GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
GMS530 Gastronomi Turizmi Seçmeli Ders Grubu 1 1 6.00 3.00

Yüksek Lisans


Türkçe


Dersin amacı, gastronomi turizminin temel kavramlarını tanıtmak, gastronominin turizm sektörü üzerindeki etkilerini ve önemini öğrencilere aktarmaktır.


Dr. Öğr. Üyesi Gİzem ÇORMAN


1 Turizm ve gastronomi kavramlarını tanımlayabilecektir.
2 Gastronomi turizminin gelişimini açıklayabilecektir.
3 Alternatif ve özel ilgi turizmini analiz edebilecektir.
4 Gastronomi turistlerinin motivasyonlarını açıklayabilecektir.
5 Gastronomi turizmi destinasyonlarının pazarlanmasını yorumlayabilecektir.
6 Gastronomi festivallerinin turizme olan etkisini yorumlayabilecektir.
7 Gastronomi rotaları ile ilgili bilgi sahibi olacaktır.

Birinci Öğretim


YOK


YOK


Ders, gastronomi turizminin nasıl geliştiğini, turistlerin motivasyonlarını, kırsal bölgelerdeki gıda üretiminin turizme katkısını, gastronomideki yeni trendleri ve gastronomi rota ve festivallerinin rolünü incelemeyi hedeflemektedir. Gastronomi turizminin destinasyon yönetimi ve pazarlamasındaki yerini ve gastronomi turizmini anlamak üzere öğrencilere geniş bir bakış açısı kazandırmayı amaçlamaktadır.


Hafta Teorik [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 Turizm Kavramı, Tanımı ve Turizmin Gelişimi
2 Kitle Turizminden Alternatif Turizme Geçiş ve Özel İlgi Turizmi
3 Yaratıcı Turizm ve UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı
4 Gastronomi Turizmini Anlamak
5 Gastronomi Turizm ve Modern Gastronomi
6 Gastronomi Turistinin Motivasyonu
7 Gastronomi Seyahat Deneyimi
8 Ara Sınav
9 Gastronomi Turizmi: Kırsal Bölgeler ve Gıda Üretiminin Önemi
10 Gastronomi Turizm Destinasyon ve Pazarlama
11 Gastronomi Turizminin Ürün Boyutları
12 Gastronomide Yeni Trendler (Slow Food, Yenilebilir Böcekler, Dikey Tarım, Organik Tarım, Nörogastronomi, Tematik Restoranlar)
13 Gastronomi Festivalleri- Rotalar
14 Gastronomi Festivalleri-Rotalar
15 Dönem Sonu Sınavı

Engin Koban, 2020, Gastronomik Turizm Pazarlama ve Rekabet Yaklaşımıyla, Ekin Basım Yayın Dağıtım. Hülya Kurgun, 2017, Gastronomi Trendleri Milenyum ve Ötesi, Detay Yayıncılık



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

YOK


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 1 1 1
Bireysel Çalışma 14 3 42
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 12 9 108
Toplam İş Yükü (saat) 153

ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
ÖÇ 5
ÖÇ 6
ÖÇ 7
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek