Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | Kredi |
---|---|---|---|---|---|---|
GMS520 | İleri Fermantasyon Teknikleri | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 6.00 | 3.00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Bu dersin amacı öğrencilere, fermantasyon teknolojilerinin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi için kullanılan en son teknikleri ve stratejileri sunmaktır. Öğrenciler, fermantasyon süreçlerinin optimizasyonu, yeni ürünlerin geliştirilmesi ve çeşitli endüstriyel uygulamalar için uygun mikroorganizmaların seçimi hakkında bilgi sahibi olacaklardır.
1 | Fermantasyon sürecini ve temel prensiplerini anlama. |
2 | İleri düzey fermantasyon tekniklerini ve yöntemlerini öğrenme. |
3 | Fermente gıdaların üretim sürecini planlama ve uygulama becerisi kazanma. |
4 | Fermentasyonun mikrobiyolojik ve kimyasal temellerini anlama. |
5 | Yenilikçi fermantasyon ürünleri ve yöntemleri geliştirme becerisi kazanma. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Bu dersin amacı öğrencilere, fermantasyon teknolojilerinin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi için kullanılan en son teknikleri ve stratejileri sunmaktır. Öğrenciler, fermantasyon süreçlerinin optimizasyonu, yeni ürünlerin geliştirilmesi ve çeşitli endüstriyel uygulamalar için uygun mikroorganizmaların seçimi hakkında bilgi sahibi olacaklardır.
Hafta | Teorik | [OgretimYontemVeTeknikleri] | [OnHazirlik] |
---|---|---|---|
1 | Fermantasyon teknolojisi giriş ve temel kavramlar | ||
2 | Mikroorganizmaların seçimi ve kullanımı | ||
3 | Fermantasyon sürecinin optimizasyonu | ||
4 | Farklı endüstriyel uygulamalar için fermantasyon teknolojileri | ||
5 | Laktik asit bakterileri fermantasyonu ve ürünleri | ||
6 | Alkolik fermantasyon ve ürünleri | ||
7 | Sirke fermantasyonu ve ürünleri | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | Fermente süt ürünleri ve üretimi | ||
10 | Fermente et ürünleri ve üretimi | ||
11 | Probiyotikler ve prebiyotikler | ||
12 | Fermantasyon yöntemleri ve araştırma teknikleri | ||
13 | Fermantasyon ve sağlık | ||
14 | Yeni fermantasyon teknolojileri ve gelecekteki uygulamalar | ||
15 | Final |
Steinkraus, K. (2002). Handbook of indigenous fermented foods. CRC Press. Blandino, A., Al-Aseeri, M. E., Pandiella, S. S., Cantero, D., & Webb, C. (2003). Cereal-based fermented foods and beverages. Food Research International, 36(6), 527-543. Campbell-Platt, G. (1994). Fermented foods of the world: a dictionary and guide. Butterworth-Heinemann.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 76 | 76 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 72 | 72 |
Toplam İş Yükü (saat) | 150 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | |
ÖÇ 1 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
ÖÇ 2 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 |
ÖÇ 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
ÖÇ 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 |
ÖÇ 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 |