Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | Kredi |
---|---|---|---|---|---|---|
EBES404 | Kurum ve Hastane Uygulaması IV | Ders | 4 | 8 | 7.00 | 6.00 |
Lisans
Türkçe
Bu dersin amacı diyetetik stajyerleri ilgili kurumlarda yapılan beslenme bakımı ve/veya gıda hizmetleri ve yönetimi ile ilgili diyetisyen çalışmalarını izlemesi, hekim tarafından yönlendirilen kişilerden görevli diyetisyen denetiminde vakalar seçmesinin sağlanması, beslenme durum taraması ve değerlendirmesi yapabilmesi, beslenme alışkanlıklarını kaydedebilme becerisini kazanması, hasta dosyasındaki antropometrik , biyokimyasal , klinik belirtilerden yaralanarak beslenme bakımı planlaması, sorumlu hocaya vaka sunumu yaparak, tartışması ve hatalı beslenme alışkanlıklarının düzeltilmesi yönünde gözetmen denetiminde beslenme eğitimi yapmasının sağlanmasıdır.
-
1 | Beslenme ve beslenmeye destek veren diğer alanlarda edindikleri bilgileri ve araştırma sonuçlarını uygular. |
2 | Durum ve olayları diyetisyenlik mesleğinin gerektirdiği tutum, davranış ve etik değerlere uygun olarak değerlendirir. |
3 | Bireyler, gruplar ve toplumlar için gerekli beslenme ile alakalı bilgi, ürün ve hizmetleri geliştirir. |
4 | Bireyler veya organizasyonlara yönetim ilkelerine bağlı olarak hizmet planlar. |
5 | Kültürel ve etnik yönden farklı gruplara beslenme müdahale programlarını uygular. |
Birinci Öğretim
Hastalıklarda Diyet Tedavisi I Hastalıklarda Diyet Tedavisi II Anne ve Çocuk Beslenmesi Çocuk Hastalıklarında Beslenme Tedavisi Toplu Beslenme Sistemleri I Toplu Beslenme Sistemleri II
-
-
Hafta | Teorik | Uygulama | [OgretimYontemVeTeknikleri] | [OnHazirlik] |
---|---|---|---|---|
1 | Oryantasyon Haftası | |||
2 | Gözetmen denetiminde farklı uygulama ortamlarında rotasyonla gerçekleştirilecek mesleki uygulamalar | |||
3 | Gözetmen denetiminde farklı uygulama ortamlarında rotasyonla gerçekleştirilecek mesleki uygulamalar | |||
4 | Gözetmen denetiminde farklı uygulama ortamlarında rotasyonla gerçekleştirilecek mesleki uygulamalar | |||
5 | Gözetmen denetiminde farklı uygulama ortamlarında rotasyonla gerçekleştirilecek mesleki uygulamalar | |||
6 | Gözetmen denetiminde farklı uygulama ortamlarında rotasyonla gerçekleştirilecek mesleki uygulamalar | |||
7 | Gözetmen denetiminde farklı uygulama ortamlarında rotasyonla gerçekleştirilecek mesleki uygulamalar | |||
8 | ARA SINAV | |||
9 | Gözetmen denetiminde farklı uygulama ortamlarında rotasyonla gerçekleştirilecek mesleki uygulamalar | |||
10 | Gözetmen denetiminde farklı uygulama ortamlarında rotasyonla gerçekleştirilecek mesleki uygulamalar | |||
11 | Gözetmen denetiminde farklı uygulama ortamlarında rotasyonla gerçekleştirilecek mesleki uygulamalar | |||
12 | Gözetmen denetiminde farklı uygulama ortamlarında rotasyonla gerçekleştirilecek mesleki uygulamalar | |||
13 | Gözetmen denetiminde farklı uygulama ortamlarında rotasyonla gerçekleştirilecek mesleki uygulamalar | |||
14 | Gözetmen denetiminde farklı uygulama ortamlarında rotasyonla gerçekleştirilecek mesleki uygulamalar | |||
15 | FİNAL SINAVI |
9757527978, Diyet El Kitabı, Prof. Dr. Ayşe Baysal, Hatiboğlu Yayınevi 2018, 10. Baskı 9786059215480, Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Uygulamalar, Doç. Dr. Gamze Akbulut, Ankara Nobel Tıp Kitabevi, 2017, 1. Baskı 978-0323340755, Krause's Food & the Nutrition Care Process (Krause's Food & Nutrition Therapy), L. Kathleen Mahan, Saunders, 2016, 14th ed.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Rapor Hazırlama | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Bu ders kapsamında staj uygulaması bulunmaktadır.
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Uygulama/Pratik | 96 | 1 | 96 |
Rapor Hazırlama | 40 | 1 | 40 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 30 | 1 | 30 |
Rapor | 1 | 1 | 1 |
Toplam İş Yükü (saat) | 168 |
ÖÇ 1 |
ÖÇ 2 |
ÖÇ 3 |
ÖÇ 4 |
ÖÇ 5 |