GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
EMUZ155 Şan I Seçmeli Ders Grubu 1 1 4.00 1.00

Lisans


Türkçe


Öğrencinin doğru bir nefes tekniğiyle klasik batı müziği tarzında farklı dillerde şarkı söyleyebilmesini sağlamak.


Sahin Eksioglu


1 Bu dersle birlikte öğrenci, en az 2 dilde olmak üzere klasik batı müziği tarzında diyaframı aktif olarak kullanarak şarkı söyleyebilecek hale gelir.
2 Bu dersle birlikte öğrenci, sahnede nasıl durması ve hareket etmesi gerektiğini öğrenir.

Birinci Öğretim



-


Piyanoda çalınan ses egzersizlerinin öğrenciye tekrar ettirilmesi. Şarkı söyleme organları hakkında bilgi verilmesi. Söylenecek parçalar üzerinde yapılacak çalışmalar.


Hafta Teorik Uygulama [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 Anatomi ve nefes bilgileri. İ-U-O-A ve E vokalleriyle basit egzersizlerin uygulanması. Piyanoda çalınan egzersizler öğrenciye tekrar ettirilir. Öğrenci kapalı ağız ve nefes egzersizleriyle derse başlamadan önce hazırlık yapar.
2 Anatomi ve nefes bilgileri. İ-U-O-A ve E vokalleriyle basit egzersizlerin uygulanması. Piyanoda çalınan egzersizler öğrenciye tekrar ettirilir. Öğrenci kapalı ağız ve nefes egzersizleriyle derse başlamadan önce hazırlık yapar.
3 Anatomi ve nefes bilgileri. İ-U-O-A ve E vokalleriyle basit egzersizlerin uygulanması. Piyanoda çalınan egzersizler öğrenciye tekrar ettirilir. Öğrenci kapalı ağız ve nefes egzersizleriyle derse başlamadan önce hazırlık yapar.
4 Anatomi ve nefes bilgileri. İ-U-O-A ve E vokalleriyle basit egzersizlerin uygulanması. Piyanoda çalınan egzersizler öğrenciye tekrar ettirilir. Öğrenci kapalı ağız ve nefes egzersizleriyle derse başlamadan önce hazırlık yapar.
5 Anatomi ve nefes bilgileri. İ-U-O-A ve E vokalleriyle basit egzersizlerin uygulanması. Piyanoda çalınan egzersizler öğrenciye tekrar ettirilir. Öğrenci kapalı ağız ve nefes egzersizleriyle derse başlamadan önce hazırlık yapar.
6 Anatomi ve nefes bilgileri. Seçilen parçaların Türkçe'ye çevrilmesi ve dramaturjisinin yapılması. İ-U-O-A ve E vokalleriyle basit egzersizlerin uygulanması. Seçilen parçaların çalışılması. Piyanoda çalınan egzersizler öğrenciye tekrar ettirilir. Öğrenci kapalı ağız ve nefes egzersizleriyle derse başlamadan önce hazırlık yapar.
7 Anatomi ve nefes bilgileri. Seçilen parçaların Türkçe'ye çevrilmesi ve dramaturjisinin yapılması. İ-U-O-A ve E vokalleriyle basit egzersizlerin uygulanması. Seçilen parçaların çalışılması. Piyanoda çalınan egzersizler öğrenciye tekrar ettirilir. Öğrenci kapalı ağız ve nefes egzersizleriyle derse başlamadan önce hazırlık yapar.
8 Anatomi ve nefes bilgileri. Seçilen parçaların Türkçe'ye çevrilmesi ve dramaturjisinin yapılması. İ-U-O-A ve E vokalleriyle basit egzersizlerin uygulanması. Seçilen parçaların çalışılması. Piyanoda çalınan egzersizler öğrenciye tekrar ettirilir. Öğrenci kapalı ağız ve nefes egzersizleriyle derse başlamadan önce hazırlık yapar.
9 Anatomi ve nefes bilgileri. Seçilen parçaların Türkçe'ye çevrilmesi ve dramaturjisinin yapılması. İ-U-O-A ve E vokalleriyle basit egzersizlerin uygulanması. Seçilen parçaların çalışılması. Piyanoda çalınan egzersizler öğrenciye tekrar ettirilir. Öğrenci kapalı ağız ve nefes egzersizleriyle derse başlamadan önce hazırlık yapar.
10 Anatomi ve nefes bilgileri. Seçilen parçaların Türkçe'ye çevrilmesi ve dramaturjisinin yapılması. İ-U-O-A ve E vokalleriyle basit egzersizlerin uygulanması. Seçilen parçaların çalışılması. Piyanoda çalınan egzersizler öğrenciye tekrar ettirilir. Öğrenci kapalı ağız ve nefes egzersizleriyle derse başlamadan önce hazırlık yapar.
11 Anatomi ve nefes bilgileri. Seçilen parçaların Türkçe'ye çevrilmesi ve dramaturjisinin yapılması. İ-U-O-A ve E vokalleriyle basit egzersizlerin uygulanması. Seçilen parçaların çalışılması. Piyanoda çalınan egzersizler öğrenciye tekrar ettirilir. Öğrenci kapalı ağız ve nefes egzersizleriyle derse başlamadan önce hazırlık yapar.
12 Anatomi ve nefes bilgileri. Seçilen parçaların Türkçe'ye çevrilmesi ve dramaturjisinin yapılması. İ-U-O-A ve E vokalleriyle basit egzersizlerin uygulanması. Seçilen parçaların çalışılması. Piyanoda çalınan egzersizler öğrenciye tekrar ettirilir. Öğrenci kapalı ağız ve nefes egzersizleriyle derse başlamadan önce hazırlık yapar.
13 Anatomi ve nefes bilgileri. Seçilen parçaların Türkçe'ye çevrilmesi ve dramaturjisinin yapılması. İ-U-O-A ve E vokalleriyle basit egzersizlerin uygulanması. Seçilen parçaların çalışılması. Piyanoda çalınan egzersizler öğrenciye tekrar ettirilir. Öğrenci kapalı ağız ve nefes egzersizleriyle derse başlamadan önce hazırlık yapar.
14 Anatomi ve nefes bilgileri. Seçilen parçaların Türkçe'ye çevrilmesi ve dramaturjisinin yapılması. İ-U-O-A ve E vokalleriyle basit egzersizlerin uygulanması. Seçilen parçaların çalışılması. Piyanoda çalınan egzersizler öğrenciye tekrar ettirilir. Öğrenci kapalı ağız ve nefes egzersizleriyle derse başlamadan önce hazırlık yapar.

Schubert ve Schumann Lied kitapları, Beethoven Lied kitabı. Arie-Antiche album.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

-


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Bireysel Çalışma 14 3 42
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 10 10
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 18 18
Toplam İş Yükü (saat) 100

PÇ 1
ÖÇ 1
ÖÇ 2
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek