| Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | Kredi |
|---|---|---|---|---|---|---|
| GMS505 | Profesyonel Pastacılık Ve Ekmek Üretimi Uygulamaları | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 6.00 | 3.00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Bu dersin amacı, öğrencilere pastacılık ve ekmek yapımı konusunda profesyonel beceriler kazandırmak, farklı tatlar ve teknikler deneyimlemeler.
| 1 | Profesyonel pastacılık ve ekmek üretimi tekniklerini öğrenme. |
| 2 | Yaratıcı ve görsel olarak çekici pastalar ve ekmekler yapma becerisi kazanma. |
| 3 | Pastaların ve ekmeklerin hazırlanması, pişirilmesi ve sunumunda hijyen ve güvenlik prensiplerini uygulama. |
| 4 | Pastacılık ve ekmek üretiminde malzemelerin ve yöntemlerin değerlendirilmesi becerisi geliştirme. |
| 5 | Pastacılık ve ekmek üretimi konularında araştırma yapma ve sonuçlarını yazılı veya sözlü olarak sunma becerisi geliştirme. |
Birinci Öğretim
yok
yok
Pasta ve ekmek uygulamaları
| Hafta | Teorik | Uygulama | [OgretimYontemVeTeknikleri] | [OnHazirlik] |
|---|---|---|---|---|
| 1 | Unlu mamüllerde temel teknikler | |||
| 2 | Kekler ve kurabiyeler | |||
| 3 | Bisküvi, petifur ve açmalar | |||
| 4 | Yumuşak şekerler ve çikolata işleri | |||
| 5 | Buzlu tatlılar ve dondurmalar | |||
| 6 | Çörekler ve hamur işleri | |||
| 7 | Fırın ve pastane işletmeciliği | |||
| 8 | Ara Sınav | |||
| 9 | Profesyonel pasta tasarımı | |||
| 10 | Şeker hamurlu pasta dekorasyonu | |||
| 11 | Ekmek üretimi ve fırın teknikleri | |||
| 12 | Dünya pastacılığı | |||
| 13 | Dünya ekmekleri | |||
| 14 | Gluten-Free pastacılık ve ekmek | |||
| 15 | Final |
The Advanced Professional Pastry Chef by Bo Friberg, Patisserie: Mastering the Fundamentals of French Pastry by Christophe Felder
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 100 |
| Toplam | 100 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
| Final Sınavı | 1 | 100 |
| Toplam | 100 | |
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | |
yok
| Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
|---|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
| Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
| Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 76 | 76 |
| Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 72 | 72 |
| Toplam İş Yükü (saat) | 150 | ||
| ÖÇ 1 |
| ÖÇ 2 |
| ÖÇ 3 |
| ÖÇ 4 |
| ÖÇ 5 |