GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
GMS524 Duyusal Analiz Seçmeli Ders Grubu 1 1 6.00 3.00

Yüksek Lisans



Öğrencilere duyusal analiz kavramlarını ve yöntemlerini öğretmek. Gıdaların renk, koku, tat, doku gibi duyusal özelliklerini değerlendirme becerisi kazandırmak. Duyusal analiz test türlerini (hedonik, fark, sıralama, eşleştirme vb.) tanıtmak ve uygulama becerisi kazandırmak. Duyusal analizlerde kullanılan panelist seçimi, eğitim süreçleri ve test koşulları hakkında bilgi vermek. Duyusal analiz verilerinin istatistiksel olarak analiz edilmesini öğretmek. Gıda kalite kontrolünde duyusal analizlerin önemini kavratmak.




Birinci Öğretim



Yok



Hafta Teorik [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 60
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 40


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 72 72
Final Sınavı 1 76 76
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 1 1
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 1 1
Toplam İş Yükü (saat) 150

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek