GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
EBES315 Gıda Biyoteknolojisi Seçmeli Ders Grubu 3 5 6.00 3.00

Lisans


Türkçe


Mesleki açıdan geniş bakış açısı sağlamak, bilimsel temeli sağlamlaştırmak, hücre boyutundaki organizmadan yararlanma olanakları hakkında yeni bakış açısı sağlamaktır.



1 Gıda biyoteknolojisi kullanılarak elde edilen ve ekonomik değeri olan ürünleri tanır.
2 Gıda biyoteknolojisi açısından önemli bakteri, küf ve maya türlerini sıralar.
3 Gıda biyoteknolojisi açısından önemli bakteri, küf ve mayaların özelliklerini özetler.
4 Bitkisel ve hayvansal gıda üretiminde geleneksel ve modern biyoteknolojk yöntemleri kategorize eder.
5 Gıda hammaddesi ve katkı maddelerinin üretiminde biyoteknolojik yöntemlerin kullanımını araştırır.

Birinci Öğretim


-


Yok



Hafta Teorik [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 Biyoteknoloji uygulama alanları, geleneksel ve modern biyoteknoloji
2 Besinsel döngüler
3 Besin zinciri ve biyolojik birikim
4 Fermentasyon teknolojileri
5 Alkollü içki üretimi
6 Organik asitler
7 Ekmek, peynir, yoğurt yapımı
8 Ara Sınav
9 Biyoprotein
10 Gıdaların besin değerini arttırmaya yönelik biyoteknolojik uygulamalar
11 Genetiği değiştirilmiş organizmalar
12 Genetiği değiştirilmiş gıdalar
13 Genetiği değiştirilmiş gıdaların avantajları
14 Genetiği değiştirilmiş gıdaların güvenilirliği
15 Final



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

-


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Tartışma 30 1 30
Proje Hazırlama 35 1 35
Makale Kritik Etme 24 1 24
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 24 1 24
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 24 1 24
Toplam İş Yükü (saat) 139

ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
ÖÇ 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek