Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
Kredi |
|
|
|
0 |
0 |
0 |
0 |
Lisans
1 |
Bu dersi başarıyla tamamlayan öğrenciler; aşağıdaki amaçlara yönelik dersin seviyesine göre kazanımlar elde eder; ve bu amaçlara yönelik temel inşa edip, çıktılarını geliştirecek güncelleyecek beceriler kazanır.
Hospitality ve gastronomi sektörlerinde İngilizce iletişim kurabilir.
İşletme, medya, turizm ve kültür ile gastronomi arasındaki ilişkileri tartışabilir.
Akademik ve yaratıcı yazım teknikleri ile profesyonel içerikler üretebilir.
Çevresel ve teknolojik gelişmelerin gastronomiye etkisini analiz edebilir.
Sosyal sorumluluk ve topluma katkı sağlayan projeler geliştirebilir. |
Yok
Hafta |
Teorik |
[OgretimYontemVeTeknikleri] |
[OnHazirlik] |
1 |
1. Hafta: Giriş ve Dersin Tanıtımı (Sınıf Koşullarına ve İhtiyaca göre uyarlanabilir
Dersin amacı, kapsamı ve değerlendirme kriterleri
Hospitality, gastronomi ve toplum ilişkisine giriş
2. Hafta: Gastronomi ve Kültür İlişkisi
Kültürel miras ve gastronomi
Geleneksel mutfaklar ve küreselleşme
3. Hafta: Gastronomi ve Toplum
Yemeğin sosyal anlamı ve toplumsal dönüşüm
Yemek kültürünün kimlik oluşumundaki rolü
4. Hafta: Hospitality ve İşletme Yönetimi
Hospitality sektöründe iletişim becerileri
Müşteri deneyimi ve misafirperverlik anlayışı
5. Hafta: Gastronomi ve Medya Sanat
Yemek fotoğrafçılığı ve görsel hikâye anlatımı
Dijital medya ve gastronominin popülerleşmesi
6. Hafta: Sürdürülebilirlik ve Çevre Bilinci
Sürdürülebilir gastronomi kavramı
Çevre dostu mutfak uygulamaları
7. Hafta: Yaratıcı Yazım ve İçerik Geliştirme
Gastronomi temalı yaratıcı yazım teknikleri
Menü yazımı ve hikâyeleştirme
8. Hafta: Gastronomi ve Teknoloji
Dijitalleşen mutfaklar: Akıllı mutfaklar ve yeni teknolojiler
Yapay zeka ve gastronomide inovasyon
9. Hafta: Turizm ve Gastronomi
Gastronomi turizmi ve yerel mutfakların tanıtımı
Şehir markalaşmasında yemeğin rolü
10. Hafta: Akademik ve Profesyonel Yazım Teknikleri
Rapor yazımı ve akademik araştırma yöntemleri
İş dünyasına yönelik gastronomi içerikleri
11. Hafta: Gastronomi ve Tarihsel Süreç
Antik çağdan günümüze mutfak tarihçesi
Osmanlı ve dünya mutfağı karşılaştırmaları
12. Hafta: İşletme ve Medya Sektöründe Gastronomi
Restoran işletmeciliği ve marka yönetimi
Gastronomi girişimciliği ve iş planı hazırlama
13. Hafta: Topluma Katkı ve Sosyal Sorumluluk Projeleri
Gastronomide etik ve sosyal girişimler
Topluma yönelik sürdürülebilir projeler geliştirme
14. Hafta: Final Değerlendirme ve Portfolyo Sunumları
Öğrenci projelerinin sunumu ve geri bildirim
Genel değerlendirme ve kapanış |
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Ara Sınav |
1 |
40 |
Takım/Grup Çalışması |
1 |
10 |
Proje Hazırlama |
1 |
10 |
Makale Yazma |
1 |
10 |
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma |
1 |
5 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma |
1 |
5 |
Okuma |
1 |
5 |
Quiz için Bireysel Çalışma |
1 |
5 |
Ev Ödevi |
1 |
10 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Final Sınavı |
1 |
60 |
Proje Hazırlama |
1 |
20 |
Proje Sunma |
1 |
5 |
Makale Yazma |
1 |
10 |
Final Sınavı için Bireysel Çalışma |
1 |
5 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Ara Sınav |
5 |
2 |
10 |
Final Sınavı |
10 |
2 |
20 |
Takım/Grup Çalışması |
20 |
2 |
40 |
Proje Hazırlama |
10 |
2 |
20 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma |
10 |
2 |
20 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
10 |
2 |
20 |
Ev Ödevi |
5 |
2 |
10 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
140
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek