Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | Kredi |
---|---|---|---|---|---|---|
GMS509 | Gıda Sektöründe Tedarik Zinciri Yönetimi | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 6.00 | 3.00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Dersin amacı, öğrencilere konserve gıda üretimi ile ilgili temel bilgi ve becerileri kazandırmaktır. Öğrenciler, konserve gıda üretimi sürecindeki farklı adımları, mikrobiyolojik, hijyenik, kalite kontrolü ve iş güvenliği gibi temel prensiplerini öğrenirler.
1 | Gıda sektöründe tedarik zinciri yönetiminin temel kavramlarını anlama. |
2 | Gıda tedarik zinciri süreçlerini planlama, koordinasyon ve yönetme becerisi kazanma. |
3 | Gıda tedarik zinciri süreçlerinde verimlilik, kalite ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşma. |
4 | Gıda tedarik zinciri süreçlerinde risk yönetimi ve lojistik planlama yapabilme. |
5 | Gıda sektöründe tedarik zinciri yönetimi ile ilgili araştırma yapma ve sonuçlarını yazılı veya sözlü olarak sunma becerisi geliştirme. |
Birinci Öğretim
yok
Yok
Dersin amacı, öğrencilere konserve gıda üretimi ile ilgili temel bilgi ve becerileri kazandırmaktır. Öğrenciler, konserve gıda üretimi sürecindeki farklı adımları, mikrobiyolojik, hijyenik, kalite kontrolü ve iş güvenliği gibi temel prensiplerini öğrenirler.
Hafta | Teorik | [OgretimYontemVeTeknikleri] | [OnHazirlik] |
---|---|---|---|
1 | Konserve Gıda Üretimi İlkeleri ve Teknikleri | ||
2 | Mikrobiyoloji ve Gıda Güvenliği | ||
3 | Konserve Gıda Üretiminde Kullanılan Ekipman ve Malzemeler | ||
4 | Konserve Gıda Üretiminde Ürün Geliştirme | ||
5 | Konserve Gıda Üretiminde Dolum ve Ambalajlama | ||
6 | Konserve Gıda Üretiminde Kalite Kontrolü | ||
7 | Konserve Gıda Üretiminde Hijyen ve Sanitasyon | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | Konserve Gıda Üretiminde Enerji Yönetimi | ||
10 | Konserve Gıda Üretiminde İş Güvenliği ve Çevre Koruma | ||
11 | Konserve Gıda Üretiminde Satış ve Pazarlama Stratejileri | ||
12 | Yenilikçi Konserve Gıda Üretim Yöntemleri | ||
13 | Konserve Gıda Üretiminde Yurtdışı Pazarlara Açılma | ||
14 | Konserve Gıda Endüstrisinde Yeni Trendler | ||
15 | Final |
Canned Foods: Principles of Thermal Process Control, Acidification and Container Closure Evaluation (G. Espiñeira, Ed.) Handbook of Food Science and Technology 1: Food Alteration and Food Quality (M. Dekker, Ed.) The Technology of Food Preservation (P. Zeuthen, L. Bogh-Sørensen, and H. Jakobsen)
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Uygulama/Pratik | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Proje Sunma | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 76 | 76 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 72 | 72 |
Toplam İş Yükü (saat) | 150 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | |
ÖÇ 1 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 |
ÖÇ 2 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 |
ÖÇ 3 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 |
ÖÇ 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 |