| Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | Kredi |
|---|---|---|---|---|---|---|
| GMS521 | Butik Pastacılık | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 6.00 | 3.00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Ders kapsamında öğrencilerin butik pastacılık sektöründeki hammaddeler, prosesler ve ürünlerinin incelenmesi ile alandaki bilgi birikiminin artırılması hedeflenmiştir.
Öğr. Gör. Şule Çelik
| 1 | Butik pastacılık alanındaki temel teknikleri ve becerileri öğrenme. |
| 2 | Yaratıcı pasta tasarımı ve sunumu yapabilme yeteneği kazanma. |
| 3 | Özel ve kişiye özel pastaların üretimini planlama ve uygulama becerisi geliştirme. |
| 4 | Farklı malzemeleri kullanarak çeşitli pasta ve tatlıları yapabilme yeteneği kazanma. |
| 5 | Hijyen, kalite ve müşteri memnuniyeti gibi önemli faktörleri butik pastacılık uygulamalarında dikkate alma. |
Birinci Öğretim
Yok
Le Cordon Bleu. (2012). Patisserie Foundations: Classic Recipes. Delmar Cengage Learning. 2 Toba Garrett. (2011). Professional Cake Decorating. Wiley. 3 Lisa Richardson. (2017). Cake Decorating at Home. Parragon Books.
Bu dersin amacı, butik pastacılıkta kullanılan temel hammadde ve tekniklerin öğrenilerek lezzet ve görselliğin önem taşıdığı butik ürünleri yapabilecek düzeye gelmek.
| Hafta | Teorik | [OgretimYontemVeTeknikleri] | [OnHazirlik] |
|---|---|---|---|
| 1 | Ders planının paylaşılması ve genel bilgiler | ||
| 2 | Temel pastacılık bilgileri | ||
| 3 | Pasta yapımında kullanılan ekipmanlar | ||
| 4 | Pişirilerek hazırlanan hamurlar ve yapım teknikleri | ||
| 5 | Butik pastacılıkta kek ve krema çeşitleri ile yapım teknikleri | ||
| 6 | Pasta kaplama, butik pastacılıkta soslar, ganaj; kurabiye ve royal icing teknikleri | ||
| 7 | Pastacılık Tarihi | ||
| 8 | Vize Haftası | ||
| 9 | Çikolata çeşitleri ve üretim teknikleri, yağlı hamurlar ve yapım teknikleri | ||
| 10 | Bir pastacının hayatı ve çalışma tekniklerinin incelenmesi; pasta dekorları ve süsleme teknikleri | ||
| 11 | Şeker hamuru, şeker hamuru modellemesi ve figür çalışmaları; kutlama ve düğün pastaları ve strafor kullanımı | ||
| 12 | Butik pastacılıkta temel hammaddeler | ||
| 13 | Makale analizi ve tartışmaları | ||
| 14 | Makale analizi ve tartışmaları | ||
| 15 | Final Haftası |
Yok
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
|---|---|---|
| Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 100 |
| Toplam | 100 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
| Final Sınavı için Bireysel Çalışma | 1 | 100 |
| Toplam | 100 | |
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | |
Yok
| Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
|---|---|---|---|
| Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 60 | 60 |
| Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 50 | 50 |
| Okuma | 1 | 40 | 40 |
| Toplam İş Yükü (saat) | 150 | ||
| ÖÇ 1 |
| ÖÇ 2 |
| ÖÇ 3 |
| ÖÇ 4 |
| ÖÇ 5 |