GERİ DÖN

Önlisans Programları


Nişantaşı Meslek Yüksekokulu - Fizyoterapi - - Fizyoterapi



Program Tanımları

Nişantaşı Üniversitesi, akademik faaliyetlerine 2010 yılında Meslek Yüksekokulu olarak başlamış ve 2012 yılında da Nişantaşı Üniversitesi’ne dönüşmüştür. Fizyoterapi Programı Nişantaşı Üniversitesi, Nişantaşı Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim ve öğretime devam etmektedir.

Bu programdan mezun olan öğrencilere “Fizyoterapi” önlisans diploması verilecektir.

Ön Lisans

Programa kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, ilgili mevzuat çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak / sınavları başarmış olmak zorundadır. Yurt içi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. üniversiteye giriş hakkında daha detaylı bilgi Kurum Tanıtım Kataloğunda mevcuttur. üniversite tarafından onaylanmış ve bir anlaşma ile sınırları belirlenmiş öğrenci değişim programları kapsamında yurt dışından gelen öğrenciler programda verilen dersleri alabilirler.

Nişantaşı Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler, bazı derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. Başka bir Yüksek Öğretim Kurumunda alınan dersin içeriğinin, Nişantaşı Üniversitesinde verilen dersin içeriğine uygun olması ve ilgili Meslek Yüksekokulu müdürlüğü tarafından onaylanması durumunda, öğrenci bu dersten muaf tutulabilir.

Öğrencilerin mezuniyet hakkı elde edebilmesi için programda yer alan derslerin (toplam 120 AKTS Karşılığı) tamamını başarıyla tamamlamış olması gerekir. Bununla birlikte her yarıyıl için yarıyıl ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 1.80 ve mezuniyet aşamasındaki genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekir. Ayrıca, mezuniyet için öğrencinin staj veya bitirme projesini başarılı bir şekilde tamamlamış olması gerekmektedir.

Fizik tedavi sürekli gelişen ve teknolojik gelişmeyle kendini yenileyen bir sektör olduğundan bu alandaki kalifiye eleman ihtiyacı giderek artmaktadır. Doğuştan veya sonradan kazanılmış engele sahip birey sayısının giderek artışı rehabilitasyon alanında fizyoterapiste yardımcı olacak kalifiye elemana ihtiyacı da artmıştır. Bu bakış açısıyla günümüzde dünyada fizyoterapi ön lisans programları giderek artmaktadır. Program eğitim süreci boyunca yeniliklere ve çağın gereklerine entegre bir şekilde hareket etmektedir. Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu’ nda var olan donanımlar ve gelişen teknolojiye uygun olarak alınan diğer ekipmanlarla eğitim kalitesi desteklenmektedir.Fizyoterapi Programı’ nın amacı; iki yıllık ön lisans eğitim sürecinde devlet hastaneleri, özel hastaneler, üniversite hastaneleri, fizik tedavi ve rehabilitasyon klinikleri ve özel dal merkezlerinde eksikliği yoğun olarak hissedilen çağdaş bilgi ve beceri ile donanmış, araştırma, sorun çözme yeteneği gelişmiş, kültürel birikime ve iletişime sahip, teknolojik araç ve gereçleri kullanabilen, insan sağlığına ve etik değerlere önem veren fizyoterapi teknikeri yetiştirmektir.

Bu programdan mezun olan öğrencilere “Fizyoterapi” önlisans diploması verilecektir. Mezun olan bu öğrenciler, fizyoterapi programı çerçevesindeki uygulamalarda fizyoterapist gözetiminde fizik tedavi ve egzersiz uygulamalarına yardımcı olmak üzere görev alacaklardır. Mezunlar, üniversite, devlet ve özel sağlık kuruluşlarının Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümlerinde çalışabileceklerdir. Meslek yüksekokuldaki eğitimlerini başarıyla tamamlayan fizyoterapi programı mezunları, Dikey Geçiş Sınavı’na girerek Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri lisans bölümlerine geçiş yapabilmektedirler. üniversitemiz, program açma sürecini başlatmadan önce programda eğitimlerini sürdürecek öğrencilerin staj ve iş bulma konularının hızlı ve sürdürülebilir bir şekilde çözülmesini sağlamak için ilgili sektörde faaliyet gösteren önemli temsilcilerle görüşmeler yapmaktadır. Bu doğrultuda söz konusu programda yer alan uygulama derslerinin de sektör temsilcilerinin desteğiyle ilerlemesini sağlamak adına eğitim işbirliğine gitmektedir. Bu işbirliği, program öğrencilerine önemli derecede avantaj sağlamaktadır.Bu bölümden mezun olacak öğrenciler, Sağlık Bakanlığı’na bağlı kamu ve özel yataklı / yataksız sağlık kurum ve kuruluşlarında ve rehabilitasyon merkezleri, üniversitelere bağlı yataklı/yataksız sağlık kurum ve kuruluşları, fizik tedavi ve rehabilitasyon klinikleri ve özel dal merkezleri, huzur evleri, kaplıca-kür merkezleri, sağlık turizmine yönelik otellerde çalışabilirler.

Meslek yüksekokuldaki eğitimlerini başarıyla tamamlayan fizyoterapi programı mezunları, Dikey Geçiş Sınavı’na girerek Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri lisans bölümlerine geçiş yapabilmektedirler.

Dönem başında ilgili derse kayıt yaptıran öğrencilerin dönem sonu sınavına girebilmesi için teorik derslerin en az %70`ine, uygulamalı derslerin ise en az % 80’ine devam etmiş olmaları gerekmektedir. öğrenciler, her ders için en az bir ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb. gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı % 40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. (DC) ve (DD) notları şartlı başarılı notlardır. öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olabilmesi için o dersi aldığı dönem not ortalamasının en az 1.80 olması gerekir. Daha detaylı bilgi için lütfen Ders Planı bölümündeki ilgili dersi inceleyiniz.

Öğrencilerin mezuniyet hakkı elde edebilmesi için programda yer alan derslerin (toplam 120 AKTS Karşılığı) tamamını başarıyla tamamlamış olması gerekir. Bununla birlikte her yarıyıl için yarıyıl ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 1.80 ve mezuniyet aşamasındaki genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekir. Ayrıca, mezuniyet için öğrencinin staj veya bitirme projesini başarılı bir şekilde tamamlamış olması gerekmektedir.

Tam Zamanlı

Öğr. Gör. Begüm MUTLU begum.mutlu@nisantasi.edu.tr Maslak Mah., 1453 Söğütözü Sokak Ağaoğlu Maslak 1453 No:20, 34398 Sarıyer/İstanbul

Öğrencilerimizin gerekli olan mesleki bilgi ve beceriye sahip olabilmesi için program müfredatımızda fizyoterapiye ait tüm aşamaların eğitimini uygulamalı ve teorik olarak vermekteyiz.


Müfredat

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar

2019-2020 Müfredatı-FZY

Program Çıktıları

1 Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak, verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilmek.
2 Alanı ile ilgili temel tıbbi bilgilere sahip olabilmek
3 İşitme kayıplarını, konuşma ve ses bozukluklarını tanımlayabilir, işitme kayıplarında kullanılan objektif ve subjektif test yöntemlerini açıklayabilirler.
4 Fizyoterapide temel ölçme ve değerlendirme prensiplerini bilir.
5 Stres ve depresyon hakkında temel bilgiler ile stres ve deprosyonla başa çıkmanın yollarını öğrenirler. Engelli bireylerde, özürlü çocuklarda ve kronik hastalarda psikososyal rehabilitasyonu bilirler.
6 Büyüme, gelişme ve gelişim ilkeleri ile Down sendromunu bilir. Down sendromu olan çocuklarda rehabilitasyon ve psikoloji hakkında temel konuları öğrenirler.
7 Hareket kanunları, eklem türleri ve yapısını bilirler. Denge, postür ve postürün kontrolünü öğrenirler.
8 Alanında kullanılan ortezler ve protezler hakkında bilgi sahibi olur, amputasyon çeşitleri ve amputasyonlarda rehabilitasyon ile pediatrik rehabilitasyonu bilirler.
9 Isının ve ışığın fiziksel özellikleri ile hidroterapinin fizyolojik etkileri ve temel prensiplerini öğrenir, hidroterapi yöntemlerini uygulama becerisi edinirler.
10 Vücudu oluşturan sistemleri tanır, egzersizin sistemler üzerindeki etkilerini bilirler.
11 Klasik ve konvektif masaj uygulamalarını bilir, masaj uygulamaların endikasyonlerını öğrenirler. Masaj uygulama becerisi kazanır, bu uygulamaların fizyolojik, psikolojik ve sistematik etkilerini bilirler.
12 Yüksek frekanslı akımları ve elektroterapide kullanılan yöntemleri bilirler.
13 Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü A2 genel düzeyinde kullanarak, alanındaki bilgileri izleyebilme ve meslektaşları ile iletişim kurabilmek.
14 Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilmek.
15 Çalışma ortamında meslektaşlarına, sağlık ekibinin diğer üyelerine, hastalarına ve hasta yakınlarına meslek etiğine uygun davranabilmek.
16 Alanı ile ilgili verilerin toplanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahip olmak.
17 Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite ve kültürel değerler ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularına yeterli bilince sahip olmak.
18 Atatürk ilkeleri ve inkılâpları konusunda bilgiye sahip olup Cumhuriyetin temel değerlerini benimserler.
19 Türkçeyi yazılı ve sözlü biçimde etkin olarak kullanma yeterliliğine sahip olmak ve bunun yanında hukuk dili ve adli yazışma konusunda teorik ve uygulama bilgisine sahip olmak.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
HAZ İngilizce İngılızce Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
TMR Türkçe Türkçe Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
Toplam 0 0 0
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OATA153 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I Zorunlu 2 - - 3 2
OSAG151 İngilizce Tıbbı Termınolojı Zorunlu 2 - - 5 2
OSAG153 Türkçe Anatomı Zorunlu 2 - - 5 2
OSAG155 Türkçe Tıbbı Etık ve Hasta Hakları Zorunlu 2 - - 4 2
OTRD153 Türkçe Türk Dılı I Zorunlu 2 - - 2 2
OYDL171 Türkçe İngılızce Yazma Becerılerı I Zorunlu 1 1 - 4 2
OYDL173 Türkçe İngılızce Okuma ve Anlama Becerılerı I Zorunlu 1 1 - 4 2
OYDL175 Türkçe İngılızce Dıl Bılgısı I Zorunlu 1 1 - 4 2
Toplam 13 3 0 31 16
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OATA154 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II Zorunlu 2 - - 3 2
OFZY152 Türkçe Fızık Tedavı ve Rehabılıtasyon Yöntemlerı I Zorunlu 2 - - 6 2
OSAG152 Türkçe Fızyolojı Zorunlu 2 - - 3 2
OSAG154 Türkçe İlk ve Acıl Yardım Zorunlu 2 - - 3 2
OSAG156 İngilizce Sağlıkta Temel Becerıler Zorunlu 1 1 - 2 2
OTRD154 Türkçe Türk Dılı II Zorunlu 2 - - 2 2
OYDL172 Türkçe İngılızce Yazma Becerılerı II Zorunlu 2 - - 4 2
OYDL174 Türkçe İngılızce Okuma ve Anlama Becerılerı II Zorunlu 2 - - 4 2
OYDL176 Türkçe İngılızce Dıl Bılgısı II Zorunlu 2 - - 4 2
Toplam 17 1 0 31 18
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OFZY251 Türkçe Fızık Tedavıde Meslekı Uygulamalar I Zorunlu 2 2 - 5 3
OFZY253 Türkçe Fızık Tedavı ve Rehabılıtasyon Yöntemlerı II Zorunlu 2 - - 4 2
OFZY255 Türkçe Masaj Teknıklerı Zorunlu 2 - - 4 2
OFZY257 Türkçe Elektroterapı Zorunlu 1 2 - 4 2
OFZY259 Türkçe Spor ve Egzersız Fızyolojısı Zorunlu 2 - - 3 2
OFZY261 Türkçe İşıtme ve Konuşma Terapısı Zorunlu 2 - - 3 2
OSTJ251 Türkçe Staj / Bıtırme Projesı I Zorunlu - - - 4 -
OYDL253 Türkçe Sağlık İngılızcesı Zorunlu 1 1 - 3 2
Toplam 12 5 0 30 15
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OFZY252 Türkçe Fızık Tedavıde Meslekı Uygulamalar II Zorunlu 2 2 - 5 3
OFZY256 Türkçe Psıkososyal Rehabılıtasyon Zorunlu 2 - - 3 2
OFZY258 Türkçe Çocuk Hastalarda Rehabılıtasyon Zorunlu 2 - - 3 2
OFZY260 Türkçe Hıdroterapı Zorunlu 1 2 - 4 2
OFZY262 Türkçe Klınık Kınezyolojı Zorunlu 2 - - 3 2
OFZY264 Türkçe Prosthetıcs and Orthotıcs ın Physıotherapy Zorunlu 2 - - 3 2
OFZY266 Türkçe Fızık Tedavıde Temel Ölçme ve Değerlendırme Zorunlu 1 2 - 3 2
OISG264 Türkçe İşçı Sağlığı ve Güvenlığı Zorunlu 2 - - 2 2
OSTJ252 Türkçe Staj / Bıtırme Projesı II Zorunlu - - - - -
Toplam 14 6 0 26 17

2020-2021 Müfredatı-FZY

Program Çıktıları

1 Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak, verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilmek.
2 Alanı ile ilgili temel tıbbi bilgilere sahip olabilmek
3 İşitme kayıplarını, konuşma ve ses bozukluklarını tanımlayabilir, işitme kayıplarında kullanılan objektif ve subjektif test yöntemlerini açıklayabilirler.
4 Fizyoterapide temel ölçme ve değerlendirme prensiplerini bilir.
5 Stres ve depresyon hakkında temel bilgiler ile stres ve deprosyonla başa çıkmanın yollarını öğrenirler. Engelli bireylerde, özürlü çocuklarda ve kronik hastalarda psikososyal rehabilitasyonu bilirler.
6 Büyüme, gelişme ve gelişim ilkeleri ile Down sendromunu bilir. Down sendromu olan çocuklarda rehabilitasyon ve psikoloji hakkında temel konuları öğrenirler.
7 Hareket kanunları, eklem türleri ve yapısını bilirler. Denge, postür ve postürün kontrolünü öğrenirler.
8 Alanında kullanılan ortezler ve protezler hakkında bilgi sahibi olur, amputasyon çeşitleri ve amputasyonlarda rehabilitasyon ile pediatrik rehabilitasyonu bilirler.
9 Isının ve ışığın fiziksel özellikleri ile hidroterapinin fizyolojik etkileri ve temel prensiplerini öğrenir, hidroterapi yöntemlerini uygulama becerisi edinirler.
10 Vücudu oluşturan sistemleri tanır, egzersizin sistemler üzerindeki etkilerini bilirler.
11 Klasik ve konvektif masaj uygulamalarını bilir, masaj uygulamaların endikasyonlerını öğrenirler. Masaj uygulama becerisi kazanır, bu uygulamaların fizyolojik, psikolojik ve sistematik etkilerini bilirler.
12 Yüksek frekanslı akımları ve elektroterapide kullanılan yöntemleri bilirler.
13 Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü A2 genel düzeyinde kullanarak, alanındaki bilgileri izleyebilme ve meslektaşları ile iletişim kurabilmek.
14 Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilmek.
15 Çalışma ortamında meslektaşlarına, sağlık ekibinin diğer üyelerine, hastalarına ve hasta yakınlarına meslek etiğine uygun davranabilmek.
16 Alanı ile ilgili verilerin toplanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahip olmak.
17 Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite ve kültürel değerler ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularına yeterli bilince sahip olmak.
18 Atatürk ilkeleri ve inkılâpları konusunda bilgiye sahip olup Cumhuriyetin temel değerlerini benimserler.
19 Türkçeyi yazılı ve sözlü biçimde etkin olarak kullanma yeterliliğine sahip olmak ve bunun yanında hukuk dili ve adli yazışma konusunda teorik ve uygulama bilgisine sahip olmak.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
HAZ İngilizce İngılızce Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
TMR Türkçe Türkçe Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
Toplam 0 0 0
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OATA153 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I Zorunlu 2 - - 3 2
OFZY151 Türkçe Fızık Tedavı ve Rehabılıtasyon Yöntemlerı I Zorunlu 2 - - 4 2
OSAG151 Türkçe Tıbbı Termınolojı Zorunlu 2 - - 5 2
OSAG153 Türkçe Anatomı Zorunlu 2 - - 5 2
OSAG173 Türkçe Sağlıkta Temel Becerıler Zorunlu 1 2 - 5 2
OTRD153 Türkçe Türk Dılı I Zorunlu 2 - - 2 2
OYDL181 İngilizce İngılızce I Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 13 4 0 30 15
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OATA154 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II Zorunlu 2 - - 3 2
OFZY154 Türkçe Fızık Tedavıde Meslekı Uygulamalar I Zorunlu 2 2 - 5 3
OFZY156 Türkçe Kas ve İskelet Sıstemı Anatomısı Zorunlu 2 - - 4 2
OSAG170 Türkçe Fızyolojı Zorunlu 2 - - 5 2
OSAG174 Türkçe İlk ve Acıl Yardım Zorunlu 2 - - 5 2
OTRD154 Türkçe Türk Dılı II Zorunlu 2 - - 2 2
OYDL182 İngilizce İngılızce II Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 14 4 0 30 16
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OFZY253 Türkçe Fızık Tedavı ve Rehabılıtasyon Yöntemlerı II Zorunlu 2 - - 4 2
OFZY257 Türkçe Elektroterapı Zorunlu 1 2 - 4 2
OFZY267 Türkçe Fızık Tedavıde Temel Ölçme ve Değerlendırme Zorunlu 2 - - 4 2
OFZY269 Türkçe Klınık Kınezyolojı Zorunlu 2 - - 3 2
OFZY271 Türkçe Spor ve Egzersız Fızyolojısı Zorunlu 2 - - 3 2
OSTJ251 Türkçe Staj / Bıtırme Projesı I Zorunlu - - - 4 -
SECFZY3 Türkçe FZY 3. YY Bölüm Seçmelı Dersler Seçmeli - - - - -
Toplam 9 2 0 22 10
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OFZY252 Türkçe Fızık Tedavıde Meslekı Uygulamalar II Zorunlu 2 2 - 5 3
OFZY260 Türkçe Hıdroterapı Zorunlu 1 2 - 4 2
OFZY270 Türkçe Klınık Bılımler Zorunlu 2 - - 6 2
OFZY274 Türkçe Masaj Teknıklerı Zorunlu 1 2 - 3 2
OSTJ252 Türkçe Staj / Bıtırme Projesı II Zorunlu - - - - -
SECFZY4 Türkçe SEC 4. YY Bölüm Seçmelı Dersler Seçmeli - - - - -
Toplam 6 6 0 18 9
SECFZY3 - FZY 3. YY Bölüm Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OISG279 Türkçe İşçı Sağlığı ve Güvenlığı Seçmeli 1 2 - 4 2
OSAG255 Türkçe Tıbbı Etık ve Hasta Hakları Seçmeli 2 - - 4 2
OYDL257 Türkçe Sağlık İngılızcesı Seçmeli 1 2 - 4 2
SECFZY4 - SEC 4. YY Bölüm Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OFZY266 Türkçe Fızık Tedavıde Temel Ölçme ve Değerlendırme Seçmeli 1 2 - 4 2
OFZY268 Türkçe Fızyoterapıde Protez ve Ortez Kullanımı Seçmeli 1 2 - 4 2
OFZY272 Türkçe İşıtme ve Konuşma Terapısı Seçmeli 1 2 - 4 2
OFZY276 Türkçe Psıkososyal Rehabılıtasyon Seçmeli 2 - - 4 2