Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | Kredi |
---|---|---|---|---|---|---|
OASC279 | Gıda Sektöründe Tedarik Zinciri | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 3 | 4.00 | 3.00 |
Önlisans
Bu ders öğrencilere etkin tedarik zinciri yönetimi stratejileri anlama ve kullanma becerisini kazandırmayı amaçlar.
Öğr. Gör. Ramazan Kayhan
1 | Tedarik zinciri ile ilgili temel kavramları tanımlayabilecektir. |
2 | Taşımacılık, depo yönetimi ve stok kontrol yöntemlerini sıralayabilecektir. |
3 | Gıda işletmelerinde masraf ve maliyet kavramını ve maliyet hesabı verilerini analiz edebilecektir. |
4 | Gıda işletmelerinde tedarik zinciri yönetiminde kullanılan bilgi teknolojilerinin önemini bilerek kullanabilecektir. |
5 | Gıda sektöründe toplam kalite yönetiminin tedarik zincirinin her aşamasında sağladığı faydaları ortaya koyabilecektir. |
Birinci Öğretim
Ön koşulu olan ders yoktur.
Yok
Tedarik Zinciri Teknolojileri, Bilgi Akışları, Talep ve Sipariş Yönetimi, Müşteri Servisi, Nakliyat, Dağıtım, Operasyonel Fonksiyonları ve barkodlamayı kapsamaktadır.
Hafta | Teorik | Uygulama | [OgretimYontemVeTeknikleri] | [OnHazirlik] |
---|---|---|---|---|
1 | Tedarik zinciri, arz zinciri ve diğer zincir kavramlari | |||
2 | Gıda işletmelerinde tedarik kavramı, tedarik zincirinde yer alan unsurların açıklanması | |||
3 | Tedarik zinciri tipleri ve tedarik zinciri yönetimi | |||
4 | Gıda işletmelerinde masraf ve maliyet kavramı, maliyet hesabı, kapasite ve başabaş noktası | |||
5 | Gıda işletmelerinde tedarik zinciri yönetiminde kullanılan bilgi teknolojileri | |||
6 | Kurumsal kaynak planlaması | |||
7 | Tedarik zinciri planlama sistemleri | |||
8 | Ara Sınav | |||
9 | Ürün veri yönetimi | |||
10 | Depo yönetim sistemleri | |||
11 | Müşteri ilişkileri yönetimi | |||
12 | Taşıma yönetim sistemleri | |||
13 | Barkodlama teknolojisi | |||
14 | Gıda sektöründe tedarik zincirinde toplam kalite yönetimi etkileri | |||
15 | Final |
Anonim. 2020. Web sitesi: https://tr.wikipedia.org/wiki/Kurumsal_kaynak_planlamas%C4%B1 •Anonymous: Web sitesi: https://cscmp.org/ •Benita M. Beamon(1998) “Supply Chain Design and Analysis: Models and Methods”, International Journal of Pro - duction Economics, University of Washington, Industrial Engineering, Seattle, WA. •Dilek, M. S. (2017). Sürdürülebilir tedarik zinciri yönetimi: Gıda sektöründe görgül bir analiz. Selçuk Üniversitesi, Yayımlanmış yüksek lisans tezi, Konya. •Mucuk, İ. (2012). Pazarlama İlkeleri. İstanbul: Türkmen Kitabevi •Yontar, E., & Ersoz, S. (June 05, 2020). Investigation of Food Supply Chain Sustainability Performance for Turkey's Food Sector. Frontiers in Sustainable Food Systems, 4.https://doi.org/10.3389/fsufs.2020.00068
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Staj durumu yoktur.
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 2 | 4 | 8 |
Final Sınavı | 1 | 5 | 5 |
Quiz | 1 | 4 | 4 |
Derse Katılım | 12 | 3 | 36 |
Performans | 10 | 4 | 40 |
Ev Ödevi | 2 | 5 | 10 |
Toplam İş Yükü (saat) | 103 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | |
ÖÇ 1 | 4 | 3 | 3 | 2 | 1 | 1 | 1 | 5 | 2 | 1 | 3 | 4 | 4 | 3 |
ÖÇ 2 | 3 | 4 | 5 | 4 | 4 | 1 | 2 | 5 | 5 | 2 | 3 | 4 | 3 | 5 |
ÖÇ 3 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 3 | 4 | 5 | 4 | 2 | 3 | 4 | 5 |
ÖÇ 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 3 | 4 | 5 | 3 | 3 | 5 | 2 | 4 | 2 | 4 |
ÖÇ 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 3 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 |