Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | Kredi |
---|---|---|---|---|---|---|
EGST326 | Pastacılıkta Modelleme | Seçmeli Ders Grubu | 3 | 6 | 6.00 | 3.00 |
Lisans
Türkçe
Kutlama pastaları yapımını öğrenir ve gelişirler. Butik pastacılık akımını tanır ve tekniklerini öğrenirler.
-
1 | Pastacılık tarihi ve modelleme ile ilgili gelişmeleri bilir. |
2 | Şeker hamuru ile süsleme yapabilir. |
3 | Pastacılıkta modelleme ile ilgili olan araç ve gereçeleri kullanır. |
4 | Pastacılıkta üç boyutlu düşünebilme yeteneği gelişir. |
5 | Pasta süsleme sanatını icra eder. |
Birinci Öğretim
-
-
Pastacılıkta çeşitli stil ve teknikler, kuvertür çikolataların seçimi ve uygulanması, süsleme ve pasta dekorasyonu, çiçek yapımı, figür yapımı ve çikolata süslemesi, kalıp ve trüf çikolata yapımı
Hafta | Teorik | Uygulama | [OgretimYontemVeTeknikleri] | [OnHazirlik] |
---|---|---|---|---|
1 | Dönem Öngörüsü ve Pastacılık Tarihi | |||
2 | Sugarcraft Nedir? Tekniklerine Giriş, Ekipman ve Malzeme Tanımları, kullanım Alanları | |||
3 | Şeker Hamuru Yapım Teknikleri ve Çeşitleri. Marshmallow Yapım Teknikleri, Krokan Yapım Çeşitleri ve Jelibon Yapım Teknikleri | |||
4 | Şeker Hamuru Yapımı, Farklı Malzemeler ile Şeker Hamuru Yapımı, Marshmallowdan Şeker Hamuru Yapımı, Sade Marshmallow Yapımı, Farklı Reçete ile Marshmallow Yapımı, Fındık Krokan, Çam Fıstıklı Beyaz Krokan, Frambuazlı Jelibon, Limonlu Jelibon, Votkalı Jelibon | |||
5 | Uygun Kalıplama Kurabiye Yapımı, Süsleme Teknikleri ve Zencefilli Ekmek Ev Yapımı Teknikleri, Royal Buzlanma ve Sıkma Teknikleri | |||
6 | Cupcake ve Muffin Yapma Doldurma ve Süsleme Teknikleri. Ganaj, ButterCream Çeşitleri ve Frosting Yapımı, Cakepops Yapım Süsleme Teknikleri | |||
7 | Kutlama Pastaları Yapımı ve Teknikleri | |||
8 | Ara Sınav | |||
9 | Boyutlu Kutlama Pastaları Yapımı ve Teknikleri | |||
10 | Şeker Hamuru ile Pasta Dekorasyonu: İnsan - Hayvan Figür Yapımı | |||
11 | Şeker Hamuru ile Pasta Dekorasyonu: Yenilebilir Çiçek Yapımı ve Modelleme | |||
12 | Marzipan Badem Ezmesi Yapımı ve Teknikleri ve Çikolataya Giriş | |||
13 | Çikolata Yapım Teknikleri: Temperleme, Truffle Çeşitleri, Roche Çikolata Çeşitleri, Sıcak Çikolata Yapımı | |||
14 | Çikolata Yapım ve Süsleme Teknikleri: Kalıp Mulaj Çikolata Çeşitleri ve Teknikleri, Çikolata Dolguları, Çikolataya Şekil Verme ve Çikolatan Kutu Yapımı | |||
15 | Final |
-
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
-
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 14 | 2 | 28 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Gösterme | 14 | 1 | 14 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 7 | 2 | 14 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Ev Ödevi | 3 | 7 | 22 |
Toplam İş Yükü (saat) | 150 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | |
ÖÇ 1 | 1 | 1 | 1 | 3 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 3 | 5 |
ÖÇ 2 | 4 | 4 | 2 | 4 | 2 | 4 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 5 | 5 |
ÖÇ 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 2 | 1 | 1 | 1 | 5 | 5 |
ÖÇ 4 | 1 | 4 | 3 | 4 | 3 | 3 | 2 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 4 | 4 |
ÖÇ 5 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 5 | 5 |