Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | Kredi |
---|---|---|---|---|---|---|
EBUS101 | Introduction to Business Administration | Ders | 1 | 1 | 8.00 | 3.00 |
Lisans
İngilizce
Bu ders, organizasyon, finans, pazarlama, yönetim, insan kaynakları, personel yönetimi, üretim ve ekonomi vb. konulara odaklanarak işletmelerin rol ve işlevlerini anlamak için kullanılan işletme terminolojisini, güncel/kritik işletme konularını ve kavramları açıklamayı amaçlamaktadır. Temel kavramları kapsar. yönetim sorunlarının; mal ve hizmetlerin pazarlanması; para ve bankacılık, finansal yönetim, hisse senedi ve tahvil piyasaları ve iş ile ilgili riskler ile ilgili temel bilgiler; muhasebe, bilgisayar ve iş hukukunun temel unsurları; gelecekte işi etkileyebilecek değişen faktörler vb.
Doç. Dr. Canan Ceylan
1 | İşletme yönetiminin temel ilkelerine ilişkin temel konuları anlayabilme |
2 | Öğrencileri işletmelerin işlevleriyle tanıştırmak |
3 | Arz ve talep konularının temel anlayışı |
4 | Öğrencilere iş çevresi boyutlarını ve çevre sorunları, sürdürülebilirlik, teknoloji vb. Sosyal / politik / ekonomik kavramları tanıtmak. |
Birinci Öğretim
Ön koşulu yoktur.
Hiçbiri
İşletme Yönetimine Genel Bakış; Kavramlar ve Sorunlar Ekonomik, Sosyal, Teknolojik, Pazar ve Küresel Çevre; ekonominin temelleri (üretim faktörleri, ekonomik sistem vb); etik, sosyal sorumluluk Uluslararası ticaret, dış pazarlar, çok kültürlü ortam Yönetim Terimleri ve Tanımları, yönetimin işlevleri, yönetimin yapısı, yönetim becerileri, yönetsel roller Liderlik, organizasyonlarda iletişim İnsan kaynakları yönetimi, pazarlamanın temelleri, Stratejik pazarlama yönetimi, pazarlama karması, markalaşma, pazarlama etiği Üretim sistemi, süreç, üretim yönetimi, kalite yönetimi, tedarik zinciri yönetimi Bilgi teknolojisi, bilgi sistemleri, bilgi sistemlerini yönetme ve karar verme Muhasebe Terimleri ve tanımı, defter tutma, muhasebenin alanları, kayıt işi Temel mali tablolar, mali tabloların analizi, mali tablolarda etik
Hafta | Teorik | [OgretimYontemVeTeknikleri] | [OnHazirlik] |
---|---|---|---|
1 | İşletme Yönetimine Genel Bakış; Kavramlar ve Sorunlar Ekonomik, Sosyal, Teknolojik, Pazar ve Küresel Çevre; ekonominin temelleri (üretim faktörleri, ekonomik sistem vb); etik, sosyal sorumluluk Uluslararası ticaret, dış pazarlar, çok kültürlü ortam Yönetim Terimleri ve Tanımları, yönetimin işlevleri, yönetimin yapısı, yönetim becerileri, yönetsel roller Liderlik, organizasyonlarda iletişim İnsan kaynakları yönetimi, pazarlamanın temelleri, Stratejik pazarlama yönetimi, pazarlama karması, markalaşma, pazarlama etiği Üretim sistemi, süreç, üretim yönetimi, kalite yönetimi, tedarik zinciri yönetimi Bilgi teknolojisi, bilgi sistemleri, bilgi sistemlerini yönetme ve karar verme Muhasebe Terimleri ve tanımı, defter tutma, muhasebe alanları, ticari işlemlerin kaydedilmesi Temel mali tablolar, mali tabloların analizi, mali tablolarda etik Vakalar , Okumalar, Sunumlar ve Tartışmalar Vakalar , Okumalar, Sunumlar ve Tartışmalar |
Bovée, C. L., & Thill, J. V. (2014). Business in action. Pearson Higher Ed Jeff, M. (2001). Introduction to business. Kelly, M., & Williams, C. (2018). Busn.10 Introduction to business.Cengage Learning.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Staj yoktur
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 60 | 60 |
Final Sınavı | 1 | 140 | 140 |
Toplam İş Yükü (saat) | 200 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | |
ÖÇ 1 | 3 | ||||||||||||||
ÖÇ 2 | 4 | ||||||||||||||
ÖÇ 3 | 3 | ||||||||||||||
ÖÇ 4 | 3 |