Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | Kredi |
---|---|---|---|---|---|---|
BVD514 | Besin Güvenliği ve İlgili Yasal Düzenlemeler | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 6.00 | 3.00 |
Yüksek Lisans
Bu dersin amacı, besin güvenliği kavramını tanıtmak, gıda güvenliği ile ilgili yasal düzenlemeleri öğretmek, gıda kaynaklı hastalıkların önlenmesi ve gıda güvenliği uygulamalarının geliştirilmesi için öğrencilere temel bilgi ve beceriler kazandırmaktır.
1 | Türkçe: Besin güvenliği kavramı ve önemi |
2 | Türkçe: Gıda kaynaklı hastalıklar ve önleme stratejileri |
3 | Türkçe: Besinlerin doğru saklanması, işlenmesi ve hazırlanması |
4 | Türkçe: Gıda etiketleme ve ambalajlama yönetmelikleri |
5 | Türkçe: Besin güvenliği denetimleri ve yasal düzenlemeler |
Birinci Öğretim
Yok
yok
Bu dersin amacı, besin güvenliği kavramını tanıtmak, gıda güvenliği ile ilgili yasal düzenlemeleri öğretmek, gıda kaynaklı hastalıkların önlenmesi ve gıda güvenliği uygulamalarının geliştirilmesi için öğrencilere temel bilgi ve beceriler kazandırmaktır.
Hafta | Teorik | [OgretimYontemVeTeknikleri] | [OnHazirlik] |
---|---|---|---|
1 | Besin Güvenliğine Giriş | ||
2 | Gıda Kaynaklı Hastalıkların Nedenleri ve Önlenmesi | ||
3 | Mikrobiyolojik Tehlikeler ve Kontrolü | ||
4 | Kimyasal Tehlikeler ve Kontrolü | ||
5 | Fiziksel Tehlikeler ve Kontrolü | ||
6 | Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetimi Sistemleri | ||
7 | HACCP (Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları) Sistemi | ||
8 | Gıda Etiketi ve İlgili Yasal Düzenlemeler | ||
9 | Gıda İzlenebilirliği ve Geri Çağırma Süreçleri | ||
10 | Gıda Hijyenine Yönelik İyi Üretim Uygulamaları | ||
11 | Gıda Güvenliği Denetimleri ve Sertifikasyon Programları | ||
12 | Ulusal ve Uluslararası Gıda Güvenliği Standartları ve Yasal Düzenlemeler | ||
13 | Gıda Güvenliği Krizleri ve Acil Durum Yönetimi | ||
14 | Geleceğin Gıda Güvenliği ve İnovasyon Alanları |
1 `Food Safety Management: A Practical Guide for the Food Industry` - Yasmine Motarjemi, Huub Lelieveld 2 `Food Safety: Theory and Practice` - Paul L.K. Denny, Luís Miguel C. Gouveia 3 `Food Safety: A Practical and Case Study Approach` - Michelle A. Brown, John N. Sofos
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 72 | 72 |
Final Sınavı | 1 | 76 | 76 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 1 | 1 |
Toplam İş Yükü (saat) | 150 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | |
ÖÇ 1 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 |
ÖÇ 2 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 |
ÖÇ 3 | 4 | 5 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 |
ÖÇ 4 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 |
ÖÇ 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |