Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | Kredi |
---|---|---|---|---|---|---|
SSY525 | Sağlık Turizmi Yönetimi | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 6.00 | 3.00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Bu dersin amacı, öğrencilere sağlık turizmi yönetimi konusunda temel kavramları, stratejileri ve uygulamaları öğretmektir.
1 | Sağlık turizminin temel kavramlarını ve işleyişini anlama becerisi geliştirmek. |
2 | Sağlık turizmi destinasyonlarının tanıtım, pazarlama ve markalaşma stratejilerini değerlendirme yetkinliği kazanmak. |
3 | Sağlık turizmi hizmetlerinde kalite, güvenlik ve hasta memnuniyeti yönetimi konularında bilgi ve anlayış geliştirmek. |
4 | Sağlık turizmi talep ve arzını analiz etme, potansiyel pazarları değerlendirme ve rekabet avantajları belirleme yetkinliği kazanmak. |
5 | Etik değerlerin sağlık turizmi yönetimi uygulamalarında nasıl gözetildiğini anlama ve değerlendirme yetkinliği geliştirmek. |
Birinci Öğretim
yok
yok
Öğrenciler, sağlık turizmi sektörünün yapısını, hedef pazarlarını ve segmentasyonunu, pazarlama stratejilerini, kalite yönetimini, operasyonel yönetimi, medikal turizmi ve tedavi süreçlerini, medikal turizm destinasyonlarını ve tesis yönetimini, iletişimi ve hasta deneyimini sağlık hizmeti sunumunda, yasal ve etik konuları, finansmanı ve fiyatlandırmayı, markalaşmayı ve rekabet avantajını, sürdürülebilirliği ve çevresel etkileri, gelecekte sağlık turizmini öğreneceklerdir.
Hafta | Teorik | [OgretimYontemVeTeknikleri] | [OnHazirlik] |
---|---|---|---|
1 | Sağlık Turizmine Giriş | ||
2 | Sağlık Turizmi Sektörü ve Yapısı | ||
3 | Sağlık Turizmi Hedef Pazarları ve Segmentasyon | ||
4 | Sağlık Turizmi Pazarlama Stratejileri | ||
5 | Sağlık Turizmi Kalite Yönetimi | ||
6 | Sağlık Turizmi Operasyonel Yönetim | ||
7 | Medikal Turizm ve Tedavi Süreçleri | ||
8 | Medikal Turizm Destinasyonları ve Tesis Yönetimi | ||
9 | Sağlık Hizmeti Sunumunda İletişim ve Hasta Deneyimi | ||
10 | Sağlık Turizmi Yasal ve Etik Konuları | ||
11 | Sağlık Turizmi Finansmanı ve Fiyatlandırma | ||
12 | Sağlık Turizmi Markalaşma ve Rekabet Avantajı | ||
13 | Sağlık Turizminde Sürdürülebilirlik ve Çevresel Etkiler | ||
14 | Gelecekte Sağlık Turizmi |
Smith, M., & Puczko, L. (2016). Health Tourism Management. Oxford: Goodfellow Publishers.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 72 | 72 |
Final Sınavı | 1 | 76 | 76 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 1 | 1 |
Toplam İş Yükü (saat) | 150 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | |
ÖÇ 1 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 |
ÖÇ 2 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 |
ÖÇ 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 |
ÖÇ 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 |
ÖÇ 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 |