Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | Kredi |
---|---|---|---|---|---|---|
EGST318 | Gıdaların Duyusal Analizi | Seçmeli Ders Grubu | 3 | 6 | 0 | 3.00 |
Lisans
Türkçe
Dersin amacı, gıdalarda duyusal değerlendirme kriterlerini kullanarak yiyecek içecek işletmelerinde uygun ürünlerin seçilebilmesini sağlamaktır.
Dr. Öğr. Üyesi Ali paşazade
1 | Duyusal kalite karakteristiklerini açıklayabilir. Duyusal değerlendirmenin tanımını yapabilir. Duyusal değerlendirme panelleri oluşturabilir. Duyusal değerlendirme testlerini bilir. Duyusal test tekniklerinden yararlanabilir. |
Birinci Öğretim
Yok
Genel giriş, Dersin tanıtımı ve işlenişi hakkında bilgi, gıda formülasyonları, duyusal analizin gastronomi bilimi açısından önemi ve kullanımı Duyusal analizin tanımlanması, Kalite kontrolde duyusal analiz, Duyusal değerlendirmede fizyolojik ve psikolojik temeller, Duyusal özellikler ile ilgili algılar, duyu etkileşimleri, Duyusal değerlendirmede test odası, ürün ve panelist özellikleri, Duyusal analiz için panelist seçimi ve eğitimi, Eşik değerlerinin belirlenmesi, Gıda kalitesinin değerlendirilmesinde uygun duyusal analiz tekniklerinin seçimi ve uygulanması, Farklılık testleri, Kabul edilirlik ve tercih testleri, Tüketici paneli, Tanımlayıcı analiz, Duyusal analiz bulgularının istatistiksel olarak değerlendirilmesinde temel yöntemler
Hafta | Teorik | Uygulama | [OgretimYontemVeTeknikleri] | [OnHazirlik] |
---|---|---|---|---|
1 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Toplam İş Yükü (saat) | 0 |
ÖÇ 1 |