GERİ DÖN

Önlisans Programları


Nişantaşı Meslek Yüksekokulu - Tıbbi Görüntüleme Teknikleri - - Tıbbi Görüntüleme Teknikleri



Program Tanımları

Nişantaşı Üniversitesi "Nişantaşı Meslek Yüksekokulu" olarak 2009 yılında kurulmuştur. 2012 yılında Nişantaşı Üniversitesi'ne dönüştürülmüştür. Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programı Nişantaşı Üniversitesi çatısı altında eğitim öğretime devam etmektedir. Tıbbi Görüntüleme Teknikleri öğretiminin verildiği program süresi 4 yarıyıldan oluşmak üzere toplam 2 yıldır.

Öğrenciler eğitim-öğretim programındaki tüm şartları ve mezuniyet koşullarını yerine getirerek Tıbbi Görüntüleme Teknikleri alanında "Ön lisans" derecesine sahip olurlar.

Ön Lisans

Programa kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, ilgili mevzuat çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak / sınavları başarmış olmak zorundadır. Program TYT puan türünde öğrenci almaktadır. Yurt içi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Üniversiteye giriş hakkında daha detaylı bilgi Kurum Tanıtım Kataloğunda mevcuttur. Üniversite tarafından onaylanmış ve bir anlaşma ile sınırları belirlenmiş öğrenci değişim programları kapsamında yurt dışından gelen öğrenciler programda verilen dersleri alabilirler.

Nişantaşı Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenciler, bazı derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. Başka bir kurumda alınan dersin içeriğinin, Nişantaşı Üniversitesi'nde verilen dersin içeriğine uygun olması ve ilgili birimler tarafından onaylanması durumunda, öğrenci bu dersten muaf tutulabilir.

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri önlisans programından mezun olarak bu alanda yeterlilik kazanabilmek için: Ders planındaki 120 AKTS'lik tüm dersleri başarmak, 4,00 üzerinden her dönem için en az 1,80 ve genel not ortalamasının 2,00 olması gerekir. Detaylı bilgi için "Nişantaşı Üniversitesi Önlisans - Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği"ne bakınız.

Programın amacı hekim tarafından X- ışınlarının hastalığın tanısında kullanılması için yürütülen çalışmalarda ihtiyaç duyulan yardımcı eleman yetiştirmektedir. İyonizan ve noniyonizan radyasyonu kullanarak hastalıkların teşhis ve tedavisi için hastayı tetkike hazırlayarak konvansiyonel ve dijital röntgen, floroskopi, bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans görüntüleme, PET-BT ve ultrasonografi gibi tıbbi görüntüleme cihazları ile görüntü elde edebilme, film ve görüntüleri kullanıma hazır hale getirebilme, cihaz ve ekipmanların kontrol ve bakımını yapabilme bilgi ve becerisine sahip nitelikli radyoloji teknikeri yetiştirmektir.

Mezunlarımız hastane ve özel sağlık kurumlarında çalışma imkanı bulmaktadır. Bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans, mamografi, ultrasonografi birimlerinde ayrıca girişimsel radyoloji birimlerde veya ışın tedavisi gören hastaların cihazlarının hazırlanması ve uygulanmasında, nükleer tıp bölümünün çeşitli ünitelerinde çalışabilirler.

Program mezun öğrencileri Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri programlarına geçiş yaparak eğitimlerini Lisans derecesine tamamlayabilirler.

Dönem başında ilgili derse kayıt yaptıran öğrencilerin dönem sonu sınavına girebilmesi için teorik derslerin en az %70`ine, uygulamalı derslerin ise en az % 80’ine devam etmiş olmaları gerekmektedir. Öğrenciler, her ders için en az bir ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb. gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı % 40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. (DC) ve (DD) notları şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olabilmesi için o dersi aldığı dönem not ortalamasının en az 1.80 olması gerekir. Daha detaylı bilgi için Nişantaşı Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'ne inceleyiniz.

Öğrencilerin mezuniyet hakkı elde edebilmesi için programda yer alan derslerin (toplam 120 AKTS Karşılığı) tamamını başarıyla tamamlamış olması gerekir. Bununla birlikte her yarıyıl için yarıyıl ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 1.80 ve mezuniyet aşamasındaki genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekir. Ayrıca, mezuniyet için öğrencinin staj veya bitirme projesini başarılı bir şekilde tamamlamış olması gerekmektedir.

Tam Zamanlı

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Program Başkanı ve AKTS Koordinatörü Öğr. Gör. Elif PAKLACI elif.paklaci@nisantasi.edu.tr 02122101010 Maslak Mahallesi, Taşyoncası Sokak, No: 1V ve No:1Y Bina Kodu: 34481742, 34398 Sarıyer/İstanbul

Öğrencilerimizin gerekli olan mesleki bilgi ve beceriye sahip olabilmesi için program müfredatımızda radyolojiye ait tüm aşamaların eğitimini vermekteyiz.


Müfredat

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar

2019-2020 Müfredatı-TGT

Program Çıktıları

1 Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak, verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilmek.
2 Tıbbi görüntüleme ile ilgili temel düzeyde bilgiye ulaşma, değerlendirme ve uygulayabilme bilgisine sahiptir.
3 Kamu ve özel sektör kuruluşlarındaki alanı ile ilgili süreçleri yerinde inceleyerek uygulama becerisi kazandırmak.
4 Tıbbi görüntüleme ile ilgili teorik ve uygulama bilgilerini öğrenirler.
5 Tıbbi Görüntüleme Teknikleri alanı ile ilgili uygulamalarda ortaya çıkan ya da öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi alarak sorumluluk alabilmek.
6 Öğrenimine aynı alanda bir ileri eğitim düzeyine veya aynı düzeydeki bir mesleğe yönlendirebilmek.
7 Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme öğrenme gereksinimlerini belirleyebilme ve karşılayabilmek.
8 Alanı ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilmek.
9 Alanı ile ilgili konularda sahip olduğu temel bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yoluyla aktarabilmek.
10 Yaşam boyu öğrenme bilinci kazanmış olmak.
11 Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü A2 genel düzeyinde kullanarak, alanındaki bilgileri izleyebilme ve meslektaşları ile iletişim kurabilmek.
12 Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilmek.
13 Temel tıbbi görüntüleme teorik bilgisine sahip olmak.
14 Alanı ile ilgili verilerin toplanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahip olmak.
15 Tıbbi görüntüleme ile ilgili iş sağlığı ve güvenliği konularına yeterli bilince sahip olmak, bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilmek.
16 Mesleki bilgi becerilerini geliştirmek için hizmet içi eğitimlere, seminerlere katılır.
17 Radyoloji, radyoterapi ve nükleer tıp alanlarında kullandığı cihaz ve ekipmanların kontrol ve bakımını yapabilmek veya gerektiği durumlarda (arıza, periyodik medikal bakım, vb.) yaptırabilme bilgi ve becerisine sahiptir.
18 Tıbbi görüntüleme yöntemleri ve radyasyon fiziği prensipleri ile ilgili bilgileri kullanabilir, sağlık kurumları bünyesindeki radyoloji ve nükleer tıp ünitelerinde ilgili araç, cihaz ve teknikleri kullanarak hekimin gerekli gördüğü tanı ve tedavi süreçlerini bağımsız veya gerektiğinde hekim eşliğinde yapabilir.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
HAZ İngilizce İngılızce Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
TMR Türkçe Türkçe Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
Toplam 0 0 0
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OATA153 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I Zorunlu 2 - - 3 2
OSAG153 Türkçe Anatomı Zorunlu 2 - - 5 2
OSAG155 Türkçe Tıbbı Etık ve Hasta Hakları Zorunlu 2 - - - 2
OSAG159 Türkçe Sağlıkta Temel Becerıler I Zorunlu 1 2 - 2 2
OSAG171 Türkçe Tıbbı Termınolojı Zorunlu 2 - - 4 2
OSAG175 Türkçe Tıbbı Etık ve Hasta Hakları Zorunlu 2 - - 3 2
OTRD153 Türkçe Türk Dılı I Zorunlu 2 - - 2 2
OYDL171 Türkçe İngılızce Yazma Becerılerı I Zorunlu 1 1 - 4 2
OYDL173 Türkçe İngılızce Okuma ve Anlama Becerılerı I Zorunlu 1 1 - 4 2
OYDL175 Türkçe İngılızce Dıl Bılgısı I Zorunlu 1 1 - 4 2
Toplam 16 5 0 31 20
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OATA154 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II Zorunlu 2 - - 3 2
OSAG152 Türkçe Fızyolojı Zorunlu 2 - - 5 2
OSAG154 Türkçe İlk ve Acıl Yardım Zorunlu 2 - - 3 2
OSAG158 Türkçe Sağlıkta Temel Becerıler II Zorunlu 1 2 - 4 2
OTGT154 Türkçe Tıbbı Görüntüleme Teknıklerı I Zorunlu 2 - - 4 2
OTRD154 Türkçe Türk Dılı II Zorunlu 2 - - 2 2
OYDL172 Türkçe İngılızce Yazma Becerılerı II Zorunlu 2 - - 4 2
OYDL174 Türkçe İngılızce Okuma ve Anlama Becerılerı II Zorunlu 2 - - 4 2
OYDL176 Türkçe İngılızce Dıl Bılgısı II Zorunlu 2 - - 4 2
Toplam 17 2 0 33 18
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OSTJ251 Türkçe Staj / Bıtırme Projesı I Zorunlu - - - 4 -
OTGT251 İngilizce Radyolojı Meslek Uygulamaları I Zorunlu 2 2 - 6 3
OTGT253 İngilizce Radyasyon Güvenlığı ve Radyasyondan Korunma Zorunlu 2 - - 4 2
OTGT255 İngilizce Tıbbı Görüntüleme Teknıklerı II Zorunlu 2 - - 4 2
OTGT257 İngilizce Radyasyon Onkolojısı Zorunlu 2 - - 3 2
OTGT259 Türkçe Radyolojık Anatomı Zorunlu 2 - - 3 2
OTGT261 Türkçe Radyolojık Görüntüleme Fızığı Zorunlu 2 2 - 3 3
OYDL253 Türkçe Sağlık İngılızcesı Zorunlu 1 1 - 3 2
Toplam 13 5 0 30 16
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OISG264 Türkçe İşçı Sağlığı ve Güvenlığı Zorunlu 2 - - 2 2
OSAG256 Türkçe Enfeksıyon Hastalıkları Zorunlu 2 - - 3 2
OSTJ252 Türkçe Staj / Bıtırme Projesı II Zorunlu - - - - -
OTGT252 İngilizce Radyolojı Meslek Uygulamaları II Zorunlu 2 2 - 6 3
OTGT254 İngilizce Tıbbı Görüntüleme Teknıklerı III Zorunlu 2 - - 4 2
OTGT256 Türkçe Nükleer Tıp Zorunlu 2 - - 4 2
OTGT258 İngilizce Kontrast Maddeler ve Parenteral Uygulamalar Zorunlu 2 1 - 4 3
OTGT260 İngilizce Tıbbı Görüntüleme Merkezı İşletmecılığı Zorunlu 2 - - 3 2
Toplam 14 3 0 26 16

2020-2021 Müfredatı-TGT

Program Çıktıları

1 Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak, verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilmek.
2 Tıbbi görüntüleme ile ilgili temel düzeyde bilgiye ulaşma, değerlendirme ve uygulayabilme bilgisine sahiptir.
3 Kamu ve özel sektör kuruluşlarındaki alanı ile ilgili süreçleri yerinde inceleyerek uygulama becerisi kazandırmak.
4 Tıbbi görüntüleme ile ilgili teorik ve uygulama bilgilerini öğrenirler.
5 Tıbbi Görüntüleme Teknikleri alanı ile ilgili uygulamalarda ortaya çıkan ya da öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi alarak sorumluluk alabilmek.
6 Öğrenimine aynı alanda bir ileri eğitim düzeyine veya aynı düzeydeki bir mesleğe yönlendirebilmek.
7 Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme öğrenme gereksinimlerini belirleyebilme ve karşılayabilmek.
8 Alanı ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilmek.
9 Alanı ile ilgili konularda sahip olduğu temel bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yoluyla aktarabilmek.
10 Yaşam boyu öğrenme bilinci kazanmış olmak.
11 Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü A2 genel düzeyinde kullanarak, alanındaki bilgileri izleyebilme ve meslektaşları ile iletişim kurabilmek.
12 Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilmek.
13 Temel tıbbi görüntüleme teorik bilgisine sahip olmak.
14 Alanı ile ilgili verilerin toplanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahip olmak.
15 Tıbbi görüntüleme ile ilgili iş sağlığı ve güvenliği konularına yeterli bilince sahip olmak, bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilmek.
16 Mesleki bilgi becerilerini geliştirmek için hizmet içi eğitimlere, seminerlere katılır.
17 Radyoloji, radyoterapi ve nükleer tıp alanlarında kullandığı cihaz ve ekipmanların kontrol ve bakımını yapabilmek veya gerektiği durumlarda (arıza, periyodik medikal bakım, vb.) yaptırabilme bilgi ve becerisine sahiptir.
18 Tıbbi görüntüleme yöntemleri ve radyasyon fiziği prensipleri ile ilgili bilgileri kullanabilir, sağlık kurumları bünyesindeki radyoloji ve nükleer tıp ünitelerinde ilgili araç, cihaz ve teknikleri kullanarak hekimin gerekli gördüğü tanı ve tedavi süreçlerini bağımsız veya gerektiğinde hekim eşliğinde yapabilir.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
HAZ İngilizce İngılızce Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
TMR Türkçe Türkçe Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
Toplam 0 0 0
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OATA153 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I Zorunlu 2 - - 3 2
OSAG151 Türkçe Tıbbı Termınolojı Zorunlu 2 - - 5 2
OSAG153 Türkçe Anatomı Zorunlu 2 - - 5 2
OSAG159 Türkçe Sağlıkta Temel Becerıler I Zorunlu 1 2 - 2 2
OTGT175 Türkçe Radyolojık Farmakolojı Zorunlu 2 - - 4 2
OTGT177 Türkçe Radyolojık Görüntüleme Fızığı Zorunlu 2 2 - 3 3
OTRD153 Türkçe Türk Dılı I Zorunlu 2 - - 2 2
OYDL181 İngilizce İngılızce I Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 15 6 0 30 18
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OATA154 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II Zorunlu 2 - - 3 2
OSAG158 Türkçe Sağlıkta Temel Becerıler II Zorunlu 1 2 - 4 2
OSAG170 Türkçe Fızyolojı Zorunlu 2 - - 5 2
OSAG174 Türkçe İlk ve Acıl Yardım Zorunlu 2 - - 5 2
OTGT164 Türkçe Tıbbı Görüntüleme Teknıklerı I Zorunlu 2 - - 5 2
OTRD154 Türkçe Türk Dılı II Zorunlu 2 - - 2 2
OYDL182 İngilizce İngılızce II Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 13 4 0 30 15
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
ORAD257 Türkçe Radyasyon Güvenlığı ve Radyasyondan Korunma Zorunlu 2 - - 4 2
OSTJ251 Türkçe Staj / Bıtırme Projesı I Zorunlu - - - 4 -
OTGT265 Türkçe Tıbbı Görüntüleme Teknıklerı II Zorunlu 2 - - 4 2
OTGT267 Türkçe Radyasyon Onkolojısı Zorunlu 2 - - 4 2
OTGT269 Türkçe Radyolojık Anatomı Zorunlu 2 - - 2 2
OTGT275 Türkçe Radyolojı Meslek Uygulamaları I Zorunlu 2 2 - 4 3
SECTGT3 Türkçe TGT 3. YY Bölüm Seçmelı Dersler Seçmeli - - - - -
Toplam 10 2 0 22 11
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
ODYL272 Türkçe Enfeksıyon Hastalıkları Zorunlu 1 2 - 4 2
OSTJ252 Türkçe Staj / Bıtırme Projesı II Zorunlu - - - - -
OTGT264 Türkçe Tıbbı Görüntüleme Teknıklerı III Zorunlu 2 - - 5 2
OTGT268 Türkçe Kontrast Maddeler ve Parenteral Uygulamalar Zorunlu 2 - - 4 2
OTGT272 Türkçe Radyolojı Meslek Uygulamaları II Zorunlu 2 2 - 5 3
SECTGT4 Türkçe TGT 4. YY Bölüm Seçmelı Dersler Seçmeli - - - - -
Toplam 7 4 0 18 9
SECTGT3 - TGT 3. YY Bölüm Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OISG279 Türkçe İşçı Sağlığı ve Güvenlığı Seçmeli 1 2 - 4 2
OSAG255 Türkçe Tıbbı Etık ve Hasta Hakları Seçmeli 2 - - 4 2
OYDL257 Türkçe Sağlık İngılızcesı Seçmeli 1 2 - 4 2
SECTGT4 - TGT 4. YY Bölüm Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
ORAD276 Türkçe Nükleer Tıp Seçmeli 1 2 - 4 2
OSAG270 Türkçe Sağlıkta Kalıte ve Akredıtasyon Seçmeli 1 2 - 4 2
OTGT270 Türkçe Tıbbı Görüntüleme Merkezı İşletmecılığı Seçmeli 1 2 - 4 2