Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
Kredi |
|
|
|
0 |
0 |
0 |
0 |
Lisans
1 |
Gastronomi kavramının nasıl oluştuğuna ve tarihsel sürecine hakimdir. |
2 |
Gıdaların önemini ve kullanım alanlarını bilir. |
3 |
Mutfakta hijyen ve sanitasyonun gerekliliğini kavrar. |
4 |
Tat algısının uyaranlarını ve duyusal değerlendirmelerini bilir. |
5 |
Dünya mutfaklarının gelişim süreçlerini bilir. |
6 |
Mutfak araç gereçlerini ve kullanım düzenlerini bilir. |
Yok
Hafta |
Teorik |
[OgretimYontemVeTeknikleri] |
[OnHazirlik] |
1 |
Tanışma, ders planının paylaşılması ve öğrencilerin hedeflerinin betimlenmesi |
|
|
2 |
Gastronomi kavramı ve tarihi |
|
|
3 |
Gastronomi ve ilişkili olduğu bilimler |
|
|
4 |
Türk gastronomi ve coğrafi işaret kavramı |
|
|
5 |
Gastronomik değerlendirme sistemleri |
|
|
6 |
Gastronomide güncel mutfak trendleri |
|
|
7 |
Menü çeşitleri ve planlaması, mutfak kurulumu |
|
|
8 |
Vize haftası |
|
|
9 |
Mutfak kısımları, personel hiyerarşisi ve mutfak araç gereç ve
ekipmanları |
|
|
10 |
Kişisel bakım ve üniforma temizliği, hijyen, sanitasyon ve gıda
güvenliği ile ilgili mesleki terimler |
|
|
11 |
Temel tatlar ve tat alma süreci |
|
|
12 |
Besin grupları |
|
|
13 |
Bıçak çeşitleri ve uluslararası kesim teknikleri, ısı iletim yolları ve
pişirme teknikleri |
|
|
14 |
Stoklar, çorbalar ve temel soslar |
|
|
15 |
Final |
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Ara Sınav |
1 |
100 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Final Sınavı |
1 |
100 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Ara Sınav |
1 |
4 |
4 |
Final Sınavı |
1 |
4 |
4 |
Quiz |
1 |
2 |
2 |
Derse Katılım |
14 |
5 |
70 |
Performans |
15 |
5 |
75 |
Ev Ödevi |
4 |
5 |
20 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
175
|
|
ÖÇ 1 |
ÖÇ 2 |
ÖÇ 3 |
ÖÇ 4 |
ÖÇ 5 |
ÖÇ 6 |
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek