GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
EMUZ157 Ses Eğitimi (Türk Müziği) Seçmeli Ders Grubu 1 1 4.00 1.00

Lisans



Öğrencilerin nefes desteği ile şarkı söyleyebilmelerinin yanında şarkı söyleme süreçleri ve mekanizmalarını anlamaları ve yönetebilmeleri.


Nazlıcan Karakaş


1 Öğrencilerin bu dersle birlikte kendi başlarına ses egzersizi yapmayı ve ses oluşturmaya dair temel süreçleri anlamayı başarır hale gelmesi beklenmektedir.

Birinci Öğretim


-


Öğrenciler derse gelmeden önce kapalı ağız egzersizleri ile basit ısınma çalışmaları yapabilirler.


Piyano ile tekrar edilen; nefes egzersizleri, kapalı ağız egzersizleri, hafif ses egzersizleri, güçlü ses egzersizleri, hafiften güçlüye ve güçlüden hafife ses egzersizleri


Hafta Teorik Uygulama [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 Anatomi bilgisi, diyafram, farenks ve larenks yapısı. Ses tellerine ait bilgiler. Fonasyon Kapalı ağız egzersizleri, nefes egzersizleri, hafif şiddette ses egzersizleri. Piyano da çalınan egzersizler öğrenci tarafından tekrar edilir Kapalı ağız egzersizleri.
2 Anatomi bilgisi, diyafram, farenks ve larenks yapısı. Ses tellerine ait bilgiler. Fonasyon Kapalı ağız egzersizleri, nefes egzersizleri, hafif şiddette ses egzersizleri. Piyano da çalınan egzersizler öğrenci tarafından tekrar edilir. Kapalı ağız egzersizleri
3 Anatomi bilgisi, diyafram, farenks ve larenks yapısı. Ses tellerine ait bilgiler. Fonasyon. Kapalı ağız egzersizleri, nefes egzersizleri, hafif şiddette ses egzersizleri. Piyano da çalınan egzersizler öğrenci tarafından tekrar edilir Kapalı ağız egzersizleri
4 Anatomi bilgisi, diyafram, farenks ve larenks yapısı. Ses tellerine ait bilgiler. Fonasyon. Kapalı ağız egzersizleri, nefes egzersizleri, hafif şiddette ses egzersizleri. Piyano da çalınan egzersizler öğrenci tarafından tekrar edilir. Kapalı ağız egzersizleri.
5 Anatomi bilgisi, diyafram, farenks ve larenks yapısı. Ses tellerine ait bilgiler. Fonasyon. Kapalı ağız egzersizleri, nefes egzersizleri, hafif şiddette ses egzersizleri. Orta şiddette ses egzersizleri. Piyano da çalınan egzersizler öğrenci tarafından tekrar edilir. Kapalı ağız egzersizleri.
6 Anatomi bilgisi, diyafram, farenks ve larenks yapısı. Ses tellerine ait bilgiler. Fonasyon. Kapalı ağız egzersizleri, nefes egzersizleri, hafif şiddette ses egzersizleri. Orta şiddette ses egzersizleri. Piyano da çalınan egzersizler öğrenci tarafından tekrar edilir. Kapalı ağız egzersizleri.
7 Anatomi bilgisi, diyafram, farenks ve larenks yapısı. Ses tellerine ait bilgiler. Fonasyon. Kapalı ağız egzersizleri, nefes egzersizleri, hafif şiddette ses egzersizleri. Orta şiddette ses egzersizleri. Güçlü ses egzersizleri. Basit parça çalışmaları. Piyano da çalınan egzersizler öğrenci tarafından tekrar edilir. Kapalı ağız egzersizleri.
8 Anatomi bilgisi, diyafram, farenks ve larenks yapısı. Ses tellerine ait bilgiler. Fonasyon. Kapalı ağız egzersizleri, nefes egzersizleri, hafif şiddette ses egzersizleri. Orta şiddette ses egzersizleri. Güçlü ses egzersizleri. Basit parça çalışmaları. Piyano da çalınan egzersizler öğrenci tarafından tekrar edilir. Kapalı ağız egzersizleri.
9 Anatomi bilgisi, diyafram, farenks ve larenks yapısı. Ses tellerine ait bilgiler. Fonasyon Kapalı ağız egzersizleri, nefes egzersizleri, hafif şiddette ses egzersizleri. Orta şiddette ses egzersizleri. Güçlü ses egzersizleri. Basit parça çalışmaları. The exercises played on the piano are repeated by the student. Kapalı ağız egzersizleri.
10 Anatomi bilgisi, diyafram, farenks ve larenks yapısı. Ses tellerine ait bilgiler. Fonasyon. Kapalı ağız egzersizleri, nefes egzersizleri, hafif şiddette ses egzersizleri. Orta şiddette ses egzersizleri. Güçlü ses egzersizleri. Basit parça çalışmaları Piyano da çalınan egzersizler öğrenci tarafından tekrar edilir. Kapalı ağız egzersizleri.
11 Anatomi bilgisi, diyafram, farenks ve larenks yapısı. Ses tellerine ait bilgiler. Fonasyon. Kapalı ağız egzersizleri, nefes egzersizleri, hafif şiddette ses egzersizleri. Orta şiddette ses egzersizleri. Güçlü ses egzersizleri. Basit parça çalışmaları. Piyano da çalınan egzersizler öğrenci tarafından tekrar edilir. Kapalı ağız egzersizleri.
12 Anatomi bilgisi, diyafram, farenks ve larenks yapısı. Ses tellerine ait bilgiler. Fonasyon. Kapalı ağız egzersizleri, nefes egzersizleri, hafif şiddette ses egzersizleri. Orta şiddette ses egzersizleri. Güçlü ses egzersizleri. Basit parça çalışmaları. Piyano da çalınan egzersizler öğrenci tarafından tekrar edilir. Kapalı ağız egzersizleri.
13 Anatomi bilgisi, diyafram, farenks ve larenks yapısı. Ses tellerine ait bilgiler. Fonasyon. Kapalı ağız egzersizleri, nefes egzersizleri, hafif şiddette ses egzersizleri. Orta şiddette ses egzersizleri. Güçlü ses egzersizleri. Basit parça çalışmaları Piyano da çalınan egzersizler öğrenci tarafından tekrar edilir. Kapalı ağız egzersizleri.
14 Anatomi bilgisi, diyafram, farenks ve larenks yapısı. Ses tellerine ait bilgiler. Fonasyon. Kapalı ağız egzersizleri, nefes egzersizleri, hafif şiddette ses egzersizleri. Orta şiddette ses egzersizleri. Güçlü ses egzersizleri. Basit parça çalışmaları. Piyano da çalınan egzersizler öğrenci tarafından tekrar edilir. Kapalı ağız egzersizleri.

Arie Antiche Vol.1, Vol.2, Vol.3, Vol4, Schubert Lieder, Schumann Lieder



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

-


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Bireysel Çalışma 14 3 42
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 10 10
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 18 18
Toplam İş Yükü (saat) 100

PÇ 1
ÖÇ 1
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek