Ders Öğretim Planı
| Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
Kredi |
|
|
|
0 |
0 |
0 |
0 |
Lisans
| 1 |
gıda teknolojisinde öğrencilere gıdaya dair tüm ayrıntıları öğretmek |
| 2 |
gıdanın
işlenmesi ve depolanması sırasında
yapısında meydana gelen değişimlerin öğrenilmesi |
| 3 |
Gıdaların üretimi, depolanması,
ambalajlanması, dağıtımı ile besin değeri
yüksek, güvenli gıdaların tüketimi ile ilgilenir |
| 4 |
Gıdaların üretilmesi ve işlenmesi muhafazası,
gıda toksikolojisi, mikrobiyolojisi ve gıda
teknolojisi gibi bilim dallarıyla bir aradadır. |
Yok
| Hafta |
Teorik |
[OgretimYontemVeTeknikleri] |
[OnHazirlik] |
| 1 |
gıda kimyası |
|
|
| 2 |
karbonhidratlar |
|
|
| 3 |
proteinler ve yağlar |
|
|
| 4 |
vitamin, mineral ve su |
|
|
| 5 |
gıda katkı maddeleri |
|
|
| 6 |
gıda muhafaza yöntemleri |
|
|
| 7 |
tahıl teknolojisi |
|
|
| 8 |
ARA SINAV |
|
|
| 9 |
süt ve ürünleri teknolojisi |
|
|
| 10 |
meyve ve sebze teknolojisi |
|
|
| 11 |
yağ teknolojisi |
|
|
| 12 |
et ve et ürünleri teknolojisi |
|
|
| 13 |
duyusal analiz |
|
|
| 14 |
özel gıdalar teknolojisi, ürün geliştirme ve optimizasyon |
|
|
| 15 |
Final |
|
|
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
| Ara Sınav |
1 |
100 |
|
Toplam
|
100
|
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
| Final Sınavı |
1 |
100 |
|
Toplam
|
100
|
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
| Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
| Ara Sınav |
1 |
1 |
1 |
| Final Sınavı |
1 |
1 |
1 |
| Bütünleme Sınavı |
1 |
1 |
1 |
| Derse Katılım |
1 |
30 |
30 |
| Proje Hazırlama |
1 |
35 |
35 |
| Proje Sunma |
1 |
2 |
2 |
| Proje Tasarımı /Yönetimi |
1 |
35 |
35 |
| Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma |
1 |
35 |
35 |
| Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
1 |
35 |
35 |
|
Toplam İş Yükü (saat)
|
175
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek