GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
IMU404 Bir Firmada Kadrolu Çalışmak Seçmeli Ders Grubu 4 8 30.00 12.00

Lisans


Türkçe


İş Başında Mesleki Uygulamalar / Bir firmada kadrolu çalışmak olarak verilen IMU dersi, öğrencilere zaten çalışmakta oldukları bir mimarlık / tasarım firmasında bilgi ve becerilerini kullanabilecekleri ve geliştirebilecekleri bir çalışma ortamını değerlendirme fırsatı sunar. Bu ders, öğrencilerin ön tasarım, tasarım geliştirme, dokümantasyon ve sunumdan müşteriye kadar çeşitli tasarım aşamalarına katılmalarına izin verir. Öğrenciler ayrıca bir işletmenin günlük işleyişi hakkında fikir edinmek için toplantılara, büro işlerine ve idareye dahil olabilirler. Öğrencilerin dersi ev sahibi kuruluş ve denetmeninin memnuniyetine göre tamamlamaları zorunludur.


Dr. Elif Belkıs Öksüz


1 Üniversitede edinilenmühendislik becerilerini ve bilgilerini profesyonel bir ortamda kullanabilir, geliştirebilir ve dönüştürebilir.
2 Mühendislik pratiği hakkında bilgi sahibi olur.
3 Profesyonel/akademik çalışma ortamında performans sergileyerek becerilerini geliştirir.
4 Profesyonel/akademik ortamlarda iletişim kurma becerilerini geliştirir.
5 Mühendisin sosyal ve etik rolü hakkında anlayış kazanır.
6 Profesyonel ve akademik çalışma ortamlarında kullanılan yazılım teknolojileri için bilgi ve deneyimi zenginleştirir.

Birinci Öğretim


Öğrenciler, IMU'ya kayıt yaptırmadan önce zorunlu katılım gerektiren tüm dersleri almalıdır.


Öğrencilerin 8.yarıyıl öncesindeki tüm derslerini tamamlamış olması önerilir.


Öğrenci mesleği ile ilişkili birim/kurum/kuruluşlarda çalışmalarına yer veren kapsamlı bir değerlendirme raporu sunar. Gün içindeki mesleki faaliyetlerini içeren bir raporu haftalık olarak hazırlar; dönem içi ve sonu teslimi olmak üzere teslim eder.


Hafta Teorik Uygulama [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 Haftalık çalışma raporu Öğrenci mesleği ile ilişkili birim/kurum/kuruluşlarda, tam zamanlı olarak çalışır. Gün içindeki mesleki faaliyetlerini içeren bir raporu haftalık olarak hazırlar.
2 Haftalık çalışma raporu Öğrenci mesleği ile ilişkili birim/kurum/kuruluşlarda, tam zamanlı olarak çalışır. Gün içindeki mesleki faaliyetlerini içeren bir raporu haftalık olarak hazırlar.
3 Haftalık çalışma raporu Öğrenci mesleği ile ilişkili birim/kurum/kuruluşlarda, tam zamanlı olarak çalışır. Gün içindeki mesleki faaliyetlerini içeren bir raporu haftalık olarak hazırlar.
4 Haftalık çalışma raporu Öğrenci mesleği ile ilişkili birim/kurum/kuruluşlarda, tam zamanlı olarak çalışır. Gün içindeki mesleki faaliyetlerini içeren bir raporu haftalık olarak hazırlar.
5 Haftalık çalışma raporu Öğrenci mesleği ile ilişkili birim/kurum/kuruluşlarda, tam zamanlı olarak çalışır. Gün içindeki mesleki faaliyetlerini içeren bir raporu haftalık olarak hazırlar.
6 Haftalık çalışma raporu Öğrenci mesleği ile ilişkili birim/kurum/kuruluşlarda, tam zamanlı olarak çalışır. Gün içindeki mesleki faaliyetlerini içeren bir raporu haftalık olarak hazırlar.
7 Haftalık çalışma raporu Öğrenci mesleği ile ilişkili birim/kurum/kuruluşlarda, tam zamanlı olarak çalışır. Gün içindeki mesleki faaliyetlerini içeren bir raporu haftalık olarak hazırlar.
8 Haftalık çalışma raporu Öğrenci mesleği ile ilişkili birim/kurum/kuruluşlarda, tam zamanlı olarak çalışır. Gün içindeki mesleki faaliyetlerini içeren bir raporu haftalık olarak hazırlar.
9 Haftalık çalışma raporu Öğrenci mesleği ile ilişkili birim/kurum/kuruluşlarda, tam zamanlı olarak çalışır. Gün içindeki mesleki faaliyetlerini içeren bir raporu haftalık olarak hazırlar.
10 Haftalık çalışma raporu Öğrenci mesleği ile ilişkili birim/kurum/kuruluşlarda, tam zamanlı olarak çalışır. Gün içindeki mesleki faaliyetlerini içeren bir raporu haftalık olarak hazırlar.
11 Haftalık çalışma raporu Öğrenci mesleği ile ilişkili birim/kurum/kuruluşlarda, tam zamanlı olarak çalışır. Gün içindeki mesleki faaliyetlerini içeren bir raporu haftalık olarak hazırlar.
12 Haftalık çalışma raporu Öğrenci mesleği ile ilişkili birim/kurum/kuruluşlarda, tam zamanlı olarak çalışır. Gün içindeki mesleki faaliyetlerini içeren bir raporu haftalık olarak hazırlar.
13 Haftalık çalışma raporu Öğrenci mesleği ile ilişkili birim/kurum/kuruluşlarda, tam zamanlı olarak çalışır. Gün içindeki mesleki faaliyetlerini içeren bir raporu haftalık olarak hazırlar.
14 Haftalık çalışma raporu Öğrenci mesleği ile ilişkili birim/kurum/kuruluşlarda, tam zamanlı olarak çalışır. Gün içindeki mesleki faaliyetlerini içeren bir raporu haftalık olarak hazırlar.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Uygulama/Pratik 70 20
Rapor Hazırlama 1 40
Rapor Sunma 1 40
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Rapor Hazırlama 1 50
Rapor Sunma 1 50
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Zorunlu 70 iş günü


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Uygulama/Pratik 70 8 560
Rapor Hazırlama 14 8 112
Rapor Sunma 2 8 16
Rapor 70 1 70
Toplam İş Yükü (saat) 758

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11
ÖÇ 1 3 4 3 3
ÖÇ 2 3 3 3 4
ÖÇ 3 5 3 3
ÖÇ 4 3
ÖÇ 5 4 5 2
ÖÇ 6 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek