GERİ DÖN

Önlisans Programları


Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - Ağız ve Diş Sağlığı - - Ağız ve Diş Sağlığı



Program Tanımları

Ağız ve Diş Sağlığı Programı 2013'te kurulmuş olup Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde faaliyetlerini sürdürmektedir. öğrenci almaya başlamıştır. Program ilk öğrencilerini 2013-2014 eğitim- öğretim yılında kabul etmiş, ilk mezunlarını 2015’te vermiştir.

Derece: Ağız ve Diş Sağlığı Önlisans Diploması Unvan: Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri

Önlisans Derecesi (EQF-LLL 5. Düzey)

TC Vatandaşları : Programa, TYT puan türüne göre merkezi yerleştirme ile öğrenci alınmaktadır. ÖSYM tarafından programa yerleştirilen öğrencilerin, ilan edilen kayıt tarihlerinde, mali yükümlülüklerini tamamlayarak kesin kayıt yapƨrmaları gerekmektedir. Yabancı Uyruklular: Yabancı uyruklu öğrenciler Üniversite Senatosu tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda kabul edilir. Lütfen ilgili web sayfasını inceleyiniz. https://international.nisantasi.edu.tr/sayfa/prospective-students-673674 Yatay Geçiş: Yurt içi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencinin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yapacağı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Lüfen ilgili mevzuatı inceleyiniz. Nişantaşı Üniversitesi Önlisans ve Lisans Öğretimi Yatay Geçiş Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/TYTM-5-_onlisans_ve_lisans_ogretimi_yatay_gecis_yonergesi_-_23.10.2013.pdf Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=13948&MevzuatTur=7&MevzuatTerƟp=5, Değişim Öğrencileri: Üniversite tarafıdan onaylanmış ve bir anlaşma ile çerçevesi belirlenmiş öğrenci değişim programları kapsamında yurtiçi ve yurtdışından gelen öğrenciler programda verilen dersleri alabilirler.

Öğrencilerin önceki öğrenim ve kazanımları, “İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Önceden Kazanılmış Yeterliliklerin Tanınması, Ders Eşdeğerlik ve İntibak Esasları Yönergesi” ne uygun olarak tanınabilir ve bu doğrultuda gerekli derslerden muafiyet sağlanabilir. Yönergeye ulaşmak için link: https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/onceden-kazanilmis-yeterliliklerin-taninmasi-ders-esdegerlik-ve-intibak-esaslari-yonergesi40120395.pdf

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları, “Mezuniyet Koşulları” bölümünde açıklandığı gibidir.

Vizyon: Ağız ve Diş Sağlığı Programının vizyonu, öğrencilere modern ağız ve diş sağlığı teknikleri alanında sağlam bir temel sağlayarak, sağlık sektöründe uzmanlaşmış ve etik değerlere sahip bireyler yetiştirmektir. Misyon: Ağız ve Diş Sağlığı Programının misyonu, öğrencilere ağız ve diş anatomisi, tedavi teknikleri, cihaz kullanımı ve hasta bakımı konularında kapsamlı bir eğitim sunarak, sağlık hizmetlerinde kaliteli ağız ve diş sağlığı hizmetleri sunacak nitelikli teknisyenler yetiştirmektir. Amaç/Hedefler: Öğrencilere ağız ve diş sağlığı alanında temel teorik bilgi ve pratik beceriler kazandırmak. Öğrencilerin diş tedavisi için kullanılan cihazları etkin bir şekilde kullanabilmelerini sağlamak. Öğrencilerin hasta güvenliği, gizliliği ve etik değerler konusunda bilinçlenmelerini sağlamak. Öğrencilerin ağız ve diş sağlığı teknolojilerindeki gelişmeleri takip edebilme yeteneklerini geliştirmek. Mezunların sağlık sektöründe ağız ve diş sağlığı teknisyeni olarak çalışabilecekleri niteliklere sahip olmalarını sağlamak. Genel Bilgi: Ağız ve Diş Sağlığı Programı, önlisans düzeyinde sağlık sektörüne yönelik bir eğitim programıdır. Program, öğrencilere ağız ve diş sağlığı tedavisi tekniklerini, cihaz kullanımını, hasta bakımını ve etik ilkeleri öğretir. Mezunlar, diş hekimlerinin yanında çalışabilecekleri gibi, diş kliniklerinde, ağız ve diş sağlığı merkezlerinde veya diş malzeme ve ekipmanlarının üreticisi veya satıcısı olan kuruluşlarda da iş bulabilirler.

Bu programdan mezun olan öğrenciler hastanelerde Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri olarak çalışabilmektedir. Mezunlar; diş laboratuvarlarında, diş kliniklerinde, hastanelerin diş sağlığı ile ilgili birimlerinde ve diş sağlığı konusunda teknik donanım sağlayan işletmelerde çalışabilirler. Ayrıca mezunlarımızın dikey geçiş sınavına girerek Sağlık İdaresi ve Sağlık Yönetimi lisans bölümlerine geçiş yapma hakkı bulunmaktadır.

Bu programdan mezun olan öğrenciler hastanelerde Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri olarak çalışabilmektedir. Mezunlar; diş laboratuvarlarında, diş kliniklerinde, hastanelerin diş sağlığı ile ilgili birimlerinde ve diş sağlığı konusunda teknik donanım sağlayan işletmelerde çalışabilirler. Ayrıca mezunlarımızın dikey geçiş sınavına girerek Sağlık İdaresi ve Sağlık Yönetimi lisans bölümlerine geçiş yapma hakkı bulunmaktadır. Program mezunları ÖSYM tarafndan her yıl düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile ilgili 4 yıllık (lisans) bölümlerine yerleşebilirler. Dikey geçiş yapılabilecek ilgili lisans bölümlerinin listesine ÖSYM DGS Kılavuzu’ndan ulaşabilirsiniz. https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2023/DGS/tablo2_29052023.pdf

Dönem başında ilgili derse kayıt yapƨran öğrencilerin dönem sonu sınavına girebilmesi için teorik derslerin en az %70`ine, uygulamalı derslerin ise en az % 80’ine devam etmiş olmaları gerekmektedir. Öğrenciler, her ders için ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb. gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı % 40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Her dersin ölçme ve değerlendirme ölçütleri için Müfredat’ta (aşağıda) yer alan ders ismini tıklayabilirsiniz. İlgili yönetmelik ve yönergeleri inceleyebilirsiniz. Nişantaşı Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-on-lisans-ve-lisans-egitim-ogretim-ve-sinav-yonetmeligi-1544216789.pdf Sınav ve Başarı Değerlendirme Sistemi Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/04S2-2-_sinav_ve_basari_degerlendirme_sistemi_yonergesi_23.06.2015.pdf Nişantaşı Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-yabanci-diller-bolumu-egitim-ogretim-ve-sinav-yonergesi-1692554390.pdf Nişantaşı Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama Ve Araşƨrma Merkezi (Nişantaşı Tömer) Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-turkce-ogretimi-uygulama-ve-arastırma-merkezi-nisantasi-tomer-egitimogretim-ve-sinav-yonergesi-676221518.pdf

Öğrencilerin mezuniyet hakkı elde edebilmesi için müfredatta yer alan derslerin (toplam en az 120 AKTS karşılığı) tamamını başarıyla tamamlamış olması ve mezuniyet aşamasındaki genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekmektedir. Mezuniyet için öğrencinin Ağız ve Diş Sağlığı Klinik Uygulamaları dersini de (aşağıdaki Müfredatı inceleyiniz) başarılı bir şekilde tamamlamış olması gerekmektedir. İlgili yönetmelik ve yönergeleri inceleyebilirsiniz. İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-on-lisans-ve-lisans-egitim-ogretim-ve-sinav-yonetmeligi-1544216789.pdf İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Diploma, Diploma Eki Ve Diğer Belgelerin Düzenlenmesine İlişkin Yönerge https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-diploma-diploma-eki-ve-diger-belgelerin-duzenlenmesine-iliskin-yonerge-511959282.pdf

Tam Zamanlı

Program Başkanı: Öğr. Gör. Büşra BAYAR Eposta: busra.bayar@nisantasi.edu.tr Telefon: +90(212)2101010 Adres: Neotech Kampüs, Maslak Mah., Taşyoncası Sok. No: 1V ve No: 1Y, 34398 Sarıyer/İstanbul

Bu programdan mezun olan öğrenciler diş laboratuvarlarında, diş kliniklerinde, hastanelerin diş sağlığı ile ilgili birimlerinde ve diş sağlığı konusunda teknik donanım sağlayan işletmelerde çalışabilirler. Bu programdan mezun olanlar bireysel çalışma imkânına sahip olmayıp diş kliniklerinde, hastanelerin diş sağlığı ile ilgili birimlerinde veya kamu kuruluşlarında çalışabilirler. Ayrıca mezunlarımızın dikey geçiş sınavına girerek sağlık idaresi, sağlık kurumları işletmeciliği, sağlık kurumları yöneticiliği ve sağlık yönetimi programlarında lisans tamamlama hakkı bulunmaktadır. Mesleki uygulama derslerinde laboratuvarda alanında uzman hocalarla birlikte uygulama yapabilmekte ve de hasta muayene kayıt sistemleri dersinde diş polikliniklerinde kullanılan programları öğrenmektedirler.


Müfredat

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar

2022-2023 Müfredatı-ADS

Program Çıktıları

1 Ağız ve Diş Sağlığı alanında eğitim alan öğrenciler alanında kullanılan mesleki kavramlara, kuramlara ve uygulamalara etkin bir biçimde hâkim olabilir.
2 Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak, verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilmek
3 Alanı ile ilgili mesleki ortam ve araçları kullanarak tasarım yapabilmek, plan ve proje gerçekleştirme becerisine sahip olmak.
4 Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi alarak sorumluluk alabilmek.
5 Ağız ve Diş Sağlığı alanındaki temel kavramları anlama, Ağız ve Diş Sağlığı alanında kullanılan çağdaş yöntem ve teknolojileri kullanacak bilgi ve beceriye sahip olma.
6 Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü A2 genel düzeyinde kullanarak, alanındaki bilgileri izleyebilme ve meslektaşları ile iletişim kurabilmek.
7 Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite ve kültürel değerler ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularına yeterli bilince sahip olmak.
8 Alanı ile ilgili konularda sahip olduğu temel bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yoluyla aktarabilmek
9 Ağız ve Diş Sağlığı alanının gerektirdiği konularda yeterli alt yapıya sahip olma; bu alandaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilmek; Kamu ve özel sektör kuruluşlarındaki alanı ile ilgili süreçleri yerinde inceleyerek uygulama becerisi kazandırmak.
10 Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilmek
11 Alanı ile ilgili verilerin toplanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahip olmak.
12 Ağız ve Diş Sağlığı alanında eğitim alan öğrenciler alanında kullanılan mesleki kavramlara, kuramlara ve uygulamalara etkin bir biçimde hâkim olabilir.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
HAZ İngilizce İngılızce Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
TMR Türkçe Türkçe Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
Toplam 0 0 0
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OADS153 Türkçe Baş Boyun Anatomısı Zorunlu 2 - - 5 2
OADS155 Türkçe Dış Hekımlığınde Madde ve Araç Bılgısı Zorunlu 2 - - 4 2
OADS157 Türkçe Dış Morfolojısı Zorunlu 2 - - 5 2
OATA153 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I Zorunlu 2 - - 3 2
OSAG151 Türkçe Tıbbı Termınolojı Zorunlu 2 - - 3 2
OTRD153 Türkçe Türk Dılı I Zorunlu 2 - - 2 2
OYDL181 İngilizce İngılızce I Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 14 2 0 28 15
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OADS156 Türkçe Çığneme Fızyolojısı Zorunlu 2 - - 4 2
OADS174 Türkçe Ağız ve Dış Sağlığı Meslek Uygulaması I Zorunlu 2 2 - 6 3
OADS176 Türkçe Oral Dıagnoz ve Radyolojı Zorunlu 2 - - 4 2
OATA154 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II Zorunlu 2 - - 3 2
OSAG174 Türkçe İlk ve Acıl Yardım Zorunlu 2 - - 5 2
OTRD154 Türkçe Türk Dılı II Zorunlu 2 - - 2 2
OYDL182 İngilizce İngılızce II Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 14 4 0 30 16
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OADS265 Türkçe Endodontı Zorunlu 2 - - 6 2
OADS267 Türkçe Pedodontı Zorunlu 2 - - 5 2
OADS269 Türkçe Ağız ve Dış Sağlığı Meslek Uygulaması II Zorunlu 2 2 - 7 3
OSTJ251 Türkçe Staj / Bıtırme Projesı I Zorunlu - - - 4 -
SECADS3 Türkçe ADS 3. YY Bölüm Seçmelı Dersler Seçmeli - - - - -
Toplam 6 2 0 22 7
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OADS260 Türkçe Ortodontı Zorunlu 2 - - 3 2
OADS270 Türkçe Perıodontolojı Zorunlu 2 - - 3 2
OADS272 Türkçe Konservatıf Dış Tedavısı Zorunlu 2 - - 6 2
OADS274 Türkçe Ağız ve Dış Sağlığı Meslek Uygulaması III Zorunlu 2 2 - 6 3
OSTJ252 Türkçe Staj / Bıtırme Projesı II Zorunlu - - - - -
SECADS4 Türkçe ADS 4. YY Bölüm Seçmelı Dersler Seçmeli - - - - -
Toplam 8 2 0 18 9
SECADS3 - ADS 3. YY Bölüm Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OISG279 Türkçe İşçı Sağlığı ve Güvenlığı Seçmeli 1 2 - 4 2
OSAG255 Türkçe Tıbbı Etık ve Hasta Hakları Seçmeli 1 2 - 4 2
OYDL257 Türkçe Sağlık İngılızcesı Seçmeli 1 2 - 4 2
SECADS4 - ADS 4. YY Bölüm Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OADS266 Türkçe Hasta Muayene Kayıt Sıstemlerı Seçmeli 1 2 - 4 2
OADS276 Türkçe Ağız, Dış, Çene Hastalıkları Cerrahısı Seçmeli 1 2 - 4 2
ODYL272 Türkçe Enfeksıyon Hastalıkları Seçmeli 1 2 - 4 2

2023-2024 Müfredatı-ADS

Program Çıktıları

1 Ağız ve Diş Sağlığı alanında eğitim alan öğrenciler alanında kullanılan mesleki kavramlara, kuramlara ve uygulamalara etkin bir biçimde hâkim olabilir.
2 Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak, verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilmek
3 Alanı ile ilgili mesleki ortam ve araçları kullanarak tasarım yapabilmek, plan ve proje gerçekleştirme becerisine sahip olmak.
4 Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi alarak sorumluluk alabilmek.
5 Ağız ve Diş Sağlığı alanındaki temel kavramları anlama, Ağız ve Diş Sağlığı alanında kullanılan çağdaş yöntem ve teknolojileri kullanacak bilgi ve beceriye sahip olma.
6 Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü A2 genel düzeyinde kullanarak, alanındaki bilgileri izleyebilme ve meslektaşları ile iletişim kurabilmek.
7 Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite ve kültürel değerler ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularına yeterli bilince sahip olmak.
8 Alanı ile ilgili konularda sahip olduğu temel bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yoluyla aktarabilmek
9 Ağız ve Diş Sağlığı alanının gerektirdiği konularda yeterli alt yapıya sahip olma; bu alandaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilmek; Kamu ve özel sektör kuruluşlarındaki alanı ile ilgili süreçleri yerinde inceleyerek uygulama becerisi kazandırmak.
10 Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilmek
11 Alanı ile ilgili verilerin toplanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahip olmak.
12 Ağız ve Diş Sağlığı alanında eğitim alan öğrenciler alanında kullanılan mesleki kavramlara, kuramlara ve uygulamalara etkin bir biçimde hâkim olabilir.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
HAZ İngilizce İngılızce Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
TMR Türkçe Türkçe Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
Toplam 0 0 0
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OADS181 Türkçe Baş Boyun Anatomısı Zorunlu 2 - - 3 2
OADS183 Türkçe Dış Hekımlığınde Madde ve Araç Bılgısı Zorunlu 2 - - 3 2
OADS185 Türkçe Dış Morfolojısı ve Çığneme Fızyolojısı Zorunlu 3 - - 4 3
OADS187 Türkçe Hasta Muayene Kayıt Sıstemlerı Zorunlu 1 1 - 3 2
OATA153 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I Zorunlu 2 - - 3 2
OISG175 Türkçe İşçı Sağlığı ve Güvenlığı Zorunlu 2 - - 3 2
OTRD153 Türkçe Türk Dılı I Zorunlu 2 - - 2 2
OTTM175 Türkçe Tıbbı Termınolojı Zorunlu 2 - - 3 2
OYDL181 İngilizce İngılızce I Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 18 3 0 30 20
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OACY176 Türkçe İlk ve Acıl Yardım Zorunlu 1 1 - 3 2
OADS182 Türkçe Ağız ve Dış Sağlığı Meslek Uygulaması I Zorunlu - 3 - 6 3
OADS184 Türkçe Klınık Bılımler I Zorunlu 2 - - 5 2
OATA154 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II Zorunlu 2 - - 3 2
OSEY176 Türkçe Sterılızasyon Esasları ve Yöntemlerı Zorunlu 2 1 - - 3
OTRD154 Türkçe Türk Dılı II Zorunlu 2 - - 2 2
OYDL182 İngilizce İngılızce II Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 11 7 0 25 17
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OADS281 Türkçe Ağız ve Dış Sağlığı Meslek Uygulaması II Zorunlu - 3 - 6 3
OADS283 Türkçe Klınık Bılımler II Zorunlu 2 - - 5 2
OADS285 Türkçe Sağlıkta Bılışım ve Modern Bılgı Teknolojılerı Zorunlu 2 - - 3 2
OEFH275 Türkçe Enfeksıyon Hastalıkları Zorunlu 2 - - - 2
OHBS275 Türkçe Hastalıklar Bılgısı Zorunlu 2 - - 5 2
SEÇBÖLADS-I Türkçe Bölüm Seçmelı I Seçmeli 2 - - - 2
SHMYOSEÇ(3YY) Türkçe SHMYO Genel Seçmelı Derslerı I Seçmeli - - - - -
Toplam 10 3 0 19 13
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OADS282 Türkçe Ağız ve Dış Sağlığı Klınık Uygulamaları Zorunlu - 20 - 20 10
OTHU200 Türkçe Topluma Hızmet Uygulamaları Zorunlu - 1 - 4 1
SEÇBÖLADS-II Türkçe Bölüm Seçmelı II Seçmeli 2 - - - 3
SHMYOSEÇ(4YY) Türkçe SHMYO Genel Seçmelı Derslerı II Seçmeli - - - - -
Toplam 2 21 0 24 14
SEÇBÖLADS-I - Bölüm Seçmeli I
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OSAG175 Türkçe Tıbbı Etık ve Hasta Hakları Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU223 Türkçe Temel ılk Yardım Seçmeli 2 - - 3 2
SHMYOSEÇ(3YY) - SHMYO Genel Seçmeli Dersleri I
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
SEÇBÖLADS-II - Bölüm Seçmeli II
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OTHU206 Türkçe Sağlıkta İletışım Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU208 Türkçe Sağlık Hızmetlerınde Satış Ve Pazarlama Seçmeli 2 - - 3 2
OTHU224 Türkçe Sağlık Turızmı Seçmeli 2 - - 3 2
SHMYOSEÇ(4YY) - SHMYO Genel Seçmeli Dersleri II
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ