GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
GMS543 Gıda Sektöründe Tedarik Zinciri Ders 1 1 6.00 3.00

Yüksek Lisans


Türkçe


Bu ders öğrencilere etkin gıda tedarik zinciri yönetimi stratejileri anlama ve kullanma becerisini kazandırmayı amaçlar.


Dr. Öğr. Üyesi Ali Paşazade


1 Tedarik zinciri ile ilgili temel kavramları öğrenir
2 Taşımacılık, depo yönetimi ve stok kontrol yöntemlerini öğrenir.
3 Gıda güvenlik kontrol sistemi örenir
4 Gıda işletmelerinde tedarik zinciri yönetiminde kullanılan bilgi teknolojilerinin önemini ve kullanım alanlarını bilir.
5 Gıda işletmelerinde tedarik zinciri yönetiminde kullanılan soğuk zincir kullanım alanlarını bilir
6 Gıda tedarik zinciri süreçlerinde risk yönetimi ve lojistik planlama yapabilme.
7 Tedarik zinciri yönetiminde işbirliği ve entegrasyonun önemini açıklayabilir

Birinci Öğretim



Yok


Tedarik zinciri yönetiminin, kavramı, fonksiyonları, amaçları, prensipleri, Tedarik zinciri karar alanları, yönetimi yapısı, Meyve ve sebze tedarik zincirindeki mevcut sorunlar ve zorlukları , Gıda tedarik zincirinde lojistik faaliyetler, Gıda sektöründe dış kaynaklı kullanma stratejileri, Gıda lojistiğinde taşımacılık ve depolama sorunlar, Gıda tedarik zinciri riskler, Gıda tedarik zincirinde atık yönetimi, Gıda güvenliği riski, Gıda güvenlik kontrol sistemi ve Sıcaklık kontrollü gıda tedarik zincirleri içerir


Hafta Teorik [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 Tzy tarihi gelişimi, Tedarik zinciri yönetiminin tanımı
2 Tedarik zinciri yönetimi kavramı, Tedarik zinciri yönetimi fonksiyonları
3 Tedarik zinciri yönetiminin amaçlari, Tedarik zinciri yönetimini etkileyen faktörler
4 Tedarik zinciri yönetiminin prensipleri, Tedarik zinciri karar alanları, Tedarik zincirinin çeşitleri
5 Tedarik zincirinin yönetimi yapısı,Meyve ve sebze tedarik zincirindeki mevcut sorunlar ve zorluklar
6 Gıda tedarik zincirinde paydaşlar, Gıda tedarik zincirinde lojistik faaliyetler
7 Gıda sektöründe dış kaynaklı kullanma stratejileri
8 Ara Sınav
9 Gıda lojistiğinde taşımacılık ve depolama sorunlar, Gıda değer zinciri
10 Gıda tedarik zinciri riskler
11 Gıda tedarik zincirinde atık yönetimi
12 Gıda güvenliği riski, Gıda güvenlik kontrol sistemi
13 Sıcaklık kontrollü gıda tedarik zincirleri
14 Gıda sektöründe soğuk zincir lojistiği
15 Final

Tümenbatur .2022. Gıda tedarik zinciri yönetimi ve lojistik ı, Anonim. 2020. Web sitesi: https://tr.wikipedia.org/wiki/Kurumsal_kaynak_planlamas%C4%B1 •Anonymous: Web sitesi: https://cscmp.org/ •Benita M. Beamon(1998) “Supply Chain Design and Analysis: Models and Methods”, International Journal of Pro - duction Economics, University of Washington, Industrial Engineering, Seattle, WA. •Dilek, M. S. (2017). Sürdürülebilir tedarik zinciri yönetimi: Gıda sektöründe görgül bir analiz. Selçuk Üniversitesi, Yayımlanmış yüksek lisans tezi, Konya. •Mucuk, İ. (2012). Pazarlama İlkeleri. İstanbul: Türkmen Kitabevi •Yontar, E., & Ersoz, S. (June 05, 2020). Investigation of Food Supply Chain Sustainability Performance for Turkey's Food Sector. Frontiers in Sustainable Food Systems, 4.https://doi.org/10.3389/fsufs.2020.00068



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 5 4 20
Final Sınavı 3 4 12
Tartışma 14 2 28
Alan Çalışması 4 2 8
Beyin Fırtınası 4 2 8
Proje Hazırlama 7 1 7
Proje Sunma 5 1 5
Seminer 8 5 40
Bireysel Çalışma 7 2 14
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 4 2 8
Toplam İş Yükü (saat) 150

ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
ÖÇ 5
ÖÇ 6
ÖÇ 7
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek