Ders Öğretim Planı
| Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
Kredi |
|
|
|
0 |
0 |
0 |
0 |
Lisans
| 1 |
Fransız mutfağının özelliklerini açıklar |
| 2 |
Fransa bölgesel mutfak özelliklerini açıklar |
| 3 |
Fransız mutfağı tekniklerini açıklar ve uygulama yapabilir. |
| 4 |
Fransız mutfağı temel reçetelerini açıklar ve uygular |
| 5 |
Fransa mutfağına Aoc(Appelation d'Origine Controlee ) ürünler hakkında bilgi sahibidir |
Yok
| Hafta |
Teorik |
[OgretimYontemVeTeknikleri] |
[OnHazirlik] |
| 1 |
Fransız mutfağına giriş, Fransa tarihi, coğrafyası ve mutfak kültürü hakkında genel bilgiler |
|
|
| 2 |
Fransız mutfağı Kuru Pişirme Teknikleri ve Islak pişirme teknikleri |
|
|
| 3 |
Fond ,Broth, Fransız mutfağına ait bölgesel çorbalar ve Consomme prepations techniques |
|
|
| 4 |
Bölgesel pate ve terrinlerin hazırlama teknikleri |
|
|
| 5 |
Kümes hayvanları hazırlama tekkniği ve soslar ile eşleştirilmesi (Confit,Rilette ) |
|
|
| 6 |
Av hayvanları hazırlama tekniği ve soslar ile eşleştirilmesi. ( ballantine and galantine ) |
|
|
| 7 |
Yöresel mutfağın hazırlanması ve sunumu |
|
|
| 8 |
Ara sınav |
|
|
| 9 |
Et yemeklerin hazırlanışı ve sunumu, soslar ile eşleştirilmesi |
|
|
| 10 |
Kabuklu Deniz ürünleri hazırlanışı ve sunumu, soslar ile eşleştirilmesi ( Court bullion, Thermidor, Mouclade ) |
|
|
| 11 |
Fransız custard tatlıların hazırlanışı ve sunumu |
|
|
| 12 |
Fransız Mousseların hazırlanışı ve sunumu |
|
|
| 13 |
Sebze yemekleri ve Escargots hazırlanışı sunumu soslar ile eşleştirilmesi |
|
|
| 14 |
Fransız şarap, peynir ve yemekler ile eşleştirilmesi |
|
|
| 15 |
Final |
|
|
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
| Ara Sınav |
1 |
100 |
|
Toplam
|
100
|
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
| Final Sınavı |
1 |
100 |
|
Toplam
|
100
|
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
| Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
| Ara Sınav |
1 |
10 |
10 |
| Final Sınavı |
8 |
10 |
80 |
| Uygulama/Pratik |
1 |
10 |
10 |
| Soru-Yanıt |
1 |
10 |
10 |
| Takım/Grup Çalışması |
3 |
10 |
30 |
| Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
1 |
10 |
10 |
|
Toplam İş Yükü (saat)
|
150
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek