Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | Kredi |
---|---|---|---|---|---|---|
OTOI210 | Banket Organizasyonları | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 4 | 4.00 | 2.00 |
Önlisans
Türkçe
Bu dersin amacı, öğrencilerin ziyafet (banket) ve catering kavramları, organizasyonları, ziyafet ve ikram hizmetlerinde yönetim, ziyafet ve ikram hizmetlerinin satış ve pazarlaması ile ilgili konularda bilgi sahibi olmalarını ve bu birimle ilgili sektöre hazır hale gelmelerini sağlamaktır.
Dr. Öğretim Üyesi Emine KESKİN
1 | Banket organizasyonlarını tanıyarak kontrolünü sağlayabilecektir. |
2 | Banketlerde kullanılan araç ve gereçleri kullanabilecektir. |
3 | Banket organizasyonu aşamalarını öğrenip uygulayabilecektir. |
4 | Banket organizasyonunun kontrolünü sağlayabilecektir. |
5 | Banket organizasyonlarının satış sürecini yönetebilecektir. |
Birinci Öğretim
Ön Koşul Yoktur
-
Bu ders, ziyafet ve ikram hizmetleri tanım ve önemi, ziyafet organizasyonlarında rezervasyon, ziyafet organizasyonlarında planlama, ziyafet salonlarının hazırlanması, ziyafet organizasyonlarında servis çeşitleri, ziyafet organizasyonlarında satış konularını kapsamaktadır.
Hafta | Teorik | [OgretimYontemVeTeknikleri] | [OnHazirlik] |
---|---|---|---|
1 | Yiyecek içecek işletmeleri ve türler | Düz Anlatım | |
2 | Turizm işletmelerinde yiyecek-içecek departmanı | Düz Anlatım | |
3 | Ziyafet- banket türleri | Sokratik Sorgulama | |
4 | Banket personeli - Konaklama işletmelerinde ziyafet yönetimi | Düz Anlatım | |
5 | Banket menülerinin planlanması ve türleri | Vaka Çalışması | |
6 | Banket salonlarının düzenlenmesi | Düz Anlatım | |
7 | Banket operasyonlarının fiyatlandırılması | Soru-Cevap Yöntemi | |
8 | Ara Sınav | ||
9 | Banket emri ve çalışma düzeni | Grup çalışması | |
10 | Banket organizasyonunun kontrolü | Düz Anlatım | |
11 | Banket satış süreci | Düz Anlatım | |
12 | Banket satış süreci | Vaka Çalışması | |
13 | Örnek olay | Vaka Çalışması | |
14 | Örnek olay | Düz Anlatım | |
15 | Final |
Şengül, S. 2020. BANKET SATIŞ VE ORGANİZASYONU Altınel, H. 2017. BANKET VE SERVİS YÖNETİMİ
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Gerekli değildir.
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Soru-Yanıt | 5 | 10 | 50 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 15 | 15 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 33 | 33 |
Toplam İş Yükü (saat) | 100 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | |
ÖÇ 1 | 5 | 5 | 2 | 1 | 1 | 1 | 4 | 4 | 5 | 1 | 5 | 1 |
ÖÇ 2 | 5 | 1 | 2 | 1 | 1 | 1 | 4 | 4 | 5 | 1 | 5 | 1 |
ÖÇ 3 | 5 | 1 | 2 | 1 | 1 | 1 | 4 | 4 | 5 | 1 | 5 | 1 |
ÖÇ 4 | 5 | 5 | 2 | 1 | 1 | 1 | 4 | 5 | 5 | 1 | 5 | 1 |
ÖÇ 5 |