GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
EBES404 Kurum ve Hastane Uygulaması IV Ders 4 8 7.00 6.00

Lisans


Türkçe


Bu dersin amacı diyetetik stajyerleri ilgili kurumlarda yapılan beslenme bakımı ve/veya gıda hizmetleri ve yönetimi ile ilgili diyetisyen çalışmalarını izlemesi, hekim tarafından yönlendirilen kişilerden görevli diyetisyen denetiminde vakalar seçmesinin sağlanması, beslenme durum taraması ve değerlendirmesi yapabilmesi, beslenme alışkanlıklarını kaydedebilme becerisini kazanması, hasta dosyasındaki antropometrik , biyokimyasal , klinik belirtilerden yaralanarak beslenme bakımı planlaması, sorumlu hocaya vaka sunumu yaparak, tartışması ve hatalı beslenme alışkanlıklarının düzeltilmesi yönünde gözetmen denetiminde beslenme eğitimi yapmasının sağlanmasıdır.


-


1 Beslenme ve beslenmeye destek veren diğer alanlarda edindikleri bilgileri ve araştırma sonuçlarını uygular.
2 Durum ve olayları diyetisyenlik mesleğinin gerektirdiği tutum, davranış ve etik değerlere uygun olarak değerlendirir.
3 Bireyler, gruplar ve toplumlar için gerekli beslenme ile alakalı bilgi, ürün ve hizmetleri geliştirir.
4 Bireyler veya organizasyonlara yönetim ilkelerine bağlı olarak hizmet planlar.
5 Kültürel ve etnik yönden farklı gruplara beslenme müdahale programlarını uygular.

Birinci Öğretim



-


Elektif staj uygulamasını kapsar.


Hafta Teorik Uygulama [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 Oryantasyon Haftası
2 Gözetmen denetiminde farklı uygulama ortamlarında rotasyonla gerçekleştirilecek mesleki uygulamalar
3 Gözetmen denetiminde farklı uygulama ortamlarında rotasyonla gerçekleştirilecek mesleki uygulamalar
4 Gözetmen denetiminde farklı uygulama ortamlarında rotasyonla gerçekleştirilecek mesleki uygulamalar
5 Gözetmen denetiminde farklı uygulama ortamlarında rotasyonla gerçekleştirilecek mesleki uygulamalar
6 Gözetmen denetiminde farklı uygulama ortamlarında rotasyonla gerçekleştirilecek mesleki uygulamalar
7 Gözetmen denetiminde farklı uygulama ortamlarında rotasyonla gerçekleştirilecek mesleki uygulamalar
8 ARA SINAV
9 Gözetmen denetiminde farklı uygulama ortamlarında rotasyonla gerçekleştirilecek mesleki uygulamalar
10 Gözetmen denetiminde farklı uygulama ortamlarında rotasyonla gerçekleştirilecek mesleki uygulamalar
11 Gözetmen denetiminde farklı uygulama ortamlarında rotasyonla gerçekleştirilecek mesleki uygulamalar
12 Gözetmen denetiminde farklı uygulama ortamlarında rotasyonla gerçekleştirilecek mesleki uygulamalar
13 Gözetmen denetiminde farklı uygulama ortamlarında rotasyonla gerçekleştirilecek mesleki uygulamalar
14 Gözetmen denetiminde farklı uygulama ortamlarında rotasyonla gerçekleştirilecek mesleki uygulamalar
15 FİNAL SINAVI

9757527978, Diyet El Kitabı, Prof. Dr. Ayşe Baysal, Hatiboğlu Yayınevi 2018, 10. Baskı 9786059215480, Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Uygulamalar, Doç. Dr. Gamze Akbulut, Ankara Nobel Tıp Kitabevi, 2017, 1. Baskı 978-0323340755, Krause's Food & the Nutrition Care Process (Krause's Food & Nutrition Therapy), L. Kathleen Mahan, Saunders, 2016, 14th ed.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Rapor Hazırlama 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Bu ders kapsamında staj uygulaması bulunmaktadır.


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Final Sınavı 1 1 1
Uygulama/Pratik 13 8 104
Rapor Hazırlama 10 4 40
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 12 3 36
Rapor 1 1 1
Toplam İş Yükü (saat) 182

ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
ÖÇ 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek