GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
EGRF421 Grafik Tasarım Atölye II Ders 4 7 0 4.00

Lisans





1 Sosyal boyutlu projeler kapsamında grafik tasarım çalışmaları gerçekleştirir
2 Grafik Tasarım ve semantik anlatım ilişkisinin kurulmasını algılayabilecektir
3 Çizgisel, lekesel anlatım ile vektöre! programlan kullanarak grafik ifadelendirmelerin gerçekleştirilmesini öğrenir
4 Kavramsal projeler seçip, çok amaçlı medyanın kullanılmasına alışkanlık kazanabilecektir



Yok



Hafta Teorik Uygulama [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 Işınlar tekniğinin anlatımı, Pastış tekniğinin anlatımı ve örneklerin çalışılması. Öğrenen tekniklerle kitap kapağı tasarlanması.
2 Vanitas tekniğinin anlatımı ve örneklerle çalışılması. Anıtsal görseller tekniğinin anlatılması ve örnekler ile çalışılması. Kitap kapakların eskizlerinin çalışılması.
3 Kadın Arketipler tekniğinin çalışılması, Kitap Kapağı (Nedir?), Konularına göre kitap kapaklarının değerlendirilmesi, Bilimsel kitap kapakları, Sanat kitap kapakları, Çocuk kitap kapakları, Macera ve bilim kurgu kitap kapakları, Sosyal içerikli kitap kapakları,Edebi kitap kapakları, Malzeme türlerine göre kitap kapakları.
4 Sürdürebilir Ambalajlar anlatımı, Renk Blokları tekniğinin çalışılması ve anlatımı. 3 Adet kitap kapağının tasarımınını bitirilmesi.
5 Süsleme tekniğinin çalışılması ve anlatılması. AMBALAJIN TANIMI VE TARİHÇESİ AMBALAJIN AMACI VE İŞLEVİ Taşıma işlevi Reklam İşlevi Koruma İşlevi Ambalaj tasarımına başlamak.
6 Ambalaj etiketi üzerinde hangi bilgiler yer almaktadır? Etiketten ne zaman yararlanmak gerekir? Örnek ambalajlara bakmak ve araştırmak. Ambalaj tasarımın bitirilmesi. Etiketlerin tasarımı.
7 AMBALAJDA MALZEME SEÇİMİ Kağıt ve Karton Plastik ve Cam Kumaş Metal AMBALAJDA YARATICI FİKİR Sürdürülebilir Ambalaj Ambalajların sürdürülebilir olmasını gerektiren nedenleri Bir ambalajın sürdürebilir olması için ön koşullar. Tasarlanan ambalajların son kontrolları.
8 GRAFİK SANATI BAĞLAMINDA TAKVİM TASARIMI Takvim Tasarımının Görsel Öğeleri Sembol Sistemleri Tipografi Takvim Tasarımında Kullanılan Teknikler Takvim tasarımına başlamak.
9 Sanayi Dönemi Takvim Tasarımı Arts and Crafts Art Nouveau Bauhaus ve Sonrası Takvim Tasarımı Günümüz Takvim Tasarımı Basılı Takvimler Dijital Takvimler Takvim tasarımın bitirilmesi.
10 Restoran Menüsü Nasıl Hazırlanır? Restoran Menüsü Tasarlarken Dikkat Edilmesi Gereken Konular. Başarılı Menü Tasarımı Nasıl Yapılır? Fiyat Politikası Takvim tasarımın son kontrolini yapılması.
11 Menü tasarımın yapılması ve kontrol ederek bitirilmesi.
12 Bilet Tasarımı teknikleri ve örneklerin üzerinde çalışılması. Bilet tasarlamak.
13 Menü tasarımı ve bilet tasarımı örnekleri ve çalışılması. Son kontrolların yapılması.
14 Dönem boyunca yapılan tasarımların son kontrolları ve sorunlarının giderilmesi. Projelerin sunuma hazırlanması.





Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Toplam İş Yükü (saat) 0

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16 PÇ 17 PÇ 18
ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek