GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
EGST326 Pastacılıkta Modelleme Seçmeli Ders Grubu 3 6 6.00 3.00

Lisans


Türkçe


Kutlama pastaları yapımını öğrenir ve gelişirler. Butik pastacılık akımını tanır ve tekniklerini öğrenirler.


-


1 Pastacılık tarihi ve modelleme ile ilgili gelişmeleri bilir.
2 Şeker hamuru ile süsleme yapabilir.
3 Pastacılıkta modelleme ile ilgili olan araç ve gereçeleri kullanır.
4 Pastacılıkta üç boyutlu düşünebilme yeteneği gelişir.
5 Pasta süsleme sanatını icra eder.

Birinci Öğretim


-


-


Pastacılıkta çeşitli stil ve teknikler, kuvertür çikolataların seçimi ve uygulanması, süsleme ve pasta dekorasyonu, çiçek yapımı, figür yapımı ve çikolata süslemesi, kalıp ve trüf çikolata yapımı


Hafta Teorik Uygulama [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 Dönem Öngörüsü ve Pastacılık Tarihi
2 Sugarcraft Nedir? Tekniklerine Giriş, Ekipman ve Malzeme Tanımları, kullanım Alanları
3 Şeker Hamuru Yapım Teknikleri ve Çeşitleri. Marshmallow Yapım Teknikleri, Krokan Yapım Çeşitleri ve Jelibon Yapım Teknikleri
4 Şeker Hamuru Yapımı, Farklı Malzemeler ile Şeker Hamuru Yapımı, Marshmallowdan Şeker Hamuru Yapımı, Sade Marshmallow Yapımı, Farklı Reçete ile Marshmallow Yapımı, Fındık Krokan, Çam Fıstıklı Beyaz Krokan, Frambuazlı Jelibon, Limonlu Jelibon, Votkalı Jelibon
5 Uygun Kalıplama Kurabiye Yapımı, Süsleme Teknikleri ve Zencefilli Ekmek Ev Yapımı Teknikleri, Royal Buzlanma ve Sıkma Teknikleri
6 Cupcake ve Muffin Yapma Doldurma ve Süsleme Teknikleri. Ganaj, ButterCream Çeşitleri ve Frosting Yapımı, Cakepops Yapım Süsleme Teknikleri
7 Kutlama Pastaları Yapımı ve Teknikleri
8 Ara Sınav
9 Boyutlu Kutlama Pastaları Yapımı ve Teknikleri
10 Şeker Hamuru ile Pasta Dekorasyonu: İnsan - Hayvan Figür Yapımı
11 Şeker Hamuru ile Pasta Dekorasyonu: Yenilebilir Çiçek Yapımı ve Modelleme
12 Marzipan Badem Ezmesi Yapımı ve Teknikleri ve Çikolataya Giriş
13 Çikolata Yapım Teknikleri: Temperleme, Truffle Çeşitleri, Roche Çikolata Çeşitleri, Sıcak Çikolata Yapımı
14 Çikolata Yapım ve Süsleme Teknikleri: Kalıp Mulaj Çikolata Çeşitleri ve Teknikleri, Çikolata Dolguları, Çikolataya Şekil Verme ve Çikolatan Kutu Yapımı
15 Final

-



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

-


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 14 2 28
Derse Katılım 14 3 42
Gösterme 14 1 14
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 7 2 14
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 14 2 28
Ev Ödevi 3 7 22
Toplam İş Yükü (saat) 150

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
ÖÇ 1 1 1 1 3 2 1 1 1 1 1 1 1 2 3 5
ÖÇ 2 4 4 2 4 2 4 2 1 1 1 1 1 1 5 5
ÖÇ 3 4 3 4 4 3 3 3 1 1 2 1 1 1 5 5
ÖÇ 4 1 4 3 4 3 3 2 2 1 1 1 1 1 4 4
ÖÇ 5 4 4 3 4 3 4 3 3 1 1 1 1 1 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek