler Üniversite Senatosu tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda kabul edilir. Lütfen ilgili web sayfasını inceleyiniz. https://international.nisantasi.edu.tr/sayfa/prospective-students-673674 Yatay Geçiş: Yurt içi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencinin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Lütfen ilgili mevzuatı inceleyiniz. Nişantaşı Üniversitesi Önlisans ve Lisans Öğretimi Yatay Geçiş Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/TYTM-5-_onlisans_ve_lisans_ogretimi_yatay_gecis_yonergesi_-_23.10.2013.pdf Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=13948&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5 Değişim Öğrencileri: Üniversite tarafından onaylanmış ve bir anlaşma ile çerçevesi belirlenmiş öğrenci değişim programları kapsamında yurtiçi ve yurtdışından gelen öğrenciler programda verilen dersleri alabilirler. Lisansüstü Adayların Anabilim Dalı Başkanlığının önerisi Enstitü Kurulu onayı ile değerlendirme kriterleri her dönem başında belirlenir. Adayların yazılı/sözlü bilim sınavına girmesi istenebilir. Kriterlere uyan ve sınavlardan başarılı bulunan öğrenciler akademik takvimde sunulan tarihler arasında kesin kayıt işlemlerini tamamlamalıdır. Adaylar, Anabilim Dalı Başkanlığının önerisi üzerine Enstitü Kurulu tarafından uygun bulunan ve YÖK tarafından denkliği kabul edilen bir lisans diplomasına sahip olmalıdır. Yabancı Dil ve ALES puanları, ÖSYM tarafından belirlenen geçerli tarihlerde alınmış olmalıdır. Programın kayıt şartı her dönem başında belirlenir ve ilan edilir. İlgili mevzuatı ayrıca inceleyebilirsiniz. Lisansüstü Programlarına Yurtdışından Öğrenci Kabulü Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/yabanci-uyruklu-ogrenci-adaylarinin-lisansustu-programlara-basvuru-ve-kabul-yonergesi- 51916405.pdf Yabancı Uyruklu öğrenciler için lütfen ilgili web sayfasını inceleyiniz. https://international.nisantasi.edu.tr/sayfa/prospective-students-673674
Lisans: Öğrencilerin önceki öğrenim ve kazanımları, “İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Önceden Kazanılmış Yeterliliklerin Tanınması, Ders Eşdeğerlik ve İntibak Esasları Yönergesi” ne uygun olarak tanınabilir ve bu doğrultuda gerekli derslerden muafiyet sağlanabilir. Yönergeye ulaşmak için link: https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/onceden-kazanilmis-yeterliliklerin-taninmasi-ders-esdegerlik-ve-intibak-esaslari-yonergesi- 40120395.pdf Lisansüstü: Öğrencilerin önceki öğrenim ve kazanımları, yönetmeliklere uygun olarak tanınabilir ve bu doğrultuda gerekli derslerden muafiyet sağlanabilir. Tanınma ve muafiyet işlemleri için öğrencinin başvurusu, Anabilim Dalı Başkanlığı'nın önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulunun onayı ile gerçekleşir.
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları, “Mezuniyet Koşulları” bölümünde açıklandığı gibidir.
Lisans/ Yükseklisans Vizyon: Ulusal ve uluslararası alanlarda gastronomi ve mutfak sanatları eğitimi veren kurumlar ve işletmeler ile işbirliği yaparak, gerek öğrencilerin daha iyi yetişmesi, gerekse eğitim programlarının ve olanaklarının sürekli güncellenmesini ve geliştirilmesini sağlayan öncü gastronomi ve mutfak sanatları bölümü olmak. Misyon: Öğrencileri toplumsal fayda oluşturma, etik anlayıştan ayrılmama, sosyal sorumluluk çerçevesinde uygulamalar geliştirme konularında duyarlı kılmak, ilgili sektörde ihtiyaç duyulan, iyi düzeyde yabancı dil bilen ve uluslararası alanda da çalışabilecek, temel gastronomi ve mutfak sanatları teorisine ve genel işletme bilgilerine hakim, yöneticilik niteliklerine, iletişim becerilerine ve sorgulayıcı düşünceye sahip, takım çalışmasına yatkın ve insani ilişkilerde başarılı bireyler yetiştirilmesini sağlamaktır. Amaç/Hedefler: Nişantaşı Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün amacı gerek akademik gerekse sektörel tecrübesi zengin akademik kadromuz ile turizm sektörünün bir dalı olan yiyecek içecek alanında yer almak isteyen öğrenciler tarafından en çok tercih edilen bölümlerden biri olarak hem ulusal hem de uluslararası alanda faaliyet gösteren yiyecek içecek işletmelerinde istihdam edilen mezun sayısı en fazla olan bölüm olmakta ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli akademik kadronun yetişmesine katkıda bulunmaktır. Genel Bilgi: Öğrenci odaklı bir anlayışla öğrencilerimizin kişisel gelişimlerini öncelik edinmek , akademik bilgi üretimi yapmak, sürekli kendini yenileyen ve bildiklerini sektörel uygulamalarla pekiştiren eğitim kadrosuna sahip olmak, ülkemizin değerlerini yeni kuşaklara aktarırken onların birer dünya vatandaşı olarak da gelişimlerini sağlayan evrensel perspektifi kazandırmak, kurum içerisinde katılımcı süreçlerin hayata geçirildiği takım çalışmasının esas alındığı, biz duygusunun baskın kılındığı bir kültür oluşturmak ve yiyecek sektörünün sorunlarına analitik yaklaşımla kalıcı çözümler üretmek temel prensiplerimiz arasında yer almaktadır.
Lisans: Mezun öğrencilerimiz öğrenim sürelerini başarıyla tamamladıktan sonra başta yiyecek içecek işletmeleri ve otel işletmelerinin mutfakları olmak üzere kendi sanatlarıyla kendi işletmelerini yönetebilecek bilgi ve beceri donanımına sahip olacaklardır. Bununla birlikte lisans öğrenimini tamamlayan öğrencilerimiz yüksek lisans ve doktora öğrenimlerinin ardından bilim insanı ünvanıyla akademisyen olarak iş hayatlarını sürdürebilmektedir. Yükseklisans: Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenciler bu alandaki öğrencileri kabul eden diğer bilim dallarında yüksek lisans ve doktora derecelerine başvuruda bulunabilmektedir.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü lisans eğitimini başarı ile tamamlayan öğrencilerimiz ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında lisansüstü programlarda (7. ve 8. düzey) öğrenim görmek üzere başvuruda bulunabilirler.
Lisans: Dönem başında ilgili derse kayıt yaptıran öğrencilerin dönem sonu sınavına girebilmesi için teorik derslerin en az %70`ine, uygulamalı derslerin ise en az % 80’ine devam etmiş olmaları gerekmektedir. Öğrenciler, her ders için ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb. gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı % 40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Her dersin ölçme ve değerlendirme ölçütleri için Müfredat’ta (aşağıda) yer alan ders ismini tıklayabilirsiniz. İlgili yönetmelik ve yönergeleri inceleyebilirsiniz. Nişantaşı Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-on-lisans-ve-lisans-egitim-ogretim-ve-sinav-yonetmeligi-1544216789.pdf Sınav ve Başarı Değerlendirme Sistemi Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/04S2-2-_sinav_ve_basari_degerlendirme_sistemi_yonergesi_23.06.2015.pdf Lisansüstü: Yüksek lisans/Doktora programındaki dersler için genel olarak bir ara sınav ve bir de final sınavı yapılmaktadır. Sınavlarda yazılı sınav dışında ayrıca dönem projesi, araştırma, makale yazma, sunum gibi yöntemler de uygulanabilir. Her dersin ölçme ve değerlendirme ölçütleri için Müfredat’ta (aşağıda) yer alan ders ismini tıklayabilirsiniz. İlgili yönetmelik ve yönergeleri inceleyebilirsiniz. Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/lisansustu-egitim-ve-ogretim-yonetmeligi-1119485741.pdf
Lisans: Öğrencilerin mezuniyet hakkı elde edebilmesi için müfredatta yer alan derslerin (toplam en az 240 AKTS karşılığı) tamamını başarıyla tamamlamış olması ve mezuniyet aşamasındaki genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekmektedir. Mezuniyet için öğrencinin staj veya bitirme projesini de başarılı bir şekilde tamamlamış olması gerekmektedir. İlgili yönetmelik ve yönergeleri inceleyiniz. Nişantaşı Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-on-lisans-ve-lisans-egitim-ogretim-ve-sinav-yonetmeligi-1544216789.pdf Nişantaşı Üniversitesi 8. Yarıyılda İş Başında Mesleki Uygulamalar (İMU) Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/LRVV-nisantasi_universitesi_8._yariyilda_is_basinda_mesleki_uygulamalar_imu.pdf Nişantaşı Üniversitesi Diploma, Diploma Eki Ve Diğer Belgelerin Düzenlenmesine İlişkin Yönerge https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-diploma-diploma-eki-ve-diger-belgelerin-duzenlenmesine-iliskin-yonerge- 511959282.pdf Yükseklisans: Öğrencilerin mezuniyet hakkı elde edebilmesi için müfredatta yer alan derslerin tamamını başarıyla tamamlamış olması ve mezuniyet aşamasındaki genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekmektedir. Mezuniyet için öğrencinin bitirme projesini veya tezini de başarılı bir şekilde tamamlamış olması gerekmektedir. Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/lisansustu-egitim-ve-ogretim-yonetmeligi-1119485741.pdf Nişantaşı Üniversitesi Diploma, Diploma Eki Ve Diğer Belgelerin Düzenlenmesine İlişkin Yönerge https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-diploma-diploma-eki-ve-diger-belgelerin-duzenlenmesine-iliskin-yonerge- 511959282.pdf
Tam Zamanlı
Lisans Bölüm Başkanı: Doç.Dr. Zehra Dilistan Shipman Eposta: dilistan.shipman@nisantasi.edu.tr Telefon: +90(212)2101010 Adres: Neotech Kampüs, Maslak Mah., Taşyoncası Sok. No: 1V ve No: 1Y, 34398 Sarıyer/İstanbul Lisansüstü Ana Bilim Dalı Başkanı: Doç.Dr. Zehra Dilistan Shipman Eposta: dilistan.shipman@nisantasi.edu.tr Telefon: +90(212)2101010 Adres: Neotech Kampüs, Maslak Mah., Taşyoncası Sok. No: 1V ve No: 1Y, 34398 Sarıyer/İstanbul
Sektör ve üniversite iş birliği ile gerek ulusal gerekse uluslararası yiyecek sektörünün ihtiyaçlarını sürekli araştıran ve ders planlarını bu kapsamda güncelleyen bir bölüm olarak öğrencilerimizi yiyecek içecek sektörüne başarılı birer yönetici ve şef olarak yetiştiriyoruz. Yalnızca mutfak sanatları değil aynı zamanda yönetim, işletme, finans, muhasebe konularında da uzman öğrenciler ile öğrenim sürecinde verilen teorik bilgilerle birlikte Türkiye’deki en donanımlı eğitim mutfağı ile laboratuvar ortamında gerçekleştirilen uygulamalarla uluslararası mutfaklara hâkim, yenilikçi, yaratıcı şefler yetiştiriyoruz. Yurtdışındaki üniversiteler, özel sektör kuruluşları ve diğer eğitim kurumları ile gerçekleştirdiğimiz stratejik işbirlikleri ile öğrencilerimizin yurt dışında staj ve öğrenim deneyimi kazanmalarına yardımcı oluyoruz. Sekiz yarıyıl süren öğrenim süreci içerisinde öğrencilerimizin yedi yarıyılı tamamlamalarının ardından sekizinci yarıyılını tamamen sektörde iş başında mesleki uygulamalar kapsamında değerlendirmelerine ve mezuniyet öncesi iş tecrübesi kazanmalarına yönelik bir ders planı sunuyoruz.
0. Dönem | |||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
HAZ | İngilizce | İngılızce Hazırlık | İsteğe Bağlı | - | - | - | - | - | |
TMR | Türkçe | Türkçe Hazırlık | İsteğe Bağlı | - | - | - | - | - | |
Toplam | 0 | 0 | 0 | ||||||
1. Dönem | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
EARS101 | Türkçe | Araştırma ve Sunum Teknıklerı | Zorunlu | 2 | - | - | - | 2 | |
EATA191 | Türkçe | Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I | Zorunlu | 2 | - | - | - | 2 | |
EGST121 | Türkçe | Gastronomıye Gırış | Zorunlu | 3 | - | - | - | 3 | |
EGST123 | Türkçe | Yıyecek İçecek Tarıhı ve Kültürü | Zorunlu | 3 | - | - | - | 3 | |
EGST125 | Türkçe | Gıda Teknolojısı | Zorunlu | 3 | - | - | - | 3 | |
EYDL101 | İngilizce | İngılızce Yazma Becerılerı I | Zorunlu | 2 | - | - | - | 2 | |
EYDL103 | İngilizce | İngılızce Dıl Bılgısı I | Zorunlu | 2 | - | - | - | 2 | |
EYDL105 | İngilizce | İngılızce Okuma Anlama Becerılerı I | Zorunlu | 2 | - | - | - | 2 | |
Toplam | 19 | 0 | 0 | 19 | |||||
2. Dönem | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
EATA192 | Türkçe | Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II | Zorunlu | 2 | - | - | - | 2 | |
EGST102 | Türkçe | Hıjyen ve Sanıtasyon | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | 3 | |
EGST120 | Türkçe | Mutfak Uygulamalarına Gırış | Zorunlu | 3 | - | - | - | 3 | |
EYDL102 | İngilizce | İngılızce Yazma Becerılerı II | Zorunlu | 2 | - | - | - | 2 | |
EYDL104 | İngilizce | İngılızce Dıl Bılgısı II | Zorunlu | 2 | - | - | - | 2 | |
EYDL106 | İngilizce | İngılızce Okuma Anlama Becerılerı II | Zorunlu | 2 | - | - | - | 2 | |
Toplam | 13 | 2 | 0 | 14 | |||||
3. Dönem | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
ETRD201 | Türkçe | Türk Dılı I | Zorunlu | 2 | - | - | - | 2 | |
EYDL201 | İngilizce | İngılızce Yazma Becerılerı III | Zorunlu | 2 | - | - | - | 2 | |
EYDL203 | İngilizce | İngılızce Okuma Anlama Becerılerı III | Zorunlu | 2 | - | - | - | 2 | |
EYDL205 | İngilizce | İngılızce Dınleme Konuşma Becerılerı I | Zorunlu | 2 | - | - | - | 2 | |
Toplam | 8 | 0 | 0 | 8 | |||||
4. Dönem | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
EGST206 | Türkçe | Ekmek Üretımı ve Pastacılık | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | 3 | |
ETRD202 | Türkçe | Türk Dılı II | Zorunlu | 2 | - | - | - | 2 | |
EYDL202 | İngilizce | İngılızce Yazma Becerılerı IV | Zorunlu | 2 | - | - | - | 2 | |
EYDL204 | İngilizce | İngılızce Okuma Anlama Becerılerı IV | Zorunlu | 2 | - | - | - | 2 | |
EYDL206 | İngilizce | İngılızce Dınleme Konuşma Becerılerı II | Zorunlu | 2 | - | - | - | 2 | |
Toplam | 10 | 2 | 0 | 11 | |||||
5. Dönem | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
2019SEC-5.GST | Türkçe | 2019 Gastronomı ve Mutfak Sanatları 5.yarıyıl Seçmelı Derslerı | Seçmeli | 3 | - | - | - | 3 | |
EYDL301 | Türkçe | Meslekı İngılızce I | Zorunlu | 2 | - | - | - | 2 | |
Toplam | 5 | 0 | 0 | 5 | |||||
6. Dönem | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
2019SEC-6.GST | Türkçe | 2019 Gastronomı ve Mutfak Sanatları 6.yarıyıl Seçmelı Derslerı | Seçmeli | - | - | - | - | - | |
EYDL302 | Türkçe | Meslekı İngılızce II | Zorunlu | 3 | - | - | - | 3 | |
Toplam | 3 | 0 | 0 | 3 | |||||
7. Dönem | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
2019SEC-7.GST | Türkçe | 2019 Gastronomı ve Mutfak Sanatları 7.yarıyıl Seçmelı Derslerı | Seçmeli | - | - | - | - | - | |
EGST421 | Türkçe | İspanyol Mutfağı ve Uygulamaları | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | 3 | |
EYDL401 | İngilizce | Meslekı İngılızce III | Zorunlu | 4 | - | - | - | 2 | |
Toplam | 6 | 2 | 0 | 5 | |||||
8. Dönem | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
IMU | Türkçe | 8. YY İMU Seçmelı Derslerı | Seçmeli | 2 | 20 | - | - | 12 | |
Toplam | 2 | 20 | 0 | 12 | |||||
2019SEC-5.GST - 2019 Gastronomi ve Mutfak Sanatları 5.yarıyıl Seçmeli Dersleri | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
2019SEC-6.GST - 2019 Gastronomi ve Mutfak Sanatları 6.yarıyıl Seçmeli Dersleri | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
2019SEC-7.GST - 2019 Gastronomi ve Mutfak Sanatları 7.yarıyıl Seçmeli Dersleri | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
IMU - 8. YY İMU Seçmeli Dersleri | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
0. Dönem | |||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
HAZ | İngilizce | İngılızce Hazırlık | İsteğe Bağlı | - | - | - | - | - | |
TMR | Türkçe | Türkçe Hazırlık | İsteğe Bağlı | - | - | - | - | - | |
Toplam | 0 | 0 | 0 | ||||||
1. Dönem | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
EATA191 | Türkçe | Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I | Zorunlu | 2 | - | - | - | 2 | |
EGST123 | Türkçe | Yıyecek İçecek Tarıhı ve Kültürü | Zorunlu | 3 | - | - | - | 3 | |
EYDL191 | İngilizce | İngılızce I | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | 3 | |
Toplam | 7 | 2 | 0 | 8 | |||||
2. Dönem | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
EATA192 | Türkçe | Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II | Zorunlu | 2 | - | - | - | 2 | |
EGST104 | Türkçe | Mutfak Uygulamalarına Gırış | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | 3 | |
EGST112 | Türkçe | Hıjyen ve Sanıtasyon | Zorunlu | 2 | - | - | - | 2 | |
EYDL192 | İngilizce | İngılızce II | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | 3 | |
Toplam | 8 | 4 | 0 | 10 | |||||
3. Dönem | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
ETRD201 | Türkçe | Türk Dılı I | Zorunlu | 2 | - | - | - | 2 | |
Toplam | 2 | 0 | 0 | 2 | |||||
4. Dönem | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
EGST206 | Türkçe | Ekmek Üretımı ve Pastacılık | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | 3 | |
ETRD202 | Türkçe | Türk Dılı II | Zorunlu | 2 | - | - | - | 2 | |
Toplam | 4 | 2 | 0 | 5 | |||||
5. Dönem | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
2020SEC-5-GST | Türkçe | STF Gastronomı ve Muftak Sanatları 5 YY. Seçmelı Dersler | Seçmeli | - | - | - | - | - | |
Toplam | 0 | 0 | 0 | ||||||
6. Dönem | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
2020SEC-6-GST | Türkçe | STF Gastronomı ve Muftak Sanatları 6 YY. Seçmelı Dersler | Seçmeli | - | - | - | - | - | |
Toplam | 0 | 0 | 0 | ||||||
7. Dönem | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
2020SEC-7-GST | Türkçe | STF Gastronomı ve Muftak Sanatları 7 YY. Seçmelı Dersler | Seçmeli | - | - | - | - | - | |
Toplam | 0 | 0 | 0 | ||||||
8. Dönem | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
IMU | Türkçe | 8. YY İMU Seçmelı Derslerı | Seçmeli | 2 | 20 | - | - | 12 | |
Toplam | 2 | 20 | 0 | 12 | |||||
2020SEC-5-GST - STF Gastronomi ve Muftak Sanatları 5 YY. Seçmeli Dersler | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
2020SEC-6-GST - STF Gastronomi ve Muftak Sanatları 6 YY. Seçmeli Dersler | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
2020SEC-7-GST - STF Gastronomi ve Muftak Sanatları 7 YY. Seçmeli Dersler | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
IMU - 8. YY İMU Seçmeli Dersleri | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
0. Dönem | |||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
HAZ | İngilizce | İngılızce Hazırlık | İsteğe Bağlı | - | - | - | - | - | |
TMR | Türkçe | Türkçe Hazırlık | İsteğe Bağlı | - | - | - | - | - | |
Toplam | 0 | 0 | 0 | ||||||
1. Dönem | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
EATA191 | Türkçe | Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I | Zorunlu | 2 | - | - | - | 2 | |
EGST123 | Türkçe | Yıyecek İçecek Tarıhı ve Kültürü | Zorunlu | 3 | - | - | - | 3 | |
EYDL191 | İngilizce | İngılızce I | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | 3 | |
Toplam | 7 | 2 | 0 | 8 | |||||
2. Dönem | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
EATA192 | Türkçe | Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II | Zorunlu | 2 | - | - | - | 2 | |
EGST104 | Türkçe | Mutfak Uygulamalarına Gırış | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | 3 | |
EGST112 | Türkçe | Hıjyen ve Sanıtasyon | Zorunlu | 2 | - | - | - | 2 | |
EYDL192 | İngilizce | İngılızce II | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | 3 | |
Toplam | 8 | 4 | 0 | 10 | |||||
3. Dönem | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
ETRD201 | Türkçe | Türk Dılı I | Zorunlu | 2 | - | - | - | 2 | |
Toplam | 2 | 0 | 0 | 2 | |||||
4. Dönem | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
EGST206 | Türkçe | Ekmek Üretımı ve Pastacılık | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | 3 | |
ETRD202 | Türkçe | Türk Dılı II | Zorunlu | 2 | - | - | - | 2 | |
Toplam | 4 | 2 | 0 | 5 | |||||
5. Dönem | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
2020SEC-5-GST | Türkçe | STF Gastronomı ve Muftak Sanatları 5 YY. Seçmelı Dersler | Seçmeli | - | - | - | - | - | |
Toplam | 0 | 0 | 0 | ||||||
6. Dönem | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
2020SEC-6-GST | Türkçe | STF Gastronomı ve Muftak Sanatları 6 YY. Seçmelı Dersler | Seçmeli | - | - | - | - | - | |
Toplam | 0 | 0 | 0 | ||||||
7. Dönem | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
2020SEC-7-GST | Türkçe | STF Gastronomı ve Muftak Sanatları 7 YY. Seçmelı Dersler | Seçmeli | - | - | - | - | - | |
Toplam | 0 | 0 | 0 | ||||||
8. Dönem | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
IMU | Türkçe | 8. YY İMU Seçmelı Derslerı | Seçmeli | 2 | 20 | - | - | 12 | |
Toplam | 2 | 20 | 0 | 12 | |||||
2020SEC-5-GST - STF Gastronomi ve Muftak Sanatları 5 YY. Seçmeli Dersler | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
2020SEC-6-GST - STF Gastronomi ve Muftak Sanatları 6 YY. Seçmeli Dersler | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
2020SEC-7-GST - STF Gastronomi ve Muftak Sanatları 7 YY. Seçmeli Dersler | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
IMU - 8. YY İMU Seçmeli Dersleri | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |