GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
GMS521 Butik Pastacılık Seçmeli Ders Grubu 1 1 6.00 3.00

Yüksek Lisans


Türkçe


Ders kapsamında öğrencilerin butik pastacılık sektöründeki hammaddeler, prosesler ve ürünlerinin incelenmesi ile alandaki bilgi birikiminin artırılması hedeflenmiştir.


Öğr. Gör. Şule Çelik


1 Butik pastacılık alanındaki temel teknikleri ve becerileri öğrenme.
2 Yaratıcı pasta tasarımı ve sunumu yapabilme yeteneği kazanma.
3 Özel ve kişiye özel pastaların üretimini planlama ve uygulama becerisi geliştirme.
4 Farklı malzemeleri kullanarak çeşitli pasta ve tatlıları yapabilme yeteneği kazanma.
5 Hijyen, kalite ve müşteri memnuniyeti gibi önemli faktörleri butik pastacılık uygulamalarında dikkate alma.

Birinci Öğretim


Yok


Le Cordon Bleu. (2012). Patisserie Foundations: Classic Recipes. Delmar Cengage Learning. 2 Toba Garrett. (2011). Professional Cake Decorating. Wiley. 3 Lisa Richardson. (2017). Cake Decorating at Home. Parragon Books.


Bu dersin amacı, butik pastacılıkta kullanılan temel hammadde ve tekniklerin öğrenilerek lezzet ve görselliğin önem taşıdığı butik ürünleri yapabilecek düzeye gelmek.


Hafta Teorik [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 Ders planının paylaşılması ve genel bilgiler
2 Temel pastacılık bilgileri
3 Pasta yapımında kullanılan ekipmanlar
4 Pişirilerek hazırlanan hamurlar ve yapım teknikleri
5 Butik pastacılıkta kek ve krema çeşitleri ile yapım teknikleri
6 Pasta kaplama, butik pastacılıkta soslar, ganaj; kurabiye ve royal icing teknikleri
7 Pastacılık Tarihi
8 Vize Haftası
9 Çikolata çeşitleri ve üretim teknikleri, yağlı hamurlar ve yapım teknikleri
10 Bir pastacının hayatı ve çalışma tekniklerinin incelenmesi; pasta dekorları ve süsleme teknikleri
11 Şeker hamuru, şeker hamuru modellemesi ve figür çalışmaları; kutlama ve düğün pastaları ve strafor kullanımı
12 Butik pastacılıkta temel hammaddeler
13 Makale analizi ve tartışmaları
14 Makale analizi ve tartışmaları
15 Final Haftası

Yok



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı için Bireysel Çalışma 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 60 60
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 50 50
Okuma 1 40 40
Toplam İş Yükü (saat) 150

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
ÖÇ 1 4 4 4 4 4 4 4 4 4 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 2 4 4 4 5 5 4 4 5 5 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 3 4 4 4 4 4 5 5 5 5 5 5 4 5 5 5
ÖÇ 4 4 4 4 4 5 5 5 5 5 5 4 4 4 5 5
ÖÇ 5 5 4 5 4 4 4 5 5 4 4 5 5 5 4 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek