GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
0 0 0 0

Lisans





1 Öğrencilerin Türk mutfak tarihinin nerede başladığını ve nasıl devam ettiğini öğrenmeleri.
2 Orta Asya'daki Türklerin mutfak özelliklerinin öğrenilmesi.
3 Anadolu topraklarına gelen Türklerin mutfak kültürlerinin gelişimi ve etkilendiği unsurların öğrenilmesi.
4 Selçuklu dönemi Türk mutfağı özelliklerinin öğrenilmesi.
5 Osmanlı İmparatorluğu döneminde Türk mutfağında yaşanan gelişmeler ve bu dönemdeki Türk mutfağı özelliklerinin öğrenilmesi.
6 Cumhuriyet dönemi Türk mutfağı özelliklerinin öğrenilmesi.
7 Türk mutfağı pişirme tekniklerinin ve saklama yöntemlerinin öğrenilmesi.



Yok



Hafta Teorik [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 Öğrencilerle tanışma, Ders içeriğinin anlatılması ve Türk mutfak sanatı dersinin nasıl işleneleceğinin anlatılması.
2 Orta Asya bölgesinde yaşamış olan Türklerin mutfak kültürleri
3 Anadolu'ya yerleşen Türklerin mutfak özellikleri
4 Anadolu'ya yerleşen Türklerin mutfak özellikleri
5 Selçuklu Dönemi Türk mutfağı özellikleri
6 Selçuklu Dönemi Türk mutfağı özellikleri
7 Osmanlı dönemi Türk mutfağı özellikleri
8 Vize sınavı
9 Osmanlı dönemi Türk mutfağı özellikleri.
10 Cumhuriyet dönemi Türk mutfağı özellikleri
11 Türk mutfağı çorbaları ve Zeytinyağlılar
12 Türk mutfağı Et yemekleri
13 Türk mutfağı kuru baklagiller ve tahıl yemekleri
14 Türk mutfağı tatlıları, Türk saklama yöntemleri ve Pişirme teknikleri
15 Final sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 20 20
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 40 40
Okuma 1 50 50
Ev Ödevi 1 20 20
Toplam İş Yükü (saat) 132

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11
ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
ÖÇ 5
ÖÇ 6
ÖÇ 7
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek