GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
GMS512 İleri Düzey Konserve Gıda Üretimi Seçmeli Ders Grubu 1 1 6.00 3.00

Yüksek Lisans


Türkçe


Bu dersin amacı, öğrencilere konserve gıda üretim süreçlerini ve tekniklerini öğretmek, kaliteli ve güvenli konserve ürünlerin üretimini sağlamak için gereken bilgi ve becerileri kazandırmaktır. Ayrıca, öğrencilerin konserve gıda üretiminde hijyen, kalite kontrolü, iş güvenliği gibi konuları anlamalarını ve uygulamalarını hedeflemektedir.



1 İleri düzeyde konserve gıda üretim süreçlerini öğrenme.
2 Farklı konserve gıda ürünlerini doğru bir şekilde üretebilme becerisi kazanma.
3 Konserve gıda üretiminde hijyen ve kalite yönetimine dikkat etme.
4 Konserve gıda üretimi süreçlerinde yenilikçi yöntemler ve teknolojileri uygulayabilme.
5 Konserve gıda üretimi alanında araştırma yapma ve sonuçlarını yazılı veya sözlü olarak sunma becerisi geliştirme.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Bu dersin amacı, öğrencilere konserve gıda üretim süreçlerini ve tekniklerini öğretmek, kaliteli ve güvenli konserve ürünlerin üretimini sağlamak için gereken bilgi ve becerileri kazandırmaktır. Ayrıca, öğrencilerin konserve gıda üretiminde hijyen, kalite kontrolü, iş güvenliği gibi konuları anlamalarını ve uygulamalarını hedeflemektedir.


Hafta Teorik Uygulama [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 Konserve Gıda Üretimine Giriş
2 Konserve Gıda Üretim Süreçleri ve Teknolojileri
3 Konserve Gıda Kalite Kontrolü
4 Konserve Gıda İşleme Yöntemleri
5 Konserve Gıda Ambalajlama Teknikleri
6 Konserve Gıda Hijyen ve Sanitasyonu
7 Konserve Gıda İş Güvenliği
8 Konserve Gıda Üretiminde Besin Değerinin Korunması
9 Konserve Gıda Üretiminde Aroma ve Tat Yönetimi
10 Konserve Gıda Üretiminde Kalite Kontrol Testleri ve Analizleri
11 Konserve Gıda Depolama ve Raf Ömrü
12 Konserve Gıda Üretiminde Sürdürülebilirlik ve Çevresel Etkiler
13 Konserve Gıda Üretiminde Yenilikçi Yaklaşımlar ve Trendler
14 Konserve Gıda Üretimi Proje Çalışması

Franco, B.D.G.M., Landgraf, M., `Microbiological Analysis of Food and Water: Guidelines for Quality Assurance`, CRC Press. Doyle, M.P., Erickson, M.C., `Food Microbiology: Fundamentals and Frontiers`, ASM Press. Badui, S., `Chemistry and Technology of Cereals as Food and Feed`, CRC Press.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 76 76
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 72 72
Toplam İş Yükü (saat) 150

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
ÖÇ 1 4 5 5 4 4 4 4 5 4 4 4 5 5 5 4
ÖÇ 2 5 4 5 4 4 5 4 4 4 4 5 4 4 4 4
ÖÇ 3 5 4 5 4 4 4 4 4 4 5 4 5 5 4 5
ÖÇ 4 4 5 3 5 4 4 4 5 4 4 4 5 4 4 4
ÖÇ 5 5 5 4 4 5 5 4 5 4 5 4 4 5 4 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek