GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
0 0 0 0

Lisans





1 Gastronomi kavramının nasıl oluştuğuna ve tarihsel sürecine hakimdir.
2 Gıdaların önemini ve kullanım alanlarını bilir.
3 Mutfakta hijyen ve sanitasyonun gerekliliğini kavrar.
4 Tat algısının uyaranlarını ve duyusal değerlendirmelerini bilir.
5 Dünya mutfaklarının gelişim süreçlerini bilir.
6 Mutfak araç gereçlerini ve kullanım düzenlerini bilir.



Yok



Hafta Teorik [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 Tanışma, ders planının paylaşılması ve öğrencilerin hedeflerinin betimlenmesi
2 Gastronomi kavramı ve tarihi
3 Gastronomi ve ilişkili olduğu bilimler
4 Türk gastronomi ve coğrafi işaret kavramı
5 Gastronomik değerlendirme sistemleri
6 Gastronomide güncel mutfak trendleri
7 Menü çeşitleri ve planlaması, mutfak kurulumu
8 Vize haftası
9 Mutfak kısımları, personel hiyerarşisi ve mutfak araç gereç ve ekipmanları
10 Kişisel bakım ve üniforma temizliği, hijyen, sanitasyon ve gıda güvenliği ile ilgili mesleki terimler
11 Temel tatlar ve tat alma süreci
12 Besin grupları
13 Bıçak çeşitleri ve uluslararası kesim teknikleri, ısı iletim yolları ve pişirme teknikleri
14 Stoklar, çorbalar ve temel soslar
15 Final



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 4 4
Final Sınavı 1 4 4
Quiz 1 2 2
Derse Katılım 14 5 70
Performans 15 5 75
Ev Ödevi 4 5 20
Toplam İş Yükü (saat) 175

ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
ÖÇ 5
ÖÇ 6
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek