GERİ DÖN

Lisans Programları


Diş Hekimliği Fakültesi - Diş Hekimliği - - Diş Hekimliği



Program Tanımları

Nişantaşı Diş Hekimliği Fakültesi 2021 yılında kurulmuştur. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında ilk öğrencileri ile 2022-2023 yılında da İngilizce programı öğrencileri ile eğitime başlamıştır.

Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan öğrencilere Diş Hekimliği alanında lisans - yüksek lisans derecesi verilir, diş hekimi unvanı alırlar (Dt)

Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Diş Hekimliği alanında lisans yüksek lisans derecesi ve Diş Hekimi ünvanı almaya hak kazanmaktadırlar.

Bu programa kabul edilebilmek için lise eğitimini tamamlayarak diploma almış olmak ve Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) yeterli puan almış olmak gerekmektedir. Programa sayısal puan türüne ve Yüksek Öğretim Kurulu tarafından belirlenen koşullara göre öğrenci kabul edilir. Yabancı uyruklu öğrenciler Üniversite Senatosu tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda kabul edilir.

Öğrenciler, daha önce kayıt oldukları yükseköğretim kurumlarından veya denkliği kabul edilmiş bir kuruluştan almış ve başarmış oldukları derslerden muaf olmak için başvuruda bulunabilirler. Türk Yüksek Öğretim Kurumları’nda önceki örgün öğrenmenin tanınması, yatay ve kurum içindeki geçişler Yüksek Öğretim Kurumu’nun belirlemiş olduğu “Yüksek Öğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında gerçekleşir

Bilgi : Mezun diş hekimi ağız ve diş sağlığına ilişkin normal, anormal ve patolojik yapıları ve işlevlerini derinlemesine öğrenir. Diş hekimliği mesleğinin gerektirdiği temel ve güncel bilgilere sahiptir. Klinik aşamasında bu bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgilerle bütünleştirir. Beceri : Mezun diş hekimi öğrendiklerini bütüncül bir yaklaşımla meslek pratiğinde uygular. Bilgilerin doğruluğunu, güvenilirliğini ve geçerliliğini değerlendirebilir. Tanıya sistematik yaklaşım gösterebilir. Doğru tanı ve tedavi planı ile hastalar için optimum bakım uygular. Diş hekimliği tedavisinde kullanılan tüm teknolojik araçların kullanılmasında sorumluluk alır. Tutum : Diş hekimliği ile ilgili klinik uygulamaları bağımsız yürütür. Rutin uygulamalarda ya da gelişebilecek olağanüstü durumlarda tek başına sorumluluk alır, planlar ve yönetir. Yaşam boyu öğrenme ilkesini benimseyerek; sürekli profesyonel gelişimine katkı sağlayacak ulusal ve uluslararası akademik çalışmalara katılır, yazılı, sözlü ve görsel olarak meslektaşları ile bilgi alışverişinde bulunur. Kanıta dayalı diş hekimliği bilgilerini takip eder ve edindiği güncel bilgileri ulusal değerler ve ülke gerçekleri çerçevesinde toplumun yararına olacak şekilde meslek pratiğinde kullanır. Diş hekimliği alanının gerektirdiği düzeyde bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. Toplumsal düzeyde koruyucu programlarda görev ve sorumluluk alır, hasta odaklı, insan haklarına uygun, sağlık ekonomisi ile uyumlu bir yaklaşımla çağdaş tedavi yöntemlerini uygulayarak sağlığın korunmasını ve geliştirilmesini sağlar. Toplumsal sorumluluk proje ve etkinlikleri düzenleyebilir ve bunları uygulayabilir. Mesleğinin gerektirdiği etik kurallar ve yasal sorumluluklarını bilir. Ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin sunumu ve yönetiminde; ekip çalışması, liderlik, risk yönetimi, hasta güvenliği, sosyal hakların korunması , AKTS kalite süreç yönetimi, kişisel gelişim, çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği, konularında bilgi sahibidir. Klinik yönetimi, yardımcı personel eğitimi, mesleki hastalıklardan korunma yöntemleri konularında gerekli uygulamaları yapar

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi üstün nitelikli, etik kurallara bağlı, toplumun ağız-diş sağlığının korunmasında ve tedavisinde gerekli tüm uygulamaları en üst düzeyde yürütebilecek bilgi ve beceriye sahip diş hekimleri yetiştirerek toplumun nitelikli ağız diş sağlığı hizmetini almasını sağlamaktır. Diş hekimliği alanında yaşanan teknolojik gelişmeleri yakından izleyerek nitelikli eğitim faaliyetleri gerçekleştiren, toplum ağız diş sağlığını ön planda tutan ve koruyan, özgün akademik araştırmalarla bu hedefleri gerçekleştiren, uluslararası alanda tanınmış lider bir fakülte olmaktır.  Lisans eğitim programının amacı ağız diş çene sağlığının korunması, hastalıkların tanı ve tedavisi ile ilgili gerekli güncel bilgi, beceri ve tutuma sahip, etik ve hukuki kurallara uyan, mesleki sorumluluklarını etkili ve güvenli bir şekilde yerine getiren, hastanın tüm sorunlarının bir arada değerlendirilmesinde yeterlilik kazanarak bağımsız çalışma pratiğinde ve bağımsız öğrenmede başarılı, sürekli eğitimin önemine inanan uluslararası standartlara sahip diş hekimi yetiştirmek teşhis ve tedavi alanında lider olmak. Vakıf Üniversiteleri Diş Hekimliği Fakülteleri arasında lider fakülte olmak, ADEE (Association for Dental Education in Europe) ve DUÇEP kriterlerine göre yeniden yapılandırılmış, TYYÇ ile uyumlandırılmış eğitim programının uygulanmasının ve sürekli geliştirilmesinin sürdürülmesini sağlamak.

Ağız ve diş sağlığı problemlerinde tanı koyarak tedavi uygulamaktadırlar. Diş hekimleri; devlet ve üniversite hastanelerinde, özel hastanelerde, diş protez laboratuvarlarında, özel kliniklerde, ağız ve diş sağlığı merkezlerinde ve diş hastanelerinde istihdam olanağına sahiptir. Ayrıca kendi muayenehanelerini açarak da çalışabilirler. Akademisyen olmak isteyen diş hekimleri mezuniyet sonrası eğitimlerine devam ederek üniversitelerde çalışabilmektedir.

Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Diş Hekimliği alanında "lisans ve yüksek lisans derecesi" (Bachelor's and Master's Degree) almaya hak kazanmaktadırlar. Akademik Doktora Programları ve Uzmanlık DUS sınavlarına başvurabilirler

Sınavlar 100 tam not üzerinden değerlendirilir. Yıl sonu başarı notu; yıl içi not ortalamasının % 40'ı ile, yıl sonu sınav notunun % 60'ının toplanması sonucunda elde edilen nottur. Ölçme ve değerlendirme yöntemleri: Ara Sınav, Final Sınavı, Sözlü Sınav, Kısa Sınav, gibi teorik yöntemlerle ve Uygulamalı Sınavlar ile gerçekleştirilir. Öğrencinin bir dersi başarıyla tamamlayabilmesi için yapması gereken çalışmaların tümü (teorik ders, uygulama, seminer, bireysel çalışma, sınavlar, ödevler vb.) Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) ile ifade edilir. AKTS öğrenci merkezli, öğrencinin iş yüküne dayalı bir kredi sistemidir. Öğrenci her yarıyılda en az 30 AKTS'lik ders almakla yükümlüdür. Öğrenci mezun olduğunda başarı durumu AKADEMİK ORTALAMA ile belirlenir. Öğrencinin mezun olabilmesi için, ders programındaki asgari 300 AKTS kredisine sahip olan tüm derslerini başarmış olması, genel not ortalamasının 100 üzerinden en az 60 olması gerekmektedir.

Diş Hekimliği Programından mezun olacak öğrencinin belirlenmiş olan koşulları yerine getirmesi gerekir. Buna göre programda öngörülen dersleri, bunların uygulamalarını ve klinik stajları başarı ile tamamlayan ve toplamda en az 300 AKTS kredisi almış olan öğrenciler Diş Hekimliği Diploması almaya hak kazanır. Mezuniyet başarı derecesi genel ağırlıklı puan ortalaması ile belirlenir.

Tam Zamanlı

DEKAN Prof. Dr. F. BETUL TUNCELLİ DEKAN YARDIMCISI DR. BURÇİN KARATAŞLI, DR. HANDE BACAK , İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Taşyoncası Sok. No: 1V & No1Y Maslak 1453 Neo-Tech Kampüs Sarıyer /İstanbul Tel:+90 2122101010-2043

Fakültemizde Klinik Bölümler ve Temel Bilkimler Bölümleri, Klinik Bilimler Bölümünde Ağız Diş ve Çene Cerrahisi, Protetik Diş Tedavisi, Restoratif Diş Tedavisi, Ağız Diş ve Çene Radyolojisi, Endodonti, Çocuk Dişleri, Ortodonti ve Periodontoloji olmak üzere toplam 8 anabilim dalı mevcuttur. Kuramsal eğitim 3 büyük ve 30´dan fazla küçük derslikte yüz yüze veya online (hibrid-senkron uzaktan + yüzyüze) olarak verilmektedir. Dersliklerin hemen tamamında internet erişimli bilgisayarlar, projeksiyon cihazı, ses düzeni gibi tüm teknolojik olanaklar mevcuttur. 70 öğrencilik preklinik uygulama laboratuvarı ve bir adet sanal gerçeklik simülasyon ünitesi bulunmaktadır.


Program Çıktıları

1 Dental ve tıbbi acil durumlar ile riskli ve öncelikli durumları saptayabilecek bilgiye sahiptir.
2 Güncel ve kanıta dayalı bilimsel bilgiye uygun araç gereçler ile ulaşarak eleştirel ve analitik bakış açısı ile yorumlar.
3 Belirti ve bulguları uygun şekilde değerlendirilip,hastalık ve durumlarla ilişkilendirerek tanı,tedavi ve sevk süreçlerini yönetir.
4 Toplumun sağlık düzeyinin iyileştirilmesine yönelik olarak çalışan birey veya gruplarla iletişim ve iş birliği içindedir.
5 Diğer sağlık çalışanları ile uyum içerisinde, ekibin başarısını ön planda tutarak etkin bir şekilde ekip çalışması yapar
6 Hastadan elde ettiği verileri tıp ve diş hekimliği kuramsal bilgileriyle birlikte değerlendirerek sistematik bir tedavi planı oluşturur.
7 Mesleğiyle ilgili uygulama, araştırma, öğrenme ve yönetimsel süreçleri bilişim teknolojilerinden de yararlanarak yürütür.
8 Bilgi ve becerilerini geliştirmeye sürekli olarak açıktır ve yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinmiştir.
9 Hastalar ve yakınları ile sosyal ve kültürel farkları gözeterek karşılıklı güven, anlayış ve saygı temelinde iletişim oluşturur.
10 Meslektaşları ve diğer sağlık çalışanları ile etkili ve doğru biçimde yazılı ve sözlü iletişim kurar.
11 Toplum sağlığını gözeterek önleyici ve koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmeti sunar.
12 Görev ve sorumluluklarını bilir, etik ve insani değerleri gözeterek mesleğini yapar.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Müfredat

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar

2021-2022 Diş Müfredatı

Program Çıktıları

1 Dental ve tıbbi acil durumlar ile riskli ve öncelikli durumları saptayabilecek bilgiye sahiptir.
2 Güncel ve kanıta dayalı bilimsel bilgiye uygun araç gereçler ile ulaşarak eleştirel ve analitik bakış açısı ile yorumlar.
3 Belirti ve bulguları uygun şekilde değerlendirilip,hastalık ve durumlarla ilişkilendirerek tanı,tedavi ve sevk süreçlerini yönetir.
4 Toplumun sağlık düzeyinin iyileştirilmesine yönelik olarak çalışan birey veya gruplarla iletişim ve iş birliği içindedir.
5 Diğer sağlık çalışanları ile uyum içerisinde, ekibin başarısını ön planda tutarak etkin bir şekilde ekip çalışması yapar
6 Hastadan elde ettiği verileri tıp ve diş hekimliği kuramsal bilgileriyle birlikte değerlendirerek sistematik bir tedavi planı oluşturur.
7 Mesleğiyle ilgili uygulama, araştırma, öğrenme ve yönetimsel süreçleri bilişim teknolojilerinden de yararlanarak yürütür.
8 Bilgi ve becerilerini geliştirmeye sürekli olarak açıktır ve yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinmiştir.
9 Hastalar ve yakınları ile sosyal ve kültürel farkları gözeterek karşılıklı güven, anlayış ve saygı temelinde iletişim oluşturur.
10 Meslektaşları ve diğer sağlık çalışanları ile etkili ve doğru biçimde yazılı ve sözlü iletişim kurar.
11 Toplum sağlığını gözeterek önleyici ve koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmeti sunar.
12 Görev ve sorumluluklarını bilir, etik ve insani değerleri gözeterek mesleğini yapar.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
HAZ İngilizce İngılızce Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
TMR Türkçe Türkçe Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
Toplam 0 0 0
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EATA191 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I Zorunlu 2 - - 3 2
EDIS101 Türkçe Dış Morfolojısı Zorunlu 1 3 - 3 2
EDIS103 Türkçe Manıpülasyon Zorunlu 1 3 - 3 2
EDIS105 Türkçe Latınce ve Tıbbı Termınolojı Zorunlu 2 - - 2 2
EDIS107 Türkçe Tıbbı Bıyolojı ve Genetık Zorunlu 2 - - 2 2
EDIS109 Türkçe Bıyokımya Zorunlu 2 2 - 4 3
EDIS111 Türkçe Davranış Bılımlerı Zorunlu 1 - - 1 1
EDIS113 Türkçe Dış Hekımlığı Tarıhı Zorunlu 1 - - 2 1
EDIS115 Türkçe Materyal Bılgısı I Zorunlu 1 - - 2 1
ETRD101 Türkçe Türk Dılı I Zorunlu 2 - - 2 2
EYDL191 İngilizce İngılızce I Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 17 10 0 30 21
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EATA192 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II Zorunlu 2 - - 3 2
EDIS102 Türkçe Protez I Zorunlu 1 3 - 3 3
EDIS104 Türkçe Restoratıf I Zorunlu 1 3 - 3 3
EDIS106 Türkçe Anatomı I Zorunlu 1 2 - 2 2
EDIS108 Türkçe Hıstolojı I Zorunlu 2 1 - 2 3
EDIS110 Türkçe Fızyolojı I Zorunlu 1 2 - 2 2
EDIS112 Türkçe Bıyoıstatıstık Zorunlu 1 - - 2 1
EDIS114 Türkçe Deontolojı ve Etık Zorunlu 1 - - 2 1
EDIS116 Türkçe İlk Yardım Zorunlu 2 - - 3 2
ETRD102 Türkçe Türk Dılı II Zorunlu 2 - - 2 2
EYDL192 İngilizce İngılızce II Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 16 13 0 30 24
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2021SEC-3-DIS Türkçe DIS Dış Hekımlığı 3. YY. Seçmelı Dersler Seçmeli 2 - - 2 2
EDIS201 Türkçe Protez II Zorunlu 2 3 - 6 4
EDIS203 Türkçe Restoratıf II Zorunlu 1 3 - 6 3
EDIS205 Türkçe Anatomı II Zorunlu 1 2 - 2 2
EDIS207 Türkçe Fızyolojı II Zorunlu 1 2 - 2 2
EDIS209 Türkçe Hıstolojı II Zorunlu 1 2 - 2 2
EDIS211 Türkçe Mıkrobıyolojı Zorunlu 1 2 - 4 2
EYDL295 Türkçe İngılızce III Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 11 16 0 30 20
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EDIS202 Türkçe Endodontı Zorunlu 1 3 - 4 3
EDIS204 Türkçe Perıodontolojı ve Pedodontı Zorunlu 2 - - 4 2
EDIS206 Türkçe İmmunolojı Zorunlu 2 - - 3 2
EDIS208 Türkçe Ağız Hıstolojısı ve Embrıyolojısı Zorunlu 2 - - 3 2
EDIS210 Türkçe Baş ve Boyun Anatomısı Zorunlu 1 2 - 4 2
EDIS212 Türkçe Dental Anestezı Zorunlu 1 - - 2 1
EDIS214 Türkçe Ağız, Dış ve Çene Radyolojısı I Zorunlu 1 - - 2 1
EDIS216 Türkçe Klınığe Gırış Zorunlu 1 - - 3 1
EYDL296 Türkçe Meslekı İngılızce Zorunlu 3 - - 5 3
Toplam 14 5 0 30 17
5. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EDIS301 Türkçe Farmakolojı Zorunlu 1 2 - 2 2
EDIS303 Türkçe Patolojı Zorunlu 1 2 - 2 2
EDIS305 Türkçe Koruyucu Hekımlık Zorunlu 1 - - 1 1
EDIS307 Türkçe Materyal Bılgısı II Zorunlu 1 - - 1 1
EDIS309 Türkçe Ağız, Dış ve Çene Radyolojısı II Zorunlu 1 3 - 3 2
EDIS311 Türkçe Cerrahı I Zorunlu 1 3 - 3 2
EDIS313 Türkçe Endodontı I Zorunlu 1 3 - 3 2
EDIS315 Türkçe Ortodontı I Zorunlu 1 3 - 3 2
EDIS317 Türkçe Pedodontı I Zorunlu 1 3 - 3 2
EDIS319 Türkçe Restoratıf Dış Tedavısı I Zorunlu 1 3 - 3 2
EDIS321 Türkçe Protez III Zorunlu 2 3 - 3 2
EDIS323 Türkçe Perıdontolojı I Zorunlu 1 3 - 3 2
Toplam 13 28 0 30 22
6. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EDIS302 Türkçe Ağız İmmunolojısı ve İmmunopatolojısı Zorunlu 2 - - 3 2
EDIS304 Türkçe Araştırma Metodolojısı Zorunlu 1 - - 1 1
EDIS306 Türkçe Dış Hekımlığınde Klınık Bıyokımya Zorunlu 1 2 - 2 2
EDIS308 Türkçe Ağız , Dış ve Çene Radyolojısı III Zorunlu 1 3 - 3 2
EDIS310 Türkçe Cerrahı II Zorunlu 1 3 - 3 2
EDIS312 Türkçe Endodontı II Zorunlu 1 3 - 3 2
EDIS314 Türkçe Ortodontı II Zorunlu 1 3 - 3 2
EDIS316 Türkçe Pedodontı II Zorunlu 1 3 - 3 2
EDIS318 Türkçe Restoratıf Dış Tedavısı II Zorunlu 1 3 - 3 2
EDIS320 Türkçe Protez IV Zorunlu 1 3 - 3 2
EDIS322 Türkçe Perıodontolojı II Zorunlu 1 3 - 3 2
Toplam 12 26 0 30 21
7. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EDIS401 Türkçe Oral Patolojı Zorunlu 1 2 - 3 2
EDIS403 Türkçe Oral İmplantolojı Zorunlu 1 3 - 3 2
EDIS405 Türkçe Cerrahı III Zorunlu 1 3 - 3 2
EDIS407 Türkçe Dış Hekımlığı Radyolojısı Zorunlu 1 3 - 3 2
EDIS409 Türkçe Endodontı III Zorunlu 1 3 - 3 2
EDIS411 Türkçe Restoratıf Dış Tedavısı III Zorunlu 1 3 - 3 2
EDIS413 Türkçe Ortodontı III Zorunlu 1 3 - 3 3
EDIS415 Türkçe Pedodontı III Zorunlu 1 3 - 3 2
EDIS417 Türkçe Perıodontolojı III Zorunlu 1 3 - 3 2
EDIS419 Türkçe Protez V Zorunlu 1 3 - 3 2
Toplam 10 29 0 30 21
8. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2021SEC-8-DIS Türkçe DIS Dış Hekımlığı 8. YY. Seçmelı Dersler Seçmeli 2 - - 2 2
EDIS402 Türkçe Klınık Farmakolojı Zorunlu 1 2 - 2 2
EDIS404 Türkçe Cerrahı IV Zorunlu 1 3 - 3 2
EDIS408 Türkçe Ağız, Dış ve Çene Radyolojısı IV Zorunlu 1 3 - 3 2
EDIS410 Türkçe Endodontı IV Zorunlu 1 3 - 4 2
EDIS412 Türkçe Ortodontı IV Zorunlu 1 3 - 3 2
EDIS414 Türkçe Pedodontı IV Zorunlu 1 3 - 3 2
EDIS416 Türkçe Perıdontolojı IV Zorunlu 1 3 - 3 2
EDIS418 Türkçe Protez VI Zorunlu 1 3 - 4 2
EDIS420 Türkçe Restoratıf Dış Tedavısı IV Zorunlu 1 3 - 3 2
Toplam 11 26 0 30 20
9. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EDIS501 Türkçe Multıdısıplıner Klınık I Zorunlu - - - 22 -
EDIS503 Türkçe Adlı Dış Hekımlığı Zorunlu 1 - - 2 1
EDIS505 Türkçe Bıtırme Tezı I Zorunlu - - - 6 -
Toplam 1 0 0 30 1
10. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EDIS502 Türkçe Multıdısıplıner Klınık II Zorunlu - - - 22 -
EDIS504 Türkçe Muayene Yönetımı ve Ergoterapı Zorunlu 1 - - 2 1
EDIS506 Türkçe Bıtırme Tezı II Zorunlu - - - 6 -
Toplam 1 0 0 30 1
2021SEC-3-DIS - DIS Diş Hekimliği 3. YY. Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EDIS213 Türkçe Beslenme Seçmeli 2 - - 2 2
EDIS215 Türkçe Gastronomı Seçmeli 2 - - 2 2
EDIS217 Türkçe Dış Hekımlığınde Bılışım Teknolojılerı Seçmeli 2 - - 2 2
2021SEC-8-DIS - DIS Diş Hekimliği 8. YY. Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EDIS422 Türkçe Dış Hekımlığınde Yapay Zeka Seçmeli 2 - - 2 2
EDIS424 Türkçe Dış Hekımlığınde Kodlama Seçmeli 2 - - 2 2