GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
0 0 0 0

Lisans





1 Fransız mutfağının özelliklerini açıklar
2 Fransa bölgesel mutfak özelliklerini açıklar
3 Fransız mutfağı tekniklerini açıklar ve uygulama yapabilir.
4 Fransız mutfağı temel reçetelerini açıklar ve uygular
5 Fransa mutfağına Aoc(Appelation d'Origine Controlee ) ürünler hakkında bilgi sahibidir



Yok



Hafta Teorik [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 Tanışm, izlence hakkında bilgilendirme ve Fransız mutfağı ve Tarihi hakkında tartışma.
2 Yahni yapma (Provans usulü) Şef demonstrasyonları Uygulamalı pratik eğitim Tarif uygulaması Grup çalışması Haftalık değerlendirmeler Derse gelmeden önce, ders materyalleri temin edilmeli ve okunmalıdır.
3 Deniz ürünleri ve pie lar Şef demonstrasyonları Uygulamalı pratik eğitim Tarif uygulaması Grup çalışması Haftalık değerlendirmeler Derse gelmeden önce, ders materyalleri temin edilmeli ve okunmalıdır.
4 Yahni yapma (Normandiya usulü) Şef demonstrasyonları Uygulamalı pratik eğitim Tarif uygulaması Grup çalışması Haftalık değerlendirmeler Derse gelmeden önce, ders materyalleri temin edilmeli ve okunmalıdır.
5 Hafif ateşte pişirme, Yahni yapma (Burgonya usulü) Şef demonstrasyonları Uygulamalı pratik eğitim Tarif uygulaması Grup çalışması Haftalık değerlendirmeler Derse gelmeden önce, ders materyalleri temin edilmeli ve okunmalıdır.
6 Tavada kızartma, Poşe etme (hafif suda pişirme) Şef demonstrasyonları Uygulamalı pratik eğitim Tarif uygulaması Grup çalışması Haftalık değerlendirmeler Derse gelmeden önce, ders materyalleri temin edilmeli ve okunmalıdır.
7 Piperad (Bask usulü) Şef demonstrasyonları Uygulamalı pratik eğitim Tarif uygulaması Grup çalışması Haftalık değerlendirmeler Derse gelmeden önce, ders materyalleri temin edilmeli ve okunmalıdır.
8 Vize Sınavı
9 Çorba yapımı, Hafif ateşte pişirme Şef demonstrasyonları Uygulamalı pratik eğitim Tarif uygulaması Grup çalışması Haftalık değerlendirmeler Derse gelmeden önce, ders materyalleri temin edilmeli ve okunmalıdır.
10 Fırınlama ve Marine etme, Yahni yapma Şef demonstrasyonları Uygulamalı pratik eğitim Tarif uygulaması Grup çalışması Haftalık değerlendirmeler Derse gelmeden önce, ders materyalleri temin edilmeli ve okunmalıdır.
11 Sufle yapımı, Tavada kızartma, Derin yağda kızartma Şef demonstrasyonları Uygulamalı pratik eğitim Tarif uygulaması Grup çalışması Haftalık değerlendirmeler Derse gelmeden önce, ders materyalleri temin edilmeli ve okunmalıdır
12 Yıl Başı Tatili
13 Ekmek yapımı, Yavaş pişirme, Muhallebi yapımı Şef demonstrasyonları Uygulamalı pratik eğitim Tarif uygulaması Grup çalışması Haftalık değerlendirmeler Derse gelmeden önce, ders materyalleri temin edilmeli ve okunmalıdır
14 Poşe etme, Sos yapımı, Mühürleme Şef demonstrasyonları Uygulamalı pratik eğitim Tarif uygulaması Grup çalışması Haftalık değerlendirmeler Derse gelmeden önce, ders materyalleri temin edilmeli ve okunmalıdır



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 4 4
Final Sınavı 8 4 32
Derse Katılım 14 4 56
Uygulama/Pratik 14 2 28
Soru-Yanıt 1 10 10
Takım/Grup Çalışması 3 10 30
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 10 10
Toplam İş Yükü (saat) 170

ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
ÖÇ 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek