Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | Kredi |
---|---|---|---|---|---|---|
EREH227 | İngilizce III | Ders | 2 | 3 | 6.00 | 5.00 |
Lisans
Bu ders gastronomi öğrencilerine yönelik olup toplum, hospitality odaklı öğrenci merkezli disiplinlerarası bir yaklaşımı benimser. Liberal Studies, Communication, Creative Writing, Business Management gibi alanlardan beslenen özgün ve uyarlanabilir içerikler ele alınır. Öğrencilerin, Toplum ve Kültür, Çevre ve Teknoloji, Tarihsel Süreç, Turizm ve Topluma Katkı temaları üzerinden İngilizce iletişim becelerini geliştirmeleri hedeflenir.
1 | Bu dersi başarıyla tamamlayan öğrenciler; aşağıdaki amaçlara yönelik dersin seviyesine göre kazanımlar elde eder; ve bu amaçlara yönelik temel inşa edip, çıktılarını geliştirecek güncelleyecek beceriler kazanır. Hospitality ve gastronomi sektörlerinde İngilizce iletişim kurabilir. İşletme, medya, turizm ve kültür ile gastronomi arasındaki ilişkileri tartışabilir. Akademik ve yaratıcı yazım teknikleri ile profesyonel içerikler üretebilir. Çevresel ve teknolojik gelişmelerin gastronomiye etkisini analiz edebilir. Sosyal sorumluluk ve topluma katkı sağlayan projeler geliştirebilir. |
Birinci Öğretim
Bu derste teorik ve statik dilbilgisi yerine, pratik iletişim becelerini, problem çözme yeteneklerini geliştiren bir ekol benimsenir. Alan bilgisi, genel akademik donanım ve ihtiyaç duyulan biilgilere erişim, üretim ve sentez süreci dersin seviyesine göre temelden detaya, kolaydan zora doğru ilerler.
Hafta | Teorik | Uygulama | [OgretimYontemVeTeknikleri] | [OnHazirlik] |
---|---|---|---|---|
1 | 1. Hafta: Giriş ve Dersin Tanıtımı (Sınıf Koşullarına ve İhtiyaca göre uyarlanabilir Dersin amacı, kapsamı ve değerlendirme kriterleri Hospitality, gastronomi ve toplum ilişkisine giriş 2. Hafta: Gastronomi ve Kültür İlişkisi Kültürel miras ve gastronomi Geleneksel mutfaklar ve küreselleşme 3. Hafta: Gastronomi ve Toplum Yemeğin sosyal anlamı ve toplumsal dönüşüm Yemek kültürünün kimlik oluşumundaki rolü 4. Hafta: Hospitality ve İşletme Yönetimi Hospitality sektöründe iletişim becerileri Müşteri deneyimi ve misafirperverlik anlayışı 5. Hafta: Gastronomi ve Medya Sanat Yemek fotoğrafçılığı ve görsel hikâye anlatımı Dijital medya ve gastronominin popülerleşmesi 6. Hafta: Sürdürülebilirlik ve Çevre Bilinci Sürdürülebilir gastronomi kavramı Çevre dostu mutfak uygulamaları 7. Hafta: Yaratıcı Yazım ve İçerik Geliştirme Gastronomi temalı yaratıcı yazım teknikleri Menü yazımı ve hikâyeleştirme 8. Hafta: Gastronomi ve Teknoloji Dijitalleşen mutfaklar: Akıllı mutfaklar ve yeni teknolojiler Yapay zeka ve gastronomide inovasyon 9. Hafta: Turizm ve Gastronomi Gastronomi turizmi ve yerel mutfakların tanıtımı Şehir markalaşmasında yemeğin rolü 10. Hafta: Akademik ve Profesyonel Yazım Teknikleri Rapor yazımı ve akademik araştırma yöntemleri İş dünyasına yönelik gastronomi içerikleri 11. Hafta: Gastronomi ve Tarihsel Süreç Antik çağdan günümüze mutfak tarihçesi Osmanlı ve dünya mutfağı karşılaştırmaları 12. Hafta: İşletme ve Medya Sektöründe Gastronomi Restoran işletmeciliği ve marka yönetimi Gastronomi girişimciliği ve iş planı hazırlama 13. Hafta: Topluma Katkı ve Sosyal Sorumluluk Projeleri Gastronomide etik ve sosyal girişimler Topluma yönelik sürdürülebilir projeler geliştirme 14. Hafta: Final Değerlendirme ve Portfolyo Sunumları Öğrenci projelerinin sunumu ve geri bildirim Genel değerlendirme ve kapanış |
Konu başlıklarına uygun muhtelif akademik ve genel yayınlar; alan çalışmaları raporları ve gözlemleri, ilgili medya çıktıları ve sanal kampüs bilgi havuzu
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 40 |
Takım/Grup Çalışması | 1 | 10 |
Proje Hazırlama | 1 | 10 |
Makale Yazma | 1 | 10 |
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma | 1 | 5 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 5 |
Okuma | 1 | 5 |
Quiz için Bireysel Çalışma | 1 | 5 |
Ev Ödevi | 1 | 10 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 60 |
Proje Hazırlama | 1 | 20 |
Proje Sunma | 1 | 5 |
Makale Yazma | 1 | 10 |
Final Sınavı için Bireysel Çalışma | 1 | 5 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 5 | 2 | 10 |
Final Sınavı | 10 | 2 | 20 |
Takım/Grup Çalışması | 20 | 2 | 40 |
Proje Hazırlama | 10 | 2 | 20 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 10 | 2 | 20 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 10 | 2 | 20 |
Ev Ödevi | 5 | 2 | 10 |
Toplam İş Yükü (saat) | 140 |
ÖÇ 1 |