Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | Kredi |
---|---|---|---|---|---|---|
GMS522 | Gıda Sektöründe Markalaşma ve Stratejik Pazarlama | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 6.00 | 3.00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıdaların pazarlanması, fırsatlardan yararlanmak ve günümüzün giderek artan rekabetçi ve küresel ortamında zorluklarla başa çıkmak için stratejik pazarlama kararları gerektiren yeni gıda eğilimleri ve sorunları ile büyüleyici ve dinamik bir çalışma alanıdır. Gıda sektörünün müşteri davranışları ve pazarlaması çeşitli çevresel ve küreselleşme gibi nedenlerle sürekli değişim göstermektedir. Bu ders, öğrencilere gerekli araçlar ve çerçevelerle proaktif pazarlama kararları verebilmelerini sağlar. Bu ders, öğrencilere hem uzun vadeli müşteri odaklılık oluşturmanın stratejik unsurlarını hem de pazarlama yöneticilerinin stratejik pazarlama odaklı olmayı başarılı bir şekilde uygulamak için gerekli olan operasyonel teknikler hakkında güçlü bir kavrayış sağlamayı amaçlamaktadır
Doç.Dr.Zehra Dilistan Shipman
1 | Seçilen stratejiyi etkin bir şekilde uygulamak ve kontrol etmek için uygun faaliyetleri ve organizasyonel yapıları değerlendirmenin ve önermenin yanı sıra entegre pazarlama stratejileri geliştirmek |
2 | Dijital Pazarlama ve olası krizleri önleme tekniklerini uygulamak |
3 | Yeni trendlere göre değişim gösteren müşteri davranışlarını anlamak |
4 | Gıda sektöründe etik kurallarını uygulamak |
5 | Sosyal medya pazarlamasında gıdaların konumlandırma |
6 | Turizm pazarlamasında gıda/yöreselleşme/tarımın rölünü anlamak |
Birinci Öğretim
Yok
1. Seçilen stratejiyi etkin bir şekilde uygulamak ve kontrol etmek için uygun faaliyetleri ve organizasyonel yapıları değerlendirmenin ve önermenin yanı sıra entegre pazarlama stratejileri geliştirmek. 2. Dijital Pazarlama ve olası krizleri önleme tekniklerini uygulamak. 3. Yeni trendlere göre değişim gösteren müşteri davranışlarını anlamak. 4. Gıda sektöründe etik kurallarını uygulamak. 5. Sosyal medya pazarlamasında gıdaların konumlandırma. 6. Turizm pazarlamasında gıda/yöreselleşme/tarımın rölünü anlamak.
Hafta | Teorik | [OgretimYontemVeTeknikleri] | [OnHazirlik] |
---|---|---|---|
1 | Ders izlencesi anlatımı ve tanışma. Pazarlamanın genel tanımı ve gıda ile ilişkilendirilmesi. | ||
2 | Yeni Ekonomide Gıda Pazarlamasının Değişen Rolü | ||
3 | Digital Pazarlama | ||
4 | Digital PR ve İtibar Yönetimi | ||
5 | Sosyal medyanın pazarlama iletişimine etkileri | ||
6 | Yeni ekonomide gıda pazarlamasının değişen rolü | ||
7 | Gıda sektöründe değişen müşteri davranışları - Covid'in rölü | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | Sosyal ticarette etkileşimi etkileyen faktörler | ||
10 | Bütünleşik pazarlama iletişimi – kahve firmaları | ||
11 | Sosyal linçler, marka krizleri ve itibar | ||
12 | McDonalds ve Nutella Kriz Yönetimi | ||
13 | Turizm destinasyonlarının yöre yiyecek/tarımı ile pazarlanması | ||
14 | Yiyecek içecek işletmelerinde etik dışı müşteri davranışları | ||
15 | Final |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 3 | 3 |
Final Sınavı | 1 | 3 | 3 |
Derse Katılım | 13 | 3 | 39 |
Tartışma | 13 | 2 | 26 |
Makale Kritik Etme | 13 | 2 | 26 |
Bireysel Çalışma | 13 | 2 | 26 |
Okuma | 13 | 2 | 26 |
Toplam İş Yükü (saat) | 149 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | |
ÖÇ 1 | 3 | 1 | 1 | 2 | 1 | 2 | 1 | 3 | 4 | 2 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 |
ÖÇ 2 | 3 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 5 | 2 | 1 | 3 | 4 | 2 | 1 |
ÖÇ 3 | 3 | 5 | 1 | 5 | 4 | 4 | 1 | 5 | 5 | 2 | 2 | 2 | 4 | 3 | 1 |
ÖÇ 4 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 4 | 2 | 2 | 1 | 3 | 3 | 3 | 4 |
ÖÇ 5 | 3 | 4 | 1 | 4 | 4 | 2 | 1 | 5 | 5 | 3 | 2 | 3 | 5 | 4 | 4 |
ÖÇ 6 | 3 | 3 | 1 | 5 | 3 | 2 | 1 | 5 | 5 | 3 | 1 | 5 | 5 | 3 | 4 |