Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
Kredi |
|
|
|
0 |
0 |
0 |
0 |
Lisans
1 |
Türk mutfağındaki temel ürünleri yapım teknikleri açısından ayırt edebilecektir. |
2 |
Türk mutfağının modernleşmesi ile gelişen ve yok olan teknikleri karşılaştırabilecektir. |
3 |
Türk mutfağındaki temel teknikleri ve coğrafi işaretli ürünleri kullanmak ve tanıtmak hususunda
hassasiyet gösterecektir. |
4 |
Türk mutfağına ait geleneksel ürünlerin tarihini anlatabilecektir |
5 |
Gastronomi bilimi, yiyecek ve İçecek üretimi, gıda kimyası ve hijyeni, mutfak sanatları ve yönetimi
konularında yeterli bilgiye sahip olarak kuramsal bilgileri yerinde uygulayabilecektir. |
6 |
Mutfak Sanatları alanında gerek duyulan sanatsal bilgi ve becerileri profesyonel bir şekilde
uygulayabilecektir. |
7 |
Yiyecek üretimi alanında iş sağlığı ve güvenliği, yiyecek hijyeni ve güvenliği ile genel iş pratiğinde en
iyi uygulamaları gerçekleştirebilecektir. |
8 |
Yerel özelliği olan malzemeyi tanıyarak uygun teknikleri ustalıkla kullanabilecektir. |
9 |
Geleneksel, yöresel Türk yemeklerinin modernleştirilmesi hususunda hassasiyet gösterecektir |
10 |
Gastronomi ve mutfak sanatları alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ve donanımı bilgisi ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır |
11 |
Yöresel Türk Mutfakları çerçevesindeki yöreye özgü farklı menülerin hazırlanmasında kullanılan
ekipman, malzeme ve yöntemleri sıralayabilecektir. |
Yok
Hafta |
Teorik |
[OgretimYontemVeTeknikleri] |
[OnHazirlik] |
1 |
Tanışma, ders planının paylaşılması ve Türk Mutfağı hakkında bilgiler |
|
|
2 |
Yöresel çorbalar |
|
|
3 |
Salata ve aperatifler |
|
|
4 |
Yöresel dolma ve sarmalar |
|
|
5 |
Konserve ürünler ve içecekler |
|
|
6 |
Köfte çeşitleri |
|
|
7 |
Tencere yemekleri ve pilavlar |
|
|
8 |
Mezeler ve ekmekler |
|
|
9 |
Vize |
|
|
10 |
Hamur işleri |
|
|
11 |
Hamur işleri |
|
|
12 |
Kebap çeşitleri |
|
|
13 |
Tatlılar |
|
|
14 |
Tatlılar |
|
|
15 |
Final |
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Ara Sınav |
1 |
100 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Final Sınavı |
1 |
100 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Ara Sınav |
1 |
3 |
3 |
Final Sınavı |
1 |
3 |
3 |
Uygulama/Pratik |
15 |
4 |
60 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma |
1 |
25 |
25 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
1 |
25 |
25 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
116
|
|
ÖÇ 1 |
ÖÇ 2 |
ÖÇ 3 |
ÖÇ 4 |
ÖÇ 5 |
ÖÇ 6 |
ÖÇ 7 |
ÖÇ 8 |
ÖÇ 9 |
ÖÇ 10 |
ÖÇ 11 |
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek