Ders Öğretim Planı
| Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
Kredi |
|
|
|
0 |
0 |
0 |
0 |
Lisans
| 1 |
Öğrencilerin Türk mutfak tarihinin nerede başladığını ve nasıl devam ettiğini öğrenmeleri. |
| 2 |
Orta Asya'daki Türklerin mutfak özelliklerinin öğrenilmesi. |
| 3 |
Anadolu topraklarına gelen Türklerin mutfak kültürlerinin gelişimi ve etkilendiği unsurların öğrenilmesi. |
| 4 |
Selçuklu dönemi Türk mutfağı özelliklerinin öğrenilmesi. |
| 5 |
Osmanlı İmparatorluğu döneminde Türk mutfağında yaşanan gelişmeler ve bu dönemdeki Türk mutfağı özelliklerinin öğrenilmesi. |
| 6 |
Cumhuriyet dönemi Türk mutfağı özelliklerinin öğrenilmesi. |
| 7 |
Türk mutfağı pişirme tekniklerinin ve saklama yöntemlerinin öğrenilmesi. |
Yok
| Hafta |
Teorik |
[OgretimYontemVeTeknikleri] |
[OnHazirlik] |
| 1 |
Öğrencilerle tanışma, Ders içeriğinin anlatılması ve Türk mutfak sanatı dersinin nasıl işleneleceğinin anlatılması. |
|
|
| 2 |
Orta Asya bölgesinde yaşamış olan Türklerin mutfak kültürleri |
|
|
| 3 |
Anadolu'ya yerleşen Türklerin mutfak özellikleri |
|
|
| 4 |
Anadolu'ya yerleşen Türklerin mutfak özellikleri |
|
|
| 5 |
Selçuklu Dönemi Türk mutfağı özellikleri |
|
|
| 6 |
Selçuklu Dönemi Türk mutfağı özellikleri |
|
|
| 7 |
Osmanlı dönemi Türk mutfağı özellikleri |
|
|
| 8 |
Vize sınavı |
|
|
| 9 |
Osmanlı dönemi Türk mutfağı özellikleri. |
|
|
| 10 |
Cumhuriyet dönemi Türk mutfağı özellikleri |
|
|
| 11 |
Türk mutfağı çorbaları ve Zeytinyağlılar |
|
|
| 12 |
Türk mutfağı Et yemekleri |
|
|
| 13 |
Türk mutfağı kuru baklagiller ve tahıl yemekleri |
|
|
| 14 |
Türk mutfağı tatlıları, Türk saklama yöntemleri ve Pişirme teknikleri |
|
|
| 15 |
Final sınavı |
|
|
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
| Ara Sınav |
1 |
100 |
|
Toplam
|
100
|
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
| Final Sınavı |
1 |
100 |
|
Toplam
|
100
|
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
| Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
| Ara Sınav |
1 |
1 |
1 |
| Final Sınavı |
1 |
1 |
1 |
| Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma |
1 |
20 |
20 |
| Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
1 |
40 |
40 |
| Okuma |
1 |
50 |
50 |
| Ev Ödevi |
1 |
20 |
20 |
|
Toplam İş Yükü (saat)
|
132
|
|
PÇ 1 |
PÇ 2 |
PÇ 3 |
PÇ 4 |
PÇ 5 |
PÇ 6 |
PÇ 7 |
PÇ 8 |
PÇ 9 |
PÇ 10 |
| ÖÇ 1 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| ÖÇ 2 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| ÖÇ 3 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| ÖÇ 4 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| ÖÇ 5 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| ÖÇ 6 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| ÖÇ 7 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek