Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | Kredi |
---|---|---|---|---|---|---|
GMS530 | Gastronomi Turizmi | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 6.00 | 3.00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Dersin amacı, gastronomi turizminin temel kavramlarını tanıtmak, gastronominin turizm sektörü üzerindeki etkilerini ve önemini öğrencilere aktarmaktır.
Dr. Öğr. Üyesi Gİzem ÇORMAN
1 | Turizm ve gastronomi kavramlarını tanımlayabilecektir. |
2 | Gastronomi turizminin gelişimini açıklayabilecektir. |
3 | Alternatif ve özel ilgi turizmini analiz edebilecektir. |
4 | Gastronomi turistlerinin motivasyonlarını açıklayabilecektir. |
5 | Gastronomi turizmi destinasyonlarının pazarlanmasını yorumlayabilecektir. |
6 | Gastronomi festivallerinin turizme olan etkisini yorumlayabilecektir. |
7 | Gastronomi rotaları ile ilgili bilgi sahibi olacaktır. |
Birinci Öğretim
YOK
YOK
Ders, gastronomi turizminin nasıl geliştiğini, turistlerin motivasyonlarını, kırsal bölgelerdeki gıda üretiminin turizme katkısını, gastronomideki yeni trendleri ve gastronomi rota ve festivallerinin rolünü incelemeyi hedeflemektedir. Gastronomi turizminin destinasyon yönetimi ve pazarlamasındaki yerini ve gastronomi turizmini anlamak üzere öğrencilere geniş bir bakış açısı kazandırmayı amaçlamaktadır.
Hafta | Teorik | [OgretimYontemVeTeknikleri] | [OnHazirlik] |
---|---|---|---|
1 | Turizm Kavramı, Tanımı ve Turizmin Gelişimi | ||
2 | Kitle Turizminden Alternatif Turizme Geçiş ve Özel İlgi Turizmi | ||
3 | Yaratıcı Turizm ve UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı | ||
4 | Gastronomi Turizmini Anlamak | ||
5 | Gastronomi Turizm ve Modern Gastronomi | ||
6 | Gastronomi Turistinin Motivasyonu | ||
7 | Gastronomi Seyahat Deneyimi | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | Gastronomi Turizmi: Kırsal Bölgeler ve Gıda Üretiminin Önemi | ||
10 | Gastronomi Turizm Destinasyon ve Pazarlama | ||
11 | Gastronomi Turizminin Ürün Boyutları | ||
12 | Gastronomide Yeni Trendler (Slow Food, Yenilebilir Böcekler, Dikey Tarım, Organik Tarım, Nörogastronomi, Tematik Restoranlar) | ||
13 | Gastronomi Festivalleri- Rotalar | ||
14 | Gastronomi Festivalleri-Rotalar | ||
15 | Dönem Sonu Sınavı |
Engin Koban, 2020, Gastronomik Turizm Pazarlama ve Rekabet Yaklaşımıyla, Ekin Basım Yayın Dağıtım. Hülya Kurgun, 2017, Gastronomi Trendleri Milenyum ve Ötesi, Detay Yayıncılık
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
YOK
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 1 | 1 | 1 |
Bireysel Çalışma | 14 | 3 | 42 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 12 | 9 | 108 |
Toplam İş Yükü (saat) | 153 |
ÖÇ 1 |
ÖÇ 2 |
ÖÇ 3 |
ÖÇ 4 |
ÖÇ 5 |
ÖÇ 6 |
ÖÇ 7 |