1 |
Tanışm, izlence hakkında bilgilendirme ve Fransız mutfağı ve Tarihi hakkında tartışma. |
|
|
2 |
Yahni yapma (Provans usulü) |
Şef demonstrasyonları
Uygulamalı pratik eğitim
Tarif uygulaması
Grup çalışması
Haftalık değerlendirmeler |
Derse gelmeden önce, ders materyalleri temin edilmeli ve okunmalıdır. |
3 |
Deniz ürünleri ve pie lar |
Şef demonstrasyonları Uygulamalı pratik eğitim Tarif uygulaması Grup çalışması Haftalık değerlendirmeler |
Derse gelmeden önce, ders materyalleri temin edilmeli ve okunmalıdır. |
4 |
Yahni yapma (Normandiya usulü) |
Şef demonstrasyonları Uygulamalı pratik eğitim Tarif uygulaması Grup çalışması Haftalık değerlendirmeler |
Derse gelmeden önce, ders materyalleri temin edilmeli ve okunmalıdır. |
5 |
Hafif ateşte pişirme, Yahni yapma (Burgonya usulü) |
Şef demonstrasyonları Uygulamalı pratik eğitim Tarif uygulaması Grup çalışması Haftalık değerlendirmeler |
Derse gelmeden önce, ders materyalleri temin edilmeli ve okunmalıdır. |
6 |
Tavada kızartma, Poşe etme (hafif suda pişirme) |
Şef demonstrasyonları Uygulamalı pratik eğitim Tarif uygulaması Grup çalışması Haftalık değerlendirmeler |
Derse gelmeden önce, ders materyalleri temin edilmeli ve okunmalıdır. |
7 |
Piperad (Bask usulü) |
Şef demonstrasyonları Uygulamalı pratik eğitim Tarif uygulaması Grup çalışması Haftalık değerlendirmeler |
Derse gelmeden önce, ders materyalleri temin edilmeli ve okunmalıdır. |
8 |
Vize Sınavı |
|
|
9 |
Çorba yapımı, Hafif ateşte pişirme |
Şef demonstrasyonları Uygulamalı pratik eğitim Tarif uygulaması Grup çalışması Haftalık değerlendirmeler |
Derse gelmeden önce, ders materyalleri temin edilmeli ve okunmalıdır. |
10 |
Fırınlama ve Marine etme, Yahni yapma |
Şef demonstrasyonları Uygulamalı pratik eğitim Tarif uygulaması Grup çalışması Haftalık değerlendirmeler |
Derse gelmeden önce, ders materyalleri temin edilmeli ve okunmalıdır. |
11 |
Sufle yapımı, Tavada kızartma, Derin yağda kızartma |
Şef demonstrasyonları Uygulamalı pratik eğitim Tarif uygulaması Grup çalışması Haftalık değerlendirmeler |
Derse gelmeden önce, ders materyalleri temin edilmeli ve okunmalıdır |
12 |
Yıl Başı Tatili |
|
|
13 |
Ekmek yapımı, Yavaş pişirme, Muhallebi yapımı |
Şef demonstrasyonları Uygulamalı pratik eğitim Tarif uygulaması Grup çalışması Haftalık değerlendirmeler |
Derse gelmeden önce, ders materyalleri temin edilmeli ve okunmalıdır |
14 |
Poşe etme, Sos yapımı, Mühürleme |
Şef demonstrasyonları Uygulamalı pratik eğitim Tarif uygulaması Grup çalışması Haftalık değerlendirmeler |
Derse gelmeden önce, ders materyalleri temin edilmeli ve okunmalıdır |