GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
BVD519 Toplu Beslenme Sistemlerinde Yönetim ve Organizasyon Seçmeli Ders Grubu 1 1 6.00 3.00

Yüksek Lisans



Bu dersin amacı, toplu beslenme sistemlerinin yönetimi ve organizasyonu konusunda öğrencilere temel bilgi ve beceriler kazandırmaktır.



1 Türkçe: Toplu beslenme sistemlerinin temel prensipleri ve hedefleri
2 Türkçe: Toplu beslenme tesislerinin planlanması ve düzenlenmesi
3 Türkçe: Toplu beslenme sistemlerinde menü planlaması ve besin değerlendirme
4 Türkçe: Toplu beslenme sisteminde malzeme seçimi ve tedarik yönetimi
5 Türkçe: Toplu beslenme tesislerinde hijyen, güvenlik ve kalite kontrolü

Birinci Öğretim


yok


yok


Bu dersin amacı, toplu beslenme sistemlerinin yönetimi ve organizasyonu konusunda öğrencilere temel bilgi ve beceriler kazandırmaktır.


Hafta Teorik [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 oplu Beslenme Sistemlerine Giriş
2 Toplu Beslenme Hizmetlerinin Tarihçesi
3 Toplu Beslenme Kurumlarının Türleri ve Organizasyonu
4 Yemekhane Planlama ve Tasarımı
5 Menü Planlama ve Beslenme İlkeleri
6 Toplu Beslenme Sistemlerinde Hijyen ve Gıda Güvenliği
7 Yiyecek ve İçecek Tedariği
8 Yemek Üretimi ve Servisi
9 Personel Yönetimi ve Eğitimi
10 Maliyet Kontrolü ve Bütçeleme
11 Toplu Beslenme Sistemlerinde Kalite Yönetimi
12 Pazarlama ve Müşteri İlişkileri
13 Sürdürülebilirlik ve Çevresel Etkiler
14 Toplu Beslenme Sistemlerinde Yönetim Uygulamaları

1 Foodservice Organizations: A Managerial and Systems Approach - Mary Gregoire, H. L. Goodheart-Willcox 2 Foodservice Management: Principles and Practices - June Payne-Palacio, Monica Theis



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 72 72
Final Sınavı 1 76 76
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 1 1
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 1 1
Toplam İş Yükü (saat) 150

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
ÖÇ 1 5 4 4 4 4 4 4 4 4 4 5 5 5 5 5
ÖÇ 2 5 5 5 5 5 4 4 4 5 4 4 5 5 5 5
ÖÇ 3 5 5 5 5 5 5 5 4 4 4 4 4 3 3 3
ÖÇ 4 3 3 3 4 5 3 5 4 4 4 3 4 4 4 5
ÖÇ 5 4 4 4 5 5 5 5 5 4 4 5 5 5 4 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek