Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | Kredi |
---|---|---|---|---|---|---|
GMS505 | Profesyonel Pastacılık Ve Ekmek Üretimi Uygulamaları | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 6.00 | 3.00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Bu dersin amacı, öğrencilere pastacılık ve ekmek yapımı konusunda profesyonel beceriler kazandırmak, farklı tatlar ve teknikler deneyimlemeler.
1 | Profesyonel pastacılık ve ekmek üretimi tekniklerini öğrenme. |
2 | Yaratıcı ve görsel olarak çekici pastalar ve ekmekler yapma becerisi kazanma. |
3 | Pastaların ve ekmeklerin hazırlanması, pişirilmesi ve sunumunda hijyen ve güvenlik prensiplerini uygulama. |
4 | Pastacılık ve ekmek üretiminde malzemelerin ve yöntemlerin değerlendirilmesi becerisi geliştirme. |
5 | Pastacılık ve ekmek üretimi konularında araştırma yapma ve sonuçlarını yazılı veya sözlü olarak sunma becerisi geliştirme. |
Birinci Öğretim
yok
yok
Pasta ve ekmek uygulamaları
Hafta | Teorik | Uygulama | [OgretimYontemVeTeknikleri] | [OnHazirlik] |
---|---|---|---|---|
1 | Unlu mamüllerde temel teknikler | |||
2 | Kekler ve kurabiyeler | |||
3 | Bisküvi, petifur ve açmalar | |||
4 | Yumuşak şekerler ve çikolata işleri | |||
5 | Buzlu tatlılar ve dondurmalar | |||
6 | Çörekler ve hamur işleri | |||
7 | Fırın ve pastane işletmeciliği | |||
8 | Ara Sınav | |||
9 | Profesyonel pasta tasarımı | |||
10 | Şeker hamurlu pasta dekorasyonu | |||
11 | Ekmek üretimi ve fırın teknikleri | |||
12 | Dünya pastacılığı | |||
13 | Dünya ekmekleri | |||
14 | Gluten-Free pastacılık ve ekmek | |||
15 | Final |
The Advanced Professional Pastry Chef by Bo Friberg, Patisserie: Mastering the Fundamentals of French Pastry by Christophe Felder
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 76 | 76 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 72 | 72 |
Toplam İş Yükü (saat) | 150 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | |
ÖÇ 1 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 |
ÖÇ 2 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 |
ÖÇ 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
ÖÇ 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
ÖÇ 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 |