Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | Kredi |
---|---|---|---|---|---|---|
GMS524 | Duyusal Analiz | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 6.00 | 3.00 |
Yüksek Lisans
Öğrencilere duyusal analiz kavramlarını ve yöntemlerini öğretmek. Gıdaların renk, koku, tat, doku gibi duyusal özelliklerini değerlendirme becerisi kazandırmak. Duyusal analiz test türlerini (hedonik, fark, sıralama, eşleştirme vb.) tanıtmak ve uygulama becerisi kazandırmak. Duyusal analizlerde kullanılan panelist seçimi, eğitim süreçleri ve test koşulları hakkında bilgi vermek. Duyusal analiz verilerinin istatistiksel olarak analiz edilmesini öğretmek. Gıda kalite kontrolünde duyusal analizlerin önemini kavratmak.
Birinci Öğretim
Yok
Hafta | Teorik | [OgretimYontemVeTeknikleri] | [OnHazirlik] |
---|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 60 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 40 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 72 | 72 |
Final Sınavı | 1 | 76 | 76 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 1 | 1 |
Toplam İş Yükü (saat) | 150 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 |